Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Biserica si internetul, rolul internetului in viata crestinilor

Biserica ortodoxa, crestinii, vietile sfintilor, biblia, noul testament, vechiul testament, icoane, credinciosi, sfinti, calendar crestin ortodox  In noua era tehnologica, Sfanta Biserica Ortodoxa, fiind un organism viu (si nu o fosila din evul mediu, cum o considera unii sectari), trebuie sa se adapteze noilor conditii, tinand pasul cu schimbarile actualului mod de viata. Sfanta Biserica in epoca primara era in pas cu tehnologia informatiei din perioada respectiva. Scrisul era una din tehnologiile timpului si a fost folosit din plin de catre Sfintii Apostoli si de catre Sfintii Parinti. Dovada sunt epistolele (scrisorile) cuprinse in Noul Testament pentru a transmite Cuvantul Adevarului catre noile comunitati infiintate, precum si fixarea in scris de catre Parintii bisericesti a adevarului revelat si trait din plin in perioada respectiva (Sfanta Traditie).

Cuvantul Semanatorului trebuie semanat pe un nou teren ce se arata la orizont si anume pe cel digital, ce este alterat uneori cu tot felul de lucruri imorale ce pot intina sufletele oamenilor.

Biserica ortodoxa, Maica Domnului, Dumnezeu, Iisus Hristos, sfinti, ingeri, vietile sfintilor  Pe internet avem de a face cu un nou "camp duhovnicesc din ogorul cel mare al Evangheliei Domnului". Ar fi o mare lipsa daca nu s-ar face nimic si cred din tot sufletul ca Domnul a randuit aceste vremuri impreuna cu toate posibilitatile tehnice, pentru a usura accesul tuturor la Cuvantul Adevarului.

  Viata contemporanilor nostri este una tumultuoasa, agitata, cu program prelungit de serviciu, uneori si in weekend, fara sa mai aiba timp sa ajunga la Sfanta Biserica, singura lor legatura cu biserica fiind uneori radioul religios sau internetul.

  Mentionez ca radioul religios ortodox se poate asculta si on line (pe internet).

Ex. Radio Trinitas, Radio Renasterea, Radio Dobrogea, Radio Reintregirea, Radio Ortodox, Radio Lumina, Radio Oastea Domnului.

Internetul poate fi accesat foarte usor de la birou sau de acasa. Se estimeaza ca in viitorul apropiat vor fi foarte putini cei care nu vor avea acces la internet.

Sfantul Vasile cel Mare spune ca trebuie sa fim ca albinele si sa culegem doar ce este bun. Precum ele iau polenul uneori chiar si din palamide, asa si noi din ceea ce ne inconjoara trebuie sa alegem doar binele. Noi nu trebuie sa ne pierdem identitatea ca Biserica, dar trebuie sa ne adaptam nevoilor si situatiilor concrete.

Trebuie sa predicam de cate ori avem ocazia "cu timp si fara timp", in tot locul, inclusiv in spatiul virtual, al internetului si al undelor radio.

Am auzit pe cineva care rostea jignitor "infernet" in loc de internet, sustinand ca internetul este ceva daunator. Orice lucru este bun, dar aceasta depinde de modul in care il folosesti.

La sfarsitul Genezei "a privit Dumnezeu toate cate a facut si iata erau bune foarte" (Facerea 1, 31).

Ex. Un cutit in mana unui criminal savarseste o crima, in mana unui bucatar bun - o mancare gustoasa, iar in mana unui doctor priceput salveaza o viata.

Internetul folosit de niste crestini buni poate salva suflete.

Desigur ca acest spatiu virtual nu este de ajuns pentru mantuirea sufletelor, fiind necesar neaparat contactul direct cu Sfanta Biserica pentru primirea Sfintelor Taine personal si direct.

Internetul poate fi o forma de intarire duhovniceasca, de expunere a invataturii ortodoxe catre toate neamurile, fara insa a se renunta la metodele traditionale.

Internetul este o "carte" usor de deschis pentru fiecare. Acum depinde de paginile scrise. Pot fi daunatoare daca contin mizeriile contemporane sau pot fi ziditoare daca aduc Cuvantul lui Dumnezeu.

Potrivit cuvintelor Sfintei Scripturi, au aparut la orizont o gramada de secte - lupii imbracati in blana de oaie - care atrag in capcanele lor mestesugite multe suflete nevinovate.

Oamenii trebuie sa afle Adevarul nealterat si neschimbat de mintea omeneasca.

Cel mai bun argument impotriva sectelor este acela temporal.

Mantuitorul Iisus Hristos, Sfanta Scriptura, Sfanta Traditie, Cuvantul Mantuitorului, Biserica Ortodoxa, crestinii, biblia  Hristos s-a nascut la anul 1 e.n. si a trait pana la anul 33, cand a murit si a inviat din morti. Sectele au aparut mult mai tarziu. Nu lasa Dumnezeu lumea nemantuita pana cand s-au desteptat ei acum 200-300 de ani. Nu ramanea lumea in intuneric pentru o perioada de o mie si ceva de ani pana la aparitia lor.

  Hristos spune "Mergand invatati toate neamurile botezandu-le in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh" (Matei 28, 19-20).

In zilele noastre se poate traduce astfel: mergeti, prin toate mijloacele pe care le aveti la dispozitie, inclusiv cele tehnice, si invatati toate neamurile.

Botezul desigur nu se poate face la nivel declarativ, dar vestea cea buna - Evanghelia - trebuie transmisa catre toate neamurile.

Harul dumnezeiesc lucreaza in toate spatiile, sfintind totul, inclusiv spatiul virtual.

Depinde de noi sa constientizam misiunea noastra si sa putem sa ne adaptam nevoilor actuale, dar fara a pierde margaritarul credintei adevarate ortodoxe. Nu trebuie sa aruncam margaritarele cuprinse in Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie (ex. scrierile Sfintilor Parinti), dar trebuie sa le impartasim si celorlalti

Nu trebuie sa ascundem Lumina sub obroc, ci trebuie sa o lasam sa lumineze toate neamurile, potrivit Cuvantului Mantuitorului nostru Iisus Hristos.

Alte articole din categoria Biserica si Internetul

Postul la crestini, biserica crestina, originea postului, postul Pastelui, postul Craciunului Despre post

Despre post, traditii la crestini, biserica crestin ortodoxa, originea postului, postul Pastelui, postul Craciunului

Duminica Floriilor la crestini, intrarea Domnului in Ierusalim, biserica crestinaFloriile

Duminica Floriilor la crestini, biserica crestin ortodoxa, Intrarea Domnului in Ierusalim, sarbatori la crestini

Sarbatoarea Pastelui, saptamana mare, rastignirea Mantuitorului pe cruce, biserica crestina Sfintele Pasti

Saptamana Mare, sarbatoarea Pastelui la crestini, biserica crestin ortodoxa, invierea, traditii de Paste

Inaltarea Domnului, Rusaliile, cincizecimea, biserica ortodoxa, sarbatori la crestiniInaltarea Domnului

Inaltarea Domnului la cer, Rusaliile, cincizecimea la crestini, biserica crestin ortodoxa

Rolul internetului in viata crestinilor, preoti, randuieli bisericesti Biserica-Internetul

Biserica si internetul, preoti, randuieli bisericesti, sarbatori, rolul internetului in viata crestinilor

Preot Pintica Mircea Marian

AMIN


Articol scris de parintele Pintica Mircea Marian

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      04.Jul.2022

Ziua:185182 ramase
Saptamana:2725 ramase
Luna:75 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Traditii si sarbatori la crestini pe saptamani, Sfanta Biserica Ortodoxa, Sfintii Apostoli, Sfintii Parinti, credinta ortodoxa, crestinii, vietile sfintilor, biserica si internetul, Biblia, Noul Testament, Vechiul Testament, www.util21.ro
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT