Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Minciunile copiilor. La ce varsta apar minciunile, de ce mint copiii?

La ce varsta apare minciuna, motive pentru care mint copiiIn cazul unui copil care minte, este foarte important sa tinem cont de varsta si stadiul de dezvoltare al lui. Copiii sub varsta de 3 ani nu mint intentionat. Copiii din aceasta grupa de varsta nu inteleg ceea ce vorbesc si astfel experimenteaza limba si noile cunostiinte acumulate despre lumea inconjuratoare. Ei pot minti pentru a evita o pedeapsa, deoarece inteleg consecintele.

Cand incep copii sa minta? Dupa varsta de doi ani, mai ales copiii care vorbesc mai mult, incep sa experimenteze deja minciunile. La aceasta varsta, totul este posibil, timpul nu are granite bine fixate, spatiul la fel poate intefera cu alte zone, realitatea se confunda cu imaginarul, povestile sunt credibile, barza aduce bebelusii, animalele de plus ca si cele reale vorbesc.

In aceste conditii apare si prima minciuna care este total nevinovata. Nu are nimic in comun cu minciunile rau-intentionate ale adultilor. Copilul traieste intre doua lumi - cea imaginara si cea reala si nici nu le intelege, nici nu le separa bine, astfel incat nu e de mirare ca ne raspunde ca ursuletul de plus a stricat jucaria.

Nu trebuie sa ne ingrijoram, deorece aceasta faza, in care copilul fabuleaza sau se confunda cu vreun personaj animat preferat si continua pe cont propriu aventurile acestuia, este o pornire fireasca, chiar un semn de inteligenta si de dezvoltare normala.

Ne putem folosi de aceasta perioada pentru a-i introduce valorile de bine si rau, de a incuraja comportamentele pozitive si a le condamna pe cele negative. In nici un caz copilul in aceasta perioada nu trebuie certat sau pedepsit pentru ca minte.

Dupa varsta de patru ani poate aparea minciuna intentionata. Cu toate acestea insa, pana la varsta de sapte ani, minciuna poate fi considerata nepericuloasa.

Copilul nostru ne imita in tot ceea ce facem. Asadar daca vrem sa nu avem un copil si mai tarziu un adolescent care ne minte, minciuna nu trebuie sa existe niciodata in caminul nostru. Altfel, ii vom servi posibilitatea sa ne bata cu propriile arme.

Copilului trebui sa-i arati ca-l iubesti sa-l faci sa se simta in siguranta, si atunci el va va spuna orice, chiar si cele mai mari gafe. Pentru ca minciunile cele mai dese exista ca sa acopere o fapta de care copiii se tem ca vor fi pedepsiti. Nu va grabiti sa va probati autoritatea prin pedeapsa, mai important este sa evidentiati firul logic intre fapta sa si consecinta ei, precum si consecintele minciunilor spuse. Apelati la bunul lui simt. Va invata mai multe decat daca va fi pedepsit. Puteti sa va aratati suparate sau dezamagite. Il va durea mai tare decat daca il veti pedepsi.

Nu va enervati, nu tipati. Trageti aer in piept si discutati cu calm despre minciuna si despre fapta pe care a vrut sa o acopere. Copilul spune de foarte multe ori minciuni pentru a evita tipete si istericate Ajutati-l sa repare greseala facuta si cautati impreuna solutii, dovedindu-i ca ii puteti fi si camarad, dar asigurati-va ca nu se va mai repeta.

Copiii pot minti in cazul in care parintii asteapta prea multe de la ei. Copiii pot minti despre notele lor in cazul in care parintii cred ca ei invata mai bine decat in realitate. In cazul in care un copil este intrebat de ce a avut un anume comportament gresit, el poate minti deoarece nu poate explica actiunile lui. Copiii care nu sunt educati intr-un mod consistent pot minti. Copiii care nu sunt laudati sau rasplatiti pot minti pentru a atrage atentia asupra lor.

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

»
»
»
»
»
»
»
»
»
»

CALENDAR      26.Jun.2022

Ziua:177190 ramase
Saptamana:2527 ramase
Luna:66 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Descriere pagina si www.util21.ro
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT