Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Cresterea copiilor, dezvoltarea copiilor in primul an de viata
Cresterea copiilor, copiii in primul an de viata

Este important sa stii ca fiecare copil are un ritm propriu de dezvoltare, ca nu exista un progres continuu si ca nu toti copiii trec prin toate stadiile de dezvoltare psihomotorie. Medicul care va examineaza copilul tine cont de anumiti factori constitutionali (copil activ, lenes, intermediar), factori afectivi sau morbizi (obosit, bolnav). Sa-ti urmaresti copilul in timp ce creste in viata este o experienta fascinanta deoarece fiecare perioada aduce ceva nou: zambeste, gangureste, isi tine singur capul, se rostogoleste, se taraste, sta in sezut, se ridica, merge, spune primele cuvinte. Daca copilul tau este putin mai incet in atingerea acestor abilitati, nu inseamna ca dezvoltarea lui este afectata. Trebuie sa-ti faci griji numai daca intarzierea este mare, situatie in care trebuie sa consulti medicul.

Pentru a-ti da seama daca totul este in regula trebuie sa tii cont de stadiile dezvoltarii psihomotorii ale sugarului:

 • Stadiile dezvoltarii psihomotorii ale copilului, la o luna
  La o luna se constata o mobilitate in regiunea bucala (atingerea buzelor declanseaza suptul). Mainile sunt stranse, nu apuca, dar daca le atingi devin active. Isi intoarce capul de pe o parte pe alta. Daca il ridici in brate devine linistit, tresare la zgomote, urmareste lumina cu privirea.
 • Stadiile dezvoltarii psihomotorii ale copilului, la doua luni
  Copilul la doua luni ridica pentru cateva secunde capul cand este asezat pe spate. Cand este ridicat, tine pentru scurt timp capul in acelasi plan cu corpul. Urmareste pentru scurt timp un obiect in miscare, zambeste, asculta sunetul de la un clopotel sau jucarie.
 • Stadiile dezvoltarii psihomotorii ale copilului, la trei luni
  Copilul la trei luni isi misca bine mainile si picioarele; daca este culcat pe burta isi ridica capul si trunchiul, sprijinindu-se pe brate, adus in pozitie sezand cade pe spate. Tot la trei luni zambeste la contactul cu persoanele din jurul sau, asculta vocea, gangureste si cerceteaza cu ochii in directia sunetului, isi muta privirea de la un obiect la altul.
 • Stadiile dezvoltarii psihomotorii ale copilului, la 4 luni
  Copilul la patru luni asezat in decubit dorsal isi ridica capul si umerii, capul poate fi tinut drept cand copilul sta sprijinit. Executa miscari de aparare si reactii de retragere, atunci cand ceva nu-i convine. Un sugar de 4 luni este docil, raspunde prin zambet la zambetul celor din jur, realizeaza un contact social mai indelungat, intoarce capul la sunet, asculta muzica, agita jucariile, scapa obiectele din mana.
 • Stadiile dezvoltarii psihomotorii ale copilului, la 5 luni
  Copilul la cinci luni tine capul fara sa-i mai cada pe spate, corpul ramane in axul vertical, impinge in picioare daca este tinut de sub axile. Prinde obiectele care i se ofera, urmareste cu privirea obiectele din jur pana ce dispar si asteapta revenirea lor. Se bucura cand isi vede mancarea, rade tare, zgomotos.
 • Stadiile dezvoltarii psihomotorii ale copilului, la 6 luni
  Copilul la sase luni se ridica sprijinit de incheieturile mainii, sta in sezut, campul sau vizual se mareste si participa din ce in ce mai intens la viata din jurul lui, se intoarce de pe spate pe abdomen si invers, se sprijina pe coate si pe maini. Gangureste sau bolboroseste, ia singur o jucarie de langa el.
 • Stadiile dezvoltarii psihomotorii ale copilului, la 7 luni
  Copilul la sapte luni se rasuceste de pe fata pe spate, manuieste singur jucariile, poate chiar sa bea cu cana, priveste un obiect in cadere, gangureste.                                                                                            Top
 • Stadiile dezvoltarii psihomotorii ale copilului, la 8 luni
  Copilul la opt luni incearca sa se tarasca, este foarte sigur pe el in ceea ce priveste statul in sezut, culcat isi ridica capul , se rostogoleste, isi suporta greutatea, sare activ, intinde mana, strange obiectele mari, trece o jucarie dintr-o mana in alta. Tot la opt luni se bucura cand se priveste in oglinda, tipa pentru atragerea atentiei, o prefera pe mama sa unde se simte mai in siguranta, emite sunete vocale polisilabice.
 • Stadiile dezvoltarii psihomotorii ale copilului, la 9 luni
  Copilul la noua luni se ridica in picioare sustinut, face primii pasi sustinut, executa miscari cerute (da mana, duce mana la buze). Poate manca singur un biscuit, ajuta si chiar isi tine singur biberonul, duce obiectele la gura, limba fiind folosita pentru explorarea obiectelor din jur. La noua luni sugarul spune: "ma-ma", "ta-ta" sau "ga-ga".                                                                   Top
 • Stadiile dezvoltarii psihomotorii ale copilului, la 10 luni
  Copilul la zece luni merge sprijinit de mana, apuca obiectele digital, reactioneaza atunci cand i se pronunta numele, rade cand priveste in oglinda, descopera jucaria ascunsa, incearca sa recupereze obiectul cazut, manipuleaza doua obiecte izbindu-le unul de altul.
 • Stadiile dezvoltarii psihomotorii ale copilului, la 11 luni
  Copilul la unsprezece luni sta singur in picioare cateva minute, apoi se aseaza fara sa se loveasca, isi suge degetul, emite doua cuvinte cu inteles.
 • Stadiile dezvoltarii psihomotorii ale copilului, la un an
  Copilul la un an merge in patut sau face plimbari prin camera, sustinandu-se de mobile, imita, stie "sa faca pa", se joaca cu jucariile si chiar cu mingea, emite mai mult de doua cuvinte. Raspunde la comenzi simple, returneaza un obiect sau il retine intentionat.

Top
Alte informatii pe care le gasiti in cadrul sectiunii "Cresterea copiilor":

Subiecte din cadrul sectiunii "Cresterea copiilor":
» Cresterea copilului nou nascut, sfaturi pentru parinti, cresterea copiilor;
» Copilul in primii 3 ani de viata, sfaturi pentru parinti, cresterea copiilor;
» Copilul intre 3 si 4 ani, cresterea copiilor, sfaturi pentru parinti;
» Copilul intre 4 si 5 ani, cresterea copiilor, meseria de parinte;
» Copilul intre 5 si 6 ani, cresterea copiilor, parintii si copiii, sfaturi;
» Copilul scolar, copilul intre 6 si 9 ani, cresterea copiilor, sfaturi pentru parinti;
» Pubertatea la baieti, adolescenta, cresterea copiilor, sfaturi pentru parinti;
» Pubertatea la fete, adolescenta, cresterea copiilor, sfaturi pentru parinti;
» Pubertatea si adolescenta, transformari fizice si de personalitate ale copiilor;
» Sfaturi pentru parinti, cum putem fi buni parinti, cresterea copiilor;

Cunoasteti si alte informatii utile pentru cresterea copiilor, sfaturi utile pentru perioada in care trebuie sa aveti grija de noul nascut, cresterea copilului prescolar, copilului scolar, a copilului aflat la pubertate si la adolescenta, informatii care nu sunt in baza noastra de date si doriti sa apara pe internet la aceasta sectiune? Trimiteti aceste informatii pe adresa de e-mail: util21@util21.ro si ne ocupam noi de restul.
Top

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      07.Aug.2020

Ziua:220147 ramase
Saptamana:3220 ramase
Luna:84 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Cresterea copiilor, sfaturi pentru parinti, copilul in primul an de viata, noul nascut, sugarul, dezvoltarea psihomotorie a copilului la util21.ro
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT