Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Cresterea copiilor, dezvoltarea copiilor intre 3 si 4 ani
Dezvoltarea copilului intre 3 si 4 ani

Varsta de 3 ani este varsta la care copilul paseste intr-un nou stadiu al personalitatii. El considera ca parintii sai sunt cei mai minunati si doreste sa le semene cat mai mult. Ostilitatea pe care o arata la 2 ani par a disparea dupa 3 ani la majoritatea copiilor. Sentimentele fata de parinti nu sunt numai prietenesti ci si calduroase si tandre. Dar asta nu inseamna ca sunt atat de devotati parintilor incat sa-i asculte intodeauna si sa se comporte cum trebuie, tot timpul. Ei sunt persoane independente cu idei proprii. Ei doresc sa-si manifeste personalitatea chiar daca acest lucru inseamna sa treaca uneori peste voia parintilor. La varsta de 3 ani copiii doresc sa le semene parintilor ca personalitate.

La varsta de 3-4 ani se face trecerea de la stagiul de bebelus la copilaria propriu-zisa. Acum copiii au imaginatie bogata, le place sa se joace si le plac activitatile fizice in general. Cateodata manifesta timiditate cand incerca sa faca lucruri noi. Fiecare copil de 3-4 ani este diferit si are propriu stadiu de dezvoltare.

 1. Dezvoltarea sociala si emotionala a copilului intre 3 si 4 ani:
  • Copilul de trei ani acum invata cum sa se impace cu ceilalti din jurul sau. El isi poate controla sentimentele mult mai bine decat la varsta de doi ani, dar totusi poate avea stari de nervozitate. Inteleage unele abilitati sociale cum ar fi impartitul lucrurilor cu altcineva sau cum sa fie dragut, dar el va invata aceste lucruri numai daca este fericit.
  • Copilulului de 3 ani ii place sa se joace si sa fie in preajma altor copii. Copiii invata ca celelalte persoane sunt reale si au sentimente. Copiii se pot intrista cand cei din jur sunt tristi.
  • Schimbarea dispozitiei o va invata la aproape 4 ani, dar daca sunt suparati ei nu vor fi capabili sa imparta din jucarii sau lucrurile lor cu altii.
  • Copiii incep sa fie capabili sa astepte pentru scurt timp pentru ceea ce vor cum ar fi: vom merge afara dupa ce mananci de pranz.
  • La varsta de 3 ani tipetele si accesele de furie sunt mult mai rare. Ei sunt dornici sa va fie pe plac. Copilul de 3 ani inca se pot teme de monstrii, intuneric, animale.
  • Copilul de 3 ani isi dezvolta simtul umorului, ii place sa rada si repeta frazele sau situatiile caraghioase.
  • Copilul intre 3 si 4 ani incepe sa-si ia responsabilitati in ceea ce priveste toaleta proprie.
 2. Dezvoltarea fizica a copilului intre 3 si 4 ani:
  • Lumea interioara a copiilor este foarte puternica la varsta de 3-4 ani. Cateodata este dificil pentru ei sa deosebeasca ceea ce este real de ceea ce nu este. Copiii la 3 ani nu spun minciuni dar cateodata realitatea interioara si extrioara se amesteca. Le face placere sa vorbeasca cu cei din jur despre lucrurile care ii intereseaza. Dati-le mici cantitati de informatii cand le explicati anumite lucruri, si incercati sa faceti acest lucru pe intelesul lor.                                                                          Top
  • Copilul intre 3 si 4 ani intelege acum ca mintea lui este separata de cea a parintilor si ca acestia nu ii pot citi gandurile; -inca nu inteleg notiuni precum inaltime sau marime. Copiii la 3 ani cred ca obiectele mai inalte dar mai inguste, sunt mai mari, decat cele mai scunde dar mai late.
  • Copilul intre 3 si 4 ani are anumite notiuni despr timp si stiu ca noaptea urmeaza dupa zi; inteleg notiunea de mare si notiunea de mic;
  • Copilul intre 3 si 4 ani poate spune despre ceilalti copii daca sunt baietei sau fetite, dar nu inteleg inca ca aceasta este ceva permanent;
  • Copilul la varsta de 4 ani este capabil sa deseneze oameni. Acest desen va avea cel mai probabil un cap mare si rotund, cu ochi si gura, dar nu va desena corpul omului, picioarele pornesc direct din cap;
  • Un copil de 4 ani poate copia patrate si poate construi un pod cu trei picioare.
  • La varsta de 4 ani copilul adora activitatea fizica si ii place la nebunie sa alerge, sa sara, sa se catere, sa danseze. Nu stiu notiunea de odiha si vor obosi daca nu vor avea intercalate cateva activitati mai linistite intre aceste activitati fizice solicitante. Este important ca toate aceste activitati sa se desfasoare sub supraveghere. Le place sa se joace cu apa, sau la extrema cealalta le este frica de apa. Copiii la 3-4 ani trebuie atent supravegheati in apropierea apei. La 4 ani copilul poate tine creionul in pozitie corecta; se pot incheia la nasturi. Intre 3 si 4 ani copilul invata sa foloseasca foarfeca.
 3. Dezvoltarea limbajului copilului intre 3 si 4 ani:                                Top
  • La 3 ani copilul foloseste in vorbire propozitii simple iar cuvintele nu vin destul de repede pentru a descrie tot ce este acolo. La 3 ani copiii gresesc sau se balbaie cand incearca sa se exprime. Este destul de obositor sa asculti si sa explici copilului tau, toate nelamuririle, sa-i raspunzi la toate intrebarile. Copilului intre 3 si 4 ani ii place sa i se citeasca povesti si este posibil sa aiba o poveste preferata pe care sa vrea sa i-o citesti de mai multe ori.
  • La 3 ani copiii reusesc de cele mai multe ori sa se exprime;
  • Unii copii vorbesc foarte clar, pe cand altii inca folosesc limbajul de bebelus;
  • Unii copii pot stalci sau gresi unele cuvinte, dar aceasta se va rezolva pana la varsta de 5 sau 6 ani.
  • La varsta de 3 - 4 ani copiii incep sa inteleaga ce inseamana prepozitiile: sub, pe, intr-o parte, inapoi, deasupra. La 3 ani copiii pun intrebari. Incearca sa ai rabdare, cu copilul tau. Unii copii devin vorbitori entuziasmati. Cei mai multi dintre ei vor raspunde la cererea voastra de a va lasa putin in liniste doar pentru cateva minute dupa care isi va continua seria de intrebari.
Top
Alte informatii pe care le gasiti in cadrul sectiunii "Cresterea copiilor":

Subiecte din cadrul sectiunii "Cresterea copiilor":
» Cresterea copilului nou nascut, sfaturi pentru parinti, cresterea copiilor;
» Copilul in primii 3 ani de viata, sfaturi pentru parinti, cresterea copiilor;
» Copilul intre 3 si 4 ani, cresterea copiilor, sfaturi pentru parinti;
» Copilul intre 4 si 5 ani, cresterea copiilor, meseria de parinte;
» Copilul intre 5 si 6 ani, cresterea copiilor, parintii si copiii, sfaturi;
» Copilul scolar, copilul intre 6 si 9 ani, cresterea copiilor, sfaturi pentru parinti;
» Pubertatea la baieti, adolescenta, cresterea copiilor, sfaturi pentru parinti;
» Pubertatea la fete, adolescenta, cresterea copiilor, sfaturi pentru parinti;
» Pubertatea si adolescenta, transformari fizice si de personalitate ale copiilor;
» Sfaturi pentru parinti, cum putem fi buni parinti, cresterea copiilor;

Cunoasteti si alte informatii utile pentru cresterea copiilor, sfaturi utile pentru perioada in care trebuie sa aveti grija de noul nascut, cresterea copilului prescolar, copilului scolar, a copilului aflat la pubertate si la adolescenta, informatii care nu sunt in baza noastra de date si doriti sa apara pe internet la aceasta sectiune? Trimiteti aceste informatii pe adresa de e-mail: util21@util21.ro si ne ocupam noi de restul.
Top

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      07.Aug.2020

Ziua:220147 ramase
Saptamana:3220 ramase
Luna:84 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Cresterea copiilor, sfaturi pentru parinti, dezvoltarea fizica, dezvoltarea limajului, formarea personalitatii copilului intre 3 si 4 ani la util21.ro
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT