Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Cresterea copiilor, pubertatea si adolescenta la fete, dezvoltarea fizica
Pubertatea si adolescenta la fete

In ultima parte a adolescentei, de obicei cu mult dupa ce menstruatia a inceput, corpul unei fete incepe sa ia forma celui al unei femei. Inainte de pubertate, fetele si baietii, cu exceptia organelor genitale externe, seamana foarte mult. Schimbarile care apar sunt direct legate de secretia hormonilor estrogeni si progesteroni. Fata va creste in inaltime, coapsele devin mai proeminente. Sanii incep sa ii creasca, si incepe sa ii creasca par la subsuoara si in zona genitala. Organele genitale interne si externe incep sa se dezvolte, iar peretii vaginali incep sa se ingroase.

Forma finala a unei femei, voluptuoasa sau baietoasa, depinde de cantitatea de hormoni pe care ii produce, iar in al doilea rand de senzitivitatea corpului in reactia la acesti hormoni.

Corpul unei femei scheletul. Incepand de la varsta de 2 ani, o fata creste cativa centimetri in fiecare an. Cand ajunge la varsta de 10 ani incepe sa creasca mai repede, ce poate ajunge chiar la 10 cm intr-un an.

Oasele bratelor si oasele picioarelor cresc mai repede decat, de exmplu, coloana vertebrala si osul pelvian iau o forma lata caracteristica. O femeie are un bazin mai lat decat al unui barbat, pentru a avea loc un bebelus in dezvoltare si, de asemenea, oasele coapselor sunt mai departate unul de altul.

Parul pubian apare de obicei pe la 11-12 ani, dupa ce au inceput sa creasca sanii.

La varsta adolescentei apare: teama de a-si asuma responsabilitatea, teama de a nu fi manipulat, teama de a nu-l deranja pe celalalt.

Tot adolescenta este perioada cand fata isi face primul iubit, primul prieten, acum poate intalni prima dragoste.

Adolescenta este nesigura si nu stie daca se comporta corect fata de prietenul sau. Ea nu stie mai ales ce gandeste partenerul despre felul in care arata din punct de vedere fizic sau despre modul de a gandi si vorbi. Fetele se manifesta diferit. Unele cred ca nu sunt suficient de frumoase, comparandu-se mereu cu prietenele lor, altele ca nu au calitati psiho-intelectuale la nivelul grupului de prieteni, mai ales in raport cu baiatul (partenerul) catre care aspira, iar la extrema cealalta altele sunt prea increzatoare in propriile forte.

Fetele sunt foarte preocupate de cum arata fizic si se framanta daca pot concura la o competitie de frumusete. Stresul adolescentelor in devenire combinat cu fluctuatiile si dezechilibrele hormonale determina o labilitate psihica cu proasta dispozitie si anxietate.                                                                                                       Top

Adesea, fetele se ataseaza intens de o prietena de acelasi sex, cu care ar dori sa semene. Aceste prietene sunt uneori inseparabile si tind sa se imbrace, sa vorbeasca si sa gandeasca la fel. Petrec ore in sir analizand cele mai mici detalii de comportament. La mijlocul adolescentei aceasta relatie este inlocuita de grupul de prieteni, in general, fetele sunt cu doi ani inaintea baietilor de aceeasi varsta, nu numai ca maturitatea fizica, dar si in ce priveste capacitatea imaginativa, gandirea abstracta, abilitatea de a percepe sentimentele altora si toleranta fata de frustrare. Adesea fetele sunt creative si isi inregistreaza gandurile cele mai ascunse in jurnalul zilnic.

Adolescenta mijlocie incepe la fete cu varsta cuprinsa intre 13 si 16 ani. Perioada celor mai rapide schimbari fizice a trecut si adolescentul se concentreaza mai putin asupra cresterii si a altor schimbari corporale si devine preocupat de identitatea personala: "cine sunt?", "ce voi face cu viata mea?".

Adolescenta este perioada in care se dezvolta personalitatea. Devin critici ai parintilor, ai altor autoritati adulte precum si ai atitudinilor lor. Declarandu-si independenta fata de familie devin intens implicati in grupurile de prieteni, adoptand nivelul de cultura al adolescentilor.

Top
Alte informatii pe care le gasiti in cadrul sectiunii "Cresterea copiilor":

Subiecte din cadrul sectiunii "Cresterea copiilor":
» Cresterea copilului nou nascut, sfaturi pentru parinti, cresterea copiilor;
» Copilul in primii 3 ani de viata, sfaturi pentru parinti, cresterea copiilor;
» Copilul intre 3 si 4 ani, cresterea copiilor, sfaturi pentru parinti;
» Copilul intre 4 si 5 ani, cresterea copiilor, meseria de parinte;
» Copilul intre 5 si 6 ani, cresterea copiilor, parintii si copiii, sfaturi;
» Copilul scolar, copilul intre 6 si 9 ani, cresterea copiilor, sfaturi pentru parinti;
» Pubertatea la baieti, adolescenta, cresterea copiilor, sfaturi pentru parinti;
» Pubertatea la fete, adolescenta, cresterea copiilor, sfaturi pentru parinti;
» Pubertatea si adolescenta, transformari fizice si de personalitate ale copiilor;
» Sfaturi pentru parinti, cum putem fi buni parinti, cresterea copiilor;

Cunoasteti si alte informatii utile pentru cresterea copiilor, sfaturi utile pentru perioada in care trebuie sa aveti grija de noul nascut, cresterea copilului prescolar, copilului scolar, a copilului aflat la pubertate si la adolescenta, informatii care nu sunt in baza noastra de date si doriti sa apara pe internet la aceasta sectiune? Trimiteti aceste informatii pe adresa de e-mail: util21@util21.ro si ne ocupam noi de restul.
Top

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      07.Aug.2020

Ziua:220147 ramase
Saptamana:3220 ramase
Luna:84 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Pubertatea si adolescenta la fete, dezvoltarea fizica a fetelor in perioada pubertatii, schimbari de comportament la pubertate la util21.ro
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT