Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Cresterea copiilor, dezvoltarea fizica, pubertatea
Pubertatea la fete si la baieti, schimbari care au loc in corpul lor

Intre 8 si 18 ani, se petrec o multime de schimbari in diverse parti ale corpului, majoritatea tinerilor nu inteleg ce se intampla. Corpul lor incepe sa se schimbe, schimbari naturale o data cu cresterea secretiei hormonale. La fete, principalul hormon care ghideaza noile schimbari este estrogenul. Toate aceste transformari la un loc care ti se intampla poarta denumirea de pubertate. Pubertatea este o etapa din viata fiecarui om, care face legatura dintre copilarie si maturitate. In aceasta perioada, corpul si emotiile se schimba mult. Toate schimbarile fizice si emotionale sunt normale. Nu exista o varsta exacta la care incepe perioada de pubertate. In cazul fetelor, pubertatea poate avea loc intre 8 si 17 ani.

Corpurile noastre se schimba din momentul in care ne nastem si continua sa se schimbe pe parcursul vietii. Intre 9 si 15 ani fetele si baietii fac mai mult decat sa creasca in inaltime si in greutate. Fetele incep sa devina femei, iar baietii incep sa devina barbati. Aceasta perioada este numita pubertate. Cuvatul pubertate vine de la cuvantul latinesc pubertas care inseamna adult. Cand oamenii folosesc cuvantul pubertate, de obicei se refera la toate modificarile fizice ce au loc in corpul unui copil in aceasta perioada. Alt cuvant folosit pentru a descrie perioada dintre copilarie si maturitate este adolescenta. Cuvantul adolescenta vine din latinesccul adolescere, care inseamna a creste. Cand oamenii folosesc cuvantul adolescenta, de obicei se refera nu numai la schimbarile fizice ci si la noile sentimente, relatii si responsabilitati pe care le au copiii care devin tineri adulti.

Desi cuvintele adolescenta si pubertate nu inseamna acelasi lucru oamenii le folosesc, de obicei, ca sinonime. Pubertatea sau adolescenta este o perioada de tranzitie - cand un baiat sau o fata nu mai este un copil, dar nu este nici adult inca.

Fetele, incep pubertatea la 9-11 ani. Baietii incep pubertatea pe la 10 - 12 ani. Pentru majoritatea copiilor, pubertatea tine cativa ani. Acest interval le da ragaz sa se obisnuiasca cu noile corpuri adulte. Multitudinea de schimbari care au loc in corpurile noastre in timpul pubertatii sunt cauzate de hormoni. Exista multe tipuri de hormoni in corpul nostru. In timpul pubertatii, creierul incepe sa produca anumiti hormoni, care determina o multime de schimbari in organism.

Top
Alte informatii pe care le gasiti in cadrul sectiunii "Cresterea copiilor":

Subiecte din cadrul sectiunii "Cresterea copiilor":
» Cresterea copilului nou nascut, sfaturi pentru parinti, cresterea copiilor;
» Copilul in primii 3 ani de viata, sfaturi pentru parinti, cresterea copiilor;
» Copilul intre 3 si 4 ani, cresterea copiilor, sfaturi pentru parinti;
» Copilul intre 4 si 5 ani, cresterea copiilor, meseria de parinte;
» Copilul intre 5 si 6 ani, cresterea copiilor, parintii si copiii, sfaturi;
» Copilul scolar, copilul intre 6 si 9 ani, cresterea copiilor, sfaturi pentru parinti;
» Pubertatea la baieti, adolescenta, cresterea copiilor, sfaturi pentru parinti;
» Pubertatea la fete, adolescenta, cresterea copiilor, sfaturi pentru parinti;
» Pubertatea si adolescenta, transformari fizice si de personalitate ale copiilor;
» Sfaturi pentru parinti, cum putem fi buni parinti, cresterea copiilor;

Cunoasteti si alte informatii utile pentru cresterea copiilor, sfaturi utile pentru perioada in care trebuie sa aveti grija de noul nascut, cresterea copilului prescolar, copilului scolar, a copilului aflat la pubertate si la adolescenta, informatii care nu sunt in baza noastra de date si doriti sa apara pe internet la aceasta sectiune? Trimiteti aceste informatii pe adresa de e-mail: util21@util21.ro si ne ocupam noi de restul.
Top

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      07.Aug.2020

Ziua:220147 ramase
Saptamana:3220 ramase
Luna:84 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Pubertatea si adolescenta, relatia parinti copii, sfaturi pentru parinti, perioada pubertatii si adolescentei, cresterea copiilor la util21.ro
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT