Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Cresterea copiilor, pubertatea si adolescenta, sfaturi pentru parinti
Sfaturi pentru parinti, cresterea copiilor

Copilul raspunde la dragostea parintilor manifestandu-si atasamentul fata de ei, care devine evident in jurul varstei de un an. Calitatea atasamentului copilului reflecta, in fond, calitatea relatiei mama-copil. Se pare ca aceasta legatura precoce isi va exercita influenta pentru tot restul vietii. Copilul este un membru cu drepturi depline in familie. Pentru a stimula comportamentul social al copilului trebuie cunoscut conceptul de dialog; ambii parteneri inteleg ca trebuie sa vorbeasca, dar sa stie sa si asculte copilul, atunci cand acesta are ceva de spus.


 • Dragostea neconditionata din momentul in care veti afla ca o sa fiti parinti. Copilul se va dezvolta acolo, in burtica mamei, iubit, chiar daca nu l-ati vazut inca.
 • Trebuie sa va asumati responsabilitatea de parinte.
  Nimeni nu poate fi parinte de succes, daca nu-si asuma atat bucuriile cat si greutatile. Inceputul perioadei in care veti fi parinti e cel mai greu. Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti: supravegheati-l in permanenta si paziti-l de pericole. Nu-l lasati singur, dar invatati-l sa se pazeasca si singur. O singura clipa de neatentie va poate distruge familia. Pentru a va proteja si a-l ocroti pe cel mic, e important sa va asumati responsabilitatea faptului ca l-ati adus pe lume. Siguranta copilului, oricat de multe eforturi ar costa, este o conditie obligatorie pe parcursul lungului drum pe care il aveti de strabatut impreuna.
 • Trebuie sa petreceti cat mai mult timp impreuna.
  Copilul are nevoie sa-si vada parintii, sa-i simta pe amandoi, langa el. Ii place sa fie imbaiat, imbracat, schimbat, mangaiat in egala masura de amandoi parintii, care devin pentru el centrul universului. Copilul are tendinta de a-si imita parintii. Nu va tanji dupa fusta mamei pentru ca si umarul tatalui e la fel de protector.
 • Trebuie sa-i stabiliti un program fix, dar si o oarecare independenta. Copilul are orele lui de somn, de masa, de plimbare, de joaca. Oricat ati incerca, nu puteti sa va modificati programul, orarul de munca si de viata cu ale lui. Trebuie sa gasiti o cale de mijloc, sa nu faceti nici prea multe sacrificii, dar sa va ocupati suficient de copil.
 • Nu faceti niciodata comparatii cu alti copii
  Fiecare copil este unic. Nu seamana cu ceilalti copii si nici macar cu voi nu seamana atat de mult cat incearca sa va convinga rudele si prietenii. Nu dramatizati: copilul vostru o sa vorbeasca in curand, o sa aiba un salt incredibil in inaltime peste cateva luni. Comparatiile sunt inutile, intrucat nu puteti schimba copilul. O sa aveti un copil frustrat si neincrezator in fortele si calitatile lui si parinti care il vor critica in permanenta, de multe ori pe nedrept. Nu-l comparati insa nici in sens invers, idolatrizandu-l. Copilul vostru este un unicat, dar asta nu inseamna ca nu are defecte. Copilul are calitati pe care i le veti pune in evidenta si defecte pe care veti incerca sa i le corectati. De educatie depinde in buna parte succesul lui in viata.
 • Nu trebuie sa fortati copilul.
  Un secret al reusitei ca parinti este sa nu va proiectati in copilul vostru visele voastre, incercand prin el o rezolvare a unor lucruri pe care le-ati dorit. Lasati-l sa se dezvolte liber si bucurati-va, in fiecare zi, de "cuceririle lui". El nu va fi altfel decat asa cum va vede pe voi.
Top
Alte informatii pe care le gasiti in cadrul sectiunii "Cresterea copiilor":

Subiecte din cadrul sectiunii "Cresterea copiilor":
» Cresterea copilului nou nascut, sfaturi pentru parinti, cresterea copiilor;
» Copilul in primii 3 ani de viata, sfaturi pentru parinti, cresterea copiilor;
» Copilul intre 3 si 4 ani, cresterea copiilor, sfaturi pentru parinti;
» Copilul intre 4 si 5 ani, cresterea copiilor, meseria de parinte;
» Copilul intre 5 si 6 ani, cresterea copiilor, parintii si copiii, sfaturi;
» Copilul scolar, copilul intre 6 si 9 ani, cresterea copiilor, sfaturi pentru parinti;
» Pubertatea la baieti, adolescenta, cresterea copiilor, sfaturi pentru parinti;
» Pubertatea la fete, adolescenta, cresterea copiilor, sfaturi pentru parinti;
» Pubertatea si adolescenta, transformari fizice si de personalitate ale copiilor;
» Sfaturi pentru parinti, cum putem fi buni parinti, cresterea copiilor;

Cunoasteti si alte informatii utile pentru cresterea copiilor, sfaturi utile pentru perioada in care trebuie sa aveti grija de noul nascut, cresterea copilului prescolar, copilului scolar, a copilului aflat la pubertate si la adolescenta, informatii care nu sunt in baza noastra de date si doriti sa apara pe internet la aceasta sectiune? Trimiteti aceste informatii pe adresa de e-mail: util21@util21.ro si ne ocupam noi de restul.
Top

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      07.Aug.2020

Ziua:220147 ramase
Saptamana:3220 ramase
Luna:84 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Cresterea copiilor, sfaturi pentru parinti, dragostea fata de copii, timpul petrecut alaturi de copii, supravegherea copiilor, la util21.ro
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT