Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATE



MENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Fripturi, retete culinare, retete de fripturi, carte de bucate
Retete de fripturi, carte de bucate, friptura de pui, friptura de curcan


Friptura de curcan:
  Mod de preparare:
Curcanul se poate frige si taiat bucati pe la articulatii; pieptul se lasa intreg. Se pune in cratita, se sareaza putin si se pipereaza, se toarna peste cateva bucati de untdelemn si se da la cuptor acoperit. In cratita se pune un morcov taiat in sferturi mici, patrunjel si putina apa ca sa nu se arda sosul. Cand este gata se stropeste cu 2 - 3 linguri de coniac.

Friptura de pui la tava:
  Mod de preparare:
Puiul se sareaza si se pipereaza putin, se unge cu grasime si putina boia ca sa se rumeneasca frumos. Se intoarce mereu in tava si se stropeste cu sosul format, in care se pune cate putina apa ca sa nu se arda. La pui, de asemenea se pune si morcov si patrunjel pentru gust. Spre sfarsit se poate adauga si putin vin. In grasimea ramasa se pot frige cartofi curatati si taiati sferturi mici, dupa ce se scoate zarzavatul si puiul, care se pastreaza la abur pana se frig cartofii la cuptor.

Friptura de miel la tava:
  Ingrediente:
1 picior din spate, sare, piper, untdelemn, usturoi;
  Mod de preparare:
Pentru friptura de miel cea mai buna parte este piciorul din spate, pana la coaste. Se taie in bucati, se spala. Cu un cutit subtire se fac gauri de 2 - 3 cm adancime, in care se introduce cate o felioara de usturoi. Se pune in tava. Se presara putina sare pe toate partile, piper, se unge cu untdelemn si putina boia. Se da la cuptor la foc mare la inceput, apoi se reduce ca sa se friga incet o ora. In tava se pune mereu cate putina apa, ca sa nu se arda sosul cu care se va stropi mereu.

Friptura de porc:
  Mod de preparare:
Carnea de porc se sareaza si se pipereaza, se impaneaza cu putin usturoi, facand gauri cu un cutit ascutit din loc in loc, in care se introduce cate o felie de usturoi. Se pune in tava, si se unge cu untdelemn pe toata suprafata. Se da la cuptor la foc mare la inceput, apoi se reduce ca sa se friga incet. Se pune cate putina apa sa nu se arda sosul, cu care se stropeste mereu.

Friptura de muschi de vaca:
  Mod de preparare:
Muschiul de vaca se taie bucati, se sareaza si pipereaza, se pune in tava, se unge cu untdelemn si se da la cuptor acoperit sa se friga circa o ora. Se stropeste mereu cu sosul din tava, in care se pune cate putina apa sa nu se arda. Dupa ce e gata, friptura se taie felii. Deasupra se pune un sos alb mai gros facut din o lingurita cu varf unt, o lingura cu varf mic faina (25 g) si 1/4 l lapte, in care se pune un ou intreg dupa ce s-a racit putin. Se potriveste de sare si se toarna peste feliile de carne. Se preseaza o lingura de parmezan ras. Se baga din nou la cuptor sa se rumeneasca si se serveste calda cu diferite garnituri.

Crochete de carne:
  Ingrediente:
1/4 kg carne fiarta, 200 g legume fierte (cartofi, morcov, telina, gulie, varza etc), 100 g franzela, 50 g parmenzan, 100 g smantana, 2 oua, sare, piper, marar, patrunjel, untdelemn, 1 ceapa mare;
  Mod de preparare:
Carnea se trece de doua ori prin masina impreuna cu zarzavatul fiert, ceapa tocata si calita 1 minut in 4 - 5 linguri untdelemn si franzela muiata in apa, stoarsa bine. Se adauga parmezanul ras, 1/2 lingurita sare fina, un varf de cutit de piper, patrunjel sau marar tocat, smantana, galbenusurile. Se amesteca bine, apoi se pun albusurile batute spuma. Se amesteca. Se ia cate o lingura din compozitie si pe o foaie de nailon presarata cu pesmet se da forma unui bastonas de grosimea unui carnat, lung de 5 - 6 cm. Se turteste putin si se prajeste precum chiftelele.                                         Top

Chiftele de peste:
  Ingrediente:
un peste de 700 - 800 g fara prea multe oase din care va ramane 1/4 kg carne, fara piele si oase, 50 g franzela, 1 ceapa mijlocie, 2 - 3 catei de usturoi, 30 g slanina afumata, 1 ou, marar, untdelemn, faina, sare, piper;
  Mod de preparare:
Pestele curatat se trece prin masina impreuna cu ceapa tocata si calita 1 minut in 2 linguri untdelemn, franzela muiata in apa si bine stoarsa, slanina afumata, usturoiul. Se mai adauga un varf de lingurita de sare, un varf de cutit de piper, marar sau patrunjel tocat, oul crud. Se amesteca bine. Se ia cu lingurita si pe o foaie de nailon presarata cu faina se formeaza chiftelute rotunde si turtite, care apoi se prajesc in untdelemn. Se servesc calde sau reci cu lamaie, mustar sau sos de rosii foarte subtire in care se pune marar si o lingura de vin.

Piept de vitel umplut:
  Ingrediente:
2 kg piept de vitel, 1/2 kg ficat de vitel, 200 g franzela, 200 g smantana, 4 oua, 1 ceapa mare, untdelemn, patrunjel, 200 g morcov, 300 - 400 g carne ce cade de la fasonare, sare, piper;
  Mod de preparare:
De la pieptul de vitel se scot coastele. Bucata trebuie sa aiba 25 - 30 cm latime. Carnea care se taie de pe margini se trece prin masina impreuna cu ficatul, ceapa tocata si calita in 6 - 7 linguri de untdelemn, franzela muiata in apa si bine stoarsa. La tocatura se adauga smantana, patrunjelul tocat, ouale crude, piper si sare. La piept se cos toate gaurile, se umple cu tocatura. Morcovul taiat sferturi se introduce in tocatura pe lungime. Se frige in cratita, acoperit.

Snitele umplute:
  Mod de preparare:
1/4 kg ciuperci spalate, taiate felii si inabusite cu o ceapa mijlocie tocata marunt, se inabusa in 4 - 5 linguri untdelemn cu putina sare, un varf de cutit de piper, patrunjel sau marar tocat marunt, pana scade apa pe care o lasa ciupercile. Compozitia se intinde pe snitele, se ruleaza, se prind cu 2 scobitori infipte in carne si se prajesc in 4 - 5 linguri de untdelemn 2 - 3 minute pe toate partile.

Top
Alte informatii pe care le gasiti in cadrul sectiunii de retete culinare:

Retete culinare:
» retete de ciorbe, retete de supe, gustari calde, gustari reci;
» mancaruri gatite, retete de fripturi, muraturi, deserturi;

Cunoasteti alte retete de ciorbe, supe, retete de fripturi, mancaruri gatite, gustari calde, gustari reci, retete pentru desert, retete pentru muraturi, din traditia populara, care nu sunt in baza noastra de date si doriti sa apara pe internet la aceasta sectiune? Trimiteti aceste retete culinare pe adresa de e-mail: util21@util21.ro si ne ocupam noi de restul.

RECOMANDAM


PUBLICITATE




VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      25.Jan.2017

Ziua:25342 ramase
Saptamana:0448 ramase
Luna:111 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Carte de bucate romanesti, bucataria traditionala, retete culinare, fripturi, friptura de curcan, friptura de pui la tava, fripturica, la util21.ro.
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT