Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATE



MENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Gustari reci, retete culinare, carte de bucate, gastronomie
Retete culinare, gustari reci: oua umplute, oua tari cu sos grecesc, aperitive


Oua tari cu sos grecesc:
  Ingrediente:
4 oua, 1 lingurita cu varf mustar, 4 linguri untdelemn, 3 linguri apa, sare, piper, zeama de lamaie;
  Mod de preparare:
Se fierb 4 oua tari. Se curata de coaja si se taie sferturi. Se aseaza in cerc si se toarna peste ele sosul preparat astfel: mustarul se freaca cu o lingura zeama de lamaie, apoi se adauga untdelemnul cate putin ca la maioneza si 2 - 3 linguri de apa, sare, si putin piper.

Oua umplute:
  Ingrediente:
5 - 6 oua, 50 g unt, 100 g smantana, patrunjel tocat fin, sare, piper, mustar;
  Mod de preparare:
Ouale se pun la fiert cu apa rece si putina sare. Se lasa sa fiarba 5 minute.Dupa ce se racesc se curata de coaja, se taie in jumatate si se scoate galbenusul. Un galbenus se pastreaza pentru a face maioneza. Restul de galbenusuri se pun intr-un castron, se zdrobesc, se adauga untul moale si se freaca. Apoi se pune smantana, putina sare, putin patrunjel tocat fin si o lingurita mustar. Se umplu ouale cu aceasta compozitie si deasupra se orneaza cu maioneza.

Salata de ciuperci:
  Ingrediente:
1/2 kg ciuperci, maioneza din 1 galbenus crud, 2 dl untdelemn, 1 lingurita rasa mustar, zeama de lamaie, 1 lingura vin, tarhon, ceapa rasa;
  Mod de preparare:
Ciupercile se spala, se fierb acoperite in apa clocotita cu putina sare, o foaie de dafin, o lingura vin, 20 de minute. Dupa ce sunt gata se pun in salatiera se lasa sa se raceasca, apoi se pune peste ele maioneza cu ceapa rasa si tarhon. Se orneaza cu masline, gogosari etc.

Pasta de peste sarat sau afumat:
  Ingrediente:
1 kg scrumbii, 150 - 200 g maioneza cu mustar si zeama de lamaie, 1 lingurita ceapa rasa fin;
  Mod de preparare:
Pestele se curata de oase. Carnea se trece prin masina de tocat, se amesteca apoi cu maioneza si ceapa rasa dupa gust. Se aseaza pe platou si se decoreaza sau se fac tartine.

Peste cu ciuperci:
  Ingrediente:
1 kg peste, 1/2 kg ciuperci, 100 g untdelemn, 300 g rosii sau 1 lingura pasta de rosii, 1 varf de cutit piper, 1 foaie de dafin, cimbru, 2 - 3 felii de lamaie fara coaja, 2 - 3 linguri de vin, marar, patrunjel tocat;
  Mod de preparare:
Pestele se curata si se aseaza intreg in tava. Se pun toate de mai sus in jurul lui, cu untdelemnul turnat deasupra. Se da la cuptor 40 - 50 de minute. Se stropeste cu sosul din tava. Se serveste rece cu ciupercile in jur, presarat cu marar sau patrunjel tocat.

Salata de crenvursti:
  Ingrediente:
3 perechi crenvursti, 150 g maioneza subtiata cu vin in loc de apa, tarhon;
  Mod de preparare:
Crenvurstii se fierb 5 - 6 minute. Se curata de membrana, si se taie bucati de 2 cm. Se aseaza in salatiera calzi si in momentul servirii la masa se pune peste ei maioneza subtiata cu 2 - 3 linguri vin si tarhon tocat.                                                             Top

Salata de telina cu smantana:
  Ingrediente:
1 telina, 2 mere, 250 g smantana, lamaie, sare;
  Mod de preparare:
Telina se curata si se da pe razatoarea mare. Se pune sare si se stropeste cu zeama de lamaie. Se lasa 2 - 3 ore sa se inmoaie, apoi se amesteca cu merele date pe razatoarea mare si smantana.

Pui cu smantana si hrean:
  Ingrediente:
1 pui, 1/2 kg zarzavat de supa, 1 lingura cu varf hrean ras, 1/2 kg smantana groasa, patrunjel, lamaie, sare, 1 lingurita rasa mustar;
  Mod de preparare:
Puiul fiert in apa cu zarzavat se lasa sa se raceasca apoi se taie cubulete. Se amesteca cu smantana, hreanul, putin mustar, sare, zeama de lamaie dupa gust si o lingurita rasa zahar. Se aseaza in salatiera si se presara patrunjel tocat deasupra. Se orneaza cu masline si gogosar. Se serveste rece.

Salata cu piept de pasare:
  Ingrediente:
1 piept de pasare, 1 - 2 salate verzi, 150 g maioneza, 100 g smantana, tarhon, patrunjel, 1 lingura vin;
  Mod de preparare:
Pieptul fiert se taie cubulete si se amesteca cu maioneza, mustarul, zeama de lamaie, vinul, smantana, tarhonul tocat. In momentul servirii se adauga salata verde taiata subtire.

Salata de peste:
  Ingrediente:
1 kg peste, 200 g maioneza, 1 castravecior acru, 1 ceapa mica sau verde;
  Mod de preparare:
Pestele fiert se curata de oase, se taie cubulete. Se pune castravetele tocat marunt si ceapa rasa fin. Se amesteca cu maioneza, mustarul si zeama de lamaie.

Salata de icre:
  Ingrediente:
100 g icre, miez de paine de la 3 felii, 200 ml ulei, 2 cepe mici tocate marunt, masline, piper, sare;
  Mod de preparare:
Painea se pune la inmuiat. Icrele se curata de pielite, se amesteca cu paine stoarsa bine si zeama de lamaie. Uleiul se toarna cate putin si se amesteca in continuu pana se intaresc. Se presara cu piper si se orneaza cu masline.

Aperitiv din branza de burduf:
  Ingrediente:
1/2 kg branza sau cas de oaie proaspat, 50 - 100 ml bere, 100 g smantana, 4 - 5 sardele, chimen, ceapa, sare;
  Mod de preparare:
Branza se marunteste cu furculita, casul se trece prin masina de tocat, se adauga berea, smantana, sardelele, o lingurita rasa de chimen macinat si ceapa rasa. Se amesteca si se sareaza dupa gust. Se serveste ornata cu masline si gogosari.

Top
Alte informatii pe care le gasiti in cadrul sectiunii de retete culinare:

Retete culinare:
» retete de ciorbe, retete de supe, gustari calde, gustari reci;
» mancaruri gatite, retete de fripturi, muraturi, deserturi;

Cunoasteti alte retete de ciorbe, supe, retete de fripturi, mancaruri gatite, gustari calde, gustari reci, retete pentru desert, retete pentru muraturi, din traditia populara, care nu sunt in baza noastra de date si doriti sa apara pe internet la aceasta sectiune? Trimiteti aceste retete culinare pe adresa de e-mail: util21@util21.ro si ne ocupam noi de restul.

RECOMANDAM


PUBLICITATE




VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      27.May.2017

Ziua:147220 ramase
Saptamana:2131 ramase
Luna:57 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Carte de bucate romanesti, bucataria traditionala, retete culinare, gustari reci, oua umplute, salata de ciuperci, peste cu ciuperci la util21.ro
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT