Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATE



MENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Carte de bucate, gustari reci, retete culinare, mancaruri
Retete culinare, muraturi, gogosari in otet, ciuperci marinate


Gogosari in otet:
  Mod de preparare:
Se pun 3 l lichid (1 l otet si 2 l apa cu 1/2 kg zahar si 30 g sare pentru fiecare litru de lichid, o frunza de telina, o frunza de dafin, cateva boabe de piper si hrean) intr-o cratita de 6-7 l. Cand incepe sa clocoteasca se pune un rand de gogosari taiati felii, se acopera cu capacul 1 - 2 minute pana incep sa-si schimbe culoarea, apoi se scot repede cu o strecuratoare si se pun intr-o oala cu capac. Se pune alt rand de gogosari si se oparesc la fel pana se termina toti. Cand toti sunt gata se aseaza in borcane de 1/2 - 1 l. Deasupra gogosarilor se pune in cruce 2 - 3 felii de hrean si 1 - 2 lingurite boabe de mustar. Otetul in care au fost opariti se lasa sa se raceasca, apoi se toarna peste ei in mod egal. Se leaga cu celofan dublu si se pun in camara.

Castraveti in saramura:
  Mod de preparare:
Se aleg castravetii, se spala si se aseaza in borcane cat mai bine inghesuiti. Deasupra se pun 3 - 4 felii de hrean. Peste ei se toarna o saramura formata din apa fiarta cu cimbru, marar, foaie de dafin, boabe de piper, frunze de visin, frunze de telina, usturoi si pentru fiecare litru de lichid 40 g sare. Se lasa sa dea cateva clocote, apoi se toarna fierbinte peste castraveti. A doua zi se tine cu mana la gura borcanul si se desarta saramura in alt vas ca sa se piarda din gazele formate, apoi se mai completeaza saramura daca a scazut, se leaga cu celofan dublu si se pun in camara. Dupa o saptamana se agita de 2-3 ori rapid, apoi se pun la loc in camara si se lasa sa se limpezeasca. Dupa 10 zile se pot consuma.

Castraveti in otet:
  Mod de preparare:
Castravetii in otet cu cat sunt mai mici cu atat mai bine. Lichidul se prepara din 2 parti apa cu o parte otet de 9 grade, 40 g sare pentru 1 l lichid, zahar dupa gust, cimbru, foi de dafin, marar, frunza de telina. Toate se fierb 5 minute si se mai lasa cateva minute sa se raceasca. Deasupra castravetilor se pun 2 - 3 bucati subtiri de hrean, apoi se toarna compozitia. Borcanele se leaga si se pun in camara.

Gogonele in saramura:
  Mod de preparare:
Gogonelele se pun in borcane impreuna cu felii de telina, morcov, buchetele de conopida, felii de varza alba si rosie. Deasupra se pun 3-4 felii de hrean. Peste ei se toarna saramura fierbinte formata din apa fiarta cu cimbru, marar, foaie de dafin, boabe de piper, frunze de visin, frunze de telina, usturoi si pentru fiecare litru de lichid 40 g sare. Se leaga a doua zi si de pun la camara.

Varza murata:
  Mod de preparare:
Varza se taie fideluta si se pune intr-un lighean mare. Se curata cativa morcovi, se dau pe razatoarea mare si se pun peste varza. Se adauga foi de dafin, boabe de piper si chimen. Peste toate se presara sare dupa gust. Se amesteca toate ingredientele pana se lasa putina zeama, apoi se pun in borcane cu cateva bucati de hrean. Apoi se face o saramura (la 1 litru apa se pune o lingura rasa de sare) si se toarna peste varza din borcan. Se lasa sa fermenteze. Dupa ce a fermentat se mai adauga putina saramura si se pune in camara.

Ciuperci marinate:
  Ingrediente:
2 kg ciuperci, 2 dl untdelemn, 1 lamaie, 20 boabe piper, 2 foi de dafin, sare;
  Mod de preparare:
Ciupercile mari se taie felii mai groase, apoi se pun in cratita cu untdelemnul, o lingurita de sare, foile de dafin si zeama de la o lamaie, boabele de piper. Se fierb acoperite la foc mic, circa 15-20 de minute. Se potriveste de sare si acru dupa gust. Se pun in borcane mici. Se leaga cu celofan dublu si se fierb o ora in baie de apa. Se servesc ca aperitiv.

Top
Alte informatii pe care le gasiti in cadrul sectiunii de retete culinare:

Retete culinare:
» retete de ciorbe, retete de supe, gustari calde, gustari reci;
» mancaruri gatite, retete de fripturi, muraturi, deserturi;

Cunoasteti alte retete de ciorbe, supe, retete de fripturi, mancaruri gatite, gustari calde, gustari reci, retete pentru desert, retete pentru muraturi, din traditia populara, care nu sunt in baza noastra de date si doriti sa apara pe internet la aceasta sectiune? Trimiteti aceste retete culinare pe adresa de e-mail: util21@util21.ro si ne ocupam noi de restul.

RECOMANDAM


PUBLICITATE




VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      24.Jul.2017

Ziua:205162 ramase
Saptamana:3022 ramase
Luna:75 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Carte de bucate romanesti, bucataria traditionala, retete de muraturi, castraveti, gogosari, gogonele, varza murata, ciuperci marinate la util21.ro
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT