Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Sarcina, prima luna de sarcina, stadiile dezvoltarii copilului
Saptamanile 0-4 de sarcina, stadiile dezvoltarii copilului

In prima luna de sarcina, de fapt ca pe toata perioada sarcinii, trebuie sa fiti foarte grijulie, deoarece copilul se afla in stadiul de dezvoltare. Trebuie sa mancati rational, sa eliminati anumite substante daunatoare din alimentatie. La nivel fizic, singura schimbare pe care o puteti remarca in aceasta perioada, este o usoara sensibilitate la nivelul sanilor, sau usoare crampe. Ocazional unele femei, pot avea sangerari usoare, cunoscute in literatura de specialitate cu denumirea de "sangerari punctiforme", care au loc atunci cand embrionul se implanteaza in peretele uterin.


Alimentatia in aceasta perioada trebuie sa contina multe fructe si legume, multe proteine. Consumati pui, peste, carne, fasole, soia. Ar trebui sa luati vitamina B (si anume float), care previne anumite malformatii congenitale.

In prima luna de sarcina trebuie sa evitati carnea cruda, sau care nu este bine pregatita, puiul crud, ouale crude, laptele nepasteurizat, legumele si fructele care nu au fost bine spalate, alcoolul, medicamentele, tutunul, drogurile.

Probabil doriti sa stiti cand o sa aiba loc nasterea. Calculul datei exacte cand va avea loc acest eveniment este destul de greu. Cea mai exacta metoda pentru a calcula data nasterii este sa aflati care va fi a 226 zi, dupa conceptie. Problema este ca nu stiti cu exactitate cand ovulul si spermatozoidul s-au combinat. La femeile care au menstruatia la 28 de zile, conceptia s-a produs probabil in ziua a 14-a. La femeile care au ciclul la 22-24 de zile, ovulatia se produce inainte de ziua 8 sau 9. O alta metoda de a estima data nasterii este sa incepeti cu prima zi a ultimului ciclu menstrual. Scadeti 3 luni si adaugati 7 zile.

Conceptia se produce la majoritatea femeilor, in jurul zilei a 14-a a ciclului lor menstrual, ceea ce inseamna ca embrionul pe care il purtati va avea 2 saptamani. La 14 zile dupa conceptie embrionul pe care il purtati, este o masa de celule, avand diametrul transversal aproximativ 0,2 mm, fiind mai mic decat varful unui ac. Este alcatuit din doua straturi de celule identice, care se vor inmulti in curand, se vor transforma in celulele specializate care alcatuiesc diferitele parti ale corpului

Dezvoltarea copilului in saptamanile 3 si 4, prima luna de sarcina, stadiile dezvoltarii copilului:

  • Saptamana 3 de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici:
    Conceptia are loc cam la 2-3 saptamani de la prima zi a ultimului ciclu. Aceasta zi este considerata prima zi de sarcina, asa ca trebuie sa-ti amintesti cand a inceput ultima menstruatie pentru a stabili data aproximativa a nasterii. Oul (zigotul) incepe imediat sa se multiplice si parcurge drumul prin trompa pana la uter.
  • Saptamana 4 de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici:
    Oul (care acum a devenit blastocist) se implanteaza in peretele uterin, si se divide cu repeziciune, existand deja primordii pentru ochi si urechi, pentru sistemul nervos si inima, pentru cap, gat si membre. In canalul cervical se formeaza un dop de mucus care are rolul de a "sigila" colul, prevenind astfel infectiile.
Top
Alte informatii pe care le gasiti in cadrul sectiunii "Viitoarele mamici ":

Subiecte pentru viitoarele mamici:
» Prima luna de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici, sarcina, femei gravide
» A doua luna de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici, femei insarcinate;
» A treia luna de sarcina, schimbari care au loc in corpul gravidei, dezvoltarea fatului;
» A patra luna de sarcina, al doilea trimestru de sarcina, evolutia copilului in uter;
» A cincea luna de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici, nasterea, fatul, sarcina;
» A sasea luna de sarcina, evolutia copilului in uter, sfaturi pentru viitoarele mamici;
» A saptea luna de sarcina, ultimul trimestru de sarcina, evolutia copilului in uter;
» Luna a opta de sarcina, ultimul trimestru de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici;
» Ultima luna de sarcina, pregatirea pentru nastere, sfaturi pentru viitoarele mamici;
» Nasterea, nasterea pe cale vaginala, nasterea prin cezariana, travaliul, contractiile;

Cunoasteti si alte informatii utile pentru viitoarele mamici, sfaturi utile pentru perioada de sarcina, sfaturi legate de nastere, sau pentru perioada in care trebuie sa aveti grija de noul nascut, informatii care nu sunt in baza noastra de date si doriti sa apara pe internet la aceasta sectiune? Trimiteti aceste informatii pe adresa de e-mail: util21@util21.ro si ne ocupam noi de restul.
Top

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      26.Jun.2022

Ziua:177190 ramase
Saptamana:2527 ramase
Luna:66 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Dezvoltarea embrionului in prima luna de sarcina, calculul datei cand a avut loc conceptia, viitoare mame, peretele uterin, gravide, femei insarcinate la util21.ro
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT