Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Sarcina, a treia luna de sarcina, stadiile dezvoltarii copilului
Luna a treia de sarcina, femei insarcinate

Dupa ce-a de-a treia luna, uterul are dimensiunea unei portocale. Hainele inca va incap, dar s-ar putea sa simtiti nevoia de haine mai comode, mai lejere. Viitoarele mamici, ca de altfel orice om au nevoie de exercitii fizice, care sunt utile pentru controlul greutatii, o conditie fizica mai buna. Ideea este ca trebuie sa va consultati cu medicul, pentru a va asigura ca exercitiile pe care doriti sa le faceti nu vor dauna sanatatii dumneavoastra, sau fatului. Sunt recomandate plimbarile si exercitiile aerobice care nu implica socuri puternice. In aceasta perioada este bine sa va protejati spatele, atunci cand ridicati greutati. Durerile de spate in timpul sarcinii sunt destul de frecvente, chiar daca nu faceti nimic. Nu va jenati sa cereti ajutorul, cand aveti de ridicat ceva.

Vizitele prenatale vor deveni parte componenta a programului dumneavoastra pe parcursul celor 9 luni de sarcina. Medicul va va examina abdomenul pentru a vedea cum se dezvolta copilul, si pentru a asculta bataile cordului fetal.

Castigul ponderal intr-o sarcina ideala incepe cu 4-5 kg, in timpul primelor 20 saptamani de sarcina. Dupa aceasta perioada ar trebui sa castigati cate 2 kg in fiecare luna. O femeie cu o greutate medie poate sa castige in timpul sarcinii, intre 12 si 18 kg. Pe de o parte nu trebuie sa folositi sarcina ca pe o scuza de a manca foarte mult, iar pe de alta parte nu trebuie sa va speriati de kg acumulate. Daca castigul ponderal este redus, cresc sansele ca fatul sa nu beneficieze de o nutritie adecvata si sa nu se dezvolte corespunzator.

Din punct de vedere medical ceea ce se afla in uterul dvs. pana la a 10-a saptamana de gestatie, este un embrion. Dupa a 10-a saptamana el devine un "fat".

Dezvoltarea copilului intre saptamanile 9 - 13, a treia luna de sarcina, stadiile dezvoltarii copilului:

 • Saptamana 9 de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici:
  Embrionul continua sa creasca rapid si are dimensiunea unei capsuni. Incep sa se dezvolte acum urechile si ochii, sistemul genito-urinar, iar pana la sfarsitul acestei saptamani va avea pleoape, muguri pulmonari. Ficatul bebelusului incepe sa produca celule sangvine si se formeaza cordonul ombilical.
 • Saptamana 10 de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici:
  Uterul tau e de marimea unei portocale si in interior se dezvolta rapid embrionul care e de marimea unei prune. Cartilajul ce formeaza scheletul rudimentar al copilului se transforma in os. Membrele se lungesc, iar coatele si genunchii isi fac aparitia. Sanii tai si-au marit volumul si mai mult.
 • Saptamana 11 de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici:
  In urmatoarele 3 saptamani bebelusul isi va dubla dimensiunile. Faza cea mai vulnerabila pentru dezvoltarea lui aproape a trecut, iar riscul de pierdere a sarcinii a scazut foarte mult. Cantitatea totala de sange care circula prin corpul tau a crescut si va continua sa creasca pana in saptamana a 30-a. Din aceasta cauza parul devine mai stralucitor si unghiile mai sanatoase, fiind mai bine hranite.                                                                                           Top
 • Saptamana 12 de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici:
  Ai un inceput de burtica pentru ca uterul tau, care a crescut, e impins deasupra osului pubic. Medicul il va simti la palpare, la primul control prenatal care ar trebui sa fie intre saptamana a 8-a si a 12-a. Inima ta este mai solicitata, deoarece trebuie sa pompeze o cantitate suplimentara de sange; vei transpira mai mult si temperatura corpului creste.
 • Saptamana 13 de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici:
  Bebelusul cantareste acum aproape 18 grame si are 6,5 cm lungime. Degetele de la picioare sunt acum separate si fata este complet formata. Incep sa se dezvolte si organele genitale externe.
Top
Alte informatii pe care le gasiti in cadrul sectiunii "Viitoarele mamici ":

Subiecte pentru viitoarele mamici:
» Prima luna de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici, sarcina, femei gravide
» A doua luna de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici, femei insarcinate;
» A treia luna de sarcina, schimbari care au loc in corpul gravidei, dezvoltarea fatului;
» A patra luna de sarcina, al doilea trimestru de sarcina, evolutia copilului in uter;
» A cincea luna de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici, nasterea, fatul, sarcina;
» A sasea luna de sarcina, evolutia copilului in uter, sfaturi pentru viitoarele mamici;
» A saptea luna de sarcina, ultimul trimestru de sarcina, evolutia copilului in uter;
» Luna a opta de sarcina, ultimul trimestru de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici;
» Ultima luna de sarcina, pregatirea pentru nastere, sfaturi pentru viitoarele mamici;
» Nasterea, nasterea pe cale vaginala, nasterea prin cezariana, travaliul, contractiile;

Cunoasteti si alte informatii utile pentru viitoarele mamici, sfaturi utile pentru perioada de sarcina, sfaturi legate de nastere, sau pentru perioada in care trebuie sa aveti grija de noul nascut, informatii care nu sunt in baza noastra de date si doriti sa apara pe internet la aceasta sectiune? Trimiteti aceste informatii pe adresa de e-mail: util21@util21.ro si ne ocupam noi de restul.
Top

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      03.Jul.2022

Ziua:184183 ramase
Saptamana:2626 ramase
Luna:75 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Dezvoltarea fatului in luna 3, aparitia pleoapelor, mugurilor pulmonari, cordonul ombilical, control prenatal, uter, controlul greutatii la util21.ro
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT