Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Sarcina, a IV-a luna de sarcina, stadiile dezvoltarii copilului
Sarcina, luna a patra de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici

Sexul copilului este acum clar. Un fat destinat sa fie fetita va avea 2 cromozomi x, iar daca este destinat sa fie baiat va avea un cromozom x si un cromozom y. In jurul saptamanii a 16-a, cand copilul este pozitionat in mod favorabil, se poate determina sexul sau prin intermediul unei ecografii. In unele cazuri luna a 4-a de sarcina reprezinta momentul in care cuplurile afla ca vor avea gemeni. In luna a 4-a de sarcina creste si dimensiunea uterului, care va ajunge la dimensiunea un grapefruit. Femeile care nu sunt la prima sarcina pot incepe sa simta miscarile fatului. In timpul sarcinii pielea este foarte uscata, puteti suferi mai usor de arsuri solare. Sau la extrema cealalta, poate arata mai bine ca niciodata. In timpul sarcinii este posibil ca si parul sa sufere unele modificari: cele cu parul ondulat sa observe ca acesta este mai drept, sau ca firul de par este mai gros. In aceasta perioada sunt afectate si unghiile care cresc mai repede decat inainte.

Aceasta perioada a sarcinii este cea mai lipsita de complicatii. Al doilea trimestru de sarcina reprezinta o perioada in care puteti calatori. Totusi trebuie sa evitati sa ramaneti prea mult timp in aceeasi pozitie in timpul calatoriei, trebuie sa va miscati la perioade de timp constante.

Dezvoltarea copilului intre saptamanile 14 - 17, a patra luna de sarcina, stadiile dezvoltarii copilului:

 • Saptamana 14 de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici:
  In trimestrul al doilea de sarcina, cele mai multe femei se simt mult mai bine. Placenta preia acum functia de hranire si de productie hormonala, ceea ce inseamna ca veti scapa de greturile matinale si chiar veti avea un surplus de energie. Bebelusul raspunde acum la stimuli precum zgomot, lumina si atingerea, desi inca nu-l simti cum se misca.
 • Saptamana 15 de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici:
  Copilul tau are acum 10 cm lungime. Pe zi ce trece i se definesc ochii, urechile, buzele si nasul. Ii creste si parul pe corp, inclusiv genele si perisorul fin care ii va acoperi fata si corpul pana aproape de nastere. Incepe sa aiba reflexul de supt. Acum te simti mai bine! Petele pigmentare de pe piele devin mai intunecate, iar pielea ta este mai sensibila la soare. Pot aparea pete cafenii ca niste pistrui mari care vor disparea dupa nastere. Oasele bebelusului incep sa se intareasca si dintisorii i se dezvolta in gingii. In aceasta perioada este important sa ai o dieta cu mult calciu, pentru a nu-ti consuma depozitele proprii.
 • Saptamana 16 de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici:
  Membrele copilasului sunt formate si are acum si unghii si sprancene. Poate sa-si suga degetul mare de la picior. Tot acum poti simti primele miscari care sunt foarte fine. Poti merge la un nou control prenatal, la care o sa ti se faca si ecografie. Prima ecografie este pentru a stabili data nasterii, iar urmatoarele pentru a vedea daca copilul se dezvolta normal si daca e corect pozitionat in uter. Ai luat destul de mult in greutate, mai ales pe solduri, coapse si abdomen.
 • Saptamana 17 de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici:
  Sarcina este din ce in ce mai evidenta. Datorita fluxului crescut de sange din organism nasul iti este infundat si poti avea sangerari nazale. Parul se ingrasa mai repede decat de obicei. Bebelusul este acum mai greu decat placenta; este lung si slab, iar pielea degetelor este striata, are deja amprente.
Top
Alte informatii pe care le gasiti in cadrul sectiunii "Viitoarele mamici ":

Subiecte pentru viitoarele mamici:
» Prima luna de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici, sarcina, femei gravide
» A doua luna de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici, femei insarcinate;
» A treia luna de sarcina, schimbari care au loc in corpul gravidei, dezvoltarea fatului;
» A patra luna de sarcina, al doilea trimestru de sarcina, evolutia copilului in uter;
» A cincea luna de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici, nasterea, fatul, sarcina;
» A sasea luna de sarcina, evolutia copilului in uter, sfaturi pentru viitoarele mamici;
» A saptea luna de sarcina, ultimul trimestru de sarcina, evolutia copilului in uter;
» Luna a opta de sarcina, ultimul trimestru de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici;
» Ultima luna de sarcina, pregatirea pentru nastere, sfaturi pentru viitoarele mamici;
» Nasterea, nasterea pe cale vaginala, nasterea prin cezariana, travaliul, contractiile;

Cunoasteti si alte informatii utile pentru viitoarele mamici, sfaturi utile pentru perioada de sarcina, sfaturi legate de nastere, sau pentru perioada in care trebuie sa aveti grija de noul nascut, informatii care nu sunt in baza noastra de date si doriti sa apara pe internet la aceasta sectiune? Trimiteti aceste informatii pe adresa de e-mail: util21@util21.ro si ne ocupam noi de restul.
Top

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      03.Jul.2022

Ziua:184183 ramase
Saptamana:2626 ramase
Luna:75 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Dezvoltarea copilului in luna a patra de sarcina, miscarile fatului, greturile matinale, placenta, evolutia normala a sarcinii la util21.ro
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT