Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Sarcina, a VII-a luna de sarcina, stadiile dezvoltarii copilului
A saptea luna de sarcina, femei insarcinate, sfaturi pentru viitoarele mamici

Atunci cand intrati in ultimul trimestru de sarcina, incepeti sa va ganditi la schimbarile care vor interveni in familia dumneavoastra. Pe masura ce copilul se dezvolta, abdomenul dumneavoastra creste impreuna cu acesta. Aveti tendinta de a va inclina spre posterior pentru a compensa, greutatea suplimentara a burtii. Acest lucru reprezinta, un stres suplimentar pentru spatele dumneavoastra inferior si este unul dintre numerosii factori care pot conduce la durerea de spate care apare in timpul sarcinii. Durerile de spate pot sa interfereze cu odihna din timpul noptii, dar aceasta nu reprezinta singura cauza a tulburarilor somnului care apar in sarcina. Pe masura ce abdomenul dumneavoastra devine din ce in ce mai mare, fatul va comprima vezica facandu-va sa mergeti des la toaleta in timpul noptii.

Dezvoltarea copilului intre saptamanile 27 - 31, a VII-a luna de sarcina, stadiile dezvoltarii copilului:

 • Saptamana 27 de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici:
  Copilasul se ingrasa tot mai mult, isi formeaza chiar depozite de grasime. Pentru prima data va deschide ochisorii, pleoapele nemaifiindu-i "lipite". Femeia insarcianta este predispusa la infectii urinare in aceasta perioada, asa ca este indicat sa bea multa apa. Gravida poate simti o tensiune in sani, care ii creeaza disconfort.
 • Saptamana 28 de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici:
  Din aceasta saptamana si pana la 72 de ore dupa nastere, sanii tai vor secreta colostru. Acesta contine importanti factori imunologici care sa protejeze fatul mai ales acum, cand sistemul lui imunitar nu este complet dezvoltat. Medicul tau te va chema la control din doua in doua saptamani si iti va masura foarte atent tensiune arteriala. Poti avea bufeuri mai ales dupa efort fizic. Creierul copilului creste in dimensiune si devine mai complex. Exista deja papile gustative, iar fatul poate face diferenta intre dulce si acru si poate avea chiar si preferinte. Inima ii bate mai tare cand vorbesti: iti recunoaste vocea.
 • Saptamana 29 de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici:
  Fatul cantareste acum in jur de 1100 de grame si aproximativ 40 cm lungime. Mai tot timpul se intinde si te loveste. Uneori vei simti contractii repetitive in pelvis, dar nu e cazul sa iti faci probleme, este copilul care se misca sau sugjite. Datorita greutatii in plus pe care o porti, te dor ingrozitor picioarele si ai putea de asemenea sa ai probleme de echilibru.
 • Saptamana 30 de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici:
  Majoritatea copiilor se intorc cu capul in jos cam in aceasta saptamana, pregatindu-se pentru nastere. Spatiul din uter e acum insuficient, nemailasandu-i loc de manevre. Fundul uterului este cu mult deasupra ombilicului. De acum obosesti mai repede si poti avea dureri de spate. Este timpul sa incepi sa faci exercitii pentru intarirea muschilor perineului: contracta si relaxeaza muschii.
 • Saptamana 31 de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici:
  Fatul este din ce in ce mai mare. Are acum 1800 de grame, iar pana la nastere greutatea i se va dubla. Tu ai greutati in respiratie, in special dupa efort. Poti sa faci cateva exercitii de respiratie, fara a exagera insa.
Top
Alte informatii pe care le gasiti in cadrul sectiunii "Viitoarele mamici ":

Subiecte pentru viitoarele mamici:
» Prima luna de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici, sarcina, femei gravide
» A doua luna de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici, femei insarcinate;
» A treia luna de sarcina, schimbari care au loc in corpul gravidei, dezvoltarea fatului;
» A patra luna de sarcina, al doilea trimestru de sarcina, evolutia copilului in uter;
» A cincea luna de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici, nasterea, fatul, sarcina;
» A sasea luna de sarcina, evolutia copilului in uter, sfaturi pentru viitoarele mamici;
» A saptea luna de sarcina, ultimul trimestru de sarcina, evolutia copilului in uter;
» Luna a opta de sarcina, ultimul trimestru de sarcina, sfaturi pentru viitoarele mamici;
» Ultima luna de sarcina, pregatirea pentru nastere, sfaturi pentru viitoarele mamici;
» Nasterea, nasterea pe cale vaginala, nasterea prin cezariana, travaliul, contractiile;

Cunoasteti si alte informatii utile pentru viitoarele mamici, sfaturi utile pentru perioada de sarcina, sfaturi legate de nastere, sau pentru perioada in care trebuie sa aveti grija de noul nascut, informatii care nu sunt in baza noastra de date si doriti sa apara pe internet la aceasta sectiune? Trimiteti aceste informatii pe adresa de e-mail: util21@util21.ro si ne ocupam noi de restul.
Top

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      03.Jul.2022

Ziua:184183 ramase
Saptamana:2626 ramase
Luna:75 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Luna a saptea de sarcina, stadiile dezvoltarii copilului, cresterea abdomenului, contractii repetitive, durerile de spate, ultimul trimestru de sarcina
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT