Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATE



MENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Paducelul - tratament naturist; Otetul - leac multimilenar

Paducelul - definitie, situatiile in care se recomanda preparatele, cum se prepara infuzia si doua ceaiuri din amestecuri de plante: Ceai calmant si ceai sedativ cardiac.
Otetul - leac multimilenar; utilizare in istorie, beneficii si alte efecte pozitive asupra organismului.
Inapoi la Arhiva de articole tratamente naturiste

Paducelul

Totul despre paducel, tratamente naturisteIntalnit la noi in zonele de deal, pana catre munte, paducelul este numit si gherghin, malai moale, maracin si chiar maces (desi inrudite, exista diferente clare intre cele doua plante). Chiar daca avem de-a face cu un arbust, are alura unui pom, datorita bogatei ramificatii a tulpinii sale si faptului ca poate ajunge la circa 10 metri inaltime. In fitoterapie, de la paducel se folosesc cu bune rezultate florile, frunzele si fructele.
Situatiile in care se recomanda preparatele de paducel sunt, in primul rand, cele legate de problemele cardiace cu substrat nervos. Se elimina astfel dereglarile cardiovasculare, se echilibreaza tensiunea (la hipertensivi) si aritmiile cardiace, sistemul nervos se calmeaza (un efect excelent este disparitia starilor de irascibilitate la femei), dispar insomniile, ca si afectiunile cardiace. Pe de alta parte, acelasi preparat ajuta la tratarea tulburarilor de menopauza si a anginei pectorale, avand o influenta pozitiva si in astm.

Macese - paducelulInfuzia se prepara dintr-o lingurita de planta (flori sau fructe), la 250 mililitri de apa fierbinte. Se lasa un sfert de ora, se strecoara si, eventual, se indulceste cu miere, intreaga cantitate consumandu-se de-a lungul unei zile. Tot din flori sau fructe de paducel se poate prepara si o tinctura, deseori indicata cardiacilor, persoanelor hiperexcitabile si celor cu somnul deteriorat calitativ. Pentru preparare, se folosesc 20 grame de planta, puse la macerat in 100 mililitri de alcool (60o). Se lasa zece zile, dupa care poate incepe tratamentul, cu 10-15 picaturi de trei ori pe zi, ultima doza inainte de culcare. Aceeasi tinctura, combinata cu cea de valeriana, da un preparat cu bune efecte in afectiunile cardiace de natura nervoasa (30-50 de picaturi, de trei ori pe zi, inaintea meselor principale).
Va prezentam si doua ceaiuri din amestecuri de plante, in compozitia carora intra si paducelul.

  • Ceai calmant: radacina de valeriana - 1,5 parti; conuri de hamei - 1 parte; floare de tei - 1 parte; fruct de paducel - 1,5 parti. Se bea cate un pahar pe zi, avand efect de sedativ al sistemului nervos.
  • Ceai sedativ cardiac: talpa-gastii - 4,5 parti; frunze si flori de paducel - 1,5 parti; radacina de valeriana - 1,5 parti; floare de tei - 1,5 parti; izma de gradina - 0,5 parti. Se bea cate un pahar, dimineata si seara, in tulburarile cardiace de origine nervoasa.

Articol luat cu permisiune din revista Magazin, unde articolul apare cu titlul de Paducelul.                    Top

Otetul

Otetul - remediu pentru multe boli si afectiuniUn remediu mai vechi decat ne imaginam este apreciat mai degraba drept un bun aliment si cam atat. Vorbim despre otet si-n primul rand despre cel obtinut din mere. Antichitatea cunostea si se folosea din plin de virtutile profilactice si tamaduitoare ale diverselor sortimente de otet.
De altfel, inca din vremurile biblice se stie ca acest produs se utiliza ca pansament cicatrizant, in cazuri de rani deschise si de lovituri grave. Pentru a-i diversifica si a-i intensifica efectele curative, anticii il amestecau cu diferite plante. In jurul anului 400 i.Chr., insusi Hippocrate, "parintele medicinii", se folosea de otet pentru a-si ingriji pacientii. Exista informatii ce pun in legatura otetul chiar si cu unele... campanii militare. Astfel, datorita unor calitati la care ne vom referi mai jos, acesta ar fi fost utilizat de Hannibal, in timpul celebrei expeditii peste Alpi si al marsului asupra Romei. Mult mai tarziu, otetul si-a dovedit calitatile de exceptie in cadrul Razboiului de Secesiune, din Statele Unite. Dar sa vedem si de ce.
Pentru a ne bucura de virtutile terapeutice ale otetului, trebuie sa-l introducem in regimul cotidian. Acestea sunt datorate continutului ridicat de aminoacizi esentiali, de vitamine, de minerale si de enzime cu efect pozitiv asupra organismului. Unii terapeuti merg pana la a considera ca otetul de mere (si miere) este un panaceu universal, in sensul ca toate calitatile marului se afla concentrate intr-o lingurita de asemenea lichid. Datorita lor, s-au identificat pana in prezent sute de moduri de utilizare pentru combaterea microbilor, alungarea durerilor, imbunatatirea starii de sanatate, dar si pentru curatarea si degresarea spatiului vietii noastre cotidiene. Cateva efecte pozitive a otetului asupra organismului uman:

  • Combaterea microbilor s-a remarcat indeosebi in cazuri de dureri in gat, tuse (efect calmant), ca si in distrugerea microbilor din hrana.
  • Eliminarea durerilor se refera la: stimularea unei mai bune circulatii la nivelul picioarelor; tratarea durerilor articulare; calmarea arsurilor produse de soare si a altor tipuri de arsuri ale pielii; eliminarea durerilor de picioare, din zona inferioara; stoparea sughitului; vindecarea contuziilor si a urticariei; calmarea durerilor produse de intepaturile de insecte; eliminarea bataturilor si a iritatiilor produse, de exemplu, la degetele picioarelor, in urma folosirii unor incaltari necorespunzatoare.
  • Mai multa sanatate, cu ajutorul naturii, prin: controlul poftei de mancare; atenuarea asa-numitelor "pete de imbatranire", care-si fac aparitia pe pielea unor persoane varstnice; protejarea pielii impotriva efectelor soarelui prea puternic; ameliorarea sanatatii parului si eliminarea matretii; calmarea oboselii musculare; protejarea si chiar "intinerirea" pielii.
  • Cercetarile demonstreaza ca otetul contine o cantitate apreciabila de glucide, ca si o buna doza de fibre alimentare utile organismului. Atunci cand acest preparat este fabricat pe baza de mere proaspete, netratate chimic, contine si suficient de multa pectina, de asemenea utila corpului nostru. Pectina intrata in aparatul nostru digestiv formeaza legaturi cu colesterolul, apoi il stimuleaza pe acesta sa iasa din organism. Procesul este foarte important, in ce priveste starea noastra de sanatate, deoarece cu cat nivelul colesterolului este mai scazut, cu atat exista mai putine riscuri de tulburari cardio-vasculare.

Otet de merePrecizarile de mai sus, extrem de succinte, nu vor decat sa "resusciteze" ideea ca otetul natural suta la suta, utilizat in mod judicios si consecvent, poate fi si un remediu redutabil impotriva a numeroase tipuri de afectiuni. Nu e deloc nepotrivit sa amintim ca, odinioara, in satele romanesti existau instalatii speciale care prelucrau merele, in scopul obtinerii otetului. Produsul se realiza si in urma procesului de fermentatie a vinului sau a prunelor si de asemenea se faceau si diverse combinatii cu unele plante, menite sa aromatizeze ori sa adauge calitati suplimentare produsului final, ca, de exemplu: levantica, papadie, menta verde sau menta piperata, rozmarin, salvie, eucalipt.
Autor: ADRIAN-NICOLAE POPESCU. Articol luat cu permisiune din revista Magazin, nume articol: Otetul, leac multimilenar. Pentru mai multe detalii, contactati-ne.                                        Top

RECOMANDAM


PUBLICITATE




VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      21.Nov.2017

Ziua:32542 ramase
Saptamana:475 ramase
Luna:111 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Tratamente naturiste in colaborare cu revista magazin: totul despre paducel ca tratament naturist si otetul: leacul multimilenar la util21.ro
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT