Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

                                Terapii naturiste cu ajutorul argilei                     Tratamente

Istoric argila | Virtuti terapeutice | Cataplasme cu argila | Tratamente naturiste | Motto

Istoric utilizare argila: Utilizarea argilei, roca sedimentara alcatuita dintr-un amestec de silicati si din fragmente de cuart, mica etc., ca agent terapeutic, dateaza de foarte mult. Papirusuri egiptene, scrieri tinand de medicina antica, elena, romana, ca si traditii orale existente la diferite colectivitati si triburi din Asia, Africa si America, atesta folosirea acestui produs natural in tratamentul diferitelor inflamatii interne, in infectii si arsuri ale pielii, in abcese, in diverse stari de rau ale tubului digestiv si chiar in sifilis. Acest pamant natural si viu, care este argila, s-a dovedit a fi un remediu pentru stavilirea dizenteriei care facea ravagii printre soldatii primului razboi mondial aflati in transee.

Virtuti terapeutice ale curei cu argila
Principalele virtuti terapeutice ale curei de argila sunt urmatoarele:

 • Argila are o remarcabila putere de absorbtie;
 • Face dovada unui remarcabil tropism pentru boala in general si pentru anumite boli in particular;
 • Este o puternica antitoxina, ea potenteaza fortele de aparare ale organismului;
 • Dispune de puteri in ceea ce priveste echilibrarea radioactiva a corpului;
 • Are proprietati cicatrizante de exceptie;
 • Reincarca celulele organismului, prin intermediul unor mecanisme, prin energie vitala, revigorandu-le.

Argila - tipuri si terapii pe baza de argilaArgila, dupa ce in prealabil se duce acolo unde trebuie, stand exact cat trebuie, absoarbe subprodusii nocivi si ii expulzeaza din organism pe calea tubului digestiv.
Argila este folosita ca agent terapeutic fie sub forma de apa careia i s-a adaugat continutul necesar de argila, apa pe care o folosim in special in cura interna, fie sub forma de pansamente si cataplasme, acestea din urma aplicandu-se pe cale externa, fie calde, fie reci, in functie de necesitate. Argila se prezinta pisata, sub forma de pulbere alba, verde, rosie, galbena si gri, in prealabil curatata de praf.

Apa argiloasa care se pregateste pe baza pulberii sau a argilei pisate, folosita in cura interna, va fi preparata cu cateva ore inainte de a fi bauta. In acest sens, intr-un pahar cu apa se dizolva o lingurita (preferabil din lemn) de argila. Aceasta reprezinta doza pentru o zi. Cura dureaza 3 saptamani. In prima saptamana se bea apa de deasupra sedimentului, dimineata, pe nemincate. Intr-a doua si a treia saptamana, se bea tot continutul paharului, bine amestecat.

Cataplasme cu argila

In vederea folosirii argilei ca pansament sau cataplasma, se va pregati o pasta omogena ce rezulta din dizolvarea argilei pisate sau pulberii, depozitata intr-un vas, peste care se toarna apa, pana ce depaseste cu cel mult 1 cm nivelul argilei. Se prepara cu putin timp inainte de folosire.
Cataplasma se aplica rece peste locurile bolnave calde (abcese, furuncule, rani) si se tine 2-3 ore. Daca se aplica deasupra organelor interne afectate, cataplasma se tine peste noapte. Cand este vorba de procese cronice, este preferabil a se aplica o cataplasma calda, incalzita prin "bain-marine", sau folosindu-se un radiator.
Este absolut necesar ca aceste cataplasme sa se aplice astfel incat sa adere intim cu zonele afectate, folosindu-se in acest scop bandaje sau adezive. Se aplica de 1-3 ori pe zi, dupa necesitate si toleranta. Cataplasmele se aplica nu numai pentru a cicatriza o rana, ci si pentru a revitaliza organele interne, cum ar fi: stomacul, ficatul, rinichii etc.

Tratamente naturiste cu argila

Afectiunile care beneficiaza de pe urma tratamentului cu argila sunt:

 • Insuficienta hepatica si biliara, daca se aplica pe zona ficatului cataplasme de 1-2 ori pe zi;
 • Gastroduodenita si ulcerul beneficiaza de cura constand din ingerare cu 1 ora inainte de principalele mese, a unui pahar de apa calduta in care s-a dizolvat o lingurita rasa de argila;
 • Colicele nefretice, litiazice, asadar acele produse de "pietricele" renale, beneficiaza de ingerarea unui pahar de apa argiloasa, bauta dimineata pe nemincate si de aplicarea de cataplasme pe ariile renale, in cursul dupa amiezii;
 • Nevrozele si depresiile sunt atenuate in evolutia lor prin aplicatii pe ceafa, frunte si pe coloana a cataplasmelor calde;
 • In cazul artritelor, dar in afara crizelor dureroase acute, se aplica 3 cataplasme pe zi, de preferinta calde. Acest tratament se va completa cu un pahar de apa argiloasa, baut dimineata pe stomacul gol, iar un altul baut cu 1 ora inainte de cina;
 • In migrena se atenueaza durerile prin alpicarea unei cataplasme reci pe frunte si ceafa;
 • In caz de bronsite se recomanda alternanta de cataplasme reci aplicate pe piept si pe spate;
 • In guturai si sinuzita se va inspira apa argiloasa pe nari;
 • In caz de amigdalita si bronsita se va folosi apa argiloasa sub forma de gargara;
 • In lombago si sciatica se aplica pe sale 2-3 cataplasme pe zi, calde, care se tin 3-4 ore;
 • In caz de arsuri se aplica pe un tifon fin, cataplasme groase de argila rece, timp de 1 ora. Daca tifonul adera la zona arsa, se lasa pe loc, schimbandu-se doar cataplasma, care se va aplica atat ziua cat si noaptea.

Foarte important
Toate aceste tratamente se vor face numai la recomandarea medicului curant.

MOTTO:
"Daca argila se indreapta acolo unde se afla raul (adica boala), aceasta este in mod precis pentru ca ea este inzestrata cu inteligenta Naturii."
RAYMOND DEXTREIT

Articol luat cu permisiune de pe site-ul partener Terapii Naturiste.com, de la pagina de Terapii naturiste cu ajutorul argilei.

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      20.Apr.2021

Ziua:110257 ramase
Saptamana:1636 ramase
Luna:48 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Argila: istoric, utilizarea argilei in tratarea unor boli sau probleme de sanatate; argiloterapia, virtutile terapeutice ale argilei la util21.ro
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT