Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Totul despre conjunctivita si tratamente naturiste conjunctivita

Ce este conjunctivita? Care sunt cauzele, factorii de risc, tipurile si simptomele? Daca stim aceste lucruri, atunci putem vedea si un diagnostic, un tratament (eliberat de obicei de doctor), modul de prevenire al conjunctivitei, unele recomandari si, bineinteles, tratamente naturiste pentru conjunctivita. Arhiva articole tratamente.

Definitie: Conjunctivita este o boala oculara foarte frecventa, in special la copii, care se caracterizeaza prin inflamarea mucoasei conjunctive.
Cauze: Conjunctivitele sint produse de microbi obisnuiti sau de microbi care imbolnavesc in mod special conjunctiva.
Factori de risc: Fumul, praful, corpii straini conjunctivali, gazele toxice sint considerati factori favorizanti importanti in producerea conjunctivitelor.
Tipuri: Dupa aspectul clinic, conjunctivitele sint: - catarale (conjunctiva este inflamata) - purulente (pe linga inflamatie este prezenta si o secretie purulenta, alb galbuie) - pseudomembranoase (este prezenta o secretie fibrinoasa cu false membrane) - nodulare - eruptive
Simptome:
Bolnavul acuza usturimi, senzatia de arsura oculara, senzatia de "nisip in ochi", mincarimi, intepaturi.

Diagnostic:
Cind bolnavul prezinta asemenea simptome, trebuie sa se prezinte la medicul specialist oftalmolog, care la examenul clinic al ochilor constata congestia (inflamarea cu inrosirea) de diferite grade a conjunctivei, care respecta zona din jurul corneei. In plus, se mai constata prezenta unei secretii conjunctivale care poate fi variabila ca aspect in functie de felul microbului ce a produs boala, dar si de gravitatea bolii. Secretia conjunctivala poate fi mucoasa, mucopurulenta, purulenta, fibrinoasa cu false membrane si, in functie de aspectul si de caracteristicile sale, medicul recomanda si alte analize pentru a stabili cu precizie cauza bolii, respectiv microbul sau microbii implicati, tocmai pentru a aplica un tratament adecvat.

Tratament:
Tratamentul este de competenta medicului specialist oftalmolg, care decide conduita terapeutica. Tratamentul local al conjunctivitelor consta in instilarea in ochi a diferite medicamente sub forma de picaturi. In unele forme de conjunctivite, cind este nevoie, medicul recomanda antibiotice. Aplicarea picaturilor in ochi se face in conditii de igiena perfecta. Pesoana care aplica picaturile se va spala pe miini cu apa si sapun inainte de fiecare aplicare. La copil, picaturile le va aplica mama, copilul acceptind mai usor manevra din partea unei persoane in care are incredere. Bolnavul va da capul pe spate iar cel ce aplica picaturile va indeparta cu degetul mare si aratatorul de la mina stinga pleoapele, iar cu pipeta tinuta vertical in mina dreapta va picura 3-4 picaturi de medicament pe conjunctiva, avind grija sa nu le toarne peste cornee.
Lacrimile amestecate cu medicamentul care se scurg pe obraz se aduna intr-un tampon de vata curat tinut in unghiul intern al ochiului. In conjunctivitele grave (cum este cea gonococica), se recurge si la un tratament cu antibiotice pe cale generala. In conjunctivitele alergice, se administreaza in plus cortizon local si general. In conjunctivitele cu secretii abundente, se recomanda efectuarea de spalaturi conjunctivale cu acid boric 4% sau alte antiseptice slabe. Se procedeaza astfel: bolnavul tine capul pe spate, iar cel care face spalatura (spalat pe miini cu apa si sapun si apoi dezinfectat cu alcool medicinal) desface pleoapele si stoarce deasupra ochiului tamponul de vata muiat in solutia cu care se face spalatura.

Preventie: Profilaxia conjunctivitelor consta in aplicarea cu strictete a regulilor de igiena individuala. La bolnav, sint necesare masuri speciale pentru ca secretia de la ochiul bolnav sa nu ajunga la ochiul sanatos si la alte persoane din jur. Pentru aceasta, bolnavul se va spala pe miini de mai multe ori pe zi, de fiecare data cind este nevoie curatarea si ingrijirea lor. Bolnavul trebuie sa aiba prosop, perna si batista strict personale, lucru important atit pentru protectia lui, cit si a persoanelor din jur.               Top

Recomandari:
Ce NU trebuie sa se faca intr-o conjunctivita? - Nu trebuie sa se lege ochiul, pentru ca pansamentul duce la stagnarea secretiei si la imbolnavirea corneei, complicatie grava care poate provoca pierderea vederii .Conjunctivita este inflamarea conjunctivei ochilor, ca urmare a patrunderii bacteriilor, virusilor sau ciupercilor in ochi.
De asemenea, se pot produce conjunctivite alergice, ca urmare a iritarii ochilor cu praf, polen sau unele substante chimice (vapori, aerosoli etc).
Reducerea cantitatii de alimente consumate, renuntarea la orice efort, chiar si la miscarile bruste cu capul. De asemenea, nu trebuie sa se bea alcool de nici un fel si sa se renunte la alimentele sarate, acre sau picante.

Tratamente naturiste
Se pun una-doua lingurite de flori de albastrele intr-un vas si se oparesc cu 200 ml apa in clocot. Se lasa o ora, apoi se strecoara.
Cu aceasta infuzie se pun comprese pe ochi.
Se oparesc doua-trei linguri de musetel (flori si partea ierboasa) cu 200 ml apa in clocot.
Se lasa o ora, bine acoperita, infuzia rezultata, apoi se strecoara si se spala ochii cu aceasta.
Peste o jumatate pahar de coaja de castravete verde, proaspat decojita, se toarna 300 ml apa in clocot.
Se adauga si o jumatate lingurita bicarbonat de sodiu.
Cu preparatul rezultat se pun comprese la ochi.

Acest articol este preluat cu permisiune de pe site-ul partener de Tratamente si terapii naturiste, de la pagina de Tratamente naturiste pentru conjunctivita. Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre tratarea unor boli cum ar fi arteroscleroza, reumatismul, boli cardiovasculare, colesterol, conjunctivita, constipatie, raceala, tusea, disfunctii sexuale, etc, solicitati mai multe detalii de la specialistii nostri trimitandu-ne un email si de asemenea vizitati pagina de Articole Tratamente si Terapii Naturiste.        Top

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      16.Jul.2020

Ziua:198169 ramase
Saptamana:2923 ramase
Luna:75 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Tratamente naturiste si retete pentru conjunctivita, tratari cu plante medicinale, recomandari si moduri de prevenire al bolii la portalul www.util21.ro
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT