www.util21.ro - Toate informatiile utile de care ai nevoie!

 Home         Super Stare Show         Restaurante         Hoteluri         Util21TV         SuperMarket         Director firme         Adauga site

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

 

Pagina 127 - Curiozitati - Stiati ca...

Curiozitati 23 ianuarie 2009
arhiva de curiozitati

bicicleta
Stiati ca...prima bicicleta a fost construita in jurul anului 1839 de fierarul scotian Kirkpatrick Macmillan dar modelul asemanator bicicletei actuale a aparut abia in 1885 ? La origine, aceasta s-a numit "bicicleta de siguranta" pentru a sublinia gradul de confort si siguranta in deplasare rezultat din imbunatatirile succesive care au condus la solutia rotilor egale activate prin pedale cu lant.

Stiati ca...primele expozitii mondiale care au avut menirea de a face cunoscute realizarile stiintifice si tehnologice ale tarilor participante au fost organizate in secolul al XVIII-lea in Marea Britanie si Franta ? "Turnul Eiffel" a fost construit cu prilejul Expozitiei Universale de la Paris din 1889.Traditia organizarii acestor expozitii continua si in prezent.

Stiati ca... o crapatura aparuta in parbrizul autoturismului poate fi stopata ori cel putin intarziata punand lac de unghii transparent pe ambele parti ale parbrizului si facand ca acesta sa se usuce cat mai rapid ?

Stiati ca...primele incercari de a trasa harti reale s-au facut in Mesopotamia si in Egipt ? La acea epoca (anul 2300 inainte de Christos) au fost executate planuri de proprietati sau chiar planuri de orase.Una dintre relicvele egiptene de acest tip este cunoscuta sub denumirea "Papirusul de la Torino" si a fost datata 1300 inainte de Christos.Documentul identifica niste mine de aur cu acces de la Marea Rosie.

dinti
Stiati ca...printre cele mai eficiente metode naturiste de a calma durerea de dinti figureaza frecarea gingiei din zona respectiva cu cateva picaturi de cuisoare sau consumul ceaiului de hamei ?Daca nu aveti ulei de cuisoare puteti mesteca boabe ale condimentului in gura.La fel de eficienta este si aplicarea unui tampon cu tinctura de Echinaceea chiar pe dintele afectat.

Stiati ca...pentru a curata petele uscate din interiorul cuptorului cu microunde e suficient sa puneti intr-un vas rezistent la temperaturi inalte o solutie din doua linguri de bicarbonat la o cana cu apa si sa o incalziti timp de doua minute la maxim ? Dupa deschiderea cuptorului stergeti condensul de pe pereti cu un servet uscat.Veti constata ca petele dispar.

Stiati ca...printre primele aplicatii industriale ale computerului au fost cele din metalurgie ? In 1974 Mc Donald Douglas fabrica piese de schimb pentru autoturisme folosind o linie de productie controlata de computer.

Stiati ca...in Biblioteca Nationala a Romaniei exista astazi peste 13 milioane de titluri (carti, reviste, manuscrise, stampe, imagini cartografice s.a.) ?

ghetar Antarctica

Stiati ca...potrivit Tratatului Antarcticii semnat in 1961 aceasta zona este pastrata numai pentru scopuri pasnice ? Prin prevederile Tratatului au fost interzise exploziile nucleare iar in 1991 si exploatarile miniere de orice tip pentru o perioada de 50 de ani.Printre tarile semnatare ale documentului se numara,desigur, marile puteri.

Stiati ca..."miscarea celor o suta de flori" a fost o campanie politica si intelectuala lansata de guvernul comunist chinez intre 1956-1957 , bazata pe ideea ca autocritica poate contribui la dezvoltarea tarii ? Demersul a avut la baza un proverb chinez care spune:"Lasati o suta de flori sa infloreasca si o suta de scoli de gandire se vor intrece intre ele."

Stiati ca...fructele de ienupar au un important rol in prevenirea unor dezechilibre nervoase si hormonale, au efect diuretic, antiseptic si depurativ si influente notabile asupra acneei si a dermatitei ? Boabele de ienupar se ingereaza ca atare dupa o anumita schema de tratament progresiv dar nu trebuie sa depaseasca niciodata 10 grame pe zi.Se mai folosesc: pulberea, tinctura si infuzia.

Stiati ca...nu cu mult timp in urma Comisia Europeana a publicat un document privind modul cum este imaginata si dorita de UE dezvoltarea comunicatiilor prin Internet ? Conceptia de baza este ca omenirea are nevoie de un Internet deschis si fara exprimarea vreunor partizanate, bazat pe standarde si interfete open, accesibile tuturor.In acelasi timp, a fost subliniata necesitatea intaririi masurilor ampotriva piratarii continutului postat pe web.

Stiati ca...sub denumirea de "Razboaiele opiului"  istoria omenirii a consemnat doua razboaie care s-au purtat intre Anglia si China pentru dreptul de comert cu opiu in China ? Primul a inceput in 1839 iar al doilea in 1856.Fiecare dintre confruntari a durat mai multi ani.In ciuda unor intelegeri succesive incheiate intre parti, chinezii si-au mentinut si manifestat din nou opozitia si mai tarziu ceea ce a condus, in 1860, la noi lupte si chiar la incendierea palatului imperial de vara din Beijing.
cercurile olimpice


Stiati ca...Jocurile Olimpice din antichitate au avut loc din patru in patru ani intre secolele VIII si IV inainte de Christos in jurul sanctuarului lui Zeus din stravechea asezare Olympia situata in vestul Peloponesului ?
metro Hong KongStiati ca...metroul din Hong Kong este singurul din lume care este exploatat intr-un sistem privat ?

Stiati ca...denumirea de "Silicon Valley" a fost atribuita districtului Santa Clara din California ca urmare a dezvoltarii fara precedent a industriei microelectronice bazata pe minusculele placute de siliciu pe baza carora se pot construi, in microcipuri, unul sau mai multe circuite electronice cu functii bine definite ?

Stiati ca...numele "Brazilia" deriva de la vopseaua rosie "brazilin" extrasa din lemnul copacului "pau-brasil"?Acesta a fost, pentru mult timp, unul dintre principalele produse la export ale comunitatilor din zona unde s-a format aceasta tara.

Stiati ca...prima data dolarul a fost pus in circulatie doar ca moneda, in anul 1792 ? La acea data, un document cu putere de lege cunoscut sub numele "The Coinage Act" preciza ca toate monedele trebuiau sa aiba aceeasi greutate si o anumita puritate a metalului.

Stiati ca...cele mai scumpe apartamente de lux din lume sunt cele din hotelul"President Wilson" din Elvetia (unde camerele au vedere spre Mont Blanc iar la dispozitia celor care le inchiriaza se afla o echipa de 40 de oameni gata pentru a le indeplini dorintele) ? Pretul platit este pe masura, 54.000 de dolari pe noapte.

Stiati ca...ciocolata ar putea deveni,intr-un viitor foarte apropiat, unul dintre remediile folosite impotriva tusei uscate ? Cercetari ale unor medici englezi au evidentiat faptul ca in cacao exista o substanta numita "teobromina" susceptibila de a avea efecte comparabile sau chiar mai puternice decat cele ale medicamentelor utilizate acum.Va fi insa nevoie sa se produca o ciocolata speciala care sa contina aceasta substanta intr-o concentratie mai mare.

Arhiva »
Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 1, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 2, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 3, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 4, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 5, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 6, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 7, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 8, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 9, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 10, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 11, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 12, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 13, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 14, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 15, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 16, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 17, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 18, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 19, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 20, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 21, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 22, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 23, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 24, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 25, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 26, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 27, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 28, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 29, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 30, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 31, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 32, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 33, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 34, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 35, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 36, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 37, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 38, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 39, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 40, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 41, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 42, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 43, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 44, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 45, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 46, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 47, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 48, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 49, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 50, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 51, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 52, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 53, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 54, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 55, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 56, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 57, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 58, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 59, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 60, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 61, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 62, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 63, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 64, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 65, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 66, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 67, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 68, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 69, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 70, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 71, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 72, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 73, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 74, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 75, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 76, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 77, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 78, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 79, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 80, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 81, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 82, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 83, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 84, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 85, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 86, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 87, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 88, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 89, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 90, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 91, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 92, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 93, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 94, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 95, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 96, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 97, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 98, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 99, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 100, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 101, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 102, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 103, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 104, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 105, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 106, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 107, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 108, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 109, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 110, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 111, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 112, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 113, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 114, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 115, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 116, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 117, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 118, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 119, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 120, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 121, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 122, Curiozitati 19 ianuarie 2009, Curiozitati 20 ianuarie 2009, Curiozitati 21 ianuarie 2009, Curiozitati 22 ianuarie 2009, Curiozitati 23 ianuarie 2009

Cunoasteti si alte site-uri care contin curiozitati sau lucruri interesante din toata lumea? Trimiteti-ne un email cu link-ul catre site-ul respectiv. Puteti sa ne trimiteti si pe email curiozitatile aflate pe internet care doriti sa apara aici la util21.ro. Curiozitatile acestea sunt preluate de aici.

Nu uitati: puteti sa va inscrieti in CLUB STIL21 pentru a primi un newsletter saptamanal cu oferta saptamananii la www.stilxxi.ro si curiozitatile saptamananii la util21.ro, impreuna cu un mic comentariu al saptamanii! Inscrie-te in CLUB STIL21 pentru a deveni un om informat!

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      26.May.2018

Ziua:146221 ramase
Saptamana:2131 ramase
Luna:57 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Curiozitati, stiati ca, prima bicicleta, expozitii mondiale, primele harti, durerea de dinti, petele uscate, Biblioteca Nationala a Romaniei, curiozitati plante
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT