www.util21.ro - Toate informatiile utile de care ai nevoie!

 Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

 

Pagina 134 - Curiozitati - Stiati ca...

Curiozitati 3 februarie 2009
arhiva de curiozitati

Stiati ca...cele mai lungi cuvinte din limba romana sunt cuvintele compuse care desemneaza termeni medicali sau din chimie ? Exemple: difosfopiridinnucleotidpirofosfataza - are 36 de litere; encefalomielopoliradiculonevrita - are 32 de litere.Cel mai lung cuvant inclus in editia 1998 a Dictionarului explicativ al limbii romane este "electroglotospectrografie" si are 25 de litere.

Stiati ca...cea mai scurta denumire din Romania e alcatuita din doar doua litere ? Este vorba de localitatea Ip, din judetul Salaj (cod postal 457210).

Stiati ca...hartia igienica a fost inventata in anul 1857 de catre americanul Joseph Cayetty ?
Cu toate acestea, utilizarea ei in Europa a mai inarziat deoarece a fost considerata la inceput un lux.

sifon

Stiati ca...la inceput bauturile gazoase se foloseau in medicina ? Producerea lor a fost posibila datorita procedeului imaginat de englezul Joseph Priestly, care a introdus dioxid de carbon in apa.Prima fabrica americana de bauturi (Dr.Pepper)a aparut in 1885.Coca Cola a aparut un an mai tarziu,

Stiati ca...primele principii ale marketingului modern au fost inventate de englezul Josiah Wedgewood ? Acesta era al 13-lea copil al unei familii sarace in care tatal era olar.Josiah a ramas infirm dupa amputarea unui picior atins datorita complicatiilor aparute dupa variola si a imaginat tehnici de vanzari ca/; transportul gratuit la domiciliu, autoservirea, alcatuirea unui catalog de magazin, garantia restituirii banilor in caz de nemultumiri s.a.

Turnul Londrei Stiati ca...potrivit unei traditii transmise de secole, in Turnul Londrei trebuie sa existe in permanenta sase corbi vii spre a preveni dezastrele care s-ar putea abate asupra acestui oras ? Legenda spune ca atunci cand a fost infiintat primul observator astronomic regal astronomul s-ar fi plans regelui Charles ca existenta unor corbi in turn stanjeneste observatiile.Corbii au fost indepartati dar dupa scurt timp Londra s-a confruntat cu o situatie de dezastru.Superstitios, regele a stabilit atunci ca in permanenta vor trebui sa existe acei corbi.Numarul lor e mai mic acum si se incearca respectarea traditiei cautand zburatoarele croncanitoare pentru completare.

muraturi Stiati ca...muraturile au fost amintite de Isus in discutiile sale cu discipolii si de aceea sunt mentionate si in Biblie? Aristotel a sustinut beneficiile muraturilor asupra organismului uman iar Napoleon le-a considerat un adevarat medicament pentru folosul armatei.Muraturile  ca sursa de vitamina C au jucat un rol important si pentru descoperirea Americii fiind stocate in cantitati mari pe corabiile lui Amerigo Vespucci ca pavaza impotriva scorbutului de care se imbolnaveau cei care nu consumau mult timp legume proaspete.Astazi se stie ca in timpul fermentarii bacteriile produc vitamine si influenteaza pozitiv tesuturile vegetale pe care le fac sa fie mai digeste.

xerox note taker Stiati ca...primul prototip de laptop a fost produs sub denumirea de Xerox Note Taker in 1976 ? A ramas insa numai in cateva exemplare datorita costului foarte ridicat.Primul laptop comercial a fost pus in vinzare abia in anul 1981 ca "Osborne 1" iar pretul sau era de 1795 USD.

Stiati ca...prima generatie de telefoane mobile a aparut in Japonia in 1979 ? Urmatorul standard de complexitate a fost propus 12 ani mai tarziu in Finlanda, de firma Nokia.

Google Stiati ca...la sediul sau central din Mountain View (California) compania Google Inc ofera angajatilor conditii de munca si divertisment specifice pentru un campus studentesc dar la un grad superior de rafinament ? Acesta include de la piscine cu salvamar pana la cafenele care ofera mancare gratuita, intrucat potrivit unui oficial citat de media politica este ca orice angajat sa nu se afle la o distanta mai mare de 45 de metri de o sursa de hrana.

strut

Stiati ca...pentru a fierbe un ou de strut este nevoie ca acesta sa stea in apa care clocoteste timp de 90 de minute ? Greutatea unui ou de strut este cuprinsa intre 1,2 - 1,8 kilograme.Poate grani pana la 15 persoane.

cactusi

Stiati ca...cultivatorii de cactusi si plante suculente din Romania au o asociatie proprie ? Sub denumirea "Aztekium", aceasta a capatat personalitate juridica in 1998, avand sediul la Satu Mare.Activitatile asociatiei includ de la crearea unui climat de colaborare si intrajutorare intre cultivatorii acestor plante pana la organizarea de expozitii si a altor actiuni publice.

guppy Stiati ca...pestele vivipar "Guppy" (Girardinus guppy) - provenit din Venezuela - are nu doar caracteristica de a se inmulti prin oui vii dar si posibilitatea de a manca atat de mult incat sa isi produca moartea ? Este un lucru de care acvaristii trebuie sa tina seama, mai ales atunci cand ofera pestilor hrana vie (cum ar fi purecii de balta etc)

Stiati ca...singurele glande de transpiratie ale cainelui sunt situate intre gheare ?

caine

Stiati ca...intr-un clasament al natiunilor dupa numarul de caini detinuti SUA ar trebui ca sa detina primul loc iar pe urmatorul ar fi Franta ? Trebuie remarcat si ca in jur de 15 persoane mor anual in SUA datorita muscaturilor de caine.Rasa de caini preferata de americani este Labrador Retriever.

sequoia

Stiati ca...arborele Sequoia atinge, in general, longevitatea de 3000 de ani ? A fost descoperit insa si un arbore al carui trunchi prezenta inele de crestere corespunzatoare varstei de 4000 de ani.

Stiati ca...cea mai inalta planta acvatica este papirusul, al carui trunchi poate atinge inaltimea de 5 metri ?

Stiati ca...inaltimea corpului uman prezinta variatii  in fiecare zi urmare tasarii vertebrelor in conditii de efort ? Inaltimea de dimineata poate avea,astfel, cu pana la un centimetru mai mult.

vin

Stiati ca...datorita continutului de melatonina (din coaja strugurilor negri) vinul rosu poate fi recomandat drept alimentul care confera "tinerete fara batranete"? Un studiu elaborat la Institutul de Geriartrie din Spania a concluzionat ca ar trebui sa bem un pahar de vin rosu in fiecare zi., mai ales dupa varsta de 30 de ani.Melatonina mai este prezenta totusi si in ceapa, banane si orez.


Joshua Bell Stiati ca...un experiment inedit a fost organizat in ianuarie 2007 in statia de metrou Washington DC ? Violonistul Joshua Bell, unul din marii muzicieni ai lumii, a cantat timp de 45 de minute sase piese de Bach cu o vioara care valoreaza 3,5 milioane de dolari dar nu a fost recunoscut de nici una dintre cele peste 2000 de persoane care au trecut pe langa el.Iar aceasta cu toate ca in ajun Joshua sustinuse in localitate un concert notabil, pentru accesul in sala biletul fiind platit cu cate 100 USD.Mai mult, doar sase persoane au remarcat faptul ca cineva foloseste o vioara si s-au oprit pentru putin timp.

Arhiva »
Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 1, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 2, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 3, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 4, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 5, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 6, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 7, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 8, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 9, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 10, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 11, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 12, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 13, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 14, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 15, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 16, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 17, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 18, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 19, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 20, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 21, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 22, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 23, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 24, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 25, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 26, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 27, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 28, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 29, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 30, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 31, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 32, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 33, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 34, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 35, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 36, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 37, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 38, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 39, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 40, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 41, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 42, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 43, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 44, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 45, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 46, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 47, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 48, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 49, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 50, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 51, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 52, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 53, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 54, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 55, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 56, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 57, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 58, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 59, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 60, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 61, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 62, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 63, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 64, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 65, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 66, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 67, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 68, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 69, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 70, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 71, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 72, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 73, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 74, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 75, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 76, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 77, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 78, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 79, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 80, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 81, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 82, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 83, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 84, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 85, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 86, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 87, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 88, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 89, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 90, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 91, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 92, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 93, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 94, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 95, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 96, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 97, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 98, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 99, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 100, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 101, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 102, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 103, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 104, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 105, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 106, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 107, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 108, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 109, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 110, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 111, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 112, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 113, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 114, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 115, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 116, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 117, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 118, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 119, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 120, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 121, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 122, Curiozitati 19 ianuarie 2009, Curiozitati 20 ianuarie 2009, Curiozitati 21 ianuarie 2009, Curiozitati 22 ianuarie 2009, Curiozitati 23 ianuarie 2009, Curiozitati 26 ianuarie 2009, Curiozitati 27 ianuarie 2009, Curiozitati 28 ianuarie 2009, Curiozitati 29 ianuarie 2009, Curiozitati 30 ianuarie 2009, Curiozitati 2 februarie 2009, Curiozitati 3 februarie 2009

Cunoasteti si alte site-uri care contin curiozitati sau lucruri interesante din toata lumea? Trimiteti-ne un email cu link-ul catre site-ul respectiv. Puteti sa ne trimiteti si pe email curiozitatile aflate pe internet care doriti sa apara aici la util21.ro. Curiozitatile acestea sunt preluate de aici.

Nu uitati: puteti sa va inscrieti in CLUB STIL21 pentru a primi un newsletter saptamanal cu oferta saptamananii la www.stilxxi.ro si curiozitatile saptamananii la util21.ro, impreuna cu un mic comentariu al saptamanii! Inscrie-te in CLUB STIL21 pentru a deveni un om informat!

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      24.Jun.2018

Ziua:175192 ramase
Saptamana:2527 ramase
Luna:66 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Curiozitati, stiati ca, cele mai lungi cuvinte, cea mai scurta denumire, hartia igienica, bauturile gazoase, primele principii ale marketingului modern, Turnul Londrei, muraturile, primul prototip de laptop, prima generatie de telefoane mobile, compania Google Inc, ou de strut, cultivatorii de cactusi, pestele vivipar, Sequoia, papirusul, inaltimea corpului uman, vinul rosu stiati ca, curiozitati plante, curiozitati animale, curiozitati zilnice, curiozitati plante, curiozitati animale, curiozitati din lumea intreaga
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT