www.util21.ro - Toate informatiile utile de care ai nevoie!

 Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

 

Pagina 136 - Curiozitati - Stiati ca...

Curiozitati 5 februarie 2009
arhiva de curiozitati

Seikan
Stiati ca...tunelul Seikan din Japonia este cel mai lung tunel feroviar din lume ? Masoara 53,85 km dintre care 23.3 o constituie partea submarina.Leaga Tokyo de Insula Honshu.A fost construit intre 1964 si 1983.La constructia sa au participat 13,8 milioane de persoane.

Stiati ca...regele Louis al XIV-lea al Frantei a domnit 72 de ani ? A fost incoronat la varsta de 5 ani.

nuca Stiati ca...a fost observata o frapanta asemanare intre forma unor legume si fructe si organele corpului uman la imbunatatirea functionarii carora pot contribui ? Printre ele: nuca arata ca un mic creier si contribuie intr-adevar la dezvoltarea transmitatorilor neuronali; boabele de fasole seamana cu rinichii si ajuta la mentinerea functiei acestora;vinetele, fructele de avocado si perele contribuie la mentinerea starii de sanatate a uterului femeilor; cartofii dulci seamana cu pancreasul si contribuie la echilibrarea indexului glicemic la diabetici.

avion

Stiati ca...in fiecare an peste cinci sute de milioane de persoane viziteaza Europa pe calea aerului ? Aceasta reprezinta mai mult de jumatate din traficul mondial.

Stiati ca...faptul ca o pisica nu isi recunoaste imaginea intr-o oglinda s-ar putea datora lipsei oricarei forme de miros pentru "cealalta pisica" pe care o vede pe suprafata sticlei ?
Ageronia

Stiati ca...in Mexic si in Argentina traieste o specie de fluturi cunoscuta pentru faptul ca acestia emit niste pocnituri cu rolul de a tine la distanta agresorii ? Ei fac parte din familia Ageronia si sunt cunoscuti sub denumirea de "fluturi track-track."

Stiati ca...Trip Adviser, cea mai mare comunitate de turism la nivel mondial, a dat recent publicitatii un top al primelor 10 destinatii din lume care ar putea deveni foarte interesante ca tinte de calatorie in 2009 in ton cu tendinta tot mai evidenta a turismului ecologic ? Acestea sunt: Golful Budoni - Sardinia, Agia Galini - sat pescaresc in Creta, Petra - in Iordania,Ardmore - sat de pescari in Irlanda, Peschiera del Garda - orasel fortificat in Italia, Protaras - localitate cu plaja la Mediterana in Cipru, Torre del Mar - localitate mica in Spania, Hanioti - in zona Halkidiki / Grecia, Wadduwa - plaja cu nisip auriu in Shri Lanka, Goslar - oras vechi in Germania.

mobil


Stiati ca...potrivit unui studiu oficial preluat de Agentia Reuters 3,3 miliarde de oameni (cam 50 la suta din populatia globului) au cel putin un contract de telefon mobil ?

cea mai mica din lume

Stiati ca...cea mai mica fetita in varsta de 15 ani din lume nu masoara decat 58 de centimetri si nu cantareste decat 5 kg ? Indianca Jyoti Amge sufera de nanosomie dar urmeaza totusi cursuri scolare si este multumita ca se afla mereu in centrul atentiei.

maci opiu Stiati ca...potrivit raportului anual al Organismului international de control a stupefiantelor (OICS) Afganistanul aprovizioneaza 93 la suta din piata mondiala a consumatorilor de opiu ? Culturile ilegale de mac au atins in anul 2007 suprafata de 193.000 hectare si doar zece la suta au putut fi eradicate.

Columb Stiati ca...cel care a semnalat pentru prima data anomalii in zona Triunghiului Bermudelor a fost Cristofor Columb ? Acesta a notat in jurnalul uneia dintre expeditiile sale ca a sesizat in zona dereglari ale busolei iar membrii echipajului au vazut niste lumini ciudate pe cer.Geografic, Triunghiul Bermudelor este cuprins intre Insulele Bermudelor (Miami-Florida) si Puerto Rico, insemnand o arie de 1,2 milioane de kilometri patrati.Este cunoscut ca in aceasta zona au disparut fara urma de-a lungul timpului nave de razboi, ambarcatiuni comerciale sau avioane cu tot cu echipaj.

Stiati ca...potrivit Agentiei Reuters Comitetului pentru reglementarea media din Hong Kong i-a fost inaintata o plangere semnata de peste 2000 de chinezi care s-au plans de continutul violent si sexual al Bibliei cerand clasificarea acesteia ca publicatie indecenta ? Cererea a fosr respinsa.

Stiati ca...miercuri, 22 iulie 2009, va avea loc o eclipsa totala de Soare vizibila pe un coridor care va include India, Nepal, Bangladesh, Bhutan, Myanmar si China ?

poza nud
Stiati ca...in luna mai a anului 2007, in Piata Zocalo din Mexico City, 18000 de oameni au pozat nud pentru fotograful Spencer Tunick ? Acesta a mai efectuat anterior astfel de fotografii in mai multe orase din lume, incluzind Dusseldorf si Caracas.Recordul stabilit anterior a fost consemnat la Barcelona unde au pozat nud doar 7000 de persoane.

Alia Sabur Stiati ca...cel mai tanar profesor universitar intrat din acest motiv in Cartea Recordurilor este Alia Sabur, angajata pe aceasta functie la varsta de 19 ani la Universitatea Konkuk din Coreea ? Alia si-a uimit de mica parintii si profesorii prin precocitate.A invatat sa citeasca la 8 luni iar colegiul l-a absolvit la 10 ani.S-a consacrat fizicii si declara ca a avut intodeauna o curiozitate de copil.

Stiati ca...o mina de diamante din Siberia cu adancimea record de 525 de metri si diametrul de 1,85 kilometri genereaza curenti de aer care au dus chiar si la prabusirea unor elicoptere ? Din acest motiv, zborurile pe deasuora zonei au fost interzise.

Pestera Surprizelor Stiati ca...in Republica Moldova, la circa 2 km de oraselul Criuleni,se afla o pestera cunoscuta sub denumirea "Pestera Surprizelor"? Caverna e structurata pe 3 nivele si e destul de greu accesibila.Patrunderea in adancul ei e rasplatita insa printr-o liniste cu totul nefireasca existenta in subteran.Unul dintre speologii care au explorat-o a marturisit in revista "Natura" ca "a inceput sa auda cum zvacneste pe rand fiecare camera a inimiii."

Luna Stiati ca...astronomii elvetieni de la Observatorul Cantonal Zurich au lansat ideea ca Luna se misoreaza fizic ? Potrivit acestora, este vorba despre un proces destul de rapid care ar face ca in cateva secole astrul noptii sa dispara.Transformarea ar atrage insa si o serie de efecte neplacute pentru Pamant, deloc de neglijat.Intre ele, succesiunea obisnuita zi / noapte cu durata de 24 de ore ar fi inlocuita cu o zi, respectiv o noapte de cate 6 luni.

Stiati ca...cercetatorii de la Universitatea Michigan au creat un model matematic prin care incearca sa inteleaga procesele pe care le presupune aparitia si dezvoltarea cancerului in organism ? Modelul matematic conceput de ei ofera o privire de ansamblu asupra modului in care o celula interactioneaza cu mediul in care se gaseste.

WAICO
Stiati ca...la bordul Statiei Spatiale Internationale, in laboratorul european Columbus, a inceput - la data de 29 februarie 2008 - experimentul WAICO, prin care se urmareste compararea cresterii plantelor in Cosmos cu raportare la intensitatea campului gravitational ? Se vor putea culege informatii care vor putea fi folosite pentru alegerea plantelor care ar putea fi folosite cu prolejul unor zboruri de durata in spatiu cu echipaj uman.

Arhiva »
Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 1, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 2, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 3, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 4, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 5, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 6, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 7, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 8, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 9, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 10, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 11, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 12, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 13, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 14, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 15, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 16, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 17, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 18, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 19, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 20, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 21, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 22, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 23, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 24, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 25, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 26, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 27, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 28, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 29, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 30, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 31, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 32, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 33, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 34, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 35, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 36, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 37, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 38, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 39, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 40, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 41, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 42, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 43, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 44, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 45, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 46, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 47, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 48, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 49, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 50, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 51, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 52, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 53, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 54, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 55, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 56, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 57, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 58, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 59, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 60, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 61, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 62, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 63, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 64, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 65, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 66, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 67, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 68, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 69, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 70, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 71, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 72, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 73, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 74, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 75, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 76, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 77, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 78, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 79, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 80, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 81, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 82, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 83, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 84, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 85, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 86, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 87, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 88, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 89, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 90, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 91, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 92, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 93, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 94, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 95, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 96, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 97, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 98, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 99, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 100, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 101, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 102, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 103, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 104, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 105, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 106, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 107, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 108, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 109, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 110, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 111, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 112, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 113, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 114, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 115, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 116, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 117, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 118, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 119, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 120, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 121, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 122, Curiozitati 19 ianuarie 2009, Curiozitati 20 ianuarie 2009, Curiozitati 21 ianuarie 2009, Curiozitati 22 ianuarie 2009, Curiozitati 23 ianuarie 2009, Curiozitati 26 ianuarie 2009, Curiozitati 27 ianuarie 2009, Curiozitati 28 ianuarie 2009, Curiozitati 29 ianuarie 2009, Curiozitati 30 ianuarie 2009, Curiozitati 2 februarie 2009, Curiozitati 3 februarie 2009, Curiozitati 4 februarie 2009, Curiozitati 5 februarie 2009

Cunoasteti si alte site-uri care contin curiozitati sau lucruri interesante din toata lumea? Trimiteti-ne un email cu link-ul catre site-ul respectiv. Puteti sa ne trimiteti si pe email curiozitatile aflate pe internet care doriti sa apara aici la util21.ro. Curiozitatile acestea sunt preluate de aici.

Nu uitati: puteti sa va inscrieti in CLUB STIL21 pentru a primi un newsletter saptamanal cu oferta saptamananii la www.stilxxi.ro si curiozitatile saptamananii la util21.ro, impreuna cu un mic comentariu al saptamanii! Inscrie-te in CLUB STIL21 pentru a deveni un om informat!

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      22.Jun.2018

Ziua:173194 ramase
Saptamana:2527 ramase
Luna:66 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Curiozitati, stiati ca, tunelul Seikan, regele Louis al XIV-lea al Frantei, frapanta asemanare, pisica, fluturi, top al primelor 10 destinatii din lume, telefon mobil, cea mai mica fetita in varsta de 15 ani, Afganistanul, Triunghiul Bermudelor, eclipsa totala de Soare, pozat nud, o mina de diamante, Pestera Surprizelor, astronomii elvetieni, cercetatorii de la Universitatea Michigan, experimentul WAICO, stiati ca, curiozitati plante, curiozitati animale, curiozitati zilnice, curiozitati plante, curiozitati animale, curiozitati din lumea intreaga
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT