www.util21.ro - Toate informatiile utile de care ai nevoie!

 Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Bannerul tau aici in aceasta sectiune: solicita oferta!

                    pag. 14 - 20 de curiozitati saptamanale - Stiati ca...                        
Arhiva » 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62,

Cele 20 de curiozitati pentru saptamana 17.07.2006 - 23.07.2006 - Plante & natura 2
sau curiozitatile de saptamana trecuta... / arhiva de curiozitati

 • Zgomotul caracteristic al viezurului melivor este un strigat (zbierat) gros. Alte vocalizari sunt un sunet discordant in timp ce cauta hrana si un "latrat" aspru cand este suparat. S-a inregistrat un caz in care un viezure melivor a ucis un piton lung de 3 metri in Parcul National Kruger. El era vestit si pentru uciderea bivolilor prin muscarea testiculelor lor, pentru a sangera pana la moarte.
 • Confruntati cu agresori mai feroce, unii viezuri melivori nu s-au lasat speriati ci s-au prefacut morti.
 • In ciuda faptului ca este cea mai mica dintre vulpi, femecul are proportional cele mai mari urechi. Fenecul este de asemenea foarte agil. El a fost observat sarind la 70 cm in aer din pozitia stand in picioare si saltand 120 cm inainte pe orizontala.
 • Vulpea cu urechi de liliac (Otocyon megalotis) din sudul Africii are urechi remarcabil de mari. Ea are 46-48 de dinti comparativ cu numarul obisnuit de 42 si se hraneste in principal termite.
 • Urechile mari ale fenecului ii permit sa auda animalele ce se misca la o distanta de pana la 1,5 km.
 • Balenele ucigase sunt printre cele mai mari animale de prada din lume. Desi balenele ucigase sunt vanatori fiorosi, daca ele sunt inconjurate de barci ele devin docile si usor de capturat.
 • Vaca trebuie sa bea pana la 70 de litri de apa pe zi pentru a furniza laptele necesar vitelului.
 • Multe mamifere incearca sa recunoasca gustul alimentelor sigure din gustul laptelui mamei.
 • Unele animale au regimuri alimentare diferite in diferite stadii de viata. Omida mananca frunze bogate in proteine pentru a-si construi celulele corpului, transformata in fluture bea nectar dulce pentru a primi energia necesara zborului.
 • Sarpele foloseste putina energie si poate rezista perioade lungi de timp fara sa manance. Se cunoaste un caz in care un piton captiv a rezistat 149 de zile fara sa manance si a pierdut numai 10% din greutatea corpului
 • Furnicarul marsupial a fost descoperit de colonistii albi in anii 1830. Numele popular i-a fost dat de aborigeni. Furnicarul marsupial este mamiferul terestru cu cei mai multi dinti (pana la 52), dar el foloseste putini deoarece striveste termitele cu cerul gurii osos si nu le mesteca. El are cel mai mare creier (raportat la dimensiunea corpului sau) dintre animalele marsupiale existente azi. Furnicarul mananca intre 10-20 mii de termite pe zi.
 • Exista peste 200 de specii diferite de animale marsupiale in Australia, Tasmania si Noua-Guinee. In America de Nord si de Sud exista aproximativ 75 de specii.
 • Cel mai mare peshte paranha, piraya, atinge o lungime de 60 cm, dar si speciile cu o dimensiune mai mica sunt la fel de periculoase. In America de Sud carnea tare si alba a pestelui paranha este o delicatesa si este foarte cautata de pescari.
 • In ciuda plangerilor pescarilor, oamenii de stiinta au calculat ca o foca de Groenlanda mananca in medie pesti in valoare de 15 dolari canadieni.
 • In ciuda exploatarii sale de catre comerciantii de blanuri, foca de Groenlanda ramane cea mai numeroasa din Atlanticul de Nord.
 • Lupul cu coama scoate 3 feluri de sunete: un latrat lung din adancul gatlejului la intervale de aproximativ 7 secunde si auzit in principal in timpul noptii, un schelalait inalt si un marait adanc in timpul intalnirilor antagoniste. Fructul preferat al lupului cu coama este un membru al familiei Rosiilor Solanum Lycocarpum, cunoscut sub numele de Fruta Do Lobo (Fructul Lupului); se crede ca acesta ar ajuta la atenuarea atacurilor din partea viermilor uriasi de rinichi, parazit.
 • Spre deosebire de alti canini, blana lupului cu coama este lipsita de un strat inferior; acest animal mai este deosebit si prin faptul ca el sapa cu dintii si nu cu ghearele.
 • Cu o lungime de 25 mm stratul inferior de blana al vidrei marine este cel mai des dintre toate mamiferele.
 • Vidra marina este singurul animal carnivor care are 4 incisivi in maxilarul inferior. Acestea sunt orientati spre inainte si sunt folositi pentru a sparge cochiliile prazilor mici si a le goli de continut.
 • Vidra marina in general nu se scufunda la o adancime mai mare de 40 metri; totusi cea mai adanca scufundare confirmata a fost de 97 metri. De obicei o scufundare nu dureaza mai mult de 90 secunde, dar cea mai lunga scufundare inregistrata este de 4 minute si 25 secunde.

Cunoasteti si alte site-uri care contin curiozitati sau lucruri interesante din toata lumea? Trimiteti-ne un email cu link-ul catre site-ul respectiv. Puteti sa ne trimiteti si pe email curiozitatile aflate pe internet care doriti sa apara aici la util21.ro.

Nu uitati: puteti sa va inscrieti in CLUB STIL21 pentru a primi un newsletter saptamanal cu oferta saptamananii la www.stilxxi.ro si curiozitatile saptamananii la util21.ro, impreuna cu un mic comentariu al saptamanii! Inscrie-te in CLUB STIL21 pentru a deveni un om informat!

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      17.Jun.2021

Ziua:168199 ramase
Saptamana:2428 ramase
Luna:66 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Curiozitati saptamanale, lucruri interesante din lumea animala, curiozitatile planetei, 20 de stiati ca...si curiozitatile saptamanii la util21.ro - pag. 14
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT