www.util21.ro - Toate informatiile utile de care ai nevoie!

 Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

 

Pagina 142 - Curiozitati - Stiati ca...

Curiozitati 13 februarie 2009
arhiva de curiozitati

copaci
Stiati ca...prin reciclarea unei tone de hartie sunt salvati 15 - 17 copaci iar poluarea atmosferica e redusa de fiecare data cu 75 la suta ?


bec Stiati ca...Romania, prin ISRE, este una dintre tarile participante la proiectul european Proefficiency finantat de programul Intelligent Energy Europe ? Alaturi de institute similare din Spania, Austria, Germania, Polonia si Marea Britanie, partea romana sprijina initiativele de orientare spre produsele eficiente din punct de vedere energetic in domeniile iluminat si frigorific.In Romania au fost elaborate trei proiecte pilot prin colaborare intre ISPE, Philips Romania SRL si CECED Romania.

Stiati ca...una dintre directivele CE privind mediul ambiant obliga la captarea dioxidului de carbon rezultat din instalatii industriale, ntransportul catre un amplasament de stocare si injectarea in formatiunu geologice adecvate in scopul stocarii pe un termen nedefinit ? In acest moment, la nivel global, emisiile provenind din energia generata pe baza de carbune se ridica la aproximativ 8 milioane de tone dioxid de carbon anual.
 

urs Stiati ca...singurul centru de profil din Europa avand ca scop reabilitarea puilor de urs orfani a fost infiintat in anul 2004 si se afla la 20 de km de localitatea Balan (Harghita) ? Scopul sau este de a ajuta la cresterea animalelor aflate in nevoie si de a le pregati pentru eliberarea ulterioara in natura.Puilor li se asigura hrana pe care o vor gasi si in natura iar contactele om - urs sunt limitate.Puilor li se monteaza mici emitatoare GPS care asigura dupa eliberare monitorizarea locatiei unde se afla timp de un an.


Stiati ca...prima imagine a unor pozitii yoga (cobra regala si scorpionul) se regsesc pictate pe peretele grotei Addaura de la poalele muntelui Monte Pellegrino in Sicilia si dateaza de peste 14000 de ani ? In acest moment exista peste 100 de milioane de practicanti yoga in lume.

Internet


Stiati ca...furnizorii de servicii Internet recunosc faptul ca vitezele de descarcare anuntatein prospecte pot fi atinse numai in conditii ideale ? In Anglia, discrepantele mari intre valorile anuntate in campaniile de marketing si cele la care au acces efectiv utilizatorii au generat deja premizele unui adevarat scandal.

Stiati ca...fata de cei peste 18 milioane de enoriasi ai Bisericii Ortodoxe din Romania celelate culte detin fractiuni infime ?Potrivit acelorasi statistici, Asociatia Bisericilor Baptiste numara 126000 de membri, Cultul Penticostal are 324462 de membri, Biserica Adventista de ziua a saptea are peste 90000 de membri iar Crestinii dupa Evanghelie au 44476 membri.In fapt,toti cred insa in existenta unui Dumnezeu iar aceasta corespunde celebrei afirmatii potrivit careia "secolul XXI va fi crestin sau nu va fi deloc."

Stiati ca...o informatie "calda" provenita din surse oficiale precizeraza ca in aceasta saptamana un satelit rusesc iesit din serviciu s-a ciocnit cu un satelit de comunicatii al firmei americane Iridium ? Coliziunea - un eveniment spatial cu probabilitate redusa - a avut loc deasupra zonei siberiene si a produs peste 500 de fragmente cu dimensiuni de minim 10 cm.In lumea stiintifica de la NASA persista nedumerirea asupra faptului ca aceasta coliziune nu a putu fi anticipata.

arici
Stiati ca...ariciul are un sistem de aparare impotriva otravurilor ? Animalul nu este sensibil nici la ingerarea a 5 grame de cianura, ceea ce ar putea explica de ce in meniul sau sunt incluse viperele.

                       Tata Nano

Stiati ca...automobilul marca Tata Nano - fabricat in India - este una dintre cele mai ieftine daca nu chiar cea mai ieftina masina din lume ? Costa 2500 de dolari, are un motor cu doi cilindri si nu are aer conditionat, airbeg ori radio.

Stiati ca...un grup de cercetatori din California au reusit sa determine o cultura a bacteriei e. coli sa produca alcool ? Molecula rezultata este diferita de cea a alcoolului obisnuit dar poate servi ca baza pentru producerea unui combustibil pentru aviatie,

frunza
Stiati ca...cercetatorii de la Imperial College din Londra au decoperit ca desprinderea frunzelor de pe copaci toamna este determinata genetic ?S-a constatat ca fiecare petiol de frunza contine la locul de ancorare de tulpina un strat de celule speciale care se activeaza toamna si prin umflare genereaza desprinderea si caderea frunzei.

Stiati ca...primul contraceptiv injectabil pentru barbati a fost pus la punct in Australia ? Testarea lui a fost efectuata cu succes pe voluntari de catre Institutul de Cecetare ANZAC de pe langa Spitalul Concord din Sydney.

Islam
Stiati ca...in Arabia Saudita este interzisa marcarea zilei indragostitilor ? In acest sens, sub coordonarea Comisiei pentru promovarea virtutilor si prevenirea viciului, politia intreprinde controale in magazine pentru a verifica daca nu se vand trandafiri rosii sau unimioare.Interdictia este generata de respectarea legii islamice.Si Ministerul Educatiei desfasoara o campanie prohibitiva in scoli.

Stiati ca...o alimentatie bogata in sare creste riscul de obezitate la copii ? Efectul se produce prin corelare cu ingestia complimentara a unor cantitati sporite de sucuri dulci.

Stiati ca...la Colegiul de inalte studii psihologice de la Paris sunt efectuate cercetari care au pus in evidenta diferente privind modul in care barbatii si femeile isi folosesc creierul ? Una dintre concluzii a fost si aceea ca barbatii trecuti de 50 de ani sunt mai dotati cerebral pentru orientare in spatiu si pentru problemele abstracte in timp ce femeila sunt mai dotate pentru aritmetica.

Stiati ca...un producator din Italia s-a bucurat de mult succes deoarece a pus in vanzare o linie de mobila erotica ? Obiectele de mobilier avand diverse asemanari cu organele sexuale au fost la mare cautare incat comenzile au depasit capacitatea de productie.

Stiati ca...cel mai scump ziar din lume este un exemplar din publicatia "Zimbrulu si vulturulu" aparuta in secolul al XIX-lea in Modova sub directia lui Mihail Kogalniceanu ? Un exemplar al ziarului, trimis prin posta, a fost francat cu patru timbre "Cap de bour" obliterate cu stampila rotunda "Iassy Moldova".Dupa ce a schimbat mai multi proprietari, ziarul a ajuns in posesia lui Joseph Hacmey, un colectionar evreu din Londra, care a platit pentru el suma de 829.500 euro la o licitatie organizata in 1007.

Napoleon Stiati ca...primul om politic care a avut ideea unificarii europene a fost Napoleon Bonaparte care a actionat pe calea armelor ? Visul sau s-a implinit peste ani prin nasterea UE iar unele din estimarile prezente arata ca in 2010 UE ar putea deveni cel mai important pol economic, politic, institutional. social si geostrategic al lumii.

hybrid-car
Stiati ca...se estimeaza ca pretul autovehiculelor hibride - care folosesc in principal energii alternative - va scadea cu circa 60 la suta pana in 2018 ? Se crede ca la acea data modelele hibride vor reprezenta 10 la suta din totalul automobilelor comercializate in intreaga lume.Producatorii japonezi sunt lideri absoluti pe piata de vehicule hibride, cel mai bine vandut fiind modelul Toyota Prius.

Arhiva »
Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 1, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 2, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 3, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 4, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 5, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 6, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 7, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 8, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 9, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 10, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 11, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 12, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 13, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 14, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 15, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 16, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 17, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 18, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 19, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 20, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 21, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 22, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 23, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 24, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 25, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 26, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 27, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 28, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 29, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 30, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 31, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 32, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 33, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 34, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 35, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 36, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 37, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 38, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 39, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 40, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 41, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 42, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 43, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 44, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 45, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 46, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 47, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 48, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 49, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 50, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 51, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 52, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 53, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 54, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 55, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 56, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 57, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 58, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 59, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 60, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 61, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 62, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 63, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 64, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 65, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 66, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 67, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 68, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 69, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 70, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 71, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 72, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 73, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 74, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 75, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 76, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 77, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 78, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 79, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 80, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 81, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 82, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 83, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 84, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 85, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 86, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 87, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 88, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 89, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 90, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 91, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 92, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 93, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 94, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 95, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 96, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 97, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 98, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 99, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 100, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 101, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 102, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 103, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 104, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 105, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 106, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 107, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 108, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 109, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 110, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 111, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 112, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 113, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 114, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 115, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 116, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 117, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 118, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 119, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 120, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 121, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 122, Curiozitati 19 ianuarie 2009, Curiozitati 20 ianuarie 2009, Curiozitati 21 ianuarie 2009, Curiozitati 22 ianuarie 2009, Curiozitati 23 ianuarie 2009, Curiozitati 26 ianuarie 2009, Curiozitati 27 ianuarie 2009, Curiozitati 28 ianuarie 2009, Curiozitati 29 ianuarie 2009, Curiozitati 30 ianuarie 2009, Curiozitati 2 februarie 2009, Curiozitati 3 februarie 2009, Curiozitati 4 februarie 2009, Curiozitati 5 februarie 2009, Curiozitati 6 februarie 2009, Curiozitati 9 februarie 2009, Curiozitati 10 februarie 2009, Curiozitati 11 februarie 2009, Curiozitati 12 februarie 2009, Curiozitati 13 februarie 2009

Cunoasteti si alte site-uri care contin curiozitati sau lucruri interesante din toata lumea? Trimiteti-ne un email cu link-ul catre site-ul respectiv. Puteti sa ne trimiteti si pe email curiozitatile aflate pe internet care doriti sa apara aici la util21.ro. Curiozitatile acestea sunt preluate de aici.

Nu uitati: puteti sa va inscrieti in CLUB STIL21 pentru a primi un newsletter saptamanal cu oferta saptamananii la www.stilxxi.ro si curiozitatile saptamananii la util21.ro, impreuna cu un mic comentariu al saptamanii! Inscrie-te in CLUB STIL21 pentru a deveni un om informat!

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      22.Jul.2018

Ziua:203164 ramase
Saptamana:2923 ramase
Luna:75 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Curiozitati, stiati ca, reciclarea unei tone de hartie, proiectul european Proefficiency, directivele CE privind mediul ambiant, reabilitarea puilor de urs orfani, yoga, furnizorii de servicii Internet, enoriasi, unsatelit rusesc iesit din serviciu s-a ciocnit cu un satelit de comunicatii, stiati ca, curiozitati plante, curiozitati animale, curiozitati zilnice, curiozitati plante, curiozitati animale, curiozitati din lumea intreaga
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT