www.util21.ro - Toate informatiile utile de care ai nevoie!

 Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

 

Pagina 146 - Curiozitati - Stiati ca...

Curiozitati 19 februarie 2009
arhiva de curiozitati

Stiati ca...un pahar de bere fiarta si racita se poate combina cu putin sampon pentru a da parului o deosebita stralucire dupa spalare ?

arici Stiati ca...ariciul poate comunica la distanta cu indivizi din aceeasi specie ? O intamplare petrecuta in urma cu cateva zile in curtea unui cultivator agricol din localitatea Magheru (Mehedinti) pare sa demonsteze acest lucru.Suparat ca un arici dadea tarcoale puilor de gaina, proprietarul a reusit sa-l prinda si ca sa-i dea o lectie a hotarat sa il supuna unei "detentii" de o noapte inchizandu-l intr-un cazan acoperit cu un capac peste care a asezat pietre.In cursul noptii,deoarece cainii erau agitati, mare i-a fost mirarea sa constate ca in curte se aflau mai multi arici, pe care i-a alungat.Totusi, pana dimineata, ariciul sechestrat a fost eliberat de prietenii sai.

Stiati ca...un numar mare de exemplare din anuarul pontifical este cumparat - aparent inexplicabil si pentru editori - in mediile militare ? Cu peste 2500 de pagini si un tiraj de minimum zece mii de exemplare, aceasta este o carte oficiala a bisericii care ajunge in fiecare an si pe masa tuturor sefilor de stat, a primilor ministri si a ambasadorilor acreditati pe langa Sfantul Scaun.Lucrarea este realizata pe baza unor chestionare care se trimit anual pe calea ierarhiei bisericesti in intreaga lume si contine multe informatii importante.Una dintre concluziile editiei 2008 este ca biserica este animata de un dinamism neincetat, demonstrabil prin statistici.

arbore de cauciuc Stiati ca...descoperirea cauciucului natural i se datoreaza francezului Charles Marie de la Condamine care a participat intre 1735 - 1745 la o expozitie stiintifica in Peru ? Coborand pe fluviul Amazon, acesta a remarcat arborele de cauciuc in inima padurii tropicale si a facut insemnari despre remarcabilele calitati ale sucului.Pentru a-si pastra elasticitatea si a dobandi mai multa rezistenta cauciucul brut trebuie totusi prelucrat.

Stiati ca...brevetul de inventie pentru vulcanizarea cauciucului a fost obtinut in 1844 de americanul Charles Goodyear ? Descoperirea s-a datorat unei intamplari, atunci cand cateva picaturi dintr-un lioici gumat au cazut pe un disc cald.

Stiati ca...un sistem de lentile optice original a fost pus la punct de profesorul de fizica Joshua Silver de la Universitatea din Oxford ? Acestea, care ar putea fi folosite la confectionarea ochelarilor, contin apa a carei cantitate poate fi modificata iar modificarea cantitatii apei atrage dupa sine modificarea proprietatilor lentilei.Lentilele cu apa sunt mai ieftine decat lentilele din plastic.

omul pe luna


Stiati ca...un purtator de cuvant al Agentiei Spatiale Americane - NASA, Ed Campion, a precizat in vara anului 2008 ca intre 10000 si 13000 din casetele cu inregistrari provenind din mai multe misiuni spatiale, intre care si prima misiune Apollo pe Luna, sunt in prezent de negasit ?

Stiati ca...cea mai lunga poezie a fost scrisa de un ecuadorian de 81 de ani ? Joze Rumazo a lucrat 30 de ani pentru a produce 230000 de versuri care au ocupat 5000 de oagini.

Stiati ca...Manastirea sapata in stanca sau Templul de la Sinca Veche (Fagaras) - aflata intr-o pestera - este o constructie controversata a carei datare a fost practic imposibila si in care se pare ca se manifesta fenomene necunoscute cum ar fi aparitia unor sfere luminoase inregistrate si de camerele foto sau video ?

Stiati ca...o fata de 13 ani din provincia egipteana Sherquia a supravietuit peste un an fara mancare si apa devenind un fenomen cercetat de lumea medicala ? Cazul, relatat de agentii internationale, a intrat in atentia Ministerului egiptean al sanatatii care a decis formarea unei comisii de investigare.Fata a supravietuit unei forme grave de alergie iar lipsa hranei si a apei, pe care le-a refuzat ulterior, nu i-a modificat comportamentul sau greutatea corporala.

Muzeul Hartilor

Stiati ca...in anul 2003 a fost infiintat la Bucuresti Muzeul national al hartilor vechi ? Initiativa a fost sprijinita de premierul roman de atunci, Adrian Nastase, care a si donat impreuna cu sotia o colectie de harti vechi alcatuita pe durata a 30 de ani.

Stiati ca...in cartea "Razboiul geofizic" - aparuta la Editura Phobos (autor: Dr.Emil Strainu) - sunt trecute in revista tehnici incredibile privind aceasta noua si foarte periculoasa forma de a influenta diferite zone de pe glob practicata de marile puteri ? Concluzia este ca o arma apocaliptica, mult mai de temut decat bomba nucleara, este utilizata in secret si poate produce efecte devastatoare asupra intregii omeniri.Seceta, incendii, inundatii, cutremure, zapezi - se pot produce pe aceasta cale iar autorul demonstraza ca asemenea tehnici au fost folosite de americani si in timpul razboiului din Corea.

ploaie
Stiati ca...prima ploaie artificiala a fost provocata in 1931 la Bucuresti de cercetatoarea Stefania Maracineanu ? Cu sprijin din partea Guvernului francez care s-a declarat interesat, experimentul a fost reluat in 1934, cu succes, in Algeria.Prima ploaie artificiala in scopuri militare a fost provocata in 1963 de armata americana in Vietnam.

Stiati ca...in lumina statisticilor, din 270 de laureati ai Premiului Nobel 124 (adica 45 la suta) sunt evrei, incepand cu Albert Einstein ?
                               
                              Grigori Perelman
Stiati ca...rusul Grigori Perelman - numit Grisha - care a rezolvat una dintre cele mai dificile enigme matematice (Conjectura lui Poincare) a refuzat medalia Fields care este o distinctie deosebita pentru matematicieni dar si cecul de un milion de dolari care o insoteste ? El a declarat ca nu doreste celebritatea si uraste banii, preferand sa traiasca aproape anonim.

Stiati ca...potrivit statisticilor in lume mai exista peste 150 de varfuri de peste 7000 de metri inca neabordate de alpinisti ? Una dintre zonele foarte putin explorate este Groenlanda.Totusi. multe zone de pe mapamond sunt considerate din aceasta perspectiva nesigure sau chiar inabordabile si nu doar din cauze naturale.Un asemenea exemplu ar putea fi Croatia, unde se presupune ca ar mai putea exista zone minate de mana omului pe unele trasee care ar putea fi urmate de cataratori.

Mazda 2 Stiati ca...concursul "Masina anului in lume", finalizat cu ocazia Salonului auto de la New York, a desemnat drept castigatoare pentru anul 2008 masina "Mazda 2" ? Aceasta a fost aleasa dintr-un numar de 39 de concurente, masini produse pe toate continentele.Juriul a fost alcatuit din 47 de jurnalisti din 24 de tari.

Stiati ca...in noaptea de 19 / 20 martie 1,3 miliarde de musulmani din intreaga lume celebreaza nasterea Profetului Mohammed, una dintre cele mai importante sarbatori ale calendarului islamic ?

Stiati ca...existenta unei civilizatii preistorice in Antarctica a inceput sa atraga atentia oamenilor de stiinta si istoricilor ca o posibilitate plauzibila inca de la inceputul secolului XX ? Au fost luate in considerare niste harti vechi si se crede ca o asemenea civilizatie ar fi putut dispare in urma cu 8000 - 10000 de ani.Adevarul este insa ascuns sub gheturile cu grosimi de sute de metri si nu va putea fi scos la lumina prea curand.

Stiati ca...pe 11 iulie, in fiecare an, se marcheaza Ziua Mondiala a Populatiei ? Initiativa a apartinut ONU, in 1974, cand populatia Pamantului avea numai patru miliarde de locuitori.

Arhiva »
Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 1, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 2, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 3, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 4, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 5, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 6, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 7, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 8, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 9, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 10, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 11, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 12, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 13, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 14, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 15, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 16, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 17, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 18, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 19, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 20, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 21, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 22, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 23, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 24, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 25, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 26, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 27, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 28, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 29, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 30, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 31, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 32, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 33, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 34, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 35, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 36, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 37, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 38, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 39, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 40, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 41, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 42, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 43, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 44, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 45, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 46, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 47, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 48, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 49, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 50, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 51, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 52, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 53, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 54, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 55, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 56, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 57, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 58, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 59, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 60, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 61, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 62, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 63, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 64, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 65, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 66, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 67, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 68, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 69, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 70, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 71, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 72, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 73, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 74, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 75, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 76, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 77, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 78, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 79, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 80, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 81, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 82, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 83, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 84, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 85, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 86, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 87, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 88, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 89, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 90, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 91, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 92, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 93, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 94, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 95, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 96, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 97, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 98, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 99, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 100, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 101, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 102, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 103, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 104, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 105, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 106, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 107, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 108, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 109, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 110, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 111, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 112, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 113, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 114, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 115, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 116, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 117, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 118, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 119, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 120, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 121, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 122, Curiozitati 19 ianuarie 2009, Curiozitati 20 ianuarie 2009, Curiozitati 21 ianuarie 2009, Curiozitati 22 ianuarie 2009, Curiozitati 23 ianuarie 2009, Curiozitati 26 ianuarie 2009, Curiozitati 27 ianuarie 2009, Curiozitati 28 ianuarie 2009, Curiozitati 29 ianuarie 2009, Curiozitati 30 ianuarie 2009, Curiozitati 2 februarie 2009, Curiozitati 3 februarie 2009, Curiozitati 4 februarie 2009, Curiozitati 5 februarie 2009, Curiozitati 6 februarie 2009, Curiozitati 9 februarie 2009, Curiozitati 10 februarie 2009, Curiozitati 11 februarie 2009, Curiozitati 12 februarie 2009, Curiozitati 13 februarie 2009, Curiozitati 16 februarie 2009, Curiozitati 17 februarie 2009, Curiozitati 18 februarie 2009, Curiozitati 19 februarie 2009

Cunoasteti si alte site-uri care contin curiozitati sau lucruri interesante din toata lumea? Trimiteti-ne un email cu link-ul catre site-ul respectiv. Puteti sa ne trimiteti si pe email curiozitatile aflate pe internet care doriti sa apara aici la util21.ro. Curiozitatile acestea sunt preluate de aici.

Nu uitati: puteti sa va inscrieti in CLUB STIL21 pentru a primi un newsletter saptamanal cu oferta saptamananii la www.stilxxi.ro si curiozitatile saptamananii la util21.ro, impreuna cu un mic comentariu al saptamanii! Inscrie-te in CLUB STIL21 pentru a deveni un om informat!

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      18.Jun.2018

Ziua:169198 ramase
Saptamana:2527 ramase
Luna:66 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Curiozitati, stiati ca, berea fiarta, ariciul, anuarul pontifical, descoperirea cauciucului natural, vulcanizarea cauciucului, lentile optice, NASA, cea mai lunga poezie, Templul de la Sinca Veche, stiati ca, curiozitati plante, curiozitati animale, curiozitati zilnice, curiozitati plante, curiozitati animale, curiozitati din lumea intreaga
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT