www.util21.ro - Toate informatiile utile de care ai nevoie!

 Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

 

Pagina 151 - Curiozitati - Stiati ca...

Curiozitati 26 februarie 2009
arhiva de curiozitati

Stiati ca...cercetari ale oamenilor de stiinta francezi au demonstrat ca dintii afectati de carii ar putea fi determinati sa se autorepare sau sa creasca din nou prin reactivarea la nivel local a celulelor stem existente ? Primele rezultate favorabile au fost obtinute pe soareci.

Stiati ca...potrivit estimarilor unui studiu realizat de cercetatori ai Institutului demografic de la Viena si ai Universitatii de stat din New York procesul de imbatranire a populatiei mondiale se va accelera rapid in urmatorii 20 de ani ? Se va atinge un maxim in 2030 dupa care va urma o stagnare.Proportia persoanelor de 60 de ani se va tripla in secolul viitor.

Stiati ca...specialistii cred ca pentru a avea eficienta dand maximum de randament managerii asupra carora apasa nu de putine ori raspunderi grele ar trebui sa renunte la cafeaua de dimineata inlocuind-o cu o bucata de ciocolata ? Spre pranz ar trebui mancate oua sau carne slaba, rosie sau alba; ouale ajuta, prin continutul lor proteic, la combaterea somnolentei si stimuleaza producerea acetilcolinei din creier, care ajuta efectiv memoria.Painea si pastele fainoase ar trebui lasate pentru cina deoarece favorizeaza somnul.

Stiati ca...aproximativ o treime din detinatorii de telefoane mobile sunt sensibili la nichelul folosit la butoanele si marginile ecranului telefoanelor mobile ? In acest context, se poate produce dermatita, caracterizata prin inrosirea , inflamarea, uscarea si craparea pielii din zona de contact.

Stiati ca...prin blocarea activitatii genei NF-kappa-B cercetatorii de la Scoala de medicina Stanford din California au intinerit pielea unui soarece de laborator ? Ei nu cunosc inca efectul pe care blocarea imbatranirii o va putea avea asupra duratei vietii.

Stiati ca...o serie de substante care se regasesc in cantitate mare in ciuperci au un rol preventiv impotriva cancerului ? Este vorba de substante cu caracter antioxidant, nutritiv si de vitamine.La o recenta intalnire a nutritionistilor de la cateva mari institute de cercetare, desfasurata la New Orleans, a fost relevat faptul ca seleniul, riboflavina si beta-glucanii din ciuperci mentin celulele imunitare in stare de vigilenta.

Stiati ca...persoanele suferinde de dureri de spate pot avea o viata mai usoara consumand zilnic vitamina D ? Doza recomandata in aceste cazuri este de doua sau chiar de trei ori mai mare decat cea normala (care este de 600 U.I.).

Soarele fotografiat de SOHO Stiati ca...mijloacele tehnice de observare folosite de echipamentele lansate in spatiu de NASA si Agentia Spatiala Europeana au permis fotografierea Soarelui atlfel decat il cunoastem, cu mai multe detalii pentru cercetatori, astfel putandu-se descifra unele din aspectele activitatii sale ? Cu toate acestea nu a putut fi inca inteles motivul pentru care coroana solara care imbraca Soarele sub forma de halo este mai fierbinte decat suprafata astrului care lumineaza de 4,6 miliarde de ani.

pasarea cassawar


Stiati ca...o specie de pasare inrudita cu Emu, numita "cassawar" (Southern Cassawary) care traieste pe coasta nord estica a Australiei este considerata cea mai periculoasa pasare de pe planeta ?  Reputatia negativa si emiterea avertismentului privind periculozitatea pentru oameni au fost generate de realitatea ca in conditii de panica aceste pasari - care pot alerga cu 50 km/h si au un cioc foarte mare si puternic - pot ataca omul si chiar il pot ucide.

Stiati ca...la Muzeul de Stiinta din Londra se afla expus si robotul Heart, programat sa reactioneze emotional in functie de modul cum este tratat ? Este o combinatie intre papusa si robot care a atras foarte multi vizitatori.

Stiati ca...alimentele consumate sunt pe buna dreptate asociate cu aspectul nostru fizic ?In acest sens, pentru a avea o piele luminoasa si sanatoasa, un par puternic si o stare buna generala este bine sa consumam: portocale rosii, cirese si afine (bogate in antioxidanti), crustacee, seminte de floarea soarelui si sardine (care aduc in organism acizii grasi foarte necesari), papadie si nap (pentru a elimina toxinele). telina,morcov si conopida (care contin celuloza utila mentinerii tranzitului intestinal normal), carne rosie,branza si linte (pentru repararea celulelor si generarea altora noi), galbenus de ou si produse lactate (pentru a elimina uscaciunea pielii), somon,avocado si mango (care au proprietati antioxidante si vitamina E).

Stiati ca...gustul delicios al faimosului vin unguresc de Tokaj este obtinut datorita unei serii de proceduri speciale ? Mai intai, strugurii sunt culesi foarte tarziu, la etapa la care isi face aparitia si bacteria Botrytis sub influenta careia, lasati in teascuri fara interventii mecanice, vor secreta un suc cu o concentratie de zahar de pana la 800 grame la litru.Acesta se combina in diferite proportii cu vinul de baza si este lasat la invechit in butoaie de stejar.Regele francez Ludovic al XIV-lea a numit acest vin " vinul regilor si regele vinurilor".Ca o curiozitate, la mijlocul veacului trecut acest vin se distribuia si in farmacii ca medicament antidepresiv.

Stiati ca...unul dintre cele mai mari si mai moderne poduri din lume va fi construit la Dubai de compania americana Fxfowle ? Proiectul va fi finalizat in 2012.Podul va avea o lungime de 1600 m si o latime de 64 de metri (12 benzi de curculatie, cate sase pe fiecare sens).Lungimea arcului de sustinere va fi de 667 metri si o va depasi pe cea de la celebrul pod din Shanghai care detine acum recordul mondial.

                            insecta

Stiati ca...o creatura ciudata originara din Borneo, cunoscuta sub numele stiintific de Phobaeticus chaine este considerata cea mai lunga insecta din lume deoarece are 30 de centimetri ? Insecta seamana foarte mult cu o ramura uscata, habitatul sau natural fiind constituit din frunzele copacilor.

                                         Marele Canion
Stiati ca...pe baza statisticilor de impresii a fost elaborat un "top 10" al celor mai frumoase locuri de pe Pamant ? Acestea sunt: Marele Canion (SUA), Marea Bariera de Corali (Australia), orasul Cape Town (Africa de Sud),Palatul Taj Majal (India), Muntii Stancosi Canadieni, platoul Machu Pichu (Peru), Piramidele din Egipt, orasul antic Petra (din Iordan), Marele Zid Chinezesc si cascadele Iguazi (aflate intre Brazilia, Argentina si Paraguay).

Stiati ca...la fel ca si amprentele, limba fiecarei persoane are o configuratie unica ?

Stiati ca...cel mai vechi brand din lume, pastrat pana astazi, este sapunul Pears ? Productia primului sapun transparent din lume a inceput in 1789.

Stiati ca...fostul prim ministru indian Rajiv Gandi a fost si un fervent radioamator, membru al Clubului Amateur Radio ? A primit licenta de radioamator in 1974.

Stiati ca...in pesterile din Noua Zeelanda larvele tantarului fungus folosesc capcane luminoase pentru a captura prada constand din niste mici musculite de pestera ? Capcanele sunt niste fire fosforescente si lipiciase care se vad pe tavan ca un cer luminos indepartat.

Stiati ca...vitamina D mai este numita si "vitamina fericirii" pentru ca poate influenta benefic starile de depresie ? Pe aceasta baza a fost conceputa aplicarea unor terapii speciale cu lampi de  ultraviolete, care determina cresterea sintezei de serotonina si vitamina D.

Arhiva »
Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 1, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 2, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 3, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 4, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 5, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 6, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 7, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 8, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 9, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 10, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 11, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 12, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 13, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 14, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 15, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 16, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 17, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 18, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 19, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 20, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 21, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 22, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 23, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 24, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 25, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 26, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 27, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 28, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 29, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 30, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 31, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 32, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 33, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 34, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 35, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 36, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 37, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 38, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 39, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 40, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 41, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 42, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 43, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 44, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 45, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 46, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 47, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 48, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 49, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 50, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 51, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 52, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 53, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 54, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 55, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 56, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 57, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 58, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 59, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 60, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 61, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 62, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 63, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 64, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 65, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 66, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 67, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 68, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 69, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 70, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 71, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 72, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 73, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 74, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 75, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 76, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 77, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 78, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 79, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 80, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 81, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 82, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 83, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 84, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 85, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 86, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 87, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 88, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 89, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 90, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 91, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 92, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 93, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 94, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 95, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 96, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 97, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 98, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 99, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 100, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 101, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 102, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 103, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 104, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 105, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 106, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 107, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 108, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 109, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 110, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 111, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 112, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 113, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 114, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 115, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 116, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 117, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 118, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 119, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 120, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 121, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 122, Curiozitati 19 ianuarie 2009, Curiozitati 20 ianuarie 2009, Curiozitati 21 ianuarie 2009, Curiozitati 22 ianuarie 2009, Curiozitati 23 ianuarie 2009, Curiozitati 26 ianuarie 2009, Curiozitati 27 ianuarie 2009, Curiozitati 28 ianuarie 2009, Curiozitati 29 ianuarie 2009, Curiozitati 30 ianuarie 2009, Curiozitati 2 februarie 2009, Curiozitati 3 februarie 2009, Curiozitati 4 februarie 2009, Curiozitati 5 februarie 2009, Curiozitati 6 februarie 2009, Curiozitati 9 februarie 2009, Curiozitati 10 februarie 2009, Curiozitati 11 februarie 2009, Curiozitati 12 februarie 2009, Curiozitati 13 februarie 2009, Curiozitati 16 februarie 2009, Curiozitati 17 februarie 2009, Curiozitati 18 februarie 2009, Curiozitati 19 februarie 2009, Curiozitati 20 februarie 2009, Curiozitati 23 februarie 2009, Curiozitati 24 februarie 2009, Curiozitati 25 februarie 2009, Curiozitati 26 februarie 2009

Cunoasteti si alte site-uri care contin curiozitati sau lucruri interesante din toata lumea? Trimiteti-ne un email cu link-ul catre site-ul respectiv. Puteti sa ne trimiteti si pe email curiozitatile aflate pe internet care doriti sa apara aici la util21.ro. Curiozitatile acestea sunt preluate de aici.

Nu uitati: puteti sa va inscrieti in CLUB STIL21 pentru a primi un newsletter saptamanal cu oferta saptamananii la www.stilxxi.ro si curiozitatile saptamananii la util21.ro, impreuna cu un mic comentariu al saptamanii! Inscrie-te in CLUB STIL21 pentru a deveni un om informat!

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      25.Jun.2018

Ziua:176191 ramase
Saptamana:2626 ramase
Luna:66 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Curiozitati, stiati ca, dintii afectati de carii, procesul de imbatranire a populatiei mondiale, managerii, detinatorii de telefoane mobile, persoanele suferinde de dureri de spate, aspectul nostru fizic, cea mai lunga insecta din lume, Phobaeticus chaine, ministru indian Rajiv Gandi, stiati ca, curiozitati plante, curiozitati animale, curiozitati zilnice, curiozitati plante, curiozitati animale, curiozitati din lumea intreaga
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT