www.util21.ro - Toate informatiile utile de care ai nevoie!

 Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

 

Pagina 153 - Curiozitati - Stiati ca...

Curiozitati 2 martie 2009
arhiva de curiozitati

Stiati ca...a fost descoperita o molecula care controleaza modificarile cardio-vasculare in conditii de stress ? Cercetatorii de la Southwstern Medical Center au izolat un mic fragment al ARN, molecula "miR-208", care are un rol important in reglarea contractilitatii cardiace.Cercetarile se desfasoara in prezent pe animale si au demonstrat ca blocand aceasta proteina efectele stressului ar putea fi mult diminuate.

Stiati ca...experimente recente efectuate in America au demonstrat ca o alimentatie mai saraca in calorii dar mai bogta in acizi grasi nesaturati (cum sunt cei continuti in uleiul de masline si carnea de somon, ton sau sardine) aplicata persoanelor in varsta imbunatateste considerabil functia memoriei ? Cercetarile au fost confirmate si in Germania.

Stiati ca...veninul sarpelui cu clopotei se afla la baza unor cercetari care isi propun sa imbunatateasca rezultatele analizelor de laborator prin aplicarea unei metode noi pentru constatarea prezentei, a concentratiei si a functiei proteinelor implicate in fiziopatologia bolilor ?

Stiati ca...desi este o boala care la copii apare cu o incidenta mai mica, in fiecare an peste 160000 de copii din intreaga lume sunt depistati cu diferite forme de cancer ? In Romania, parintii micutilor bolnavi au constituit Asociatia PA.V.E.L care s-a afiliat din 1998 confederatiei existente la nivel mondial.Scopul lor este de a milita pentru a determina aplicarea celui mai bun tratament micilor pacienti, care pot avea astfel sanse imbunatatite.

Stiati ca...o echipa de cercetatori americani au dezvoltat cel mai mic periscop din lume, de grosimea firului de par, cu ajutorul caruia s-au putut face deja investigatii de finete la nivel celular ?

Stiati ca...in programul educational al guvernului japonez a fost inclus - ca "profesor" - si robotelul Asimo ? Acesta a fost realizat de firma Honda si are "pregatirea" pentru a preda copiilor informatii despre cele mai moi descoperiri in stiinta.Chiar si regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a avut o "intalnire" cu robotul, pe care l-a caracterizat drept interesant.

Stiati ca...proprietatile benefice ale aspirinei continua sa uimeasca si acum pentru ca,cel putin o data pe an, in lumea medicala apar rapoarte despre functii noi ?

Stiati ca...cea mai mare colectie de bancnote din lume poate fi consultata acum in Internet ? Detinatorul ei, Ron Wise, a construit un website la adresa "www.banknoteworld.com" unde a expus imaginile scanate fata-verso pentru 10000 de bancnote de pe intreg Pamantul

Stiati ca...pentru a demonstra posibilitatile nelimitate pe care le ofera automatizarea prin calculator un cetatean texan a creat un site prin intermediul caruia vizitatorii pot stinge si aprinde lumini din casa sa aflata la mii de kilometri sau pot pozitiona camerele video instalate in imobil ? Experienta inedita poate fi urmarita la "www.drivemeinsane.com".

Stiati ca...la Queen's University din Belfast au fost efectuate inca in anul 2000 cercetari asupra calculatorului chimic ? Acesta ar putea fi construit pe principii similare computerelor actuale dar in structura sa ar fi inglobate in locul cip-urilor de siliciu celule care isi pot schimba starea un influenta unui semnal chimic, deci un alt fel de procesor.

                           
                                   hotel urat

Stiati ca...in urma unui sondaj in Internet hotelul Ryungyong din Phenian a fost desemnat drept cea mai urata cladire din intreaga lume ? Cladirea are 105 etaje si 300 de camere.Dupa ce un consortiu de arhitecti din mai multe tari l-au caracterizat drept" o varianta distorsionata, hidoasa si nearmonioasa a unui castel din povesti". hotelul a fost exclus din fotografiile panoramice de reclama.

Stiati ca...oceanologii din Conservation International, Universitatea Federala Espirito Santa si Universitatea Federala din Bahia au descoperit un nou si important recif de corali la Albohoros Bank ? Acesta are o lungime de 15 km si pentru ca nu a fost vizitat in mod frecvent de om detine foarte multe ecosisteme, specii de pesti si de alte vietuitoare marine.

Stiati ca...in Japonia se utilizeaza o tehnica deosebita a curatarii organismului de toxine, care consta in aplicarea pe talpile picioarelor a unor plasturi care contin diverse ierburi medicinale ?

                                             pantofi fiziologici
Stiati ca...in anul 2008 firma Masai Barefoot Technology a lansat primii pantofi fiziologici din lume ? Acestia pot fi cumparati si in cateva orase din Romania in magazinele MTB.Conceptia constructiva a produsului imbunatateste postura corpului, reduce sarcina de presiune asupra articulatiilor si face ca mersul sa fie natural pe orice teren.

                                         motocicleta electrica

Stiati ca...motocicleta electrica realizate de Mission Motors poate atige o viteza maxima de 240 km/h (aceasta fiind si limita de autonomie asigurata de acumulatorii cu litiu) ? Motorul electric este racit cu apa.Primele 50 de exemplare vor fi puse in vanzare incepand din 2010.Pretul a fost estimat la 69000 USD.

Stiati ca...prima tara din lume care a acceptat oficial in practica medicala urinoterapia a fost Tanzania ? Desi mai exista multi care desconsidera acest tratament, se pare ca laboratoare de cercetare stiintifica din Texas si Japonia au descoperit concomitent un mecanism de feedback pe care urina il declanseaza catre creier prin activarea unor celule din gura care pot citi si transmite informatii despre dereglarile organismului respectiv.In 1999, in Germania, s-a desfasurat un prestigios congres mondial pe teme de urinoterapie, la care si Romania a fost reprezentata.

Stiati ca...foarte multe descoperiri de mare importanta pentru locuitorii Pamantului au fost facute in Romania ? Astfel in 1827 Petrache Poenaru a creat tocul cu rezervor de cerneala; in 1858 Bucurestiul a fost primul oras din lume luminat cu petrol lampant; in 1880, Dumitru Vasescu construieste primul automobil cu motor cu aburi; in 1885 Victor Babes a realizat primul tratat de bacteriologie din lume; in 1900 Nicolae Teclu a creat becul cu gaz; in 1905, Augustin Maior inventeaza telefonia multipla; in 1906 Traian Vuia decoleaza cu primul avion din istorie;in 1910 Henri Coanda executa primul zbor cu reactie s.a.m.d.

Stiati ca...o preocupare continua pentru oamenii de stiinta din toate timpurile a fost gasirea formulei care prelungeste viata sau chiar a nemuririi ?La Universitatea din Michigan / SUA si la cea din Sydney / Australia - dar si in alte locuri ale lumii - s-au studiat posibiltati de resetare a ceasului biologic prin reprogramarea functiilor celulare.Pe aceasta baza se estimeaza ca in viitor s-ar putea atinge o durata a vietii de secole sau chiar de mii de ani.

Stiati ca...firma germana Tecnaro a reusit realizarea unui produs bazat pe lignina care are consistenta si aspectul lemnului, se poate turna ca plasticul si este biodegradabil ? In fapt este vorba despre lemnul lichid care se solidifica in forme iar producatorii l-au numit "arboform".

Stiati ca...primul dispozitiv de invizibilitate din lume a fost realizat de cercetatori britanici si americani si aplica principii care fac ca lumina care intersecteaza obiectul sa fie obligata sa disipeze ?

Arhiva »
Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 1, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 2, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 3, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 4, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 5, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 6, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 7, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 8, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 9, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 10, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 11, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 12, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 13, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 14, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 15, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 16, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 17, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 18, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 19, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 20, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 21, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 22, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 23, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 24, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 25, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 26, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 27, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 28, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 29, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 30, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 31, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 32, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 33, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 34, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 35, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 36, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 37, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 38, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 39, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 40, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 41, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 42, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 43, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 44, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 45, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 46, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 47, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 48, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 49, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 50, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 51, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 52, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 53, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 54, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 55, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 56, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 57, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 58, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 59, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 60, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 61, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 62, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 63, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 64, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 65, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 66, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 67, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 68, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 69, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 70, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 71, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 72, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 73, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 74, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 75, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 76, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 77, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 78, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 79, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 80, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 81, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 82, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 83, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 84, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 85, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 86, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 87, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 88, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 89, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 90, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 91, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 92, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 93, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 94, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 95, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 96, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 97, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 98, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 99, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 100, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 101, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 102, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 103, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 104, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 105, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 106, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 107, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 108, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 109, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 110, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 111, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 112, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 113, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 114, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 115, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 116, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 117, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 118, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 119, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 120, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 121, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 122, Curiozitati 19 ianuarie 2009, Curiozitati 20 ianuarie 2009, Curiozitati 21 ianuarie 2009, Curiozitati 22 ianuarie 2009, Curiozitati 23 ianuarie 2009, Curiozitati 26 ianuarie 2009, Curiozitati 27 ianuarie 2009, Curiozitati 28 ianuarie 2009, Curiozitati 29 ianuarie 2009, Curiozitati 30 ianuarie 2009, Curiozitati 2 februarie 2009, Curiozitati 3 februarie 2009, Curiozitati 4 februarie 2009, Curiozitati 5 februarie 2009, Curiozitati 6 februarie 2009, Curiozitati 9 februarie 2009, Curiozitati 10 februarie 2009, Curiozitati 11 februarie 2009, Curiozitati 12 februarie 2009, Curiozitati 13 februarie 2009, Curiozitati 16 februarie 2009, Curiozitati 17 februarie 2009, Curiozitati 18 februarie 2009, Curiozitati 19 februarie 2009, Curiozitati 20 februarie 2009, Curiozitati 23 februarie 2009, Curiozitati 24 februarie 2009, Curiozitati 25 februarie 2009, Curiozitati 26 februarie 2009, Curiozitati 27 februarie 2009, Curiozitati 2 martie 2009

Cunoasteti si alte site-uri care contin curiozitati sau lucruri interesante din toata lumea? Trimiteti-ne un email cu link-ul catre site-ul respectiv. Puteti sa ne trimiteti si pe email curiozitatile aflate pe internet care doriti sa apara aici la util21.ro. Curiozitatile acestea sunt preluate de aici.

Nu uitati: puteti sa va inscrieti in CLUB STIL21 pentru a primi un newsletter saptamanal cu oferta saptamananii la www.stilxxi.ro si curiozitatile saptamananii la util21.ro, impreuna cu un mic comentariu al saptamanii! Inscrie-te in CLUB STIL21 pentru a deveni un om informat!

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      21.Jul.2018

Ziua:202165 ramase
Saptamana:2923 ramase
Luna:75 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Curiozitati, stiati ca, molecula, alimentatie mai saraca in calorii, veninul sarpelui cu clopotei, cel mai mic periscop din lume, proprietatile benefice ale aspirinei, cea mai mare colectie de bancnote, hotelul Ryungyong din Phenian, recif de corali, curatarea organismului de toxine, primii pantofi fiziologici, motocicleta electrica Mission Motors, stiati ca, curiozitati plante, curiozitati animale, curiozitati zilnice, curiozitati plante, curiozitati animale, curiozitati din lumea intreaga
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT