www.util21.ro - Toate informatiile utile de care ai nevoie!

 Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

 

Pagina 155 - Curiozitati - Stiati ca...

Curiozitati 4 martie 2009
arhiva de curiozitati

Stiati ca...primele sosete au fost facute din piele de animal infasurata pe picior si au fost utilizate in Grecia in sec.VII i.Hr. ? Mult timp au reprezentat un simbol al nobilimii. 

Stiati ca...un craniu gigant de pasare marina fosilizat, cu o vechime de circa 10 milioane de ani, a fost descoperit in Peru ? Craniul masoara 40 de centimetri in lungime.Potrivit cercetatorilor care nu mai au nici un fel de alte elemente ajutatoare anvergura aripilor ar fi trebuit sa fie de circa sase metri.

ceai verde
Stiati ca...cercetatorii greci nutritionisti au ajuns la concluzia ca ceaiul verde poate grabi viteza cu care sunt procesate grasimile din corp iar pe aceasta baza constituie o buna protectie si impotriva bolilor cardiovasculare ?

Stiati ca...prima conferinta intitulata "Energia din lemn in Romania - Sisteme moderne de energie din lemn: o noua oportunitate pentru Romania si Europa de sud-est" va avea loc in 27 martie in cadrul Targului International ENREG - Energia regenerabila-2009 ?

                                 padure Macedonia

Stiati ca...in Macedonia s-a derulat un amplu program de plantare de copaci considerat cel mai mare program de impaduriri din istoria Balcanilor ? Intr-o singura zi au fost plantati 6 milioane de puieti de arbori.

Stiati ca...in vara anului 2008 pompierii britanici au fost chemati pentru a cobori o oaie de pe acoperisul unei case cu doua etaje din Harrogate / North Yorkshire ? Oaia, care si-a rupt pana la uma un picior din spate la finalul operatiunii de recuperare, a ajuns pe casa din aproape in aproape, catarandu-se mai intai pe acoperisul unei magazii.

Stiati ca...producatorul german Alchimea Naturwaren a realizat un material termoizolant din lana de oaie ? "Alchimea lana" a fost distins in 2003 cu titlul de cel mai bun produs al anului la Plan Expo / Dublin. Este un material cu proprietati termoizolante deosebite si un bilant energetic foarte bun.

Stiati ca...peste 140 de ministri ai mediului au decis -la Forumul de mediu de la Nairobi / Kenia - sa inceapa in 2009 negocierile pentru un tratat international privind controlul poluarii cu mercur ? Tratatul ar putea fi incheiat in 2013, potrivit unei precizari din partea Biroului European pentru problemele de mediu.Noua administratie americana sprijina acest proiect.

Stiati ca...pompierul american Brian Wilson - care a fost implicat acum 14 ani intr-un accident de circulatie in care a fost ranit si in urma caruia si-a pierdut graiul a fost redeterminat sa vorbeasca de catre papagalii sai pe care-i avea inca din copilarie ? Dupa totala reabilitare, Wilson a infiintat fundatia Wilson Parrot Foundation si ingrijeste la domiciliu in jur de 80 de papagali.

Stiati ca...datorita procesului de incalzire globala - care ar putea ridica temperatura medie pe glob cu pana la 5,8 grade pana la sfarsitul acestui secol - este de asteptat o topire masiva a ghetarilor planetei ? Spre exemplu, in doar cateva decenii, cei mai multi dintre ghetarii din Alpi vor disparea.

Stiati ca...recent, o americanca a carei identitate nu a fost dezvaluita a nascut opt copii (sase baieti si doua fete) ? Nasterea s-a produs inainte de termen (mai devreme cu 9 saptamani) intr-o clinica din Los Angeles iar la eveniment au participat 18 medici si asistenti.

Stiati ca...peste circa o suta de milioane de ani, pe cerul noptii stralucirea nebuloasei Orion (care se va modifica in timp, palind) va fi inlocuita de cea asemanatoate a norului de gaz "W3" din Constelatia Casiopeia ?

Stiati ca...actuala criza financiara este investigata, in SUA, si de catre FBI ? Se cunoaste ca 26 de companii americane fac in acest context obiectul unei investigatii privitoare la fraude prin credite ipotecare si furnizare de informatii false.

Stiati ca...in orasul Praga exista un "parc de distractii pentru adulti"?Sub denumirea "Redlight Prague"functioneaza prostitutia prin copierea sistemului olandez.Serviciile oferite poarta denumiri cu subanteles de genul:"pijamas party", "bikini party"sau "dream nurse party".Fetele se expun in vitrina si isi pot negocia tarifele.

                                pestele Taimen

Stiati ca...proba de rezistenta pentru un pescar adevarat pare sa fie confruntarea cu "taimenul"? Taimenul este o specie de somon care poate masura pana la un metru lungime si 30 de kilograme greutate iar pentru a-l putea pescui trebuie sa ajungi (nu tocmai usor) pana la poalele Muntilor Altai. Dupa ce este agatat, lupta cu pestele poate dura si doua-trei ore, timp in care pescarul poate fi obligat sa parcurga kilometri de-a lungul raului.

Stiati ca...o echipa de chimisti de la Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite a creat premizele construirii unor nervi artificiali ? Este vorba despre o modalitate de realizare a unor nano-fire conducatoare de electricitate, formate pe baza de carbon care pot fi tolerate foarte bine de organismele vii si pot deschide o noua era in cercetarea medicala.Noua ramura de stiinta nascuta astfel se numeste electronica organica iar premiul Nobel pentru chimie in 2001 a fost acordat pentru acest tip de cercetari.

Stiati ca...procesoare mai performate pentru calculatoare ar putea fi obtinute intr-un viitor apropiat prin implementarea posibilitatii de control a luminii si la nivel nanometric ? Se va naste si o noua generatie de microscoape optice capabile sa vizualizeze ADN-ul sau virusii.Este obiectul de activitate al noii ramuri a opticii numita "Transformation optics"care va conduce la depasirea pragului tehnologiilor actuale.

Stiati ca...in luna noiembrie 2009 va fi lansat primul satelit spatial romanesc ? Este un proiect al Agentiei Spatiale Romane si arata ca un mic cub cu latura de 10 cm.A fost botezat "Goliath" si va transmite informatiile culese catre o statie de urmarire care va lua fiinta in Muntii Apuseni.Rolul sau va fi de a detecta, contoriza si evalua micrometeoritii, de a masura radiatiile gama pe orbita dar si de a prelua si transmite imagini cu o camera minuscula.Dat fiind insa puterea infima a emitatorului, trimiterea unei poze spre Pamant va dura cam sapte zile.

Stiati ca...un grup de cercetatori americani si chinezi au realizat prototipul hainei inteligente care are capacitatea de a monitoriza starea organismului uman detectand semnalele fiziologice si emitand avertizari la depasirea unor valori ? Prototipul este unul functional dar productia ar mai putea dura mult timp pentru ca o multime de intrebari legate de fabricarea si mentinerea sa in utilizare - inclusiv comportamentul la spalari repetate - vor trebui sa capete raspuns.

Stiati ca...un dispozitiv mult mai putin costisitor pentru efectuarea de radiografii ar putea fi construit in viitor bazat pe observatia ca desfacerea unei benzi adezive genereaza raze X ? In scopuri medicale, aceasta procedura ar trebui sa aiba loc in vid.Fenomenul nu poate fi explicat in totalitate dar functioneaza si acest lucru este important.

Arhiva »
Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 1, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 2, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 3, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 4, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 5, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 6, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 7, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 8, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 9, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 10, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 11, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 12, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 13, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 14, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 15, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 16, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 17, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 18, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 19, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 20, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 21, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 22, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 23, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 24, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 25, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 26, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 27, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 28, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 29, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 30, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 31, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 32, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 33, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 34, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 35, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 36, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 37, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 38, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 39, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 40, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 41, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 42, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 43, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 44, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 45, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 46, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 47, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 48, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 49, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 50, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 51, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 52, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 53, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 54, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 55, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 56, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 57, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 58, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 59, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 60, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 61, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 62, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 63, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 64, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 65, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 66, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 67, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 68, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 69, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 70, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 71, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 72, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 73, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 74, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 75, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 76, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 77, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 78, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 79, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 80, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 81, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 82, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 83, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 84, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 85, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 86, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 87, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 88, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 89, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 90, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 91, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 92, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 93, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 94, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 95, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 96, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 97, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 98, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 99, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 100, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 101, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 102, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 103, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 104, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 105, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 106, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 107, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 108, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 109, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 110, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 111, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 112, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 113, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 114, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 115, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 116, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 117, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 118, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 119, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 120, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 121, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 122, Curiozitati 19 ianuarie 2009, Curiozitati 20 ianuarie 2009, Curiozitati 21 ianuarie 2009, Curiozitati 22 ianuarie 2009, Curiozitati 23 ianuarie 2009, Curiozitati 26 ianuarie 2009, Curiozitati 27 ianuarie 2009, Curiozitati 28 ianuarie 2009, Curiozitati 29 ianuarie 2009, Curiozitati 30 ianuarie 2009, Curiozitati 2 februarie 2009, Curiozitati 3 februarie 2009, Curiozitati 4 februarie 2009, Curiozitati 5 februarie 2009, Curiozitati 6 februarie 2009, Curiozitati 9 februarie 2009, Curiozitati 10 februarie 2009, Curiozitati 11 februarie 2009, Curiozitati 12 februarie 2009, Curiozitati 13 februarie 2009, Curiozitati 16 februarie 2009, Curiozitati 17 februarie 2009, Curiozitati 18 februarie 2009, Curiozitati 19 februarie 2009, Curiozitati 20 februarie 2009, Curiozitati 23 februarie 2009, Curiozitati 24 februarie 2009, Curiozitati 25 februarie 2009, Curiozitati 26 februarie 2009, Curiozitati 27 februarie 2009, Curiozitati 2 martie 2009, Curiozitati 3 martie 2009, Curiozitati 4 martie 2009

Cunoasteti si alte site-uri care contin curiozitati sau lucruri interesante din toata lumea? Trimiteti-ne un email cu link-ul catre site-ul respectiv. Puteti sa ne trimiteti si pe email curiozitatile aflate pe internet care doriti sa apara aici la util21.ro. Curiozitatile acestea sunt preluate de aici.

Nu uitati: puteti sa va inscrieti in CLUB STIL21 pentru a primi un newsletter saptamanal cu oferta saptamananii la www.stilxxi.ro si curiozitatile saptamananii la util21.ro, impreuna cu un mic comentariu al saptamanii! Inscrie-te in CLUB STIL21 pentru a deveni un om informat!

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      24.Jun.2018

Ziua:175192 ramase
Saptamana:2527 ramase
Luna:66 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Curiozitati, stiati ca, primele sosete, craniu gigant de pasare marina fosilizat, ceaiul verde, pompierii britanici, lana de oaie, poluarea cu mercur, pompierul american Brian Wilson, ghetarilor planetei, parc de distractii pentru adulti, Praga, nervi artificiali, stiati ca, curiozitati plante, curiozitati animale, curiozitati zilnice, curiozitati plante, curiozitati animale, curiozitati din lumea intreaga
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT