www.util21.ro - Toate informatiile utile de care ai nevoie!

 Home         Super Stare Show         Restaurante         Hoteluri         Util21TV         SuperMarket         Director firme         Adauga site

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

 

Pagina 163 - Curiozitati - Stiati ca...

Curiozitati 16 martie 2009
arhiva de curiozitati

GSM Stiati ca...exista mijloace prin care telefonul Dvs mobil poate fi incarcat cu rea credinta de catre operatori externi dupa ce ati primit in prealabil un mesaj care va incita sa raspundeti ? Un asemenea apel, facut de o voce suava, va poate indemna sa angajati o convorbire sunand la un numar care incepe cu 809.Sistemul este operat din Republica Dominicana iar victimele sunt taxate cu un tarif cuprins intre 25 si 100 de dolari/minut.Din pacate, desi problema este cunoscuta, legal este vorba despre un apel liber consimtit catre un numar cu suprataxa.Deci, daca veti suna la acel numar, riscul va apartine in totalitate.
 
                                     

Stiati ca...apa din arbori nu ingheata deoarece contine saruri care fac sa coboare (la fel ca in cazul antigelulului auto) temperatura de inghet ? In acelasi timp, apa din arbori este de o mare puritate si lipsesc din ea nucleele de condensare in jurul carora se formeaza cristalele de gheata.
 
WWW Stiati ca...pe 13 martie 2009 a fost marcata implinirea a 20 de ani de la inventarea "World - Wide - Web"-ului, sistemul care face posibila functionarea Internetului ? Inventatorul acestuia este Tim Berners Lee iar locul unde s-a materializat initial inventia, la inceput ca un mijloc de comunicare intre cateva calculatoare, a fost laboratorul CERN (cunoscut astazi pentru constructia celui mai mare accelerator de particule din lume).
 
Stiati ca...cercetari clinice efectuate in Portugalia folosind un nou sistem de investigare imagistica permit sa se intrevada posibilitatea de detectie a celor mai mici grupari de  celule tumorale anuntand cancerul de san ? Pe aceasta cale vot putea fi evitate si biopsiile, devenite practic inutile.
 
CARACATITA
Stiati ca...in urma cu putin timp o caracatita aflata in acvariul Santa Monica Pier din California a reusit sa deschida o supapa de evacuare a apei din bazin folosind tentaculele si generand astfel inundarea zonelor invecinate ? Cercetatorii sunt de parere ca actiunea caracatitei a fost o dovada de inteligenta si a facut parte dintr-un plan de evadare.
 

                                    Rolf Dieter Heuer

Stiati ca...repornirea celui mai mare accelerator de particule (Large Hadron Collider) a fost amanata, la CERN, pentru sfarsitul lunii septembrie 2009 ? Directorul general al Organizatiei Europene pentru Cercetari Nucleare (CERN) - Rolf Heuer - a precizat ca temporizarea se datoreaza lucrarilor de securizare suplimentara a sistemului, tinand cont de problemele aparute la primele probe efectuate anul trecut.
 
Stiati ca...un rest de dimensiuni foarte mici dintr-un fost motor de racheta dezintegrat in spatiu a pus in pericol, acum cateva zile, Statia Spatiala Internationala aflata pe orbita in spatiul cosmic ? Pentru a preintampina pericolul, astronautii au fost evacuati in capsula spatiala autopropulsata de serviciu.Problema deseurilor care orbiteaza in jurul Pamantului - al caror numar trece de 18.000 - este una deosebit de serioasa ca impact asupra misiunilor cosmice si deocamdata nu are alta solutie decat prevenirea unor posibile coliziuni.
 
Gagarin
Stiati ca...intre 4 si 12 aprilie vor fi aniversate primul zbor al unui om in spatiul cosmic (Yuri Gagarin) si primul zbor al navetei spatiale americane ? Ambele evenimente au avut loc pe 12 aprilie, la o distanta in timp de 20 de ani (in 1961 si 1981).

 
Galileo  Galilei

Stiati ca...pentru suma de 20 de dolari puteti intra in posesia unei lunete "galileoscop" similara cu aceea folosita de Galileo Galilei in 1609 ? Oferta a fost facuta cu prilejul Anului International al Astronomiei iar "galileoscopul" va ofera posibilitatea unor observatii interesante.Pentru detalii privind modul de comanda adresati un mesaj la pica_elisabetaana@yahoo.com.
 
Stiati ca...la Universitatea din Reading (Marea Britanie) se efectueaza cercetari lingvistice comparative cu ajutorul computerului ? Pe aceasta baza s-a putut determina, de exemplu, faptul ca cele mai des folosite sunt cuvintele "eu, noi, cine, unu, doi, trei" care au, de altfel, forme asemanatoare in limbile europene.
 

                                                

Stiati ca...tardigrazii - niste mici nevertebrate acvatice - cunoscuti si ca "ursi de apa" sunt capabili sa reziste conditiilor existente in vidul cosmic ? Doua exemplare din aceasta specie au fost supuse unui experiment spatial cu durata de zece zile, rezultatul fiind de-a dreptul uimitor.De retinut insa ca acest fapt a fost posibil datorita unei uimitoare proprietati a acestor vietuitoare, care le permite sa elimine intreaga cantitate de apa din corp si sa ramana intr-o stare inactiva timp de mai multi ani.
 
Stiati ca...privit cu instrumente speciale, in alt domeniu al undelor decat spectrul vizibil pentru om, cerul noptii nu este deloc intunecat ? Radioastronomii au descoperit asa-numita radiatie de fond, care este uniform repartizata pe suprafata boltii ceresti si care este generata de existenta stelelor si a planetelor.
 
Stiati ca...2009 a fost declarat de catre Comisia Europeana drept anul creativitatii si al inovatiei ? Se doreste astfel o directionare institutionalizata in sensul promovarii practicilor corecte pentru a stimula educatia si cercetarea.A fost creat si un portal web de sustinere manifestarilor planificate, la adresa - "www.create2009.europa.eu".
 
virus alert

Stiati ca...specialistii de la Kapersky Lab avertizeaza utilizatorii de Internet ca au aparut noi versiuni ale virusului Kido (cunoscut si ca Downadup ori Conficker) ? Se pare astfel ca periculosul virus are capabilitatea de a se automodifica si de a deveni astfel mult mai greu de eliminat.
 
Stiati ca...companiile Virtual Heroes, Project Whitecard si Information in Place - dezvoltatoare
de jocuri pe calculator - au fost cooptate de NASA pentru a lucra la un proiect de realizare a unui joc multiplayer in masa pe teme spatiale ?
 
Wind Duo 2100

Stiati ca...prin intermediul companiei WND Telecom devine disponibil si in Romania telefonul GSM dual SIMM (in fapt alcatuit din doua telefoane independente, "spate in spate") ? Primele modele se numesc WND DUO 2100 si WND DUO 2200 si sunt dotate cu camera de 2 megapixeli, card de memorie, tehnologie Wap%&Push, bluetooth, mp3, mpeg4 si sunete polifonice.
 
Mars Odyssey Stiati ca...specialistii de la NASA au comandat, pe 13 martie, un proces de restart al calculatorului principal de la bordul satelitului Mars Odyssey ? Masura a fost necesara deoarece exista suspiciunea unor influente nefaste induse de radiatiile cosmice asupra echipamentelor electronice.Operatiunea a fost pregatita minutios si a fost executata cu succes.Mars Odysseay a fost lansat in spatiu pe 7 aprilie 2001 fiind plasat pe orbita planetei Marte.Rezervele energetice vor putea permite continuarea misiunii pana in 2015.
 
Stiati ca...sambata, 28 martie - la ora 20,30 - oamenii din intreaga lume vor stinge lumina timp de o ora pentru a dovedi ca impreuna pot actiona impotriva schimbarilor climatice ? "Ora Pamantului" se doreste astfel o dovada palpabila a faptului ca solidaritatea globala este posibila, ca oamenii cunosc pericolul si sunt decisi sa actioneze impreuna pentru inlaturarea lui.
 
Dumitru Prunariu
Stiati ca...presedintia Comitetului ONU pentru utilizarea pasnica a spatiului extraatmosferic (COPUOS) va fi preluata de Romania , prin Dumitru Prunariu, pentru mandatul 2010 - 2011 ? Dumitru Prunariu a castigat in competitie cu contracandidati din Ucraina, Ungaria si Cehia.
 
stele Stiati ca...bazandu-se pe observatiile efectuate cu telescopul francez Corot si pe tehnica seismologiei stelare o echipa de astronomi a reusit sa creeze pe computer sunetul corespunzatot vibratiei materiei unor stele indepartate ? O mostra de sunet, corespunzatoare uneia dintre cele trei stele, puteti asculta la adresa:
"http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/7686946.stm"

Arhiva »
Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 1, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 2, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 3, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 4, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 5, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 6, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 7, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 8, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 9, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 10, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 11, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 12, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 13, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 14, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 15, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 16, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 17, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 18, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 19, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 20, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 21, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 22, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 23, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 24, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 25, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 26, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 27, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 28, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 29, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 30, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 31, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 32, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 33, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 34, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 35, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 36, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 37, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 38, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 39, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 40, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 41, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 42, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 43, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 44, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 45, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 46, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 47, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 48, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 49, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 50, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 51, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 52, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 53, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 54, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 55, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 56, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 57, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 58, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 59, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 60, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 61, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 62, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 63, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 64, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 65, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 66, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 67, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 68, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 69, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 70, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 71, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 72, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 73, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 74, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 75, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 76, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 77, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 78, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 79, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 80, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 81, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 82, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 83, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 84, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 85, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 86, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 87, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 88, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 89, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 90, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 91, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 92, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 93, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 94, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 95, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 96, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 97, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 98, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 99, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 100, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 101, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 102, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 103, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 104, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 105, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 106, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 107, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 108, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 109, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 110, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 111, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 112, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 113, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 114, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 115, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 116, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 117, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 118, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 119, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 120, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 121, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 122, Curiozitati 19 ianuarie 2009, Curiozitati 20 ianuarie 2009, Curiozitati 21 ianuarie 2009, Curiozitati 22 ianuarie 2009, Curiozitati 23 ianuarie 2009, Curiozitati 26 ianuarie 2009, Curiozitati 27 ianuarie 2009, Curiozitati 28 ianuarie 2009, Curiozitati 29 ianuarie 2009, Curiozitati 30 ianuarie 2009, Curiozitati 2 februarie 2009, Curiozitati 3 februarie 2009, Curiozitati 4 februarie 2009, Curiozitati 5 februarie 2009, Curiozitati 6 februarie 2009, Curiozitati 9 februarie 2009, Curiozitati 10 februarie 2009, Curiozitati 11 februarie 2009, Curiozitati 12 februarie 2009, Curiozitati 13 februarie 2009, Curiozitati 16 februarie 2009, Curiozitati 17 februarie 2009, Curiozitati 18 februarie 2009, Curiozitati 19 februarie 2009, Curiozitati 20 februarie 2009, Curiozitati 23 februarie 2009, Curiozitati 24 februarie 2009, Curiozitati 25 februarie 2009, Curiozitati 26 februarie 2009, Curiozitati 27 februarie 2009, Curiozitati 2 martie 2009, Curiozitati 3 martie 2009, Curiozitati 4 martie 2009, Curiozitati 5 martie 2009, Curiozitati 6 martie 2009, Curiozitati 9 martie 2009, Curiozitati 10 martie 2009, Curiozitati 11 martie 2009, Curiozitati 12 martie 2009, Curiozitati 13 martie 2009, Curiozitati 16 martie 2009

Cunoasteti si alte site-uri care contin curiozitati sau lucruri interesante din toata lumea? Trimiteti-ne un email cu link-ul catre site-ul respectiv. Puteti sa ne trimiteti si pe email curiozitatile aflate pe internet care doriti sa apara aici la util21.ro. Curiozitatile acestea sunt preluate de aici.

Nu uitati: puteti sa va inscrieti in CLUB STIL21 pentru a primi un newsletter saptamanal cu oferta saptamananii la www.stilxxi.ro si curiozitatile saptamananii la util21.ro, impreuna cu un mic comentariu al saptamanii! Inscrie-te in CLUB STIL21 pentru a deveni un om informat!

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      22.Jun.2018

Ziua:173194 ramase
Saptamana:2527 ramase
Luna:66 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Curiozitati, stiati ca, telefonul Dvs mobil, apa din arbori nu ingheata, World - Wide - Web, cancerul de san, caracatita, Large Hadron Collider, galileoscop, cercetari lingvistice, tardigrazii, virusul Kido, telefonul GSM dual SIMM, stiati ca, curiozitati plante, curiozitati animale, curiozitati zilnice, curiozitati plante, curiozitati animale, curiozitati din lumea intreaga
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT