www.util21.ro - Toate informatiile utile de care ai nevoie!

 Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

 

Pagina 165 - Curiozitati - Stiati ca...

Curiozitati 18 martie 2009
arhiva de curiozitati

alpinist
Stiati ca...la 19 septembrie 1991 alpinistii germani Erika si Helmut Simon au descoperit corpul mumificat al unui barbat din epoca fierului intr-un ghetar din Alpii Oatztaller din Austria ? Determinarile stiintifice au aratat ca omul a murit in jurul anului 33000 i.Cr. El a ramas intact in gheata vreme de aproximativ 5000 de ani.Nu a putut fi inteles insa motivul pentru care se afla acolo.
 
Stiati ca...instalatia de aer conditionat poate fi locul ideal pentru dezvoltarea bacteriei Legionella pneumophila ? Aceasta provoaca legionelloza, boala care evolueaza spre decompensare cardiorespiratorie si poate constitui o cauza de deces.
 
aspirina Stiati ca...pe langa multele efecte benefice de necontestat aspirina poate avea si consecinte grave asupra sanatatii celor care si-o administreaza in doza zilnica ? In mod concret, pentru circa 30 la suta din totalul persoanelor care ingereaza aspirina, aceasta poate produce aparitia cataractei oculare si chiar ruptura unor vase de sange din retina - premiza pentru a orbi.Acidul acetil salicilic (aspirina) este susceptibil de a avea asemenea efecte mai ales in administrarile indelungate, de peste zece ani.
 
Stiati ca...o  concluzie a specialistilor in geriartrie este aceea ca batranii pot muri in somn deoarece in anumite situatii creierul lor uita sa respire ? Aceasta imprejurare poate apare atunci cand, odata cu varsta, creierul pierde o importanta cantitate de neuroni.Cand ponderea neuronilor respiratori pierduti depaseste 60 la suta problema poate deveni critica si poate conduce la deces.
 
colesterol Stiati ca...mult incriminatul colesterol, al carui rol in imbatranirea arterelor si aparitia problemelor cardiovasculare este de necontestat este produs si de catre organismul uman ? Altfel spus, cel putin o cantitate egala de colesterol cu aceea provenita prin alimentatie rezulta prin sinteza in corpul nostru sub efectul stresului si al medicamentelor, un factor la fel de important fiind si cel ereditar.Nivelul de colesterol poate fi redus consumand conopida, broccoli, vinete, linte, fasole, soia, ceapa si usturoi.
 
grapefruit rosu

Stiati ca...grapefruit-ul rosu a fost pozitionat pe primul loc pe lista alimentelor celor mai sanatoase conform rezultatelor unor cercetari ale oamenilor de stiinta de la Universitatea Glasgow ? Substantele antioxidante din categoria polifenolilor pe care le contine acest fruct impiedica imbatranirea celulelor umane.Pe aceeasi lista mai figureaza, in ordine, strugurii negri, merele si portocala.
 
japoneziStiati ca...japonezii sunt printre cei care sufera cel mai putine atacuri de inima sau cerebrale deoarece consuma o mare cantitate de ceai verde ? 
 
laptisor de matca

Stiati ca...laptisorul de matca creste rezistenta organismului impotriva factorilor de stres, contribuind la mentinerea echilibrului functionarii tuturor organelor ? De regula, la scurt timp dupa administrare se remarca si o imbunatatire a memoriei si a capacitatii de concentrare.Acest produs al stupului are si o puternica actiune anti-inflamatoare.
 
Stiati ca...nesomnul (si nu in ultimul rand trezitul devreme) figureaza printre cauzele majore ale afectiunilor cardiace ? Absenta somnului poate contribui in mod particular la declansarea diabetului si poate conduce la obezitate.
 
Stiati ca...zdrobirea medicamentelor inainte de a le inghiti poate avea consecinte foarte grave determinand absobtia mai rapida in organism a substantelor active ? In cazuri extreme, din aceasta cauza se poate ajunge la deces.
 
copaci
Stiati ca...doua treimi din oxigenul planetei consumat de industrie, autovehicule, animale si microorganisme este furnizat in atmosfera de catre arbori si arbusti ? Spre exemplu, un arbore matur de fag produce 1,7 kg oxigen in fiecare ora si prelucreaza 2,3 kg dioxid de carbon.
 
Stiati ca...Marea Neagra este unica mare de pe glob care are doua straturi de apa diferite ? La suprafata (pana la 180-200 metri adancime) se afla stratul oxigenat, cu salinitate de 16-17 la suta iar sub aceasta adancime salinitatea creste la 21-22 la suta si are loc o incarcare cu hidrogen sulfurat, neprielnic vietii.Intre cele doua straturi nu exista schimb de ape, curentii fiind circulari de suprafata si nu de adancime.Principalele cursuri de apa care se varsa in Marea Neagra sunt Dunarea, Nistru, Nipru si Don.
 
Stiati ca...cel mai mare peste din Marea Neagra este morunul, care poate atinge 1500 kilograme in greutate ?
 
Kiel
Stiati ca...cel mai lat si mai aglomerat canal navigabil din lume este canalul Kiel ? Acesta este situat in nordul Germaniei si uneste Marea Baltica si Marea Nordului, scurtand cu 400 de kilometri legatura pe apa dintre Hamburg si Kiel.A fost construit si din ratiuni strategic-militare in perioada 1887 - 1895 si a fost inaugurat la 21 iunie 1895 de imparatul Wilhelm al II-lea.Lucrarile de largire s-au efectuat intre 1907 si 1914.
 
Stiati ca...de peste zece ani, in cadrul proiectului PingER, laboratorul de fizica particulelor Stanford Linear Accelerator Center din California masoara viteza si fiabilitatea conexiunilor de Internet din intreaga lume ? O concluzie a acestor observatii arata ca, de pilda, Africa se afla intr-un con de umbra, din populatia de aproape un miliard doar 3,6 la suta avand acces la Internet in conditiile unor conexiuni de calitate slaba.Ramanerea in urma a Africii in acest domeniu fata de Europa si America este evaluata, din punct de vedere tehnic, la 10-15 ani.Mai grav insa este faptul ca nu pare sa se produca nimic in directia eliminarii acestui decalaj.
 
frunze
Stiati ca...nu se cunoaste nici un alt proces de transformare a energiei care sa semene cu fotosinteza care are loc in frunzele verzi si care sa efectueze transformarile cu o eficienta atat de mare ? Intelegerea detaliilor ultime ar putea deschide inclusiv o cale de producere a energiei prin fotosinteza.
 
nava Stiati ca...dezvoltarea la nivel global a transporturilor cu nave de metal a determinat modificari masive in structura ecosistemelor marine ? Faptul se datoreaza apei de balast transportata in cala si deversata apoi in alte zone decat aceea de provenienta, o gama larga de organisme marine cu stadii larvare planctonice fiind ajutate astfel sa ajunga in locuri pe care in conditii normale nu le-ar fi putut atinge niciodata.In unele cazuri, invazia unor asemenea specii mutate din locul lor de bastina a produs si daune economice.Un exemplu il constituie patrunderea crabului chinezesc in Europa, cu obiceiul de a-si sapa adaposturi in malul apelor dulci, care a determinat masuri de contracarare a pericolului aparut in zona digurilor de pe litoralul olandez.
 
Stiati ca...la Ketzin, un orasel situat la aproximativ 30 de kilometri de Berlin, a fost amenajat in subteran un rezervor de stocare pentru dioxidul de carbon industrial a carui prezenta in exces nu este de dorit in atmosfera ? Gazul produs de industria chimica in special este captat si injectat zilnic intr-o cusca naturala care a continut gaze naturale.Asemenea tehnici de stocare sunt studiate si in alte zone ale lumii si reprezinta solutii tranzitorii pentru a castiga timpul necesar punerii la punct a unor tehnologii mai curate de producere a energiei.
 
ploaie
Stiati ca...potrivit unor cercetari efectuate la Universitatea din Louisiana s-a dovedit ca si anumite specii de bacterii pot fi un factor determinant in producerea precipitatiilor sub forma de ploaie sau zapada ? Lipsa precipitatiilor in zonele inghetate ar putea fi determinata si de concentratia extrem de scazuta a acestor bacterii care nu pot supravietui la temperaturi foarte scazute.
 
Stiati ca...tarile in care in acest moment sunt utilizate cele mai multe limbi sunt Papua-Noua Guinee (cu 850) si Indonezia (cu 670) ? Acestea sunt urmate de Nigeria si India, cu 380 de limbi utilizate in mod frecvent.

Arhiva »
Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 1, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 2, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 3, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 4, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 5, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 6, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 7, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 8, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 9, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 10, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 11, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 12, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 13, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 14, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 15, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 16, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 17, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 18, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 19, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 20, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 21, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 22, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 23, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 24, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 25, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 26, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 27, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 28, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 29, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 30, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 31, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 32, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 33, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 34, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 35, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 36, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 37, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 38, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 39, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 40, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 41, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 42, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 43, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 44, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 45, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 46, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 47, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 48, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 49, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 50, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 51, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 52, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 53, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 54, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 55, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 56, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 57, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 58, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 59, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 60, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 61, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 62, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 63, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 64, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 65, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 66, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 67, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 68, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 69, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 70, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 71, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 72, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 73, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 74, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 75, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 76, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 77, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 78, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 79, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 80, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 81, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 82, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 83, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 84, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 85, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 86, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 87, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 88, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 89, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 90, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 91, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 92, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 93, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 94, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 95, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 96, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 97, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 98, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 99, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 100, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 101, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 102, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 103, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 104, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 105, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 106, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 107, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 108, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 109, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 110, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 111, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 112, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 113, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 114, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 115, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 116, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 117, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 118, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 119, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 120, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 121, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 122, Curiozitati 19 ianuarie 2009, Curiozitati 20 ianuarie 2009, Curiozitati 21 ianuarie 2009, Curiozitati 22 ianuarie 2009, Curiozitati 23 ianuarie 2009, Curiozitati 26 ianuarie 2009, Curiozitati 27 ianuarie 2009, Curiozitati 28 ianuarie 2009, Curiozitati 29 ianuarie 2009, Curiozitati 30 ianuarie 2009, Curiozitati 2 februarie 2009, Curiozitati 3 februarie 2009, Curiozitati 4 februarie 2009, Curiozitati 5 februarie 2009, Curiozitati 6 februarie 2009, Curiozitati 9 februarie 2009, Curiozitati 10 februarie 2009, Curiozitati 11 februarie 2009, Curiozitati 12 februarie 2009, Curiozitati 13 februarie 2009, Curiozitati 16 februarie 2009, Curiozitati 17 februarie 2009, Curiozitati 18 februarie 2009, Curiozitati 19 februarie 2009, Curiozitati 20 februarie 2009, Curiozitati 23 februarie 2009, Curiozitati 24 februarie 2009, Curiozitati 25 februarie 2009, Curiozitati 26 februarie 2009, Curiozitati 27 februarie 2009, Curiozitati 2 martie 2009, Curiozitati 3 martie 2009, Curiozitati 4 martie 2009, Curiozitati 5 martie 2009, Curiozitati 6 martie 2009, Curiozitati 9 martie 2009, Curiozitati 10 martie 2009, Curiozitati 11 martie 2009, Curiozitati 12 martie 2009, Curiozitati 13 martie 2009, Curiozitati 16 martie 2009, Curiozitati 17 martie 2009, Curiozitati 18 martie 2009

Cunoasteti si alte site-uri care contin curiozitati sau lucruri interesante din toata lumea? Trimiteti-ne un email cu link-ul catre site-ul respectiv. Puteti sa ne trimiteti si pe email curiozitatile aflate pe internet care doriti sa apara aici la util21.ro. Curiozitatile acestea sunt preluate de aici.

Nu uitati: puteti sa va inscrieti in CLUB STIL21 pentru a primi un newsletter saptamanal cu oferta saptamananii la www.stilxxi.ro si curiozitatile saptamananii la util21.ro, impreuna cu un mic comentariu al saptamanii! Inscrie-te in CLUB STIL21 pentru a deveni un om informat!

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      25.Jun.2018

Ziua:176191 ramase
Saptamana:2626 ramase
Luna:66 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Curiozitati, stiati ca, corpul mumificat al unui barbat din epoca fierului, instalatia de aer conditionat, aspirina, colesterol, grapefruit-ul rosu, fotosinteza, Marea Neagra, stiati ca, curiozitati plante, curiozitati animale, curiozitati zilnice, curiozitati plante, curiozitati animale, curiozitati din lumea intreaga
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT