www.util21.ro - Toate informatiile utile de care ai nevoie!

 Home         Super Stare Show         Restaurante         Hoteluri         Util21TV         SuperMarket         Director firme         Adauga site

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

 

Pagina 167 - Curiozitati - Stiati ca...

Curiozitati 20 martie 2009
arhiva de curiozitati

pe carbuni

Stiati ca...una dintre cele mai controversate probleme care se mai afla in atentia omenirii vizeaza o practica ce dateaza de cel putin 3000 de ani - mersul pe carbuni incinsi ? Civilizatiile din toate zonele planetei - si nu doar fachirii - l-au folosit in ritualuri de vindecare, in initieri, in purificari si in diverse acte de credinta.Scot Bell detine recordul cu o lungime de o suta de metri parcursa peste taciuni aprinsi la 28 noiembrie 2006 la Wuxi, in China.Controversele se isca atunci cand se incearca justificarea rezistentetei omului la o asemenea proba dura si periculoasa, deoarece se creaza doua tabere: de o parte sunt cei care sustin implicarea doar a unor legi fizice, de cealalta cei care cred ca mentalul si autoimpunerea pe aceasta cale a unei stari de protectie este cheia acestui mister.
 
Stiati ca...un proverb romanesc afirma ca "stiinta pe care nu o completezi in fiecare zi scade in fiecare zi" ?
 
Stiati ca...afirmatiile pozitive sunt un instrument pentru reprogramarea subconstientului ? Mintea poate trece in acest mod de la ganduri negative la ganduri pozitive si intregul tonus de viata al persoanei se va schimba.In acelasi timp, autosugestiile pot modifica starea emotionala.Efectul lor este cu atat mai puternic cu cat sunt repetate cu voce tare, de mai multe ori, dimineata si seara.Asemenea afirmatii pot fi, de exemplu: "Sunt calm", "Sunt odihnit", "Sunt sanatos".
 
Stiati ca...a fost lansata cea de a doua editie a proiectului Xpermania, un concurs adresat elevilor din statele membre ale Uniunii Europene cu varste cuprinse intre 10 si 20 de ani, care in acest an se concentreaza asupra proprietatilor obiectelor familiare si pe modul in care chimia contribuie la crearea lor ?Concursul desfasurat in acest an sub mottoul "Explorati proprietatile obiectelor de zi cu zi" este organizat de Asociatia Producatorilor de Produse Petrochimice din Europa.Participarea este gratuita iar toate informatiile necesare intrarii in concurs se afla pe site-ul "www.xpermania.net".Termenul limita de inscriere este 30 aprilie 2009.
 
                               

Stiati ca...o echipa da sase cercetatori romani coordonati de Gheorghe Cristea a inventat un nou tip de eoliana care nu produce zgomot si poate functiona si in conditii de vant slab adica aproape oriunde ? Denumirea inventiei este "rotor eolian pentru vant cu intensitate redusa" (REVIR).
 

                            PANOURI SOLARE IN CIMITIR

Stiati ca...in urma unei decizii primariei si a unei largi campanii de informare publica, pe o parte din mormintele din cimitirul orasului spaniol Santa Colona de Gramenet au fost instalate 462 de panouri solare ? Acestea produc energia electrica necesara pentru 60 de case iar costul instalarii lor a fost de 720000 de euro.Au fost amplasate in cimitir deoarece zona beneficiaza de cea mai buna expunere solara.
 
Stiati ca...NASA si-a anuntat intentia de a trimite un nou echipaj uman pe Luna in 2018 ? In competitia "vizitarii" satelitului nostru natural vor intra si Japonia si China, care si-au propus la randul lor un asemenea proiect pentru anul 2020.
 
Stiati ca...spectroscopia cu rezonanta magnetica a fost descoperita in anii 40 ai secolului trecut dar prima scanare a unui corp uman cu un stramos al tomografului computerizat de azi a avut loc abia in 1977 ? Pentru a putea produce o imagine din datele colectate, in conditiile vitezei de procesare a sistemului de calcul de atunci, a fost nevoie de cinci ore.
 
Stiati ca...se estimeaza ca primele calatorii spatiale pe rute suborbitale vor fi disponibile publicului larg pana in anul 2015 ? Un asemenea zbor va costa in jur de 80.000 de dolari.Cazarea in hoteluri spatiale ar putea deveni o realitate in 2025.Interesant este si ca,pentru deplasare la aceasta distanta, se ia in calcul constructia unui "lift spatial" care ar putea fi functional in circa 15 ani de zile, inlocuind sau cel putin completand actualul sistem de lansare.
 
Stiati ca...grupa sanguina ar putea fi un factor care influenteaza aparitia cancerului pancreatic incadrat in categoria elementelor favorizante ? Oamenii cu grupa zero sunt mai putin expusi acestei maladii, cei cu grupele A si AB prezinta un risc mediu iar cei cu grupa B un nivel de risc foarte ridicat - se precizeaza intr-un raport medical publicat in Journal of the Cancer Institute.
 

                               CORALI

Stiati ca...dioxidul de carbon are un efect deosebit de nociv asupra recifelor coraligene ? Prezenta acestui gaz in concentratie marita face aproape imposibila cresterea coralilor iar daca se va ajunge la dublarea concentratiei prin comparatie cu nivelul acesteia din era preindustriala toate recifele se vor topi, au avertizat recent cercetatorii de la Instutul Carnegie si de la Universitatea Evreiasca din Ierusalim.
 
                                 aurora


Stiati ca...cu ajutorul datelor furnizate de cativa sateliti de cercetare ai NASA a putut fi descifrat mecanismul producerii aurorelor boreale ? In esenta, s-a concluzionat ca luminile cu irizatii multicolore sunt determinate de excitatia atomilor de oxigen din partea superioara a atmosferei de catre radiatia Allen Radiation Belts.Altfel spus, o aurora incepe cu un vant solar ca un gaz usor , fierbinte, incarcat cu particule, care se combina cu campurile magnetice si interactioneaza cu curentii electrici.Uraganul magnetic se deplaseaza pe langa planeta noastra cu ametitoarea viteza de 1,6 milioane km/ora.
 
Stiati ca...in urma unor activitati de cercetare-inovare in Texas a inceput productia unor componente auto utilizand ca materie prima nucile de cocos ? O echipa de la Universitatea Baylor a reusit sa produca tuburi, panouri pentru podea si interioare de usi prin utilizarea cojilor nucilor de cocos, procedand la inlocuirea fibrelor de poliester.Nucile de cocos reprezinta o resursa abundenta si regenerabila in toate tarile situate in zona ecuatoriala, inclusiv in Filipine, Indonezia si India.
 
Stiati ca...un studiu publicat in Nature Genetics si in New England Journal of Medecine arata ca cercetatorii americani si europeni au descoperit, dupa 30 de ani de cautari, doua gene responsabile de aparitia sclerozei multiple ? Aceasta boala grava ataca mielina - tesutul protector al nervilor - dar mecanismele sale nu au fost intrutotul descifrate nici dupa aceste descoperiri.
 
Stiati ca...un asteroid cu diametrul de 40 de metri a trecut pe 2 martie la o distanta de doar 80.000 de kilometri de Pamant ? A putut fi observat si cu ochiul liber in timp ce a evoluat deasupra Pacificului, la ora 1,44 pm GMT.
 
Stiati ca...Roma antica, asa cum era ea sub imparatul Constantin in anul 320 d.Hr. a fost recreata ca o lume virtuala si poate fi "cunoscuta" de catre cei care folosesc serviciul Google Earth ? Fisierul sursa poate fi chiar descarcat gratuit la adresa "http://earth.google.com/rome".Vizitatorii lumei virtuale pot sta in mijlocuil Forumului sau se pot plimba pe arena Colosseumului si pot explora 6700 de cladiri incluzand celebre temple.
 
Stiati ca...potrivit unor studii recente s-a concluzionsat ca in jurul varstei de 27 de ani capacitatea mintala umana incepe sa se deterioreze ? Studiul a durat sapte ani si a fost realizat pe 2000 de subiecti, femei si barbati.O compensare a acestui proces se realizeaza prin dezvoltarea abilitatilor bazate pe cunostintele si experientele acumulate in timp.
 
Stiati ca...psihologii sustin ca o gandire pozitiva si un mediu de intelegere si iubire sunt premizele primordiale ale fericirii ? Studiile au relevat ca oamenii fericiti sunt mult mai productivi, sunt mai sanatosi si traiesc mai mult.
 
Stiati ca...cercetatori de la Universitatea din Pittsburg au descoperit o legatura directa dintre disparitia a diverse specii de broaste in intreaga lume si Rondoup - cel mai folosit erbicid din lume ? Produsul omoara atat mormolocii cat si broastele mature.Studiile au mai relevat ca toxicitatea pentru batracieni o prezinta un ingredient inert adaugat pentru a facilita absobtia produsului si nu erbicidul propriu-zis.
 
Stiati ca...printr-o decizie din 30 mai 2008 Curtea Administrativa din Augsburg a decis ca mierea care contine polen de la porumbul modificat genetic MON 810 nu este comercializabila ? Crescatorul de albine poate cere in acest caz despagubiri civile de la producatorul de porumb.

Arhiva »
Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 1, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 2, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 3, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 4, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 5, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 6, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 7, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 8, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 9, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 10, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 11, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 12, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 13, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 14, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 15, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 16, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 17, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 18, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 19, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 20, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 21, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 22, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 23, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 24, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 25, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 26, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 27, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 28, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 29, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 30, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 31, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 32, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 33, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 34, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 35, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 36, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 37, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 38, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 39, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 40, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 41, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 42, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 43, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 44, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 45, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 46, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 47, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 48, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 49, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 50, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 51, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 52, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 53, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 54, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 55, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 56, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 57, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 58, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 59, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 60, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 61, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 62, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 63, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 64, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 65, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 66, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 67, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 68, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 69, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 70, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 71, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 72, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 73, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 74, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 75, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 76, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 77, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 78, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 79, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 80, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 81, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 82, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 83, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 84, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 85, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 86, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 87, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 88, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 89, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 90, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 91, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 92, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 93, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 94, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 95, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 96, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 97, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 98, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 99, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 100, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 101, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 102, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 103, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 104, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 105, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 106, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 107, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 108, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 109, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 110, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 111, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 112, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 113, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 114, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 115, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 116, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 117, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 118, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 119, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 120, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 121, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 122, Curiozitati 19 ianuarie 2009, Curiozitati 20 ianuarie 2009, Curiozitati 21 ianuarie 2009, Curiozitati 22 ianuarie 2009, Curiozitati 23 ianuarie 2009, Curiozitati 26 ianuarie 2009, Curiozitati 27 ianuarie 2009, Curiozitati 28 ianuarie 2009, Curiozitati 29 ianuarie 2009, Curiozitati 30 ianuarie 2009, Curiozitati 2 februarie 2009, Curiozitati 3 februarie 2009, Curiozitati 4 februarie 2009, Curiozitati 5 februarie 2009, Curiozitati 6 februarie 2009, Curiozitati 9 februarie 2009, Curiozitati 10 februarie 2009, Curiozitati 11 februarie 2009, Curiozitati 12 februarie 2009, Curiozitati 13 februarie 2009, Curiozitati 16 februarie 2009, Curiozitati 17 februarie 2009, Curiozitati 18 februarie 2009, Curiozitati 19 februarie 2009, Curiozitati 20 februarie 2009, Curiozitati 23 februarie 2009, Curiozitati 24 februarie 2009, Curiozitati 25 februarie 2009, Curiozitati 26 februarie 2009, Curiozitati 27 februarie 2009, Curiozitati 2 martie 2009, Curiozitati 3 martie 2009, Curiozitati 4 martie 2009, Curiozitati 5 martie 2009, Curiozitati 6 martie 2009, Curiozitati 9 martie 2009, Curiozitati 10 martie 2009, Curiozitati 11 martie 2009, Curiozitati 12 martie 2009, Curiozitati 13 martie 2009, Curiozitati 16 martie 2009, Curiozitati 17 martie 2009, Curiozitati 18 martie 2009, Curiozitati 19 martie 2009, Curiozitati 20 martie 2009

Cunoasteti si alte site-uri care contin curiozitati sau lucruri interesante din toata lumea? Trimiteti-ne un email cu link-ul catre site-ul respectiv. Puteti sa ne trimiteti si pe email curiozitatile aflate pe internet care doriti sa apara aici la util21.ro. Curiozitatile acestea sunt preluate de aici.

Nu uitati: puteti sa va inscrieti in CLUB STIL21 pentru a primi un newsletter saptamanal cu oferta saptamananii la www.stilxxi.ro si curiozitatile saptamananii la util21.ro, impreuna cu un mic comentariu al saptamanii! Inscrie-te in CLUB STIL21 pentru a deveni un om informat!

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      22.Jun.2018

Ziua:173194 ramase
Saptamana:2527 ramase
Luna:66 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Curiozitati, stiati ca, mersul pe carbuni incinsi, a doua editie a proiectului Xpermania, NASA, spectroscopia cu rezonanta magnetica, aparitia cancerului pancreatic, dioxidul de carbon, asteroid, capacitatea mintala umana, mierea, polenul, stiati ca, curiozitati plante, curiozitati animale, curiozitati zilnice, curiozitati plante, curiozitati animale, curiozitati din lumea intreaga
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT