www.util21.ro - Toate informatiile utile de care ai nevoie!

 Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

 

Pagina 169 - Curiozitati - Stiati ca...

Curiozitati 24 martie 2009
arhiva de curiozitati

mixina Stiati ca...in Oceanul Pacific, in zona cuprinsa intre Alaska si California, la adancimi de 20 - 30 de metri, traieste o fiinta ciudata cunoscuta sub denumirea de "mixina" ? Aceasta are patru inimi, o singura nara si nu are maxilare.Poate trai fara hrana timp de cateva luni.Este aproape oarba dar are o mare mobilitate si isi poate transforma corpul intr-un "nod".Pentru a scapa din situatii dificile se poate acoperi instantaneu cu mucus.
 
Stiati ca...stramosul pianului a fost creat in 1698 de Bartolomeu Cristofori fiind cunoscut sub denumirea de "cemballo a marteletti" (clavecin cu ciocanele) ? Tot el a realizat. mai tarziu, in 1710, primul "pianoforte", un exemplar fiind pastrat si astazi la Metropolitan Museum din New York.
 
struti Stiati ca...din pielea unui strut se pot face trei perechi de cizme ? In urma sacrificarii unui strut adult pielea acestuia poate ajunge, prin desfasurare, la 1,4 1,5 mp.Si penele acestei pasari se dovedesc utile, fiind folosite in industria calculatoarelor dar si la vopsitoriile auto pentru indepartarea prafului, avand remarcabile calitati antistatice.De retinut ca strutul este o pasare puternica, lovitura lui poate gauri portiera unei masini sau poate ucide un om sau chiar un cal.
 
Stiati ca...polenul poate "calatori" prin aer circa 650 de km si poate ajunge chiar si la inaltimea de 3000 de metri ?
 
Mauna Loa

Stiati ca...cel mai mare vulcan de pe Terra este Mauna Loa din Hawaii ? Inaltimea sa este de 15,2 km de la baza aflata sub nivelul marii pana in varf.
 
icoana pe sticla


Stiati ca...cea mai mare colectie de icoane pe sticla se afla in muzeul de la biserica Sibiel, fondat de preotul Zosim Oancea ?
 
Stiati ca...la Machu Pichu, in inima Anzilor Peruvieni, la peste 3500 metri altitudine, se pastreaza un spectaculos ansamblu de temple si palate care au apartinut civilizatiei incase ? Ruinele au fost descoperite in 1911 si reprezinta un ansamblu de circa 150 de case cu bai si hambare pentru cereale, construite in granit, in varful muntelui.Desi incasii nu cunoasteau roata si nu aveau vehicule, in cuprinsul acestui sit arheologic se mai afla si o importanta retea de drumuri pavate, sub forma unui labirint.
 
miereStiati ca...mierea este singurul aliment care nu se altereaza ?
 
lumina


Stiati ca...de termenul de "lumina" pot fi legate multiple intelesuri, unele dintre ele foarte speciale ? Putem vorbi asadar de lumina ca notiune general cunoscuta in fizica, dar si de: lumina monocromatica, lumina compusa, lumina alba, lumina rece, lu,ina naturala, lumina polarizata, lumina negativa, lumina antisolara, lumina zodiacala si chiar lumina animala.
 
Stiati ca...si compania Google Inc. - detinatoarea motorului de cautare Google in Internet - s-a inrolat in miscarea mondiala de limitare a efectelor nocive ale proceselor tehnologice asupra mediului ? Planul sau vizeaza inclusiv utilizarea resurselor reciclabile de energie alaturi de maximizarea eficientei consumului de energie al centrelor de date Google.
 


                                 turnul dinamic

Stiati ca...la Dubai se afla in constructie o cladire speciala tip zgarie-nori, denumita turnul dinamic ? Proiectul apartine arhitctului italian David Fisher si consta in constructia unui turn cu inaltimea de 420 de metri, cu 80 de etaje realizate din module prefabricate care pivoteaza in jurul unei axe verticale.La o simpla comanda vocala, fiecare apartament se poate misca independent in jurul axei sale si va face un tur complet in decurs de 1-3 ore.Turnul ar trebui sa fie gata in 2010 iar costul unui apartament este estimat pornind de la pretul de 30000 de dolari pe metru patrat.
 
Stiati ca...Fundatia "The National Science Foundation", Biblioteca publica de stiinta si Centrul Cibernetic San Diego s-au aliat intr-un parteneriat pentru realizarea proiectului SciVee ? Acesta (accesibil online la adresa "www.scivee.tv") poate fi considerat un YouTube pentru cercetatori, facilitand expunerea lucrarilor stiintifice insotite si de prezentari video.
 
biciclete Stiati ca...cercetatorii de la Delft University of Tehnology - Olanda au determinat modelul matematic optim pentru transportul pe doua roti ? Ei au stabilit, intre altele, ca pentru a avea deplina stabilitate o bicicleta trebuie sa se deplaseze cu o viteza cuprinsa intre 14 si 27 de km pe ora.In cazul in care viteza creste, posibilitatea de dezechilibrare se mareste.
 
Stiati ca...de la jumatatea anului 2007 la initiativa Societatii de Cercetari Agricole din Florida, in baza unui contract cu guvernul spaniol, in aceasta tara a fost creata o unitate industriala care va produce anual 190.000 de litri de combustibil (bioetanol) extras din portocale ?
 
esapament

Stiati ca...cercetatorii taiwanezi au ajuns la concluzia ca poluarea cauzata de gazele de esapament creste activitatea radicalilor liberi in organismul uman determinand inclusiv leziuni ale ADN-ului ?
 
Stiati ca...geneticianul francez de origine romana Christian Dina face parte din echipa de cercetatori care a descoperit gena responsabila de predispozitia la obezitate ? Cecetatorii au descoperit ca mutatiile genei FTO cresc cu 70 la suta riscurile de obezitate.Urmeaza pasul prin care va trebui sa fie inteles modul de functionare al acestei gene, dupa care se va putea trece si la elaborarea unui medicament.
 
miruire Stiati ca...mirul se obtine prin fierberea unui amestec care cuprinde 40 de ingrediente aduse din Orient printre care ulei de masline, eucalipt, vaesc dar si tamaie si vin ? La manastirea Antim a fost preparata in 2007 o cantitate de 300 de litri de mir care a fost apoi distribuit pentru utilizare in toate bisericile ortodoxe romanesti din tara si din lume.
 
Stiati ca...s-a ajuns la concluzia ca exista o "geografie a bolilor"? Observatia s-a impus prin evaluarea determinarilor statistice.Astfel, la Sembracher - un orasel elvetian- copiii nu au niciodata carii dentare; in Casmir se afla cele mai multe persoane centenare; francezii au cel mai mare numar de cancere ale esofagului si laringelui; guta este raspandita la polinezieni, furunculoza la eschimosi si diabetul zaharat la americani.
 
Stiati ca...grasimile sintetice tip margarina nu pot fi arse in organism si se depun pe membranele celulare contribuind la scaderea dramatica a eficientei sistemului imunitar ? Margarina a fost decoperita in perioada celui de al doilea razboi mondial si are o structura moleculara identica cu cea a plasticului.
 

                                           Oprah
Stiati ca...Oprah Winfrey - care si-a creat propriul imperiu media fiind foarte cunoscuta datorita emisiunii "The Oprah Winfrey Show" este cea mai bogata femeie de culoare din lume ? Averea sa a fost estimata de prestigioasa revista "Forbes" la 1,5 miliarde de dolari.

Arhiva »
Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 1, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 2, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 3, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 4, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 5, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 6, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 7, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 8, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 9, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 10, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 11, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 12, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 13, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 14, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 15, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 16, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 17, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 18, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 19, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 20, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 21, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 22, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 23, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 24, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 25, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 26, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 27, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 28, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 29, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 30, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 31, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 32, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 33, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 34, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 35, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 36, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 37, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 38, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 39, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 40, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 41, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 42, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 43, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 44, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 45, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 46, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 47, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 48, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 49, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 50, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 51, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 52, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 53, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 54, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 55, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 56, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 57, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 58, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 59, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 60, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 61, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 62, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 63, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 64, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 65, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 66, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 67, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 68, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 69, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 70, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 71, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 72, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 73, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 74, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 75, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 76, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 77, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 78, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 79, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 80, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 81, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 82, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 83, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 84, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 85, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 86, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 87, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 88, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 89, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 90, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 91, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 92, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 93, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 94, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 95, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 96, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 97, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 98, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 99, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 100, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 101, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 102, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 103, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 104, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 105, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 106, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 107, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 108, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 109, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 110, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 111, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 112, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 113, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 114, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 115, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 116, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 117, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 118, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 119, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 120, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 121, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 122, Curiozitati 19 ianuarie 2009, Curiozitati 20 ianuarie 2009, Curiozitati 21 ianuarie 2009, Curiozitati 22 ianuarie 2009, Curiozitati 23 ianuarie 2009, Curiozitati 26 ianuarie 2009, Curiozitati 27 ianuarie 2009, Curiozitati 28 ianuarie 2009, Curiozitati 29 ianuarie 2009, Curiozitati 30 ianuarie 2009, Curiozitati 2 februarie 2009, Curiozitati 3 februarie 2009, Curiozitati 4 februarie 2009, Curiozitati 5 februarie 2009, Curiozitati 6 februarie 2009, Curiozitati 9 februarie 2009, Curiozitati 10 februarie 2009, Curiozitati 11 februarie 2009, Curiozitati 12 februarie 2009, Curiozitati 13 februarie 2009, Curiozitati 16 februarie 2009, Curiozitati 17 februarie 2009, Curiozitati 18 februarie 2009, Curiozitati 19 februarie 2009, Curiozitati 20 februarie 2009, Curiozitati 23 februarie 2009, Curiozitati 24 februarie 2009, Curiozitati 25 februarie 2009, Curiozitati 26 februarie 2009, Curiozitati 27 februarie 2009, Curiozitati 2 martie 2009, Curiozitati 3 martie 2009, Curiozitati 4 martie 2009, Curiozitati 5 martie 2009, Curiozitati 6 martie 2009, Curiozitati 9 martie 2009, Curiozitati 10 martie 2009, Curiozitati 11 martie 2009, Curiozitati 12 martie 2009, Curiozitati 13 martie 2009, Curiozitati 16 martie 2009, Curiozitati 17 martie 2009, Curiozitati 18 martie 2009, Curiozitati 19 martie 2009, Curiozitati 20 martie 2009, Curiozitati 23 martie 2009, Curiozitati 24 martie 2009

Cunoasteti si alte site-uri care contin curiozitati sau lucruri interesante din toata lumea? Trimiteti-ne un email cu link-ul catre site-ul respectiv. Puteti sa ne trimiteti si pe email curiozitatile aflate pe internet care doriti sa apara aici la util21.ro. Curiozitatile acestea sunt preluate de aici.

Nu uitati: puteti sa va inscrieti in CLUB STIL21 pentru a primi un newsletter saptamanal cu oferta saptamananii la www.stilxxi.ro si curiozitatile saptamananii la util21.ro, impreuna cu un mic comentariu al saptamanii! Inscrie-te in CLUB STIL21 pentru a deveni un om informat!

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      18.Jun.2018

Ziua:169198 ramase
Saptamana:2527 ramase
Luna:66 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Curiozitati, stiati ca, stramosul pianului, pielea unui strut, polenul, cel mai mare vulcan, cea mai mare colectie de icoane pe sticla, Machu Pichu, mierea, lumina, Google Inc, turnul dinamic, SciVee, stiati ca, curiozitati plante, curiozitati animale, curiozitati zilnice, curiozitati plante, curiozitati animale, curiozitati din lumea intreaga
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT