www.util21.ro - Toate informatiile utile de care ai nevoie!

 Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Bannerul tau aici in aceasta sectiune: solicita oferta!

                   pag. 17 - Cele 20 de curiozitati saptamanale - Stiati ca...                
Arhiva » 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62,

Cele 20 de curiozitati pentru saptamana 07.08.2006 - 13.08.2006 - Despre animale... 2
sau curiozitatile de saptamana trecuta... / arhiva de curiozitati

 • Serpii sunt impartiti in 11 familii continand aproximativ 2 400 de specii.
 • Cel mai mic sarpe - un sarpe de subteran - are lungimea de 15 cm, de 50 de ori mai mic decat anaconda.
 • Un sarpe anaconda captiv din Gradina Zoologica Basel din Elvetia a trait pana la varsta de 31 de ani.
 • Desi exista relatari despre animale care au fost stranse atat de puternic de sarpele anaconda incat toate oasele din corp le-au fost rupte, in realitate se intampla foarte rar ca vreun os al victimei sa se rupa.
 • Animalele folosesc electricitatea pentru a supravietui. Impulsurile electrice sunt folosite pentru a transporta semnale de-a lungul nervilor pentru a transporta semnale de-a lungul nervilor pentru a coordona muschii. Unii pesti pot genera un surplus de electricitate pentru a-si prinde hrana, a-i alunga pe inamici si a-si gasi drumul. In Africa, de la Nil pana la Niger sau Zambezi, exista un somn care ca si tiparul electric, produce cantitati mari de energie electrica. Somnul electric produce descarcari de electricitate de pana la 350 de volti pentru socare prazii. El nu este inrudit cu tiparul electric si are aceasta abilitate in stare de completa izolare. Este un exemplu de evolutie paralela, dar somnul are coada pozitiva si capul negativ.
 • Stiinta a stabilit, ca pestii au voce si auz. Dar intre ei se inteleg... in limba lor. Un invatat a demonstrat recent, ca melodiile armonioase ce se raspandesc in apa, in forma de evantai influenteaza placut asupra pestilor si-i atrag spre mal.
 • Crocodilul nou-nascut e de trei ori mai mare decit oul, din care abia a iasit.
 • Cel mai mare ochi este cel al caracatitei. Diametrul lui ajunge la 40-50 cm.
 • In jungla sud-americana din Columbia a fost descoperita cea mai puternica otrava naturala cunoscuta. Ea se poate gasi in pielea unei mici broaste. Otrava a fost denumita batrahotoxina.
 • Forma hidrodinamica ideala si greutatea specifica mica a delfinilor le permite sa se miste prin apa cu o viteza de pina la 50 km pe ora.
 • Delfinii respira aer si de aceea ies la suprafata o data pe minut.
 • In imprejurari exceptionale, delfinii se pot afla sub apa pana la 6-7 minute.
 • Auzul fin al delfinilor se explica prin aceea ca ei sesizeaza undele sonore nu numai cu organul lor acustic, dar si cu tot corpul, mai cu seama cu pielea de pe cap.
 • Exista un mic pestisor, inarmat cu un ac ascutit, care e unul din dusmanii cei mai primejdiosi ai rechinului. Fiind inghitit de acest urias animal rapitor, pestisorul sparge cu acul pantecele rechinului si iese in libertate. Ca urmare, rechinul moare.
 • In lumea animalelor recordul la sarituri este detinut de antilopa cu labe negre care sare peste 12 m. Cangurul cenusiu sare peste 8 m, delfinul - 5 m, elanul - 4 m.
 • Un grup de cercetatori a stabilit ca ursii polari sunt dotati cu niste ochelari de soare naturali.
 • Ochii lor sunt aparati de un fel de membrana care are rolul de a atenua lumina orbitoare reflectata de zapezile vesnice ale nordului.
 • Una din cele mai curioase si rare maimute din lume este cea denumita mustata regala. Aceasta maimuta este atat de mica, incat incape intr-o palma, in schimb are niste mustati foarte mari.
 • Maimutica traieste in junglele braziliene si se hraneste cu fluturi, gandaci, arahide, banane etc.

Cunoasteti si alte site-uri care contin curiozitati sau lucruri interesante din toata lumea? Trimiteti-ne un email cu link-ul catre site-ul respectiv. Puteti sa ne trimiteti si pe email curiozitatile aflate pe internet care doriti sa apara aici la util21.ro.

Nu uitati: puteti sa va inscrieti in CLUB STIL21 pentru a primi un newsletter saptamanal cu oferta saptamananii la www.stilxxi.ro si curiozitatile saptamananii la util21.ro, impreuna cu un mic comentariu al saptamanii! Inscrie-te in CLUB STIL21 pentru a deveni un om informat!

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      17.Jun.2021

Ziua:168199 ramase
Saptamana:2428 ramase
Luna:66 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Curiozitati din lumea animala, despre animale partea II, lucruri interesante despre animale, pagina 17 de Stiati ca... la portalul www.util21.ro
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT