www.util21.ro - Toate informatiile utile de care ai nevoie!

 Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

 

Pagina 170 - Curiozitati - Stiati ca...

Curiozitati 25 martie 2009
arhiva de curiozitati

delfin

Stiati ca...delfinii dorm cu un ochi deschis ? Ei isi pot misca ochii in mod separat, uitandu-se astfel in directii diferite.

Stiati ca...cel mai rapid inotator uman poate inota cu o viteza de 10 km/ora ?

Stiati ca...rechinilor nu le place carnea umana ? De cele mai multe ori, cand ataca un om, il parasesc dupa muscatura.

urs polar

Stiati ca...cercetarile au stabilit ca ursii polari sunt detinatorii unor "ochelari de soare" naturali ? Pentru ca se confrunta mereu cu reflexele intinderilor de zapada, ochii lor sunt aparati in mod natural de o forma de membrana care are rol de filtru.

Stiati ca...albinele nu pot vedea culoarea rosie dar percep in schimb ultravioletele invizibile pentru ochii nostri ?

Stiati ca...plantele din familia Bombacacee , din zona podisurilor aride ale Braziliei, s-au adaptat conditiilor grele modificandu-si forma pentru a face rezerve nutritive ? Una dintre aceste specii se prezinta sub forma unui arbore a carui tulpina pare un butoi din varful caruia pornesc ramurile cu putine frunze.

alga albastra
Stiati ca...unele alge din mediul acvatic pot emite in exterior toxine care sunt daunatoare organismelor vii ? Microcystis Aeruginosa este una dintre ele iar substanta pe care o secreta provoaca gradual convulsii, paralizii si chiar moartea animalelor care o ingera.Si oamenii se pot intoxica daca beau ape din zone care prezinta o "inflorire" de alge albastre.

Stiati ca...romanii cred, in general, in  superstitii ? Printre ele figureaza si acestea: daca te visezi alergand e semn al unei sanse unice in viata; crapaturile de pe drum trebuie ocolite ca sa nu iti aduca ghinion; daca iti pui o dorinta cand arunci o moneda intr-o fantana dorinta se va indeplini; daca versi sare, te va urmari ghinionul; daca te intorci din drum iti va merge rau toata ziua.


                                         in vis
Stiati ca...psihologul olandez Frederik Willems Van Eeden a definit, in 1913, conceptul de "vis lucid" ? Aceasta este o forma particulara a visului, care a aparut la o mica parte dintre subiectii supusi cercetarilor de-a lungul timpului, caracterizandu-se prin aceea ca in vis putem deveni constienti de faptul ca visam.Astazi acest gen de vise face obiectul unor cercetari stiintifice particulare.S-a constatat si ca oamenii care au posibilitatea de a visa lucid au o capacitate de creatie deosebita.

Stiati ca...faptul ca sticla topita se poate intinde in fire flexibile si subtiri a fost cunoscut inca din Egiptul antic ? Cu toate acestea, doar in ultimii 20-25 de ani acestea au inceput sa fie utilizate intens in scopuri tehnice, pe masura ce le-au fost descoperite noi si noi proprietati remarcabile.

plicuri ceai

Stiati ca...pliculetele pentru ceai au fost produse pentru prima data la inceputul secolului trecut de tanarul comerciant din New York - Tomass Sallivan ? El le-a confectionat din matase si a livrat astfel ceai restaurantelor.Ideea a avut succes.Un nou impuls pentru raspandirea ceaiului in pliculete a fost dat de utilizarea lui pentru dotarea soldatilor, in razboiul din 1914.

Stiati ca...in perioada antica, cu cateva sute de ani inainte de Hristos, pentru a efectua diferite operatiuni la adancime "scafandrii primitivi" evoluau sub un clopot intors cu gura in jos care inmagazina aer ? Abia in 1799, John Smeaton a echipat clopotul cu o pompa de aer care ramanea la suprafata iar in 1918 germanul Siebe a inlocuit clopotul cu o casca sferica ce avea sa fie atasata, dupa inca 18 ani, unui costum etans.Cele mai importante imbunatatiri au fost aduse tehnicilor de scufundare de catre Jacques Yves Cousteau si Emile Gagnan.

Stiati ca...primele stofe impermeabile din care se confectionau haine de protectie la ploaie, manusi de cauciuc si galosi au fost produse de Charles Macintosh si Thomas Hancock in Marea Britanie ? Macintosh a dizolvat in prealabil cauciucul solid in pacura de gudron de carbune si a utilizat in procesul tehnologic solutia obtinuta.Dar confectiile erau fragile pe vreme rece si deveneau mirositoare si lipicioase la caldura.Doar prin adaugarea de sulf la cauciuc s-a putut obtine un rezultat mai bun.

Stiati ca...probabil primul tip de parfum cunoscut in istoria umanitatii a fost tamaia ? Aceasta a fost descoperita si utilizata de mesopotamieni acum 4000 de ani.Adesea ei inmuiau lemnul parfumat si rasinile in apa si ulei si isi ungeau trupul cu acest lichid.Cuvantul "parfum" vine din sintagma latina "per fumus" insemnand "in intregime fum".

Stiati ca...ideea de "televiziune" le-a venit mai intai britanicilor Ayrton si Perry ? Acestia au descoperit in 1870 rolul pe care celulele fotoelectrice (care transforma lumina in curent electric) il puteau avea in inregistrarea variatiilor de luminozitate  ale unui corp.In 1884, germanul Paul Nipkow a produs o imbunatatire radicala a siastemului prin introducerea discului de scanare iar inventarea triodei -, in 1906, de catre americanul Lee Forest, a permis utilizarea acestui tub electronic pentru amplificarea semnalelor, astfel ca scotianul John LogieBaird a realizat deja primul sistem de televiziune functional.Drumul parcurs pana la sistemele de azi a inglobat insa multe alte cercetari si inventii pe parcurs.

Stiati ca..in lume se produc anual aproape 85 de milioane de tone de zahar cristalizat ? Raportata grosier la numarul de locuitori ai planetei, din aceasta cantitate ar rezulta o ratie cuprinsa intre 10 si 20 de kilograme pentru fiecare om.In realitate consumul din anumite zone ale lumii este disproportionat, ajungandu-se si la peste 60 de kg/an pe individ.

Stiati ca...mediul socio-cultural este suspectat ca ar putea juca un rol in aparitia bulimiei (nevoia de a manca necontrolat) ? Crizele bulimice pot surveni in mod obisnuit sau pot fi declansate de anxietate, furie sau depresie.Bulimia nervoasa afecteaza mai mult fetele si poate apare de multe ori dupa o tentativa de cura de slabire.

Stiati ca...dupa estimari globale se poate trage concluzia ca peste un miliard de oameni din cei care traiesc astazi pe planeta inspira un aer foarte poluat datorita proceselor industriale ? Cei mai frecventi poluanti sunt dioxidul de carbon si dioxidul de sulf.

Stiati ca...cercetatorul american Paul Kennedy considera ca pentru intervalul 1990 - 2025 in jur de 95 la suta din sporul de populatie se va produce in tarile in curs de dezvoltare ? In 2025 populatia Africii va fi de doua ori mai mare decat a Europei iar pastrand acelasi ritm de crestere in 2050 chiar de trei ori.Si in Asia vor avea loc cresteri ale populatiei semnificative.

Stiati ca...vitamina C este importanta pentru organismul oamenilor si al animalelor deoarece este vitala pentru producerea colagenului ? Colagenul este elementul prezent din abundenta in fibrele tesutului conector care da corpului forma si sustine organele.

Arhiva »
Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 1, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 2, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 3, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 4, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 5, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 6, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 7, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 8, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 9, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 10, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 11, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 12, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 13, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 14, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 15, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 16, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 17, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 18, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 19, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 20, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 21, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 22, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 23, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 24, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 25, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 26, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 27, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 28, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 29, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 30, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 31, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 32, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 33, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 34, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 35, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 36, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 37, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 38, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 39, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 40, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 41, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 42, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 43, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 44, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 45, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 46, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 47, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 48, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 49, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 50, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 51, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 52, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 53, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 54, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 55, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 56, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 57, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 58, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 59, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 60, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 61, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 62, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 63, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 64, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 65, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 66, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 67, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 68, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 69, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 70, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 71, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 72, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 73, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 74, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 75, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 76, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 77, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 78, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 79, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 80, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 81, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 82, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 83, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 84, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 85, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 86, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 87, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 88, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 89, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 90, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 91, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 92, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 93, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 94, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 95, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 96, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 97, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 98, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 99, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 100, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 101, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 102, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 103, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 104, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 105, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 106, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 107, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 108, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 109, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 110, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 111, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 112, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 113, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 114, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 115, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 116, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 117, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 118, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 119, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 120, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 121, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 122, Curiozitati 19 ianuarie 2009, Curiozitati 20 ianuarie 2009, Curiozitati 21 ianuarie 2009, Curiozitati 22 ianuarie 2009, Curiozitati 23 ianuarie 2009, Curiozitati 26 ianuarie 2009, Curiozitati 27 ianuarie 2009, Curiozitati 28 ianuarie 2009, Curiozitati 29 ianuarie 2009, Curiozitati 30 ianuarie 2009, Curiozitati 2 februarie 2009, Curiozitati 3 februarie 2009, Curiozitati 4 februarie 2009, Curiozitati 5 februarie 2009, Curiozitati 6 februarie 2009, Curiozitati 9 februarie 2009, Curiozitati 10 februarie 2009, Curiozitati 11 februarie 2009, Curiozitati 12 februarie 2009, Curiozitati 13 februarie 2009, Curiozitati 16 februarie 2009, Curiozitati 17 februarie 2009, Curiozitati 18 februarie 2009, Curiozitati 19 februarie 2009, Curiozitati 20 februarie 2009, Curiozitati 23 februarie 2009, Curiozitati 24 februarie 2009, Curiozitati 25 februarie 2009, Curiozitati 26 februarie 2009, Curiozitati 27 februarie 2009, Curiozitati 2 martie 2009, Curiozitati 3 martie 2009, Curiozitati 4 martie 2009, Curiozitati 5 martie 2009, Curiozitati 6 martie 2009, Curiozitati 9 martie 2009, Curiozitati 10 martie 2009, Curiozitati 11 martie 2009, Curiozitati 12 martie 2009, Curiozitati 13 martie 2009, Curiozitati 16 martie 2009, Curiozitati 17 martie 2009, Curiozitati 18 martie 2009, Curiozitati 19 martie 2009, Curiozitati 20 martie 2009, Curiozitati 23 martie 2009, Curiozitati 24 martie 2009, Curiozitati 25 martie 2009

Cunoasteti si alte site-uri care contin curiozitati sau lucruri interesante din toata lumea? Trimiteti-ne un email cu link-ul catre site-ul respectiv. Puteti sa ne trimiteti si pe email curiozitatile aflate pe internet care doriti sa apara aici la util21.ro. Curiozitatile acestea sunt preluate de aici.

Nu uitati: puteti sa va inscrieti in CLUB STIL21 pentru a primi un newsletter saptamanal cu oferta saptamananii la www.stilxxi.ro si curiozitatile saptamananii la util21.ro, impreuna cu un mic comentariu al saptamanii! Inscrie-te in CLUB STIL21 pentru a deveni un om informat!

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      26.May.2018

Ziua:146221 ramase
Saptamana:2131 ramase
Luna:57 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Curiozitati, stiati ca, delfinii, cel mai rapid inotator uman, rechinii, ursii polari, albinele, plantele din familia Bombacacee, superstitii, sticla topita se poate intinde in fire, pliculetele pentru ceai, scafandrii primitivi, primele stofe impermeabile, stiati ca, curiozitati plante, curiozitati animale, curiozitati zilnice, curiozitati plante, curiozitati animale, curiozitati din lumea intreaga
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT