www.util21.ro - Toate informatiile utile de care ai nevoie!

 Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

 

Pagina 171 - Curiozitati - Stiati ca...

Curiozitati 26 martie 2009
arhiva de curiozitati

ultima coada la zahar - foto ICRStiati ca...Institutul Cultural Roman de la Varsovia prezinta in aceste zile, in centrul "Solidaritatea", la Gdansk, expozitia-document "Fotografii interzise si imagini personale.Viata de zi cu zi sub Nicolae Ceausescu"? Cele 28 de fotografii sunt semnate de Andrei Pandele si sunt, in general, imagini preluate clandestin deceniile 7 si 8 ale secolului trecut.

Stiati ca...producatori de la Electronics LG impreuna cu cercetatori de la Universitatea din Alberta au conceput un celular care, la fel ca o infirmiera, poate masura presiunea arteriala, temperatura si pulsul pacientilor utilizatori printr-o simpla introducere a degetului intr-un lacas ? Celularul poate transmite rezultatele rapid catre medic., daca sunt considerate alarmante.

Stiati ca...podul care uneste metropolele Shanghai si Ningbo peste Golful Hangzhou este in acest moment cel mai lung pod maritim din lume ? Realizarea sa a durat 5 ani.Podul permite circulatia pe cate sase benzi in ambele sensuri scurtand cu 120 de km distanta ocolitoare dintre cele doua orase.Este garantat pentru cel putin o suta de ani.

Stiati ca...cercetatorii germani de la Universitatea Magdeburg Stendal au creat un robot miriapod urias care poate detecta si interveni in cazul incendiilor de padure ? El este incarcat cu apa si spuma si se poate deplasa cu ajutorul a sase picioare, inclusiv pe teren accidentat.Poate detecta incendiul si poate actiona autonom.Treizeci de asemenea roboti pot acoperi 7000 de km patrati.Robotul este denumit OLE (in traducere, termenul german abreviat inseamna "unitate extinctoare de teren").

Stiati ca...un proiect derulat cu sprijin guvernamental la Laboratorul de biologie marina din Wood's Hole (Massachusets) urmareste sa formeze la puietul din fermele piscicole un reflex de hranire care sa determine pestii sa revina la un semnal un locul unde li se administreaza hrana ? Reusita proiectului ar putea face ca pestii sa fie lasati apoi sa se hraneasca pe cont propriu in apele Atlanticului dar sa fie chemai periodic, prin acelasi semnal sonor, intr-un loc uin care mancarea sa fie inlocuita cu plasele de pescuit.

                            peste tigru Goliat

Stiati ca...cel mai cunoscut si temut peste care traieste in bazinul fluviului Congo este pestele-tigru Goliat ? Acesta este un pradator feroce care poate atinge usor greutatea de 70 de kilograme si a carui forta il face de temut, pentru periculozitate, inclusiv pentru pescari.

                              ciuperci bioluminescente

Stiati ca...pe insula japoneza Mesameyama, in noptile de vara, se petrec fenomene luminescente stranii datorate ciupercilor din specia Mycena Chlorophos ? Aceste ciupercu nu sunt comestibile dar ofera privitorului un spectacol interesant.

Stiati ca...o serie de cercetari efectuate de oameni de stiinta din Europa si SUA asupra ramasitelor meteoritului Murchison, prabusit in Australia in 1969, au condus la identificarea unor molecule precursoare ale ADN si ARN ? Acesta ar putea fi un puternic argument in favoarea ideii ca viata pe Pamant are o origine extraterestra, determinata de transportul unor asemenea substante, in urma cu 4,5 miliarde de ani, de catre o ploaie de meteoriti.

sonda Kepler Stiati ca...rezultatele transmise de sonda spatiala Kepler, trimisa in spatiu in aceasta luna de NASA pe o orbita in jurul Soarelui vor fi analizate si de specialisti de la Institutul Astronomic al Academiei Romane ? Sonda este echipata cu un telescop care va masura stralucirea a 170.000 de stele simultan si continuu pe o perioada de cel putin 3,5 ani.Astronomilor romani Marian Doru Suran si Dumitru Pricopi le revine rolul de a efectua cercetari de sismologie stelara.

Stiati ca...peste doi ani, la Venetia, va deveni operationala o centrala electrica al carei combustibil va fi constituit de alge cultivate in containere ? Acestea vor fi utilizate intr-o prima etapa pentru producerea de biocombustibil care va fi apoi utilizat in forma clasica pentru a genera curent electric prin punerea in functiune a unor turbogeneratoare.

laptele cainelui

Stiati ca...Mulvin Calvin, laureat al Premiului Nobel, a ajuns inca in 1973 la concluzia ca unele specii de "laptele cainelui" pot fi folosite pentru obtinerea benzinei prin cracarea catalitica a latexului pe care il produc ? Produsul supus prelucrarii seamana cu petrolul si ar putea fi cu 25-30 la suta mai ieftin decat actualul pret al petrolului pe piata mondiala.

Stiati ca...incepand cu anul 1991, la Universitatea Hrvard din Statele Unite sunt desemnati castigatorii premiului "ig-Nobel" ? Acesta se atribuie pentru studii stiintifice efectuate cu toata seriozitatea dar cu utilitati nesigure.Printre studiile recompensate astefl se numara: "Elucidarea compozitiilor chimice responsabile pentru mirosul urat al picioarelor", "Relatia dintre cutremurele de Pamant si pestii care isi misca coada",si chiar "Omul care si-a impuns degetul si a emanat un miros neplacut pentru cinci ani."

Stiati ca...vizitarea Meccai este o datorie a fiecarui credincios al lui Allah pe care trebuie sa o indeplineasca cel putin o data in viata ? In fiecare an, in cea e a 12-a luna a calendarului islamic, mii de credinciosi pornesc din diferite locuri pentru a venera, conform traditia, Piatra Neagra aflata in interiorul sanctuarului Kaabbah in curtea Marii Moschei de la Mecca.

Stiati ca...santierele navale STX au elaborat proiectul unui pachebot ecologic care poate economisi 50 la suta din carburantul folosit in mod normal pentru o nava cu asemenea dimensiuni ? Vasul are 305 metri lungime si este dotat cu 5 catarge si un sistem complex de panze, peste 1000 mp de panouri solare, o instalatie de reciclat deseuri organice, o centrala de gaz natural lichefiat si un sistem de injectare a aerului sub coca pentru reducerea frecarii.Corpul navei este construit din materiale reciclabile.Evaluat de specialisti care au dat avize favorabile, proiectul ar putea deveni realitate in scurt timp.

Stiati ca...pentru a contribui la reducerea poluarii industriale, consiliul local din Austin (Texas) a aprobat un acord care permite regiei municipalitatii - Austin Energy - sa achizitioneze energie electrica produsa de 30 MW celule solare fotovoltaice in urmatorii 25 de ani ? Sistemul de producere a energiei va fi realizat si exploatat de catre Gemeni Development Company.

Stiati ca...o specie de bacterii produce in mod natural curent electric iar cercetatorii au reusit sa mareasca randamentul de peste 3 ori ? Este vorba de bacteria Shewanella care are, in natura, capacitatea de a depasa electronii pentru a dizolva minereuri.Cercetarile au fost realizate de studenti si profesori de la Universitatea din Minessota si lasa sa se intrevada posibilitatea de a avea utilitate practica in viitor.

Stiati ca...vulcanii produc o importanta cantitate de materii prime cautate ? Spre exemplu, piatra ponce nu e decat spuma de lava dar pana si diamantele formate la presiunile uriase din adancuri pot ajunge prin eruptii la suprafata.

Stiati ca...meteoritii (cunoscuti si ca stele cazatoare) sunt resturi provenite din comete ? De cele mai multe ori este vorba de fragmente de roci cre se desprind din coada cometelor, prin topirea ghetii, pe masura apropierii acestora de Soare.

casatoriti


Stiati ca...unul din opt cupluri casatorite anul trecut in SUA s-au intalnit online ?

MySpace


Stiati ca...daca binecunoscutul site - comunitate virtuala "MySpace" ar fi o tara s-ar situa pe locul 5 ca marime din lume, intre Indonezia si Brazilia ? Peste 200 de milioane de utilizatori sunt inregistrati in acest moment la MySpace.

Arhiva »
Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 1, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 2, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 3, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 4, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 5, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 6, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 7, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 8, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 9, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 10, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 11, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 12, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 13, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 14, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 15, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 16, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 17, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 18, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 19, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 20, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 21, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 22, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 23, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 24, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 25, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 26, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 27, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 28, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 29, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 30, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 31, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 32, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 33, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 34, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 35, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 36, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 37, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 38, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 39, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 40, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 41, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 42, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 43, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 44, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 45, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 46, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 47, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 48, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 49, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 50, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 51, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 52, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 53, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 54, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 55, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 56, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 57, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 58, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 59, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 60, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 61, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 62, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 63, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 64, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 65, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 66, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 67, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 68, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 69, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 70, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 71, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 72, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 73, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 74, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 75, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 76, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 77, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 78, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 79, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 80, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 81, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 82, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 83, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 84, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 85, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 86, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 87, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 88, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 89, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 90, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 91, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 92, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 93, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 94, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 95, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 96, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 97, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 98, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 99, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 100, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 101, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 102, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 103, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 104, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 105, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 106, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 107, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 108, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 109, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 110, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 111, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 112, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 113, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 114, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 115, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 116, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 117, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 118, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 119, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 120, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 121, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 122, Curiozitati 19 ianuarie 2009, Curiozitati 20 ianuarie 2009, Curiozitati 21 ianuarie 2009, Curiozitati 22 ianuarie 2009, Curiozitati 23 ianuarie 2009, Curiozitati 26 ianuarie 2009, Curiozitati 27 ianuarie 2009, Curiozitati 28 ianuarie 2009, Curiozitati 29 ianuarie 2009, Curiozitati 30 ianuarie 2009, Curiozitati 2 februarie 2009, Curiozitati 3 februarie 2009, Curiozitati 4 februarie 2009, Curiozitati 5 februarie 2009, Curiozitati 6 februarie 2009, Curiozitati 9 februarie 2009, Curiozitati 10 februarie 2009, Curiozitati 11 februarie 2009, Curiozitati 12 februarie 2009, Curiozitati 13 februarie 2009, Curiozitati 16 februarie 2009, Curiozitati 17 februarie 2009, Curiozitati 18 februarie 2009, Curiozitati 19 februarie 2009, Curiozitati 20 februarie 2009, Curiozitati 23 februarie 2009, Curiozitati 24 februarie 2009, Curiozitati 25 februarie 2009, Curiozitati 26 februarie 2009, Curiozitati 27 februarie 2009, Curiozitati 2 martie 2009, Curiozitati 3 martie 2009, Curiozitati 4 martie 2009, Curiozitati 5 martie 2009, Curiozitati 6 martie 2009, Curiozitati 9 martie 2009, Curiozitati 10 martie 2009, Curiozitati 11 martie 2009, Curiozitati 12 martie 2009, Curiozitati 13 martie 2009, Curiozitati 16 martie 2009, Curiozitati 17 martie 2009, Curiozitati 18 martie 2009, Curiozitati 19 martie 2009, Curiozitati 20 martie 2009, Curiozitati 23 martie 2009, Curiozitati 24 martie 2009, Curiozitati 25 martie 2009, Curiozitati 26 martie 2009

Cunoasteti si alte site-uri care contin curiozitati sau lucruri interesante din toata lumea? Trimiteti-ne un email cu link-ul catre site-ul respectiv. Puteti sa ne trimiteti si pe email curiozitatile aflate pe internet care doriti sa apara aici la util21.ro. Curiozitatile acestea sunt preluate de aici.

Nu uitati: puteti sa va inscrieti in CLUB STIL21 pentru a primi un newsletter saptamanal cu oferta saptamananii la www.stilxxi.ro si curiozitatile saptamananii la util21.ro, impreuna cu un mic comentariu al saptamanii! Inscrie-te in CLUB STIL21 pentru a deveni un om informat!

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      19.Jun.2018

Ziua:170197 ramase
Saptamana:2527 ramase
Luna:66 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Curiozitati, stiati ca, expozitia-document, celular, robot miriapod urias, pestele-tigru Goliat, fenomene luminescente stranii, sonda spatiala Kepler, centrala electrica, laptele cainelui, vulcanii, meteoritii, stiati ca, curiozitati plante, curiozitati animale, curiozitati zilnice, curiozitati plante, curiozitati animale, curiozitati din lumea intreaga
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT