www.util21.ro - Toate informatiile utile de care ai nevoie!

 Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

 

Pagina 176 - Curiozitati - Stiati ca...

Curiozitati 2 aprilie 2009
arhiva de curiozitati


                               izolare in capsula

Stiati ca...un experiment organizat acum de Agentia Spatiala Europeana si Agentia Spatiala Rusa isi propune sa testeze reactia indivizilor umani la totala izolare ? Pentru inceput, sase voluntari vor fi izolati pentru 3 luni intr-o capsula dotata cu toate cele necesare.Ulterior, o alta echipa va testa izolarea pentru un an si jumatate, cat ar dura, de fapt, o calatorie dus-intors Pamant - Marte.


                                        

Stiati ca...pentru o suma cuprinsa intre 250 si 400 de euro amatorii de senzatii deosebite vor putea testa conditiile de locuit din camerele unui hotel ciudat, cu locatie in copaci, care va fi inaugurat in Laponia anul viitor ? "Hotelul invizibil" este alcatuit din mai multe "camere" din sticla cu proprietati de oglinda la exterior.Accesul va fi posibil doar pe o scara de franghie.Proprietarii ciudatei constructii, Britta si Kent Lindwall, nu se indoiesc de faptul ca vor avea clienti.

Stiati ca...spre sfarsitul acestui an va fi pus in vanzare, in Germania, produsul "pantofi flexibili care cresc odata cu copilul"? Cercetatorii par sa fi rezolvat astfel problema nepotrivirii dintre talpile micutilor si pantofii pe care uneori sunt obligati sa-i poarte.Pretul unei perechi de pantofi-minune va fi de 70-80 de euro.

Stiati ca...pe langa unele aspecte negative despre care s-a discutat in timp jocurile video de actiune pot creste eficienta vederii la adulti ? Un studiu in acest sens a fost efectuat de cercetatori de la Universitatea Rochester si ar putea fi luat in calcul, in unele cazuri, ca o recomandare medicala.

Stiati ca...un aspirator ciudat a fost creat de compania Electrolux Floorcare ? Modelul Crystal Ergopirado costa 15000 de euro si a fost conceput de designerul polonez Lukasz Jemiol fiind decorat cu 3730 de cristale Swarovski.
 

                                     Alaska-Redoubt

Stiati ca...vulcanul Redoubt din Alaska a erupt pe 22 martie printr-o explozie puternica ? Redoubt "recidiveaza" dupa eruptia care s-a intins pe o durata de 4 luni in 1989-1990 si aduce un surplus important de dioxid de carbon in atmosfera tocmai atunci cand oamenii incearca sa reduca concentratia acestui gaz.

Stiati ca...cea mai veche roca de pe Pamant cunoscuta de catre stiinta a fost descoperita in statul Quebec din Canada pe malul golfului Hudson ? Cercetarile au evidentuat ca roca s-a solidificat acum 4,3 milioane de ani.

Stiati ca...albinele pot rezista si la geruri de minus 30 de grade Celsius deoarece in interiorul "ghemului" pe care il formeaza in stup in jurul reginei temperatura este pozitiva si poate ajunge pana la 35 de grade ?

Stiati ca...daca exista leziuni in zona temporala a emisferelor cerebrale cei afectati nu pot distinge sonor literele "d" de "t", respectiv "b" de "p" ? Astfel, cuvantul "casa" poate fi inteles ca "masa", "lasa", "rasa" etc
 
                                      casa veche

Stiati ca...cercetarile microbiologistilor au demonstrat ca speciile de bacterii din familia Rubrobacteria produc decolorarea peretilor caselor vechi sau a picturilor din biserici ? Efectul bacterian se adauga astfel celor cunoscute deja, ale variatiilor climatice si al poluarii.

Stiati ca...o echipa de la Departamentul de Energetica al Laboratorului National Lawrence Berkely din SUA cerceteaza posibilitatea de a realiza modelul functional al unei frunze artificiale, cu referire la mecanismele care produc energie in lumea vegetala ? Speranta cercetatorilor ar trebui sa conduca la producerea de conbustibili organici.

Stiati ca...dovezi despre domesticirea cailor inca in urma cu 5500 de ani au fost gasite in cultura Butai ? Caii au fost folositi inca din acele timpuri pentru hrana si pentru calarit.Studiul a fost realizat de cercetatori de la universitatile britanice din Exer si Briston si a fost publicat recent in revista Science. Nu a ramas fara ecou.David Authong, de la Hartwich College (sua), antropolog, este de parere ca cel mai important aspect a fost inventarea calaritului, deoarece aceasta a reprezentat o revolutie in transport.

Stiati ca...identificarea prezentei moleculelor organice complexe de naftalina in spatiul cosmic, la distanta de 700 de ani-lumina de Pamant, in zona unei stele in formare din constelatia Perseus, este considerata un pas important in cautarea vietii extraterestre ? Descoperirea a fost facuta de cercetatori spanioli si prezinta importanta deoarece este cunoscut ca naftalina poate produce aminoacizi care stau la baza vietii.
 
                             

Stiati ca...intre 2 si 5 aprilie astronomii romani (si nu  numai ei) vor participa la evenimentul "100 de ore de astronomie" initiat de Uniunea Astronomica Internationala si UNESCO in cadrul Anului International al Astronomiei - 2009 ? Scopul este acela ca oameni de pe intreg mapamondul sa observe cerul printr-un instrument astronomic asa cum a facut, in urma cu 400 de ani, Galileo Galilei.

Stiati ca...potrivit unui studiu recent realizat de cercetatori de la Universitatea Leiden din Olanda copiii incep sa invete din greseli abia de la varsta de 11 ani ? Una din concluziile studiului este si aceea ca aspecte ale tehnicilor de educare ar trebui revizuite.

Stiati ca...BBC-NEWS a anuntat ca ar putea fi pusa pe piata o pastila care previne infarctul, destinata in special persoanelor in varsta de peste 5 de ani cu risc de producere a unui asemenea eveniment ? Medicamentul este rezultatul unor studii realizate in India si va combina efectul a cinci produse farmaceutice diferite.

Stiati ca...un nou accelerator de particule va fi pus in functiune in 2013 in Germania, la Darmstadt ? Numit - in traducere - Laborator pentru studiul antiprotonilor si ionilor (FAIR) - acceleratorul va studia materie de un milion de ori mai fierbinte decat cea din Soare, similara celei care se presupune ca ar fi existat la scurt timp dupa Bing-Bang.Scopul cercetarilor este de a intelege cum au fost produse elementele chimice.Proiectul a fost perfectat de reprezentanti din 15 tari.La acest proiect vor lucra 3000 de oameni de stiinta.

Stiati ca...curiozitatea umana convertita intr-un foarte serios experiment stiintific a determinat realizarea, in urma cu un an, la bordul Statiei Spatiale Internationale, a unui exercitiu de aruncare a unui bumerang in stare de imponderabilitate dar in conditiile existentei aerului presurizat ? Obiectul aruncat de astronautul japonez Takao Doi a evoluat exact ca pe Pamant, confirmand asteptarile cercetatorilor, care stiau ca nu gravitatia ci prsiunea atmosferica face ca sa functioneze bunerangul.

Stiati ca...cercetarile si descoperirile efectuate in domeniul fizicii particulelor au avut, au si vor avea un impact considerabil asupra diverselor aspecte ale tehnologiilor umane, aducand mari beneficii de ordin social ? Au fost si vor fi concepute noi echipamente medicale capabile sa salveze vieti, s-a imbunatatit rapid modul de constructie a calculatoarelor, se produc anvelope auto mai ieftine si mai ecologice s.a.m.d.

Stiati ca...panouri solare mult mai eficiente vor putea fi produse folosind un material hibrid care a fost creat de cercetatori de la Departamentul de Chimie al Universitatii din Toronto ? Aflat inca in faza de testare, noul material va permite cresterea substantiala a randamentului panourilor solare prin imbunatatirea deopotriva a capacitatii de producere si a celei de captare a curentului electric.

Arhiva »
Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 1, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 2, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 3, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 4, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 5, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 6, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 7, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 8, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 9, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 10, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 11, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 12, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 13, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 14, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 15, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 16, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 17, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 18, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 19, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 20, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 21, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 22, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 23, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 24, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 25, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 26, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 27, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 28, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 29, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 30, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 31, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 32, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 33, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 34, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 35, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 36, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 37, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 38, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 39, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 40, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 41, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 42, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 43, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 44, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 45, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 46, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 47, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 48, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 49, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 50, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 51, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 52, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 53, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 54, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 55, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 56, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 57, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 58, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 59, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 60, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 61, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 62, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 63, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 64, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 65, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 66, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 67, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 68, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 69, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 70, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 71, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 72, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 73, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 74, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 75, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 76, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 77, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 78, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 79, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 80, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 81, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 82, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 83, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 84, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 85, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 86, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 87, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 88, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 89, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 90, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 91, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 92, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 93, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 94, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 95, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 96, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 97, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 98, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 99, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 100, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 101, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 102, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 103, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 104, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 105, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 106, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 107, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 108, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 109, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 110, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 111, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 112, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 113, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 114, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 115, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 116, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 117, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 118, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 119, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 120, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 121, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 122, Curiozitati 19 ianuarie 2009, Curiozitati 20 ianuarie 2009, Curiozitati 22 ianuarie 2009, Curiozitati 23 ianuarie 2009, Curiozitati 26 ianuarie 2009, Curiozitati 27 ianuarie 2009, Curiozitati 28 ianuarie 2009, Curiozitati 29 ianuarie 2009, Curiozitati 30 ianuarie 2009, Curiozitati 2 februarie 2009, Curiozitati 3 februarie 2009, Curiozitati 4 februarie 2009, Curiozitati 5 februarie 2009, Curiozitati 6 februarie 2009, Curiozitati 9 februarie 2009, Curiozitati 10 februarie 2009, Curiozitati 11 februarie 2009, Curiozitati 12 februarie 2009, Curiozitati 13 februarie 2009, Curiozitati 16 februarie 2009, Curiozitati 17 februarie 2009, Curiozitati 18 februarie 2009, Curiozitati 19 februarie 2009, Curiozitati 20 februarie 2009, Curiozitati 23 februarie 2009, Curiozitati 24 februarie 2009, Curiozitati 25 februarie 2009, Curiozitati 26 februarie 2009, Curiozitati 27 februarie 2009, Curiozitati 2 martie 2009, Curiozitati 3 martie 2009, Curiozitati 4 martie 2009, Curiozitati 5 martie 2009, Curiozitati 6 martie 2009, Curiozitati 9 martie 2009, Curiozitati 10 martie 2009, Curiozitati 11 martie 2009, Curiozitati 12 martie 2009, Curiozitati 13 martie 2009, Curiozitati 16 martie 2009, Curiozitati 17 martie 2009, Curiozitati 18 martie 2009, Curiozitati 19 martie 2009, Curiozitati 20 martie 2009, Curiozitati 23 martie 2009, Curiozitati 24 martie 2009, Curiozitati 25 martie 2009, Curiozitati 26 martie 2009, Curiozitati 27 martie 2009, Curiozitati 30 martie 2009, Curiozitati 31 martie 2009, Curiozitati 1 aprilie 2009, Curiozitati 2 aprilie 2009

Cunoasteti si alte site-uri care contin curiozitati sau lucruri interesante din toata lumea? Trimiteti-ne un email cu link-ul catre site-ul respectiv. Puteti sa ne trimiteti si pe email curiozitatile aflate pe internet care doriti sa apara aici la util21.ro. Curiozitatile acestea sunt preluate de aici.

Nu uitati: puteti sa va inscrieti in CLUB STIL21 pentru a primi un newsletter saptamanal cu oferta saptamananii la www.stilxxi.ro si curiozitatile saptamananii la util21.ro, impreuna cu un mic comentariu al saptamanii! Inscrie-te in CLUB STIL21 pentru a deveni un om informat!

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      24.Jun.2018

Ziua:175192 ramase
Saptamana:2527 ramase
Luna:66 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Curiozitati, stiati ca, experiment, Hotelul invizibil, jocurile video, aspirator ciudat, vulcanul Redoubt, albinele, domesticirea cailor, accelerator de particule, panouri solare, harta Antarcticii, colonii de corali gigantici, stiati ca, curiozitati plante, curiozitati animale, curiozitati zilnice, curiozitati plante, curiozitati animale, curiozitati din lumea intreaga
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT