www.util21.ro - Toate informatiile utile de care ai nevoie!

 Home         Super Stare Show         Restaurante         Hoteluri         Util21TV         SuperMarket         Director firme         Adauga site

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Bannerul tau aici in aceasta sectiune: solicita oferta!

                   pag. 30 - Cele 20 de curiozitati saptamanale - Stiati ca...                
Arhiva » 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62,

Cele 20 de curiozitati pentru saptamana 13.11 - 19.11.2006 - Perle scrise de elevi
sau curiozitatile de saptamana trecuta... / arhiva de curiozitati

 • Marea Neagra este o mare foarte mare care contine mult petrol de unde ii vine numele de marea neagra deoarece petrolul este negru. In marea neagra traiesc multi pesti precum rechinii delfinii si calutii de mare precum si cel mai important peste balena renumit pentru grasimea sa de care se bucura tara noastra pt ca untura de balena e foarte scumpa si din ea se face renumitul ulei de balena cunoscut pe plan mondial.
 • Autorul descrie orasele care s-au inaltat in moldova ele s-au construit in timpul nostru. Orasele din Moldova sunt foarte numeroase la numar, cum este Iasu si alte orase mari si frumoase care le plac strainilor foarte mult de frumusetile din Moldova, Moldova in trecut era o ruina foarte imensa adica mare care in timpul lui Mircea cel Batran oamenii ziceau ca apara aceasta ruina si s-au tinut de cuvant care si azi mai exista dar mai putin dar tot mai sunt urme din care se vede ca moldoveni au luptat cu atata eroism pentru pamant unii chiar si-au jertfit viata pentru pamant din cauza aceasta populatia nu era prea mare daca in trecut nu ar fi murit atatea vieti omenesti inseamna ca azi Moldova ar fi foarte mare atat de imensa ca ar intrece si orasul Bucuresti. In Moldova este o veche populatie ca in trecut. Moldova este foarte veche de sute de ani au fost batalii asa de multe incat nu lasa omul sa traiasca. La 1848 oameni saraci si de tot felul in afara de cei care erau bogati au strigat (vrem pamant). Toate comitetele au inceput sa se retraga atunci ca sa treaca timpul.
 • Poetul canta satul de care nu te mai poti desparti odata ce l-ai parasit.
 • O padure virgina este o padure in care mana omului n-a pus niciodata piciorul.
 • Dupa moartea parintiilor sai, Creanga si-a trait viata in continuare pana in ultimii ani ai vietii lui.
 • Toma Alimos se razbuna pe boierul Manea care l-a ranit mortal pe la spate cu ajutorul lasitatii.
 • Caragiale este autorul schitelor si nuvelelor sale, ca sa nu mai vorbim de teatru.
 • In poezia lui Toparceanu gazele, gandacii si insectele, cum e cotofana, stau de vorba: "Ce ne facem fetelor ?"
 • Poema "Miorita" circula pe baza orala, adica nu a fost scrisa din motive tehnice.
 • Toma Alimos era viteaz pt ca cu o mana conducea calul, cu o mana isi tinea matzele si cu o mana se batea cu Manea.
 • In fabula autorul descrie releatiile sexuale intretinute de oameni. Insa el foloseste animalute in descriere. In fabula bivolul si cotofana el arata cum o pasarica si un bivol faceau sex, iar un caine pofticios din fire vrea si el dar bivolul nu era homosexual asa ca nu accepta, iar catelul se oftica... (scrisa la simulare 2006)
 • Stefan cel mare era un barbat bine imbracat la costum venea de la un razboi cu o mana in ghips pt ca cazuse de pe cal.
 • Profesoara: 'Sa scrieti cu majuscule'.
  Eleva: 'Daca nu avem majuscule putem sa scriem cu pixu...':)
 • ... in timpul razboiului secular care a durat 30 de ani
 • personaje Toma Alimos:
  toma alimos - personaj principal
  Manea - personaj secundar
  calul(murgul) - personaj animalic
 • Haiducii din doine, balade si idile erau liberi si fericiti ca pasarile, animalele si pestii care zburda prin codri. De cum venea primavara, haiducii cei harnici plecau in padure. Acolo ei cintau suflind din frunza si lasindu-i pe boieri cu buza umflata.
 • Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerata a treia. In "Scrisoarea a treia" se desfasoara batalia de la Rovinari.

Cunoasteti si alte site-uri care contin curiozitati sau lucruri interesante din toata lumea? Trimiteti-ne un email cu link-ul catre site-ul respectiv. Puteti sa ne trimiteti si pe email curiozitatile aflate pe internet care doriti sa apara aici la util21.ro. Curiozitatile acestea sunt preluate de aici.

Nu uitati: puteti sa va inscrieti in CLUB STIL21 pentru a primi un newsletter saptamanal cu oferta saptamananii la www.stilxxi.ro si curiozitatile saptamananii la util21.ro, impreuna cu un mic comentariu al saptamanii! Inscrie-te in CLUB STIL21 pentru a deveni un om informat!

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      01.Oct.2020

Ziua:27592 ramase
Saptamana:4012 ramase
Luna:102 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Perle de-ale elevilor, curiozitati scrise de elevi, aberatii si lucruri interesante culese din lucrari de control, extemporale, teze, simulari teste, pagina 30
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT