www.util21.ro - Toate informatiile utile de care ai nevoie!

 Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Pagina 98 - Cele 20 de curiozitati saptamanale - Stiati ca...

Cele 20 de curiozitati pentru saptamana 07.07 - 13.07.2008
sau curiozitatile de saptamana trecuta... / arhiva de curiozitati

 • Stiati ca...Cel mai mare organ intern... Cel mai mare organ intern uman, ficatul, cantareste la un adult intre 1,2 si 1,5 kg - circa a treizeci si sasea parte din greutatea totala a corpului. Situat in spatele coastelor inferioare, sub diafragma, ficatul indeplineste peste 100 de functii si poate atinge 22 cm lungime si 10 cm latime.
 • Stiati ca... Cele mai multe generatii nascute pe 29 februarie... Singurul exemplu verificat de familie care a avut trei generatii consecutive nascute pe 29 feb. este familia Keoghs. Peter Anthony (Irlanda, n. 1940), fiul sau, Peter Eric (MB, n. 1964), si nepoata sa, Bethany Wealth (MB, n. 1996) isi sarbatoresc ziua de nastere o data la patru ani.
 • Stiati ca... Cea mai tanara persoana la Polul Nord Alicia Hempleman-Adams (MB, n. 8 nov. 1989) s-a aflat la Polul Nord la varsta de 8 ani si 173 de zile, pe 1 mai 1998. Alicia a zburat acolo pentru a-si intalni tatal, cunoscutul aventurier Hempleman-Adams (MB), la finalul expeditiei sale reusite la Polul Nord.
 • Stiati ca... Cele mai multe sarituri cu coarda pe sarma... Pe 1 iunie 1995, Walter Guerrero (Columbia) a sarit de 1 250 de ori neantrerupt cu coarda pe o sarma aflata la 9,6 m inaltime, la un spectacol al circului Wereldcircus Carre, in Haarlem, Olanda.
 • Stiati ca... Cea mai mare "banda rulanta" umana... Pe 7 sept. 1998 a fost creata o banda rulanta formata din 1 000 de studenti de la Universitatea Guelph, Canada. De-a lungul ei a fost transportata o plansa de surf.
 • Stiati ca... Cel mai greu vehicul tras 30 de metri... Pe 7 iunie 2003, Kevin Fast (Canada) a tras un camion de 25 180 kg pe o distanta de 30,48 m de-a lungul strazii Queen, la Cobourg, Ontario, Canada.
 • Stiati ca... Cel mai lung maraton de cantat individual... Intre 27 si 29 iunie 2003, ACE Anderson (SUA) a cantat continuu 49 h 30 min in Washington County Regional Park, Hurricane, Utah, SUA.
 • Stiati ca... Cea mai mare distanta parcursa cu spatele Plennie L. Wingo [SUA) a mers cu spatele 12 875 km din Santa Monica, California, SUA, pana la Istanbul, Turcia, din 15 aprilie 1931 pana pe 24oct. 1932.
 • Stiati ca... Cea mai lunga cadere fara parasuta careia i s-a supravietuit Vesna Vulovic (lugoslavia) avea 23 de ani si era stewardesa la Jugoslavenski Aerotransport, cand avionul DC-9 in care se afla a explodat, pe 26 lanuane 1972. In interiorul unei sectiuni a cozii, Vulovic a supravietuit caderii de la 10 160 m inaltime deasupra regiunii Srbsk, Kamenice, Cehoslovacia (acum Republica Ceha), in ciuda multiplelor fracturi. A stat in coma 27 de zile si a ramas in spital 16 luni.
 • Stiati ca... Cea mai adinca vale Valea Yarlung Zangbo, din Tibet, are o admcime medie de 5 000 m. ln 1994, exploratorii au descopent ca punctul sau cel mai adanc este la 5 382 m. Piscurile care marginesc valea - Namche Barwa [7 753 m) si Jala Peri (7 282 m) - se afla la numai 21 km distanta si sunt despartite de nul Yarlung Zangbo, care curge la o altitudine de 2 440 m.

Bannerul tau aici in aceasta sectiune: solicita oferta!

 • Stiati ca... Cea mai mare distanta strabatuta de vocea umana... Distanta obisnuita pana la care poate fi auzita, in aer liber, o voce de barbat, in conditii de liniste si absenta a curentilor de aer, este de 180 m. Silbo, limbajul fluierat al locuitonlor vorbiton de spaniola de pe insula La Gomera din Canare, este inteligibil, in conditii ideale, pana la o distanta de 8 km. A fost inregistrat cazul unui vorbitor de silbo care noaptea, peste o intindere de apa linistita, in conditii acustice optime, a fost auzit la o distanta de 17 km.
 • Stiati ca... Cel mai fierbinte loc din sistemul solar... Centrul Soarelui este cel mai fierbinte loc din sistemul solar. Ultimele estimari ale temperaturii sale indica 15,6 miliarde grade Celsius. Si presiunea in nucleul sau este imensa, de 250 de miliarde de ori mai mare decat presiunea la nivelul marii pe Pamant. Aici, in fiecare secunda circa 600 de milioane de tone de hidrogen fuziode sferule din roca arata d diametrul corpului ceresc e de circa 20 km. Craterul nu a fost gasit, fiind sters de miscarile geologice ale Terneaza in heliu. Aceasta reactie nucleara continua creeaza stralucirea Soarelui.
 • Stiati ca... Cel mai vechi impact cu Terra... Pe 23 aug. 2002, o echipa de cercetatori americani condusa de Gary Byerly si Donald Lowe a anuntat descoperirea unei zone de impact al unui asteroid cu Terra, veche de 3,47 miliarde de ani. Ei au studiat mostre de roca straveche din Australia si Africa de Sud si au analizat sferulele din ele. Aceste mici particule rezulta de obicei in urma impactului meteoritilor si, impreuna cu cristalele de zirconiu din zona, ajuta la datarea impactului, Stratunle
 • Stiati ca...Cel mai mare ocean... Excluzand marile adiacente, Oceanul Pacific reprezinta 45,9% din oceanele lumii si acopera o suprafata de 166 241 700 km2. Adancimea medie este de 3 940 m.
 • Stiati ca...Cel mai mare carnivor... Un schelet de Gigantosaurus carolinii, cel mai mare dinozaur de prada, de 12,5 m lungime si 8 t greutate, a fost descoperit la Neuguen, in Patagonia, Argentina, in 1995. Oasele sugereaza ca era mai inalt decat Tyrannosaurus rex. A trait cu circa 110 milioane de ani in urma - cu 30 de milioane inaintea lui T. rex.
 • Stiati ca...Cel mai rapid animal terestru pe distante mici Cronometrat la nivelul solului, pe o distanta scurta, ghepardul (Acinonyx jubatus] poate mentine o viteza constanta maxima de circa 100 km/h. Insa cercetarile efectuate in 1965 de prof. Craig Sharp (MB), de la Universitatea Brunei, Londra, Marea Britanie, au inregistrat viteze de 104,4 km/h, la o femela adulta de 35 kg, pe o distanta de 201,2 m.
 • Stiati ca...Cea mai rapida pasare inotatoare Pinguinul Pygoscelis papua are o viteza maxima de circa 27 km/h.
 • Stiati ca... Cel mai mic cuib Pasarile-colibri construiesc cele mai mici cuiburi. Cuibul de colibri-de-verbina [Meltisuga minimal este can cat jumatate de nuca, iar cel de colibri-albina.
 • Stiati ca... Cel mai rapid mamifer marin... Pe 12 octombrie 1958, un mascul de orca sau balena ucigasa (Orcinus orca J, cu o lungime estimata la 6,1-7,6 m, a fost cronometrat cu 55,5 km/h, in zona de nord-est a Pacificului. Viteze similare, in reprize scurte, au fost raportate si pentru marsuinul lui Dall
 • Stiati ca... Cel mai mare pui... Cu doua luni inainte de nastere, puiul de balena albastra [Balaenoptera musculus creste in greutate cu 2 t - de circa 1 000 de ori mai mult decat fatul de om in uter. Puiul nou-nascut are 6-8 m lungime si cantareste 2-3 t. Zilnic, el bea cam 200 I de lapte matern si ia in greutate pana la 90 kg - greutatea unui om adult. Pana la sapte luni, cand este intarcat, aproape isi dubleaza lungimea si atinge uimitoarea greutate de 20 t. Balena albastra este cel mai mare mamifer din lume.

Arhiva »
Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 25, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 26, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 27, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 28, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 29, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 30, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 31, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 32, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 33, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 34, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 35, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 36, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 37, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 38, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 39, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 40, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 41, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 42, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 43, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 44, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 45, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 46, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 47, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 48, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 49, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 50, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 51, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 52, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 53, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 54, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 55, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 56, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 57, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 58, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 59, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 60, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 61, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 62, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 63, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 64, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 65, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 66, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 67, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 68, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 69, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 70, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 71, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 72, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 73, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 74, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 75, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 76, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 77, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 78, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 79, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 80, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 81, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 82, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 83, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 84, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 85, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 86, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 87, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 88, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 89, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 90, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 91, Curiozitati saptamanale, stati ca? pagina 92,

Cunoasteti si alte site-uri care contin curiozitati sau lucruri interesante din toata lumea? Trimiteti-ne un email cu link-ul catre site-ul respectiv. Puteti sa ne trimiteti si pe email curiozitatile aflate pe internet care doriti sa apara aici la util21.ro. Curiozitatile acestea sunt preluate de aici.

Nu uitati: puteti sa va inscrieti in CLUB STIL21 pentru a primi un newsletter saptamanal cu oferta saptamananii la www.stilxxi.ro si curiozitatile saptamananii la util21.ro, impreuna cu un mic comentariu al saptamanii! Inscrie-te in CLUB STIL21 pentru a deveni un om informat!

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      21.Feb.2020

Ziua:52315 ramase
Saptamana:0844 ramase
Luna:210 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Curiozitatile saptamanale la portalul util21.ro. Tot felul de lucruri interesante despre sarituri ale pinguinilor, inventia prezervativului, atractia tantarilor fata de cei ce mananca banane, cat de des rade o persoana intr-o zi, viteza stranutului la om, etc la util21.ro
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT