www.util21.ro - Toate informatiile utile de care ai nevoie!

 Home         Super Stare Show         Restaurante         Hoteluri         Util21TV         SuperMarket         Director firme         Adauga site

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM


Destinatia: in lume

                       Elvetia - frumuseti in tara cantoanelor

Localizare

Elvetia este un stat federal de dimensiune mica, situat in Europa Centrala, fara a avea iesire la mare.Are granite cu Germania, Franta, Italia, Austria, Liechtenstein.Tara are traditie in neutralitatea politica si militara, motiv pentru care gazduieste sediile multor organizatii internationale.Din punct de vedere administrativ se compune din 26 de cantoane. Prin Constitutie, sunt limbi oficiale germana, franceza si italiana. Este acceptata si reto-romana acolo unde aceasta se mai foloseste.

Ce poti vedea ?

Elvetia
Elvetia este renumita pentru frumusetea peisajului montan si este o destinatie favorita pentru schiori.
I
n Elvetia se disting trei regiuni principale in ce priveste relieful;
- Alpii Elvetieni ocupa 58% din suprafata tarii, in toata partea meridionala, centrala si orientala a Elvetiei.
- Muntii Jura ocupa 12% din suprafata tarii, in ale caror vai, mult diferite de cele alpine, s-a dezvoltat o economie specific elvetiana.
- Podisul Elvetiei--Le Plateau Suisse- sau Podisul Mitteland (Tara de mijloc a Elvetiei) este situat intre doua lanturi de munti, pe o intindere care ocupa restul de 30% din suprafata tarii, de o forma alungita si relativ ingusta.

Numeroase lacuri ale Elvetiei, situate in regiuni si altitudini diferite, imbogatesc in mod armonios configuratia reliefului. Majoritatea lacurilor sunt de tip glaciar, cu forme extrem de variate. Peisajul e deosebit. . Lacul Leman este cel mai mare de pe teritoriul Elvetiei, pe care acesta il imparte cu Franta. Situat intr-o regiune muntoasa cu pantele inclinate spre sud, lacul este inconjurat de terase de pietris etajate. Lacul Constance (Bondesee) este impartit de Elvetia cu Germania si cu Austria. Situat la frontiera de nord est intr-o regiune de coline cu inaltimi de peste 400 m, lacul este format din bazinul principal al Lacului Bodensee, numit si Obersee, si doua golfuri alungite in partea de vest: Uberlingen si Untersee. Lacurile Leman si Constance sunt cele mai mari din Europa Centrala. Un alt lac important este lacul Zurich. Lacul celor Patru Cantoane (Vierwaldstattersee) numit si lacul Lucerna este situat intre cantoanele Lucerna, Schwyz, Uri si Underwalden, la poalele unor munti inalti. La nord muntele Rigi il desparte de lacul Zug (Zugersee), iar in partea de nord-vest este situat lacul Sempach, din care se scurge raul Sur, afluent al Aarului. Lacurile Brienz si Thun, situate intr-o veche albie glaciara din valea Aarului, sunt despartite de o campie aluvionara la varsarea raului Lutschine, unde s-a construit orasul Interlaken. Lacurile de pe versntul sudic al Alpilor (Maggiore, Lugano), pe care Elvetia le imparte cu Italia, pastreaza cel mai bine caracteristicile de vale glaciara: sunt adanci si au forma alungita. Lacul Neuchatel este situat la poalele sud-estice ale muntilor Jura delimitat de Podisul Elvetiei in partea de sud-est. Este cel mai mare din lacurile aflate in intregime pe teritoriul Elvetiei si al treilea ca marime din Europa Centrala. Pe langa rauri si lacuri, Elvetia dispune de multe Izvoare naturale, care produc ape minerale si ape termale de mare importanta in activitatea turistica a tarii.


Statiuni balneare si sanatoriale, cum sunt cele de la St Moritz, Arosa, Davos, Schulus- Tarasp si Ragaz- Pfaffers sunt vestite in intreaga lume.

Elvetia are un climat de tranzitie, intre cel oceanic si cel continental. Cea mai ridicata temperatura in Elvetia este inregistrata la Ballinzona, in cantonul Ticino, unde mediile zilnice au un caracter mediteranean. Cele mai coborate temperaturi sunt inregistrate in localitatea La Brevine din Muntii Jura Neuchatelezi, unde se ating uneori valori apropiate de cele siberiene. Regiunea care se bucura de cel mai mult soare este situata la sudul Alpilor Bernezi, de la Lacul Leman la Lacul Constance, de-a lungul vailor Rhonului si Rinului, iar regiunea cu cea mai mare cantitate de ceata in timpul anului se afla de-a lungul Muntilor Jura, de la lacul Neuchatel la lacul Constance, influenta directa a climatului oceanic din vest.

    Basel Basel Berna


In Geneva se afla sediile unor importante organizatii internationale: ONU, Biroul International al Muncii, Sediul Crucii Rosii Internationale s.a. Dintre obiectivele turistice care merita vazute:  Palatul WilsonPodul Mont- Blanc (primul care uneste malul drept cu cel stang al orasului), Gradina engleza. Are mici strazi pitoresti unde se afla cladiri din secolul XVIII - XIX. Pe Grand-Rue intre numeroasele librarii, anticariate si magazine ,se afla casa natala a lui Jean-Jaques Rousseau. Place du Bourg-de-Four este situata in centrul vechiului oras si este inconjurata de case vechi dintre care unele mai pastreaza insemnele vechilor hanuri. In sala Alabama a Primariei a fost semnata la 22 august 1864, prima conventie a Crucii Rosii numita si Conventia de la Geneva.
Casa Tavel,cea mai veche locuinta din Geneva, adaposteste Muzeul de Istorie al orasului. Palatul Natiunilor este situat in parcul Ariana. Impresionante sunt: Sala Pasilor Pierduti, Mare Sala a Adunarilor si Sala Consiliului. Muzeul Ariana ilustreaza istoria ceramicii in Europa si Asia.


Zurich este un important centru comercial, financiar si cultural. Dispune de unul dintre cele mai mari si moderne aeroporturi internationale (Kloten) ale tarii. Cel mai interesant lucru este pastrarea pe malul drept al Limmatului a örasului mare, centrul vechiului oras cu cladiri impresionante cum ar fi: Catedrala sau Hotelul vechi al orasului care dateaza de cateva secole.Acestea sunt inconjurate de cartierele moderne formate din vile elegante. Orasul este celebru pentru Universitatea sa fondata in 1833, pentru scoala Politehnica infiintata in 1854, si Conservatorul din 1876.

La Berna
,partea veche a orasului conserva caracterul medieval, stradutele inguste si pietele care mai intotdeauna au in mijlocul lor un monument.Trebuie neaparat vizitate vechile strazi Spitalgasse (Strada Comerciala marginita de arcade), Marktgasse (cu numeroase magazine de lux si piete de flori) sau Kramgasse (unde la numarul 49 a locuit, la inceputul secolului XX, Albert Einstein.Muzeul de Arte Frumoase adaposteste o impresionanta colectie de desene si tablouri realizate de Ferdinand Holder (considerat cel mai important pictor elvetian al secolului XIX) si Paul Klee (pictor german refugiat si stabilit la Berna in 1940).Catedrala Sfantul Vincent este construita in stil gotic si se remarca prin orga imensa si prin turnul sau ce ofera o panorama asupra orasului.lte obiective interesante sunt: Barengraben (Grota ursului, animalul mascota al orasului) si Muzeul Alpin Elvetian.


  Berna Davos Davos

Lausanne este situat pe malul nordic al lacului Leman sau Geneva fiind o vestita statiune climaterica internationala.Are o catedrala din secolul XII (unul dintre cele mai frumoase monumente gotice din Elvetia), scoli de invatamant superior (universitate, institut agronomic si politehnic), muzee si numeroase intreprinderi de industrie alimentara, de mobila si aparate de precizie.
Muzeul Olimpic este cel mai vizitat obiectiv turistic din Elvetia.Se afla intr-o cladire a carei arhitectura este inspirata de vechile temple grecesti si pastreaza colectii consacrate olimpismului si istoriei Jocurilor Olimpice. Palatul Rumine a fost construit la inceputul secolului XX, in stilul Renasterii Italiene. Adaposteste cinci muzee, dintre care cel mai important este Muzeul Artelor Frumoase.

Luzern este o statiune turistica de renume international, situata in nord vestul lacului celor Patru Cantoane
Vechiul oras este marginit de ziduri si de sapte turnuri. Kapellbrucke, simbolul orasului, este un pod de lemn acoperit ce traverseaza raul Reuss in locul unde se varsa in lac. Colectia Picasso ilustreaza viata pictorului prin fotografii de familie, tablouri si desene

Davos este statiunea alpina unde se afla - la Parsenn-, partiile de schi cele mai cunoscute din Europa.Este vizitata de turisti pe tot parcursul anului fiind etropola elvetiana aflata la cea mai mare altitudine.

Basel. al doilea oras ca marime al Elvetiei, este situat pe Rin, in punctul de intalnire a frontierelor elvetiana, franceza si germana.Cartierul St. Allean pastreaza cateva mori ce amintesc de manufacturile ce produceau hartie. Este si locul unde se organizeaza un celebru carnaval elvetian. Catedrala este un edificiu cladit din gresie rosie in secolul XII, cu doua turnuri gotice

St.Moritz este o statiune eleganta si selecta, cu atmosfera cosmopolitana, situata la altitudinea de 1856 m. A gazduit Jocurile Olimpice de iarna in 1928 si 1948 si Campionatul Mondial de Schi in 1934, 1948, 1974 si 2003. Pe langa schi si snowboard exista dotari specifice pentru calarie, polo, cricket.

Elvetia mai inseamna trenul din sticla in care poti sa servesti masa si sa vezi in acelasi timp panorama superba a Alpilor , exceptionalul peisaj din Vale Verzasca unde apa are o culoare verde intens stralucitoare, casele cu obloane colorate si impodobite cu floarea nationala care e muscata, cinematograful tridimensional- cel mai mare din Europa, cascada Rhinului, cea mai mare ca debit de apa din Europa sau "fondu"- mancarea traditionala din cartofi -sau celebrele ceasuri ori minunata ciocolata. Altfel spus, o tara minunata in care nu te saturi sa privesti si sa incerci sa intelegi tot ce iti iese in cale.


           Elvetia Elvetia Geneva


Shopping

Elvetia inseamna ceasuri si ciocolata fina dar si tot ce va mai doreste sufletul pentru ca nimic din ceea ce ar dori sa cumpere chiar si cel mai pretentios turist nu lipseste din magazinele aflate peste tot. Zurich, Basel, Davos - sunt destinatii predilecte pentru shopping. O mentiune aparte pentru Targul de Craciun de la St. Moritz dar si pentru Targul de toamna organizat in fiecare an la Basel inca din 1471. Pe lista aminitirilor se vor impune de la sine cartile postale ilustrate pe care elvetienii stiu sa le realizeze cu un aspect deosebit.

Recomandari

Elvetienii pun pret pe siguranta, punctualitate, igiena, reguli si regulmente, control, bani si proprietate. Au un profund respect si o deplina supunere fata de orare si programe. In Elvetia lucrurile se petrec asa cum au fost prevazute. Sunt un popor politicos, care evita indiscretiile dar in acelasi timp nu le accepta din partea nimanui. Sunt conservatori in opinii si chiar daca sunt dispusi la negociere in ultima instanta nu lasa la pret. Negocierile prelungite par sa-i indispuna. Sunt mari bautori (pe locul noua in lume) dar si mari fumatori. In relatia cu ei nu sunt indicate laudarosenia, curiozitatea exagerata, incalcarea intimitatii, lipsa de punctualitate.

     Lausanne Lausanne Lucerne

Alte informatii pe care le gasiti in cadrul sectiunii "Vacante de vis ":

» Miraculoasa lumina vie de la Sfantul Mormant, Ierusalim, Biserica Sfantului Mormant;
» Singapore: farmecul orasului-stat din Asia de sud-est, Insula Singapore;
» Alger, capitala Algeriei: Eugene Delacroix, Moscheea Ketchaoua, Muzeul Bardo;
» Cape Town: Africa de Sud, Western Cape, Boulders Beach, Table Mountain, Cape Point;
» Beijing: Capitala Nordului, Piata Tiananmen, Orasul Interzis, Marele Zid Chinezesc;
» Coasta de Azur: Riviera Franceza, Cote d'Azur, Nisa, Marsilia, Cannes;
» Bahamas: Nassau, Insula Paradise si Freeport, Cable Beach, Insula Paradisului;
» Argentina: Buenos Aires, San Miguel de Tucuman, La Plata, Bahia Blanca;
» Baden-Baden: Friedrichsbad si Caracalla, capela ridicata de Mihail Sturdza;
» Israel - Tara Sfanta: Biserica Sfantului Mormant, Cetatea Ierusalimului;
» Varsovia - tara lui Chopin: Polonia, Palatul Regal, Coloana Regelui Sigismund;
» Cuba - o excursie exotica: insula din Caraibe, Golful Guantanamo, Mancarea ajiaco;
» Insula Creta: Grecia, Akoumiani Triopetra, Makris Gialos, Orasul Chania, Elafonissi;
» Australia: Commonwealth of Australia, Depresiunea Australiana de Vest, Sydney;
» Maroc - o tara care merita vazuta: Rabat, Casablanca, Marrakkech, Meknes, Kasbah;
» Egipt: Nil, piramide, beduini, Cairo, Valea Regilor, Alexandria, Suezul, malurile Nilului;
» Malta - insula de miere: Gozo, Comino, Cominotto, colonie feniciana, Catedrala Sf Ioan;
» Osaka - experienta japoneza: Japonia, oras foarte mare, Castelul din Osaka;
» Islanda - tara focului si a gheturilor: Hekla, Laki, Vatnajokull, Hofsjokull, Myrdalsjokull;
» Cipru - micul paradis din Mediterana: Insula Cipru, Marea Mediterana, Ciprul, Larnaka;
» Baile Herculane: Parcul National Valea Cernei-Domogled, apeducte, bai, statui;
» Florenta: un oras impresionant, cladiri, monumente si opere de arta ale Renasterii;
» Costa Rica, Trinidad-Tobago, Nicaragua: 3 hoteluri originale;
» Lisabona: capitala Portugaliei, pasarea Phoenix, Catedrala Santa Major;
» Sofia capitala Bulgariei: muntele Vitosha, Biserica Bojana, Biserica Sf.George;
» Palma de Mallorca: Insulele Baleare, Barcelona, Palma de Mallorca, Catedrala gotica;
» Texas: Guadalupe Peak, Houston, Texas, our Texas, ranch, Big Bend, Ranch State Park;
» Elvetia: tara cantoanelor, Lacul Leman, Podisul Elvetiei, Lacurile Brienz si Thun;
» Istanbul: bucuria de a trai, Hagia Sofia, Moscheea Albastra, Mehmet Aga;
» Andaluzia: Extremadura, Castilia La Mancha, marea Mediterana, Gibraltar, Sevilla;
» Costa Rica: America Centrala, Elvetia Americilor, Oscar Arias Sanchez, Alajuela, Cartago;
» Indonezia: Sumatra, Java, Kalimantan, Irian Yaya, 400 de vulcani, Krakatau;
» Budapesta: capitala Ungariei, aeroportul Ferihegy, Mireasa Dunarii, Parisul de Est;
» Madrid: capitala Spaniei, cea mai inalta capitala europeana, Palatul Regal;
» Muntele Athos: Marea Egee, Muntele Sfant, Gradina Maicii Domnului, capitala ortodoxiei;
» Varna: Nisipurile de Aur, capitala maritima a Bulgariei, port la Dunare, statiune balneara;
» Copenhaga: MicaSirena de la tarmul linistii, capitala Regatului Danemarca;
» Moscova: maretia imperiala, Moscova este capitala Rusiei, canalul Moscova;
» Thailanda: tara zambetului intr-un paradis exotic, Bangkok, Nakhon Ratchasima;
» Amsterdam: Herengrach, Prinsengracht, Keizergracht, Gradina Hortus Botanicus;
» Venetia: Vacanta la Venetia, Celebra gondola, Piazza San Marco, Palatul Dogilor;
» Viena: Viena capitala Austriei, MuseumsQuartier, regiunea Heurigen;
» Kusadasi: Kusadasi capitala provinciei Izmir, orasul antic Hierapolis, Marele Bazar;
» Roma: Orasul Etern, Capitala Italiei, Roma, Peninsula Italica, Romulus si Remus;
» Croatia: Ljepa nosa, Dubrovnik, Orasul Split, Peninsula Istria, Buzet, Fazana;
» Tunisia: vacanta insorita la Mediterana, Tunis, Cartagina, Sousse, Monastir, Hammamet;
» Londra: orasul Londra, prezentarea orasului Londra, vacanta la Londra, poze Londra;
» Peru: puncte de interes: Valea Sacra Urubamba, Machu Picchu, Insula Taquile;
» Praga: prezentarea orasului Praga, Praga in imagini, vacanta de neuitat la Praga;
» Las Vegas: orasul jocurilor de noroc, Las Vegas in imagini, vacanta in Las Vegas;
» Costa Rica: vacanta in Costa Rica, prezentare Costa Rica, Costa Rica in imagini;
» Paris: vacanta la Paris, galerie imagini Paris, prezentare Paris, despre Paris, Paris;
» Cairo: vacanta in Cairo, prezentare Cairo, Cairo in imagini;poze Cairo, orasul Cairo;
» Hong Kong: vacanta in Hong kong, prezentare Hong Kong, Hong Kong in imagini;

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      05.Feb.2023

Ziua:36331 ramase
Saptamana:0547 ramase
Luna:210 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Vacanta in Elvetia, tara cantoanelor, Lacul Leman, Podisul Elvetiei, Lacurile Brienz si Thun, St Moritz, Arosa, Davos, Schulus, Zurich, Sala Pasilor Pierduti, Berna, Spitalgasse, Muzeul Alpin Elvetian, Muzeul Olimpic, Palatul Rumine, Kapellbrucke, Colectia Picasso, vacante de vis, vacante de neuitat, locatii pentru vacante de lux, vacante de cinci stele, topul vacantelor si calatoriilor de neuitat
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT