www.util21.ro - Toate informatiile utile de care ai nevoie!

 Home         Super Stare Show         Restaurante         Hoteluri         Util21TV         SuperMarket         Director firme         Adauga site

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM


Destinatia: in Romania

     Baile Herculane - "Ad Aquas Herculi Sacras ad Mediam"

Localizare

Este un oras-statiune balneoclimaterica situat pe Valea Cernei, la 5 km de principala artera rutiera ce leaga vestul tarii de Bucuresti - DN 6 (E70) si calea ferata internationala Bucuresti - Timisoara - Moravita

Ce puteti vedea ?

Statiunea Baile-Herculane este integrata in Parcul National Valea Cernei-Domogled, si are o pozitie deosebit de pitoreasca. Asezarea ei atractiva pe fascinanta vale a Cernei, la o altidudine de 160 m, pe aceeasi paralela cu Nisa si Venetia, determina un climat agreabil, cu influente mediteraneene.Baile Herculane este cea mai veche statiune din Romania si una dintre cele mai vechi din lume.


Trebuie remarcat de la inceput ca Baile Herculane este o statiune climaterica, pentru tratament si de vacanta.Totul vi se va parea familiar si placut de la inceput.Specificul sau este promenada, deci descoperiti astfel Baile Herculane si oricare din traseele turistice cu punct de plecare prin statiune.


      Hotel Afrodita Baile Herculane Hotel Ferdinand


Privelistile sunt de un pitoresc aparte iar diversele fatete ale frumusetii peisagistice includ mereu, ca elemente foarte importante, Muntele Domogled ( masiv calcaros care strajuie statiunea) si Cerna (rau de munte cu ape navalnice si zbuciumate).In acest caz, fotografiile vor pastra - prin reactivare in amintirea Dvs - si usorul parfum de sulf din aer,resimtit cel putin in anumite zone ca marturie a existentei izvoarelor termale, dar si zgomotul curgerii apei, ca un leitmotiv pentru clipe de odihna cum nu veti mai intalni in alta parte.

Statuia HerculesIn 1871 ducele Karls a facut cadou Bailor Herculane statuia lui Hercules cu pielea leului de Nemeea pe umeri, confectionata din fier de tun.

Bazele statiunii au fost puse in anul 102 d.Ch. de imparatul Traian, romanii introducand cultul balnear preluat de la greci pe care apoi l-au dezvoltat. Numele statiunii vine de la zeul Hercules, fiul lui Zeus si al frumoasei Elena, consemnat in mitologia romana ca patron al izvoarelor termale, simbol al puterii si al echilibrului intre forta fizica si cea spirituala.

Romanii
au construit aici, la Therme Herculi (Ad Aquas Herculi Sacras), temple, bai, monumente si statui, inchinate zeilor Hercules, Aesculap si Hygieia. Atestarea documentara a statiunii dateaza din anii 153 d.C., fapt consemnat intr-o tabula votiva din bai: "Zeilor si divinitatilor apelor, Ulpius Secundinus, Marius Valens, Pomponius Haemus, lui Carus, Val, Valens, trimisi ca delegati romani sa asiste la alegerea in calitate de consul a fostului lor coleg Severianus, intorcandu-se nevatamati, au ridicat acest prinos de recunostinta". in perioada civilizatiei romane, statiunea de pe Valea Cernei a constituit un important punct de atractie pentru aristrocatia Romei antice. Impresionati de exceptionala putere tamaduitoare a apelor sacre de pe Valea Cernei, romanii sositi in Dacia le-au inchinat un adevarat cult balnear sub semnul tutelar al lui Hercules.

Din timpul romanilor au ramas numeroase vestigii: apeducte, bai, statui, monede, tabule votive ridicate ca semne de multumire aduse zeilor pentru vindecare. Dupa 1718 (Pacea de la Passarovitz) incepe istoria moderna si contemporana a Bailor Herculane, in cadrul Imperiului austriac. Din 1736 incepe reconstructia si modernizarea bailor, a cailor de acces, granicerii banateni construind aici majoritatea edificiilor din statiune, care poarta amprenta unui baroc austriac impresionant. Se cuvine sa pomenim aici de faptul ca in anul 1999, Termele Romane cuprinse in monumentala constructie a hotelului Roman au fost redate, dupa 2000 de ani, in circuitul turistic ,astfel incat vizitatorii hotelului au posibilitatea sa urmeze tratamentul balnear in aceleasi conditii cu cele ale guvernatorului provinciei romane de odinioara, generalul roman Marcus Aurelius Pius.

  


Existenta neintrerupta de doua milenii a statiunii Baile Herculane a fost favorizata de eficacitatea miraculoasa a izvoarelor termale, fiind socotite un "dar al zeilor" dar si de pitoreasca asezare a statiunii intr-o vale adapostita de munti, de o frumusete aparte. Dotarea tehnico-edilitara de prim rang la un confort de inalta tinuta si bogata diversificare a metodelor de tratament de la cura balneara clasica la diverse metode de fizio si electroterapie, masaje, acupunctura, etc. au conferit acestei statiuni un inalt grad de atractivitate. Multiplele mijloace de recreare si divertisment, restaurante, baruri, terase de vara, bazine de inot cu apa termala, sauna, masaj, biliard, etc. - precum si posibilitatile de drumetie si excursii in statiune si pe Valea Cernei, constituie o atractie 


Izvorul Iosif
Factori naturali: climat de depresiune intramontana, cu influente submediteraneene, sedativ-indiferent; ape minerale izotermale si hipertermale (38-60C), slab radioactive, hipotone, cu diferite compozitii chimice:sulfuroase, clorurate, calcice, sodice; oligominerale. 
Posibilitati de tratament: aerohelioterapie, bai termale, in bazin descoperit, bai termale sulfuroase si sarate,in vane si bazine acoperite; buvete pentru cura interna cu ape minerale, instalatii de hidrotermoterapie (si sauna), electroterapie, chinetoterapie, hidrochinetoterapie, in bazine; inhaloterapie; cura de teren. Din statiune se pot face excursii la ruinele bailor romane, Pestera Hotilor(Grota Haiducilor), Grota cu Aburi, Crucea alba, si altele.
Clima cu influenta mediteraneana. Temperatura medie anuala de 14C (in medie 22C in iulie; in medie 1C in ianuarie). Precipitatii anuale medii: 750 mm. Ierni blande, veri racoroase, primaveri sosite timpuriu si de scurta durata, toamne lungi. Aer puternic ionizat (2000 ioni negativi pe cm cub) mai ales in zona Hotelului Roman.

Turistii au la dispozitie trasee turistice in imprejurimi sau pe cararile montane marcate din apropiere 

Cascada Cernei - Sapte izvoare - Piscina olimpica cu apa termala 
Pecinisca - Cheile Peciniscai - Valea Feregari - Cheile Soimului (marcaj: cruce galbena, 3 1/2 - 4 ore) 
Cheile Domogledului - Crucea Alba - Varful Domogled (1106 m) - (marcaj: banda albastra, 8-10 ore) 
Izvorul Munk - Piscul Rosu - Grota cu aburi (56C) - Pestera lui Adam (169 m lungime) - Grota haiducilor (143 m lungime) (marcaj: punct galben, durata 2-3 ore) 
Valea Cernei - Cerna Sat - Cheile Corcoaiei - Izvorul Cernei (marcaj punct rosu, durata 1 ora) 
Stinca Ghizelei - Cascada Codiu (100 m inaltime) (marcaj punct rosu, durata 2 ore)


Pentru turistii care au mai mult timp la dispozitie merita investigata si zona Orsova Mraconia, aflata la circa 40 de km,pe E 70, catre Drobeta-Turnu Severin.

Cazarea la Baile Herculane o pueti face la unul din zecile de hoteluri printre care cele mai cunoscute sunt: Hotel Roman,Hotel Hercules, Hotel Cerna, Hotel Dacia, Hotel Domogled, Hotel Afrodita, Hotel Minerva, Hotel Diana, Hotel Ferdinand.Exista, de asemenea, investitii private noi ca Hotel Sara's Sons si numeroase pensiuni turistice.Cazarea se mai poate face si in spatiu privat particular.


                                Baile Herculane


Shopping

Baile Herculane este o statiune de vacanta si nu o metropola. Prin urmare, asteptati-va sa gasiti aici o sumedenie de suveniruri puse cu generozitate in vanzare de producatori autohtoni.

Recomandari

Incercati sa va bucurati de linistea si sanatatea pe care natura vi le ofera aici cu extrem de multa generozitate.Bucurati-va de orice vi se va parea interesant.Dati frau liberi spiritului de aventura si dorintei de cunoastere.

Fiti precauti pe traseele turistice deoarece datorita climatului mediteranean la Baile Herculane si in imprejurimi exista vipere.Acestea nu ataca omul decat daca se simt in pericol sau provocate si se feresc din calea lui dar accidente se pot produce din neatentie.Purtati in mijlocul naturii imbracaminte adecvata, fara zone dezgolite, obligatoriu pantofi si nu sandale.Accidente se petrec rar dar este bine sa detineti informatii pe aceasta tema si sa retineti ca muscatura e mortala daca nu se intervine cu rapiditate de catre personal medical specializat.

       Hotel MinervaIzvorul Maria (Neptun)Pensiunea Cardinal

Herculane Pensiunea Jojo

Alte informatii pe care le gasiti in cadrul sectiunii "Vacante de vis ":

» Judetul Covasna: taram al apelor minerale, raul Olt, Arcul Carpatilor;
» Gorj: de la Pestera Muierilor la Coloana fara sfarsit, Cheile Corcoaia, Sacelu;
» Valcea: Muntele Cozia, Manastirea Arnota, Manastirea Bistrita, Manastirea Cozia;
» Muntii Apuseni: Abrud ,Campeni, Zlatna , Brad, Vascau, Dealul cu melci, Cheile Turzii;
» Bistrita-Nasaud: Transilvania, Casa Argintarului, Bistrita, Turnul Dogarilor;
» Sinaia: telefericul, Castelul Peles, Pelisorul, Manastirea Sinaia, Manastirea Sinaia;
» Brasov, perla montana a turismului romanesc: depresiunilor Brasov si Fagaras;
» Arad: Palatul Administrativ, Palatul Neuman, Palatul de Justitie, Castelul Nopcea;
» Oameni si natura in Tara Oasului: Negrestiul, Muzeul Tarii Oasului, Certeze;
» Republica Moldova: Municipiul Chisinau, Catedrala Nasterea Domnului;
» Baile Herculane: Parcul National Valea Cernei-Domogled, apeducte, bai, statui;
» Timisoara - la portile Banatului: mica Viena, portile Banatului, Catedrala Mitropolitana;
» Cluj-Napoca: Cluj, Somesul Mic, Somesul Mic, Nadas, Paraul tiganilor, Canalul Morilor;
» Buzau: Muntii Buzaului si Vrancei, Masivul Siriu, Lacul Vulturilor, vulcanii noroiosi;
» Judetul Bihor: Statiunea balneoclimaterica Baile Felix, Statiunea Stana de Vale;
» Statiuni de pe litoralul romanesc: Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Mamaia;
» Mehedinti: Ruinele Podului lui Traian, Castrul Drobeta, Baile Romane;
» Sibiu : Muntii Fagaras, Muntii Cindrel si Muntii Lotrului, Ocna Sibiului, Breaza;
» Maramures: locul traditiei nealterate, Sighetul Marmatiei, Borsa, Viseul de Sus;
» Suceava: Judetul Suceava, Bucovina, bateriile, masivul Calimani, Poiana Stampei;
» Iasi: Cetatuia, Galata, Copou, Bucium-Paun, Sorogari, Repedea, Breazu, Calea Lunga;
» Delta Dunarii: hotelul plutitor, Portul turistic Tulcea, cazarea si calatoria prin Delta;
» Salonic: Grecia, Thessaloniki, Muntele Athos, Ano Polis, Galerius Maximianus;

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      05.Feb.2023

Ziua:36331 ramase
Saptamana:0547 ramase
Luna:210 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Vacanta in Baile Herculane, Parcul National Valea Cernei-Domogled, Therme Herculi, apeducte, bai, statui, monede, tabule, Cascada Cernei, Sapte izvoare, Piscina olimpica cu apa termala, Pecinisca, Cheile Peciniscai, Valea Feregari, Cheile Soimului, topul vacantelor si calatoriilor de neuitat
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT