www.util21.ro - Toate informatiile utile de care ai nevoie!

 Home         Super Stare Show         Restaurante         Hoteluri         Util21TV         SuperMarket         Director firme         Adauga site

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM


Destinatia : in lume

                     Egiptul - despre Nil, piramide, beduini

Localizare

Egiptul este situat in nordul Africii si in partea vestica a Asiei Mici, tarmurile sale fiind spalate de cele doua mari: Mediterana la nord si Marea Rosie la est. Suprafata totala a tarii este de aproximativ 1.002.000 kmp, mai mult de 90% din aceasta suprafata fiind desert. Unitatile geografice majore din tara sunt: Desertul Vestic sau Desertul Libian la vest de Nil, o fasie estica a Saharei, Desertul Estic sau Desertul Arab la est de Nil, Peninsula Sinai care este pe suprafata Asiei Mici si Delta Nilului, care reprezinta majoritatea suprafetei arabile din tara.

La ora actuala, Egiptul are in jur de 77,5 milioane de locuitori, in cea mai mare parte de origine araba. Limba oficiala a tarii este limba araba iar in functie de regiune se vorbesc si diferite dialecte berbere, limba nubiana, engleza sau franceza. Cea mai raspandita religie si, in acelasi timp, religia de stat a Egiptului, este islamul, 90% dintre locuitori fiind musulmani suniti. Restul de 10% sunt crestini, copti si evrei. 

Moneda oficiala in Egipt este lira egipteana (LE), subdiviziunea este piastrul (PST), 1 LE = 100 PST. Importul si exportul lirei egiptene nu sunt permise. In Egipt se poate aduce orice valuta liber convertibila. Banii se pot schimba la hotel, la oficii de schimb valutar sau in banci, fara plata comisionuluiCe puteti vedea ?

Nu exista cuvinte pentru a descrie in totalitate aceasta tara.

Egiptul este limitat la nord de Marea Mediterana, la est de Fasia Gaza, de Israel, de Golful Aqaba (prin intermediul caruia are contact cu Iordania si cu Arabia Saudita) si de Marea Rosie, la sud de Sudan iar la vest de Libia. Capitala sa este Cairo.

Egiptul a dat viata primelor cuvinte scrise ale civilizatiei si primii arhitecti, matematicieni, oameni de stiinta si medici. Pe langa intrigile legate de piramide, morminte si temple, istoria Egiptului marcheaza evolutia imperiilor roman si grec si aparitia religiilor - evrei, crestini, musulmani

In Egipt totul este culoare, parfum, sunet, mare, nisip, caldura sau cel putin o combinatie a doua din cele de mai sus. Sabah al her sunt cuvintele pe care ti le adreseaza cu zambetul pe fata arabii cand te vad, adica iti ureaza buna ziua.

In timpul sederii in Egipt, turistii straini au de ales intre zeci de excursii la Cairo, Valea Regilor, Alexandria, Suezul, safari, scufundari. Dintre cele scurte, cele pe mare par a fi cele mai cautate, in special cele cu vapoare cu fundul din sticla sau cu minisubmarine, coralii si fantastica fauna subacvatica din Marea Rosie fiind un puternic punct de atractie.

Egiptul ,numit de Herodot 'darul Nilului ', este patria unei civilizatii stravechi, fascinante si misterioase, ale carei ultime taine au ramas ascunse pana in ziua de azi.

Egipt-frescaLumea Egiptului antic a zamislit o cultura spirituala scanteietoare pe care o admirau grecii vechi si in fata careia se minunau romanii care veneau in vremea lor, precum fac astazi multimile de turisti sa contemple templele, piramidele sau obeliscurile inaltate de faraoni si de supusii lor.Lumea Egiptului antic este atat de diferita, atat de aparte de toate celelalte din Europa si din Orient, incat lasa o amintire de neuitat prin intensitatea stralucitoare a imaginilor. Egiptul a fost Tara Aurului in antichitate, iar aurul, esenta divinului si a nemuririi. In aurul sclipitor radiaza imaginile zeilor, iar aurul invelea mumiile faraonilor divini. Credinta in forta magica, zeificatoare a aurului i-a determinat pe egipteni sa dea mortilor lor comori incomensurabile care sa-i insoteasca in mormant. Aurul, imaginea simbol a astrului Soare care lumineaza vesnic este identificat cu faraonul, care se ridica deasupra tuturor fiintelor pamantene si ii conferea divinitate, stralucire si putere in viata si dupa moarte.Ca fiu al regelui soare, faraonului i se cuvenea aurul drept materie a corpului. Aici nu este vorba despre divinizarea blasfemica, ori despre "vitelul de aur", in jurul caruia se danseaza. Aurul, dintotdeauna, a fost considerat de vechii egipteni un simbol solar si intruchipare a perfectiunii, regalitatii si divinitatii, norocului, bogatiei, fericirii.

maeca femininaEgiptenii sunt singurul popor din lume a caror credinta in puterea magica a aurului s-a concretizat in lumea materiala. Numai astfel putem intelege pe deplin importanta aurului sub forma podoabelor care erau inmormantate odata cu ei: aurul nu era doar un metal sfant, dar avea si menirea sa impodobeasca si sa umple cu forta magica. Inzestrarea mormantului cu aurul stralucitor al sarcofagului, mobilierului si al podoabelor garanta nemurirea, deoarece erau din materia soarelui.
Nu numai aurul avea rol magic. Atat pictura cat si sculptura trebuiau sa infatiseze fiinte care sa prinda viata in mod magic.
Inca din epoca predinastica, egiptenii se pricepeau sa redea natura prin desene pline de culoare , dar ca sa ne dam seama de gradul de perfectiune la care au ajuns artistii lor, trebuie sa privim scenele pictate care acopera in intregime peretii mormintelor. Pentru a putea intelege asa cum trebuie pictura egipteana trebuie sa lasam la o parte normele care isi au originea in arta clasica greaca, pe care le avem in minte ori de cate ori judecam o arta care nu se incadreaza in acele conceptii. Pictura egipteana isi avea propriile ei norme, fixate inca de la inceputul Regatului Vechi, determinate de considerente cu caracter religios, social si estetic.

Majoritatea locuitorilor traiesc pe malurile Nilului - unul dintre putinele locuri in Egipt unde pamantul este fertil si conditiile de viata sunt mai bune. Restul teritoriului egiptean este ocupat de nisipurile Saharei, foarte putin populate. Cea mai insemnata aglomerare urbana este capitala Cairo.

Dintre locurile care in mod traditional trebuie vazute:

CairoIn medievalul Cairo gasesti stadute aglomerate pline de carute trase de magarusi, negustori de condimente si moschei impozante. Un punct de atractie maxima , in special pentru impatimitii cumparaturilor este Bazarul Khan-el-Khalili, ramas aproape neschimbat din secolul al -XIV- lea, unde poti gasi o gama larga de produse, condimente, ceramica, sticlarie, articole din piele, obiecte de bronz si cupru, parfumuri, aur si argint. Bazarul Tentmakers (pentru broderii), Strada Wekala al-Balaq (pentru tesaturi, bumbac egiptean), Strada Mohammed Ali (pentru instrumente muzicale), Piata de Camile. In cartierul Zamalik pot fi gasite numeroase magazine de antichitati, bijuterii, decoratiuni interioare.Negotul a fost un mod de viata pe aceste ultite din timpuri stravechi, fiind foarte usor sa fi vrajit de vorbele negustoriilor.Aici poti gasi Ceainaria lui Fishawi care este in bransa de peste 200 de ani si inca foarte cautata. In apropiere se afla Moscheea Al-Azhar, cu cea mai veche Universitate din lume datand din anul 970 e.n


                                     Cairo

Dar poate cea mai interesanta parte a orasului este Vechiul Cairo. Aici se pot admira ruinele romane ale Babylonului. Tot aici pot fi vizitate unele dintre cele mai vechi biserici crestine: biserica Fecioarei Maria, biserica greceasca Sf. George, biserica Sf. Sergiu, biserica Sf. Barbara, bisericile copte si Muzeul Copt. Sinagoga Ben Ezra, datand din secolul al 9 lea, cea mai veche din tot Egiptul, este o alta atractie turistica. In imediata apropiere, la marginea vechiului Al Fustat, se afla Moscheea Amr ibn el-Aas, fondata in anul 641, fiind cea mai veche moschee din Egipt si din toata Africa. O alta moschee ce merita vazuta este Moscheea Ibn-Tulun, construita in perioada 876-879, fiind cea mai veche moschee din Egipt pastrata in forma originala iar ca marime este a treia moschee din lume.

Pe langa capitala Cairo, alte orase importante ale Egiptului sunt Alexandria, al-Mansurah, Aswan, Asyut, El-Mahalla El-Kubra, Giza, Hurghada, Luxor, Kom Ombo, Port Safaga, Porto Said, Sharm el Sheikh, Shubra-El-Khema, Suez si Zagazig.

Cata vreme va aflati in Egipt nu omiteti muzeele.Sunt amplasate pe tot cuprinsul tarii.Sunt foarte importante si pastreaza vestigiile unei civilizatii ale carei taine sunt inca si astazi greu de descifrat.Este vorba, desigur, de Muzeul Antichitatii egiptene de la Cairo (care are 136ooo de exponate vizibile si alte cateva sute de mii pastrate in depozite, de Muzeul de Ceramica Islamica, de Muzeul Greco-Roman din Alexandria, Muzeul Copt, Muzeul Nubia s.a.

    Sfinxul si piramidele Sharm el Sheikh

Egiptul cucereste prin antichitatile arhitectonice ce amintesc intr-un mod extrem de vizibil gloria unui imperiu colosal de la inceputul istoriei. 
I-a uimit in vechime pe greci si pe romani si continua sa uimeasca generatii intregi. 


Ce se poate vedea la Giza: una dintre cele 3 piramide (vizitabila), muzeul Barcii Solare, Sfinxul si spectacolul de sunet si lumina de la Sfinx


                                 Giza

Cea mai mare,mai veche si mai frumoasa dintre piramide este a lui Keops, cunoscuta ca "Marea Piramida". Pana la sfarsitul secolului 19 a fost cea mai inalta structura din lume (145 m).Dar piramida lui Kefren (fiul si succesorul lui Keops) face o prima impresie mai puternica. Este construita pe un teren mai inalt iar placile de calcar din varf sunt intacte. Arata mai somptuoasa, chiar daca e mai mica (cu 4 metri).

GizaSfinxul are corpul unui leu si capul unui rege sau zeu. Privit din profil, iti dai seama ca are capul mult mai mic in comparatie cu corpul. Corpul are o lungime de 73 m si o inaltime de 20 m. Numai labele au o lungime de 17 m iar partea din spate are 52 m. Capul are 6 m inaltime si 4 m latime, iar numai ochii au 2 m inaltime. Nasul si barba lipsesc, doar barba fiind expusa la Muzeul Britanic. In trecut, statuia a fost pictata: rosu pentru fata si corp si galben cu dungi albastre pentru cap. Sfinx-ul a fost construit pe locul unei cariere de piatra si se pare ca a fost sculptat dintr-o singura bucata de piatra de var. Astazi, statuia se faramiteaza din cauza vantului, umiditatii si a poluarii din Cairo. Au avut loc cateva restaurari in timp si s-au adaugat noi blocuri de piatra, dar pastrarea acestei statui este inca o problema

Colosii LuxorColosii din Memnon (Luxor) sunt primele ruine ce se vad cind ajungi cu feribotul. Colosii sunt singurii supravietuitori ai templului funerar al lui Amenhotep III care, conform noilor descoperiri, a fost cel mai vast templu din Karnak. Atat de vasta incat chir cu o imaginatie bugata... tot ar fi greu sa ti-l inchipui.
Colosii fara fete stau in fata primului pilon cu spatele la munte. Ei reprezinta suveranitatea maiestuasa a faraonului stand pe tronul sau. Complexul funerar, din care n-a mai ramas nimic, a fost cel mai mare de pe malul de vest al Nilului.

Temple care ar trebui vazute pe teritoriul egiptean: Templul de la Abu Simbel, Templul reginei Hatsepsut, Templul din Luxor, Templul din Karnak, Templul lui Horus, Templul lui Dakka, Templele de la Kom Ombo, Templul lui Knum s.a.


Pentru amatorii de distractii complexe pot fi vizitate urmatoarele statiuni.:
Hurghada cu mici insule si lanturi de corali; Marsa Alam - un paradis tropical cu palmieri si mangrove; El Gouna o Venetie a Marii rosii.

In peninsula Sinai se afla Sharm El Sheikh cu acces la cele mai faimoase locuri de scufundare si Dahab, o statiune de tineri

Mai este si Ain Soukhna, destul aproape de Cairo pentru o excursie de o zi, pe malul vestic al canalului Suez.

HURGHADA este situata pe malul Marii Rosii, la 500 km de Cairo si este una din cele mai renumite statiuni litorale din Egipt. Marea este aici marginita de plaje acoperite cu nisip fin. In unele locuri patrund in mare recifuri de corali, a caror frumusete subacvatica ii incanta pe iubitorii de scufundari. Hurghada asigura conditii ideale pentru baie si diferite sporturi nautice, datorita climei placute si a faptului ca temperatura apei marii nu coboara decat foarte rar sub 22 C. 

EL GOUNA - mica Venetie a Egiptului se afla la doar cateva minute de Hurghada. Este construita pe 10km de plaja si se mandreste cu o arhitectura unica si diversa. El Gouna este o statiune moderna, creata din desert si rasfirata pe o multime de insule si lagune frumoase. El Gouna ofera o gama bogata de posibilitati de cazare in hoteluri luxoase. Dispune de asemenea de centre de scufundari si sporturi acvatice, baza hipica, magazine si bazaruri, restaurante, baruri, discoteci, cluburi de internet, spital privat, farmacii, radio, posta, aeroport. Portul statiunii este renumit, de asemenea si singurul casino de pe coasta Marii Rosii. Marea mandrie a statiunii este terenul de golf. 

TABA este una dintre cele mai noi statiuni din Egipt, situata in Peninsula Sinai, intr-o zona in care Muntii Sinai se oglidesc in apele Marii Rosii. Este locul ideal pentru a petrece o vacanta de relaxare in luxoasele hoteluri de 4* si 5* care ofera tot ce ti-ai putea dori: plaja, piscine, spa, masaj, teren de golf si o bucatarie delicioasa. Nu trebuie sa uitam pasionatii de scufundari care pot gasi aici locatii ideale pentru diving. In zona pot fi vizitate locuri interesante cum ar fi: Manastirea Sfanta Ecaterina, Muntele lui Moise, Dahab, Cairo si de asemenea puteti participa la safari in desert sau excursie cu vaporul pe Marea Rosie

                                  Nilul

Croaziera pe Nil
este una dintre caile de a cunoaste frumusetile Egiptului.
Pe drum vei cobora sa viziteti lucruri minunate: marele baraj de la Asuan, obeliscul neterminat, templul de la Kom Ombo, templul de la Luxor, Valea Regilor, si complicatul templu al lui Horus de la Edfu.


beduiniPeninsula Sinai este pamantul punte intre civilizatille din Africa (delta Nilului) si Asia (raurile Tigru si Eufrat, Siria).Este pozitionata in nord estul Egiptului si are forma de triunghi. Este marginita de apele golfului Aqaba (150 km de coasta), apele golfului Suez (240 km de coasta), apele Marii Mediterane (160 km de coasta) si granita cu Israel.Are aproximitiv 61.000 de km patrati.Ocupa 6% din suprafata Egiptului si 30% din km de coasta.Pozitia sa are imporatanta strategica si de aceea a fost un factor decisiv de-a-lungul timpul, asa cum este si azi.

Traditionalul munte Sinai este de fapt o colectie de varfuri - uneori li se spune "muntii sfinti". Conform lui Iosif, este foarte posibil ca muntele s-a se fi numit Sinai sau "muntele Lui Dumnezeu" chiar inainte de Moise. In capatul sudic se afla muntele Musa (sau Mousa), uneori numit Jebel Musa, Gebel Mousa, Muntele Moise sau Muntele lui Moise (toate aceste denumiri inseamna acelasi lucru). Acest varf este considerat in mod traditional ca fiind locul unde Moise a vorbit cu Dumnezeu si a primit cele 10 porunci.
Acest loc are o importanta semnificatie si pentru islam pentru ca aici s-a inaltat la cer Boraq, calul profetului Mohammed.

Muntele lui Moise are 2285 m. Nu este cel mai inalt munte din Sinai. Cel mai inalt din Sinai si din Egipt este muntele Sf. Ecaterina de 2637 m, aflat in apropierea muntleui lui Moise. Exista cateva rute ce duc pana sus pe muntele lui Moise. Cea mai scurta rute, cunoscuta ca Siket Syidna Musa, este o scara abrupta cu 3750 de trepte numita "treptele penitentei". Acesta scara a fost sapata in stanca de catre calugarii de la manastirea Sf. Ecaterina aflata la poalele nord-estice ale muntelui. Manastirea incercuieste ceea ce traditonal este cunoscut ca "tufisul in flacari". Aceasta ruta abrupta nu poate fi folosita pe timp de noapte - majoritatea oamenilor vor sa urce noaptea pentru a prinde rasaritul pe varful muntelui.

Sharm el Sheikh este cea mai frumoasa statiune din Peninsula Sinai, avand toate facilitatile necesare unui centru turistic: cazinouri, discoteci si baruri de noapte, cursuri de golf, scufundari la mica si mare adancime, diverse sporturi nautice. Situat in nordul statiunii, golful Na'ama este unul dintre centrele activitatilor turistice, care tinde sa devina o statiune de sine statatoare. Se spune ca orice amator de scufundari trebuie sa viziteze Sharm El Sheikh datorita numeroaselor sale centre de scufundari presarate de-a lungul celor 10 km de plaja.

In Egipt este o lege nescrisa pe care o respecta toti: nu se fura. Le interzice si religia sa o faca, dar si bunul simt. Daca se intampla cumva sa iti dispara vreun lucru, sa fii sigur ca nu un egiptean a avut vreo contributie, ci un turist. Egiptenii nu numai ca nu fura, dar nici nu cersesc. De fiecare data pentru un banut ei sunt datori sa iti ofere ceva cat de mic: o margica, o floare, orice.


Shopping

La moda sunt serviciile all inclusive - fara indoiala, este cea mai buna solutie! Ciubucul este semioficializat si chiar daca nu este cerut, este de preferat sa apelati la asa ceva, in cazul in care doriti o camera mai deosebita ori servicii ceva mai atente

Dahar-ul - partea veche a Hurghadei - este locul unde poti petrece clipe de negociere in bazarul clasic, cu suckurile traditionale ticsite cu tot felul de minunatii orientale. Preturile din acest bazar sunt mai bune pentru ca la el ajung mai greu turistii. Oricum, nu cumva sa incalci legea nescrisa: nu face greseala sa intorci spatele cand nu iti convine un pret. Puneti la incercare spiritul de negociator si vei castiga respectul arabilor. Arabii nu se grabesc niciodata si sa nu te miri daca vei lupta pentru un pret chiar si o ora. Intotdeauna iti vor lasa impresia ca ai castigat, insa de abia atunci ai ajuns la pretul real al produsului.

Aurul in Egipt este mai ieftin decat in multe parti si de foarte buna calitate, intre 18-20 karate.
Egipt cat in lumea araba in general nu exista apa minerala. Oahed este apa plata numarul unu in tarile arabe.

Narghileaua si ceaiul sunt la mare cinste

In general in Egipt - preturile lipsesc de pe rafturi, iar la negociere este de recomandat sa incepeti la jumatate din cat vi se propune initial. Magazinele sunt incarcate cu fel si fel de suveniruri, de la statuete la narghilele, de la papirusuri la bijuterii.

Egiptenii din Cairo sint foarte mandri de parfumurile lor. "Aici la noi se produc esentele de parfumuri. Numiti orice marca de parfum din lume si de la noi se ia esenta, baza acelui parfum", se lauda atunci cand au prilejul.

Recomandari

Pentru intrarea in Egipt este nevoie de un pasaport valabil minimum 6 luni si o viza turistica. Viza se poate obtine individual la Consulatul General al Egiptului la Bucuresti 

Intr-un context in care monumentele istorice coexista armonios cu viata actuala, moderna, aceasta tara ofera turistilor varietate in explorare: croaziere pe Nil, scufundari in Marea Rosie sau calatorii la peninsula Sinai. 

Modalitati de cunoastere de exceptie ar putea fi: excursia de o zi cu vaporul pe ruta Ras Mohammed - Tiran cu scufundari subacvatice la mica adancime pentru a vedea coralii; participarea la un safari organizat pe teritoriul Parcului National Abou Ghaloum; o plimbare cu vaporul cu fund de sticla pentru a putea admira si fotografia in voie lumea subacvatica.

Egiptul este un rai al fotografilor, dar sunt valabile aici unele prevederi scrise si nescrise:
-fotografierea obiectivelor militare, a podurilor, a porturilor este strict interzisa
-in majoritatea bisericilor (moscheelor), a colectiilor si muzeelor, fotografierea si filmarea este permisa numai dupa achitarea unei sume si fara folosirea blitz-urilor
-daca doriti sa fotografiati populatia locala, este mai bine sa-i rugati in prealabil sa accepte acest lucru
- cartierele marginase si sarace, precum si cersetorii, nu ar trebui fotografiate.

In Egipt medicamentele sunt foarte ieftine.Totusi, asistenta mdicala este uneori un proces destul de complicat.

Alte informatii pe care le gasiti in cadrul sectiunii "Vacante de vis ":

» Miraculoasa lumina vie de la Sfantul Mormant, Ierusalim, Biserica Sfantului Mormant;
» Singapore: farmecul orasului-stat din Asia de sud-est, Insula Singapore;
» Alger, capitala Algeriei: Eugene Delacroix, Moscheea Ketchaoua, Muzeul Bardo;
» Cape Town: Africa de Sud, Western Cape, Boulders Beach, Table Mountain, Cape Point;
» Beijing: Capitala Nordului, Piata Tiananmen, Orasul Interzis, Marele Zid Chinezesc;
» Coasta de Azur: Riviera Franceza, Cote d'Azur, Nisa, Marsilia, Cannes;
» Bahamas: Nassau, Insula Paradise si Freeport, Cable Beach, Insula Paradisului;
» Argentina: Buenos Aires, San Miguel de Tucuman, La Plata, Bahia Blanca;
» Baden-Baden: Friedrichsbad si Caracalla, capela ridicata de Mihail Sturdza;
» Israel - Tara Sfanta: Biserica Sfantului Mormant, Cetatea Ierusalimului;
» Varsovia - tara lui Chopin: Polonia, Palatul Regal, Coloana Regelui Sigismund;
» Cuba - o excursie exotica: insula din Caraibe, Golful Guantanamo, Mancarea ajiaco;
» Insula Creta: Grecia, Akoumiani Triopetra, Makris Gialos, Orasul Chania, Elafonissi;
» Australia: Commonwealth of Australia, Depresiunea Australiana de Vest, Sydney;
» Maroc - o tara care merita vazuta: Rabat, Casablanca, Marrakkech, Meknes, Kasbah;
» Egipt: Nil, piramide, beduini, Cairo, Valea Regilor, Alexandria, Suezul, malurile Nilului;
» Malta - insula de miere: Gozo, Comino, Cominotto, colonie feniciana, Catedrala Sf Ioan;
» Osaka - experienta japoneza: Japonia, oras foarte mare, Castelul din Osaka;
» Islanda - tara focului si a gheturilor: Hekla, Laki, Vatnajokull, Hofsjokull, Myrdalsjokull;
» Cipru - micul paradis din Mediterana: Insula Cipru, Marea Mediterana, Ciprul, Larnaka;
» Baile Herculane: Parcul National Valea Cernei-Domogled, apeducte, bai, statui;
» Florenta: un oras impresionant, cladiri, monumente si opere de arta ale Renasterii;
» Costa Rica, Trinidad-Tobago, Nicaragua: 3 hoteluri originale;
» Lisabona: capitala Portugaliei, pasarea Phoenix, Catedrala Santa Major;
» Sofia capitala Bulgariei: muntele Vitosha, Biserica Bojana, Biserica Sf.George;
» Palma de Mallorca: Insulele Baleare, Barcelona, Palma de Mallorca, Catedrala gotica;
» Texas: Guadalupe Peak, Houston, Texas, our Texas, ranch, Big Bend, Ranch State Park;
» Elvetia: tara cantoanelor, Lacul Leman, Podisul Elvetiei, Lacurile Brienz si Thun;
» Istanbul: bucuria de a trai, Hagia Sofia, Moscheea Albastra, Mehmet Aga;
» Andaluzia: Extremadura, Castilia La Mancha, marea Mediterana, Gibraltar, Sevilla;
» Costa Rica: America Centrala, Elvetia Americilor, Oscar Arias Sanchez, Alajuela, Cartago;
» Indonezia: Sumatra, Java, Kalimantan, Irian Yaya, 400 de vulcani, Krakatau;
» Budapesta: capitala Ungariei, aeroportul Ferihegy, Mireasa Dunarii, Parisul de Est;
» Madrid: capitala Spaniei, cea mai inalta capitala europeana, Palatul Regal;
» Muntele Athos: Marea Egee, Muntele Sfant, Gradina Maicii Domnului, capitala ortodoxiei;
» Varna: Nisipurile de Aur, capitala maritima a Bulgariei, port la Dunare, statiune balneara;
» Copenhaga: MicaSirena de la tarmul linistii, capitala Regatului Danemarca;
» Moscova: maretia imperiala, Moscova este capitala Rusiei, canalul Moscova;
» Thailanda: tara zambetului intr-un paradis exotic, Bangkok, Nakhon Ratchasima;
» Amsterdam: Herengrach, Prinsengracht, Keizergracht, Gradina Hortus Botanicus;
» Venetia: Vacanta la Venetia, Celebra gondola, Piazza San Marco, Palatul Dogilor;
» Viena: Viena capitala Austriei, MuseumsQuartier, regiunea Heurigen;
» Kusadasi: Kusadasi capitala provinciei Izmir, orasul antic Hierapolis, Marele Bazar;
» Roma: Orasul Etern, Capitala Italiei, Roma, Peninsula Italica, Romulus si Remus;
» Croatia: Ljepa nosa, Dubrovnik, Orasul Split, Peninsula Istria, Buzet, Fazana;
» Tunisia: vacanta insorita la Mediterana, Tunis, Cartagina, Sousse, Monastir, Hammamet;
» Londra: orasul Londra, prezentarea orasului Londra, vacanta la Londra, poze Londra;
» Peru: puncte de interes: Valea Sacra Urubamba, Machu Picchu, Insula Taquile;
» Praga: prezentarea orasului Praga, Praga in imagini, vacanta de neuitat la Praga;
» Las Vegas: orasul jocurilor de noroc, Las Vegas in imagini, vacanta in Las Vegas;
» Costa Rica: vacanta in Costa Rica, prezentare Costa Rica, Costa Rica in imagini;
» Paris: vacanta la Paris, galerie imagini Paris, prezentare Paris, despre Paris, Paris;
» Cairo: vacanta in Cairo, prezentare Cairo, Cairo in imagini;poze Cairo, orasul Cairo;
» Hong Kong: vacanta in Hong kong, prezentare Hong Kong, Hong Kong in imagini;

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      05.Feb.2023

Ziua:36331 ramase
Saptamana:0547 ramase
Luna:210 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Vacanta in Egipt, Nil, piramide, beduini, Cairo, Valea Regilor, Alexandria, Suezul, malurile Nilului, Bazarul Khan-el-Khalili, Bazarul Tentmakers, Wekala al-Balaq, Moscheea Al-Azhar, Sfinxul, vacante de vis, vacante de neuitat, topul vacantelor si calatoriilor de neuitat
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT