www.util21.ro - Toate informatiile utile de care ai nevoie!

 Home         Super Stare Show         Restaurante         Hoteluri         Util21TV         SuperMarket         Director firme         Adauga site

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM


Destinatia: in lume

                 Israel - drumuri de parcurs in Tara Sfanta

Localizare

Statul Israel cunoscut ca si Tara lui Israel, ce provine din ebraica Eret Israel, e situat in Orientul Mijlociu, pe coasta estica a Marii Mediterane, intre Liban si Siria la nord, Iordania la est si Egiptul cu Marea Rosie la sud.Se intinde pe o lungime de 450km de-a lungul Marii Mediterane, latimea nu depaseste 135 km; are o suprafata de 20.700kmp si o populatie de 5,5mil loc(90% in mediul urban), majoritatea evrei 83% si arabi 16%. Culte:mozaic 83%, islamism13%, crestinism 2,3%. Capitala Tel Aviv,din 1980,Ierusalim. 

Ce poti vedea ?

Israelul este o tara frumoasa,cu orase pline de verdeata,oameni primitori,mancare buna si foarte multe locuri de vizitat. 

Munti si campii, pamanturi fertile si deserturi sunt adesea situate la cateva minute unele de altele. Latimea tarii, de la Marea Mediterana, la vest, pana la Marea Moarta, la est, poate fi strabatuta in masina, in circa 90 de minute; si e nevoie de aproximativ noua ore pentru a ajunge de la Metula, din extremitatea de nord a tarii, pana la Eilat, in extremitatea de sud.

Israelul poate fi impartit in patru regiuni geografice: trei, sub forma de bande paralele, de la nord la sud si o a patra regiune, in mare parte arida, situata in jumatatea sudica.
Campia de coasta, care se intinde paralel cu Marea Mediterana, este compusa din dune nisipoase, marginita de terenuri arabile care se intind pana la 40 de km in interiorul tarii. In nord, nisipul plajelor este uneori punctat de stanci calcaroase si nisipoase. In Campia de coasta locuieste mai mult de jumatate din populatia tarii, compusa din 6,500,000 locuitori si include marile centre urbane, porturile la apa adanca, marea majoritate a industriei tarii si o mare parte din agricultura sa, cat si servicii turistice.

Mai multe lanturi muntoase strabat tara de-a lungul ei. La nord-est, terenurile de bazalt ale Platoului Golan, format odinioara din eruptii vulcanice, se ridica sub forma unor stanci abrupte, ce domina Valea Hula. Muntii Galileei ating altitudini de la 500 la 1,200 m. Locuitorii Galileei si ai Golanului se ocupa cu agricultura, pe langa intreprinderile cu caracter turistic si industria usoara. Valea lui Izrael care separa muntii Galileei si ai Samariei este zona agricola cea mai bogata a Israelului, in care se gasesc un numar mare de sate-cooperative (kibbutz-uri si moshav-uri). Muntii Samariei si ai Iudeei ofera un mozaic de coline stancoase si vai fertile ce scot in evidenta petele argintii-verzulii ale secularilor maslini. Terasele de pe coline, formate din timpurile stravechi, se integreaza in peisajul natural. Populatia este concentrata, in principal, in micile centre urbane si in marile sate.
Podisul Neghev, care acopera aproape jumatate din tara, este foarte putin populat, iar locuitorii sai se ocupa in principal cu agricultura si industria. Inspre sud, Podisul Neghev devine o zona arida, marcata de mici coline si campii, intretaiate de canioane si vai pe care ploile de iarna le transforma in torente. Si mai la sud, se afla o regiune de piscuri aride si abrupte, de cratere si platouri stancoase, in care climatul devine mai uscat, iar muntii mai inalti.Situata la marginea unei zone desertice, tara a suferit intotdeauna de lipsa de apa.Volumul total al resurselor de apa disponibile anual este de aproximativ 1,7 miliarde de metri cubi, din care aproximativ 75% sunt utilizate pentru irigari, iar restul in industrie si pentru nevoile domestice. Sursele principale de apa le constituie Iordanul, Lacul Tiberiada si cateva rauri mici. Izvoarele naturale si resursele subterane de apa dulce sunt exploatate in cantitati controlate, pentru a evita epuizarea si cresterea salinitatii. Sursele naturale fiind exploatate la maximum, in prezent sunt puse la punct metode pentru a utiliza si resursele marginale: reciclarea apei folosite, norii artificiali si desalinizarea apelor.

Turistii sunt atrasi de diversitatea geografica a Israelului, de asezamintele religioase si arheologice, de bogata oferta de soare si de serviciile de resort moderne de pe Mediterana, lacul Kinneret (Marea Galileei), Marea Rosie si Marea Moarta. In anul 2000, un numar record de turisti - 2,41 milioane - au vizitat tara (fata de 33,000 in 1950, 118,000 in 1964, 441,000 in 1970, 1,18 milioane in 1980 si 1,34 milioane in 1990).
Turismul este o sursa importanta de atragere a valutei straine: 3,8 miliarde de dolari in anul 2000, ceea ce reprezinta 7,7% din valoarea totala a exporturilor si 26,6% din exportul de servicii. Chiar daca acest sector nu contribuie decat cu 3% din PIB, valoarea sa adaugata sub forma de valuta este de 85% (ceea ce ii confera pozitia de lider la valoarea adaugata printre industriile exportatoare ale tarii) si asigura locuri de munca pentru 40,000 de persoane. Cu potentialul sau considerabil, totusi inca neexploatat pe deplin, turismul este un element esential al politicii economice israeliene, care vizeaza asigurarea cresterii economice si eliminarii deficitului de plati.

Israelul are o istorie de peste 4000 de ani iar orase vechi si ruine se gasesc la tot pasul. Cele mai cunoscute atractii turistice din tara sunt: Biserica Sfantului Mormant, Cetatea Ierusalimului, Gradinile suspendate din Haifa, Stalpul Biciuirii, Altarul pe Piatra a Sfantului Mormant. Cele mai importante orase din Israel sunt: Ierusalimul, Tel-Aviv si Haifa.


      Eilat Israel Israel


In intraga tara veti descoperi muzee, parcuri nationale, rezervatii naturale si locuri sfinte. Israelul este plin de ruine si orase vechi. Oamenii vin in Israel pentru a atinge o parte a trecutului. Evenimentele, povestile si legendele despre aceste locuri au ramas intiparite in mintea oamenilor de pretutindeni. Orasul lui David: Silwan (in Biblie Siloam ) este cea mai veche parte a Ierusalimului. David, Solomon si profetii au trecut pe aici. Gradinile din Siloam au inspirat Cantarea Cantarilor. Orasul lui David poate fi vizitat cel mai bine impreuna cu un ghid autorizat. O vizita a Israelului presupune si vizitarea Bisericii Sfantului Mormant, a Cetatii Ierusalimului, Gradinile Suspendate din Haifa, Stalpul biciuirii, Altarul pe Piatra a Sfantului Mormant. De Pasti, crestini de toate etniile se aduna la Ierusalim pentru a urma drumul parcurs de Iisus. In duminica Floriilor, multimile se aduna pe Muntele Maslinilor ca sa reediteze intrarea Lui in Ierusalim. Se opresc acolo unde Domnul a plans, prevazand soarta sa si a orasului. Locul e marcat de o biserica in forma de lacrima, numita Dominus Flevit ("Domnul a plans"). Tot pe acest munte este Gradina Ghetsimani, in care exista inca o mica livada de maslini, despre care se spune ca ar avea aproape 2000 de ani. Ierusalimul adaposteste patru cartiere importante: Cartierul Evreilor, Cartierul Crestinilor, Cartierul Musulmanilor si al Armenilor. Astazi aceste patru comunitati etnice si religioase promoveaza impreuna culturi diferite cu acelasi patrimoniu. Sunt 8 porti care strabat zidurile orasului, iar cel mai important trafic se desfasoara prin Poarta Jaffa. Via Dolorosa este drumul pe care Iisus a mers de la judecata catre rastignire. Aici sunt cele 9 opriri ale Crucii" care conduc si spre Biserica Sfantului Mormant din Cartierul Crestin , cunoscut ca locul unde a fost ingropat si unde a inviat Hristos - centrul credintei crestine din intreaga lume. 


Ierusalimul a constituit centrul vietii nationale si spirituale evreiesti, inca de pe vremea Regelui David, care l-a proclamat capitala a regatului sau, in jurul anului 1000 i.e.n. De la distrugerea orasului si a templului sau, in anul 70, pana la reinfiintarea statului Israel in 1948, orasul s-a gasit sub dominatia diferitelor puteri straine; cele mai multe si-au lasat aici amprenta, dar nici una dintre ele nu a facut din el capitala sa nationala.
Pana in a doua jumatate a sec. XIX, Ierusalimul era o cetate imprejmuita de ziduri si formata din patru cartiere distincte: evreiesc, musulman, armean si crestin. Din 1875, populatia evreiasca in crestere a devenit majoritara si a inceput sa se stabileasca in locuri situate in afara zidurilor, formand astfel nucleul Ierusalimului modern, astazi o metropola infloritoare si plina de gratie.
Sub dominatia britanica (1918-1948), Ierusalimul a suferit transformarea dintr-un oras provincial al Imperiului Otoman, lasat in paragina si ros de saracie, intr-un oras modern, in plina inflorire. S-au construit multe cartiere noi in oras si in jurul lui, fiecare oglindind caracterul grupului etnic pentru care sau de catre care fusese infiintat.
Linia de armistitiu trasata la sfarsitul Razboiului de Independenta din 1948-1949 impartea Ierusalimul in doua. Zona de est, inclusiv Orasul Vechi, a fost anexata de Iordania. Sectorul de vest al Ierusalimului a devenit capitala Israelului. Timp de 19 ani, ziduri inalte de sarma ghimpata au despartit cele doua jumatati ale orasului.
Ierusalimul a fost reunificat in 1967 ca rezultat al razboiului de sase zile. Astazi, Ierusalimul este cel mai mare oras al Israelului, ce reprezinta 10% din populatia tarii. 

Zidul Plangerii - IerusalimIn Ierusalim se afla locurile sfinte ale celor trei mari religii monoteiste ale lumii: Zidul Plangerii, ultimul vestigiu al celui de-al doilea templu, loc de rugaciuni si sursa de inspiratie pentru evreii din Israel si de pe intregul glob; Domul Stancii, marcand locul traditional de unde profetul Mohamed s-a inaltat spre cer; moschea Al-Aqsa, considerat drept cea de a treia asezare sfanta a Islamului, dupa Mecca si Medina; gradina Getsemani, biserica Sfantului Mormant, Via Dolorosa si alte locuri crestine legate de viata si moartea lui Isus din Nazaret. 

Intensitatea ardorii religioase in aceasta tara este pur si simplu coplesitoare:in vechiul oras al Ierusalimului, toti se roaga: evreii la Zidul Vestic, musulmanii la Domnul Stancii, iar crestinii la Biserica Sfantului Mormant, fara a mai vorbi de numeroase sinagogi, biserici si moschei. Viata spirituala evreiasca se defasoara in jurul casei, al caselor de studiu si al sinagogilor- acestea din urma fiind cele mai accesibile vizitatorilor. 

Via Dolorosa, e drumul pe care Iisus a mers de la judecata spre rastignire. Aici se afla cele 14 opriri ale Crucii care duc spre Biserica Sfantului Mormant din Cartierul Crestin, cunoscut ca si locul unde a fost ingropat si unde a inviat Mantuitorul Iisus Hristos.


                                     Lumina de la Ierusalim

Pe Muntele Ghetsimani se afla numeroase biserici printre care: Flevit, in traducere Domnul a plans, Biserica Maicii Domnului, Biserica Pater Noster sau Pestera Ghetsimani, precum si o livada de maslini despre care se zice ca ar fi veche de peste 2000 de ani.

Zidul Plangerii reprezinta fragmentul ce a ramas din cel de-al doilea Templu, distrus de romani. Aici pelerini de pretutindeni vin sa se roage, avand loc evenimente foarte diverse: lunea si joi dimineata, baietii de 13 ani primesc majoratul religios iar vinerea seara tinerii celebreaza la apusul soarelei inceperea Sabatului.


Ierusalimul gazduieste un numar foarte mare de muzee, Muzeul Israelului, fiind cel mai mare si cunoscut, adapostiind numeroase colectii de pictura sau scluptura si o serie de artefacte faimoase precum Manuscrisele de la Marea Moarta.


Indicatorul prafuit de pe autostrada din desertul de la iesirea din Ierusalim arata catre nord "Ierihon-cel mai vechi oras cunoscut din lume".La extremitatea nordica a orasului se afla o serie de fortificatii din lemn, nu foarte impresionante.Totusi remarcabil este faptul ca oamenii de stiinale dateaza de acum 9.000-10.000 de ani. Dovezile indica faptul ca omenirea a fondat intai comunitati bazate pe agricultura.Pesterile din zona Muntelui Carmel, in apropiere de Haifa, pe Coasta Mediterana au scos la iveala podoabe si unelte agricole, vechi de peste 12.000 de ani.

Tel-Aviv, este cel mai modern si occidental loc din Israel, centrul economic al tarii, unde majoritatea populatie este foarte tanara. Acesta se poate lauda cu plajele exotice si curate, restaurantele si cluburile luxoase.


Haifa e locul ce combina influentele arabe si est-europene, traditia cu modernul.Una dintre atractiile principale ale orasului este Muntele Carmel, ce ofera o panorama minunata asupra orasului. Pe munte se afla locul sfint Bahai, ce cuprinde Casa Universitara a Justitiei si Altarul lui Bab, o gradina zoologica si parcul Gan Haem.
      Israel   Basilica Sf.Stefan-Ierusalim   Israel

Eilat este cea mai de seama statiune climaterica, continand liniste, mare, nisip si pustiu. insa mai presus de toate acestea, Eilat poseda o prospera cultura spirituala care poate constitui o trambulina cu privire la turismul spiritual. Eilat este cel mai sudic oras al Israelului, in Districtul de Sud al lui Israel. Eilatul este un oras-port, construit pe o fasie ingusta de pamant, intre muntii Sinaiului, desertul Arava si Marea Rosie. Este adiacent cu satul egiptean Taba si portul Aqaba din Iordania. Eilat este situat in nordul Golfului Aqaba, de la Marea Rosie. Orasul este situat la 346 km de Tel Aviv si 309 km de Ierusalim. Este foarte fierbinte si uscat datorita apropierii de deserturile Negev, Sinai, Arabic si Sahara. Temperaturile in timpul verii depasesc 40 de grade Celsius, iar iarna 22 grade Celsius. Eilat are atractii turistice foarte variate, cum ar fi Coral World Underwater Observatory, rezervatie de corali, unul dintre cele mai nordice recifuri de corali din lume.Principala plaja este plaja de nord si cele mai importante hoteluri sunt situate aici. Plaja sudica (Coral Beach) este protejata de autoritatea Rezervatiilor naturale din Israel, si este cel mai bun loc pentru scufundari, snorkeling, windsurfing, si beneficiaza de o perspectiva superba asupra golfului. Alte atractii: Stanca delfinilor, aflata la 3 km sud de oras, Observatorul "What's Up" din Eliat, o atractie educationala.

Nazareth este locul unde si-a petrecut copilaria Iisus. Cele mai frumoase locuri de aici sunt Catedrala Catolica Buna Vestire, care e cea mai mare constructie din Orientul Apropiat ridicata pe locul unde se afla casa Fecioarei Maria, Biserica Sf. Iosif, Sinagoga si Biserica Sf. Gavril, locul unde se afla izvorul Mariei.


Shopping

Veti dori cu siguranta sa aduceti cu Dvs. un crampei din Tara Sfanta si posibilitatile pentru aceasta sunt nenumarate.Trebuie doar sa va uitati in jurul Dvs caci tentatiile de tot soiul sunt coplesitoare.

Recomandari

Agentiile de turism din Romania acorda o atentie preferentiala vacantelor in Israel.Se propun ,de regula, programe turistice inchegate, pe un traseu cu obiective de vizitat - si poate ca ar fi bune sa alegeti o asemenea varianta la prima vizita in Israel, deoarece pentru a cunoaste aceasta tara sistematic organizarea e de preferat disiparii interesului catre foarte multele tentatii

Ca sa puteti lua o decizie in deplina cunostinta de cauza si pentru a va putea face o idee, va oferim spre lectura unul din programele propuse de o agentie pentru un itinerar avand ca obiective localitatile  Nazaret,Eliat,Ierusalim,Tel Aviv:

"Intalnire cu ghidul roman la Aeroportul Otopeni ,ora 18.30,decolare 20.40,sosire 22.40,transfer Nazaret.Ziua 2 mic dejun,vizita Biserica Ortodoxa Buna Vestire,Biserica fericirilor,La Marea Galileei se viziteaza Capernaum,Tabca-Biserica Painilor si Pestilor,cazare Nazaret.Ziua 3 mic dejun plecare din Nazaret,cazare Eilat.Optional escursie la Sfanta Ecaterina in Egipt 115 eur/pers.care se achita odata cu avansul,cazare si cina in Egipt.Ziua 4 mic dejun turistii din Eilat au timp liber,cei din Egipt pot urca pe Muntele Susai,prt.a vedea rasaritul,la locul unde Moise a primit Decalogul, se viziteaza Manastirea Sf.Ecaterina, intoarcere Israel, cazare Eilat.Ziua 5 mic dejun .timp liber sau optional (145 euro inclusiv taxa de viza, se achita odata cu avansul) excursie cu pranz inclus in Iordania, unde se viziteaza Statiunea Akaba de la Marea Rosie si Petra-capitala Nabateenilor, cina si cazare Eilat. Ziua 6 mic dejun,deplasare la Marea Moarta,timp liber.Deplasare la Bethleem,unde se viziteaza Biserica Nasterii .Seara participam la Vecernie,la Biserica Romaneasca din Ierusalim.Cina si cazare Ierusalim.Ziua 7 mic dejun vizita Cetatea Ierusalim.Se continua pelerinajul pe Mtele Maslinilor, unde se viziteaza Biserica Tatal Nostru,Biserica Lacrima etc.Cina si cazare Ierusalim.Ziua 8 mic dejun.Tur Tel Aviv si Jafta( Muzeul Cetatii situat pe mall marii.Shopping.Plecare spre aeroport, decolare la ora 23.55, sosire Bucuresti Otopeni, vineri ora 02.45. "

Examinati diferitele variante ce va sunt propuse si alegeti; de fapt, cu oricare dintre ele nu veti avea decat de castigat.


               Zidul Plangerii Tel Aviv Moschee la Ierusalim
                        Israel Israel

Alte informatii pe care le gasiti in cadrul sectiunii "Vacante de vis ":

» Miraculoasa lumina vie de la Sfantul Mormant, Ierusalim, Biserica Sfantului Mormant;
» Singapore: farmecul orasului-stat din Asia de sud-est, Insula Singapore;
» Alger, capitala Algeriei: Eugene Delacroix, Moscheea Ketchaoua, Muzeul Bardo;
» Cape Town: Africa de Sud, Western Cape, Boulders Beach, Table Mountain, Cape Point;
» Beijing: Capitala Nordului, Piata Tiananmen, Orasul Interzis, Marele Zid Chinezesc;
» Coasta de Azur: Riviera Franceza, Cote d'Azur, Nisa, Marsilia, Cannes;
» Bahamas: Nassau, Insula Paradise si Freeport, Cable Beach, Insula Paradisului;
» Argentina: Buenos Aires, San Miguel de Tucuman, La Plata, Bahia Blanca;
» Baden-Baden: Friedrichsbad si Caracalla, capela ridicata de Mihail Sturdza;
» Israel - Tara Sfanta: Biserica Sfantului Mormant, Cetatea Ierusalimului;
» Varsovia - tara lui Chopin: Polonia, Palatul Regal, Coloana Regelui Sigismund;
» Cuba - o excursie exotica: insula din Caraibe, Golful Guantanamo, Mancarea ajiaco;
» Insula Creta: Grecia, Akoumiani Triopetra, Makris Gialos, Orasul Chania, Elafonissi;
» Australia: Commonwealth of Australia, Depresiunea Australiana de Vest, Sydney;
» Maroc - o tara care merita vazuta: Rabat, Casablanca, Marrakkech, Meknes, Kasbah;
» Egipt: Nil, piramide, beduini, Cairo, Valea Regilor, Alexandria, Suezul, malurile Nilului;
» Malta - insula de miere: Gozo, Comino, Cominotto, colonie feniciana, Catedrala Sf Ioan;
» Osaka - experienta japoneza: Japonia, oras foarte mare, Castelul din Osaka;
» Islanda - tara focului si a gheturilor: Hekla, Laki, Vatnajokull, Hofsjokull, Myrdalsjokull;
» Cipru - micul paradis din Mediterana: Insula Cipru, Marea Mediterana, Ciprul, Larnaka;
» Baile Herculane: Parcul National Valea Cernei-Domogled, apeducte, bai, statui;
» Florenta: un oras impresionant, cladiri, monumente si opere de arta ale Renasterii;
» Costa Rica, Trinidad-Tobago, Nicaragua: 3 hoteluri originale;
» Lisabona: capitala Portugaliei, pasarea Phoenix, Catedrala Santa Major;
» Sofia capitala Bulgariei: muntele Vitosha, Biserica Bojana, Biserica Sf.George;
» Palma de Mallorca: Insulele Baleare, Barcelona, Palma de Mallorca, Catedrala gotica;
» Texas: Guadalupe Peak, Houston, Texas, our Texas, ranch, Big Bend, Ranch State Park;
» Elvetia: tara cantoanelor, Lacul Leman, Podisul Elvetiei, Lacurile Brienz si Thun;
» Istanbul: bucuria de a trai, Hagia Sofia, Moscheea Albastra, Mehmet Aga;
» Andaluzia: Extremadura, Castilia La Mancha, marea Mediterana, Gibraltar, Sevilla;
» Costa Rica: America Centrala, Elvetia Americilor, Oscar Arias Sanchez, Alajuela, Cartago;
» Indonezia: Sumatra, Java, Kalimantan, Irian Yaya, 400 de vulcani, Krakatau;
» Budapesta: capitala Ungariei, aeroportul Ferihegy, Mireasa Dunarii, Parisul de Est;
» Madrid: capitala Spaniei, cea mai inalta capitala europeana, Palatul Regal;
» Muntele Athos: Marea Egee, Muntele Sfant, Gradina Maicii Domnului, capitala ortodoxiei;
» Varna: Nisipurile de Aur, capitala maritima a Bulgariei, port la Dunare, statiune balneara;
» Copenhaga: MicaSirena de la tarmul linistii, capitala Regatului Danemarca;
» Moscova: maretia imperiala, Moscova este capitala Rusiei, canalul Moscova;
» Thailanda: tara zambetului intr-un paradis exotic, Bangkok, Nakhon Ratchasima;
» Amsterdam: Herengrach, Prinsengracht, Keizergracht, Gradina Hortus Botanicus;
» Venetia: Vacanta la Venetia, Celebra gondola, Piazza San Marco, Palatul Dogilor;
» Viena: Viena capitala Austriei, MuseumsQuartier, regiunea Heurigen;
» Kusadasi: Kusadasi capitala provinciei Izmir, orasul antic Hierapolis, Marele Bazar;
» Roma: Orasul Etern, Capitala Italiei, Roma, Peninsula Italica, Romulus si Remus;
» Croatia: Ljepa nosa, Dubrovnik, Orasul Split, Peninsula Istria, Buzet, Fazana;
» Tunisia: vacanta insorita la Mediterana, Tunis, Cartagina, Sousse, Monastir, Hammamet;
» Londra: orasul Londra, prezentarea orasului Londra, vacanta la Londra, poze Londra;
» Peru: puncte de interes: Valea Sacra Urubamba, Machu Picchu, Insula Taquile;
» Praga: prezentarea orasului Praga, Praga in imagini, vacanta de neuitat la Praga;
» Las Vegas: orasul jocurilor de noroc, Las Vegas in imagini, vacanta in Las Vegas;
» Costa Rica: vacanta in Costa Rica, prezentare Costa Rica, Costa Rica in imagini;
» Paris: vacanta la Paris, galerie imagini Paris, prezentare Paris, despre Paris, Paris;
» Cairo: vacanta in Cairo, prezentare Cairo, Cairo in imagini;poze Cairo, orasul Cairo;
» Hong Kong: vacanta in Hong kong, prezentare Hong Kong, Hong Kong in imagini;

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      05.Feb.2023

Ziua:36331 ramase
Saptamana:0547 ramase
Luna:210 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Vacanta in Israel - drumuri de parcurs in Tara Sfanta, Platoului Golan, Valea Hula, Muntii Galileei, Valea lui Izrael,Podisul Neghev,Biserica Sfantului Mormant, Cetatea Ierusalimului, Altarul pe Piatra a Sfantului Mormant, vacante de vis, vacante de neuitat, topul vacantelor si calatoriilor de neuitat
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT