www.util21.ro - Toate informatiile utile de care ai nevoie!

 Home         Super Stare Show         Restaurante         Hoteluri         Util21TV         SuperMarket         Director firme         Adauga site

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM


Destinatia:  in lume

       Baden-Baden, cea mai cunoscuta statiune a Germaniei

Localizare

Baden-Baden este un oras in sud-vestul Germaniei (landul Baden-Wurttemberg), situat la poalele muntilor Padurea Neagra (in germana Schwarzwald).


Orasul are cca 55.000 locuitori si este o statiune balneara de renume mondial.

A fost fondat de romani in sec. I d.C., numindu-se initial Aurelia Aquensis (in traducere din latina - Apele Aureliene). in oras se mai pastreaza ruinele bailor romane (sec. I-II d.C.).


Ce puteti vedea ?

Construit pe cateva dealuri de langa Muntii Padurea Neagra, Baden-Baden este o importanta statiune balneara, un important oras din partea de sud-vest a Germaniei si o incantatoare asezare ce si-a pastrat farmecul de secol XIX, cu arhitectura, decoratiunile si efervescenta de atunci. A fost unul dintre putinele orase germane ferite de distrugerea celui de al doilea razboi mondial, iar astfel grandoarea vilelor, muzeelor si frumusetea bulevardelor si parcurilor pot fi gustate si astazi. Baden-Baden-centrul
Este un vechi oras, datand din perioada romanilor, primii care au exploatat izvoarele de aici, iar numarul ruinelor pastrate din acea epoca este impresionant. Imparatul Adrian a ordonat sa se construiasca bai termale ca la Roma, deoarece era fascinat de frumusetea locurilor. De fapt, Baden-Baden se afla plasata in apropierea Muntilor Padurea Neagra (unde isi are Dunarea obarsiile), intr-o zona cu aer curat si proaspat de padure. Orasul se numea Baden in Evul Mediu si pana in 1847 era renumit prin baile cu sauna de tip roman. Din 1931, ca urmare a unei noi impartiri teritoriale, numele orasului a devenit Baden in Baden, adica Baden din landul Baden – Wurttenberg, mai prescurtat si cunoscut astazi drept Baden-Baden.  In perioada medievala orasul Baden si-a continuat dezvoltarea, a fost ridicat castelul ale carui ruine se vad si astazi. Abia in 1931 a primit numele de Baden-Baden - orasul Baden din regiunea Baden, pentru a-l diferentia de alte orase cu nume similare. Astazi este un oras modern, surprinzator de ingrijit si cu o viata culturala demna de o capitala. 

Baden-Baden este unul dintre cele mai vechi si mai bogate orase din Germania. La prima vedere, ti se poate parea mic si provincial, dar in realitate este capitala germana a hotelurilor de lux, caselor de moda si, bineinteles, a legendarului cazinou 

Faima orasului se trage insa de la cele 23 de izvoare termale. Exista doua centre principale pentru bai - Friedrichsbad si Caracalla. Cu sali de baie in forma de amfiteatre circulare, vechi de peste 100 de ani, Friedrichsbad ofera un program traditional in 16 pasi (dusuri, bai si saune la temperaturi diferite), care dureaza aproape doua ore si pe care trebuie sa-i parcurgi complet dezbracat. Baile sunt comune, pentru barbati si femei, cu exceptia a doua zile pe saptamana. Persoanele care prefera costumul de baie se pot duce la modernul complex Caracalla, unde s-au amenajat grote cu apa termala, piscine cu mici cascade artificiale, noua tipuri de saune si o camera pentru bai cu aburi aromatici. 
Statiunea mai dispune de clinici specializate in medicina interna (unde se trateaza orice fel de afectiuni ale organelor interne), clinica de reabilitare psihosomatica, ortopedie, recuperare ortopedica si reumatologie. in tratamentul reumatismului exista aici o veche traditie, bazata pe apele bogate in in saruri minerale si sulf. Din acest punct de vedere, sunt echivalentul Bailor Olanesti din Romania. 

In orasul Baden Baden, adevarata perla a Germaniei, exista o capela ridicata de Mihail Sturdza, dupa ce a fost silit sa paraseasca tronul Moldovei, in memoria fiului sau Mihail. Construit in stil art nouveau, initial avind doar scopul de a adaposti ramasitele pamintesti ale nefericitului print si ale celorlalti membri ai familiei Sturdza, lacasul a devenit, in timp, loc de pelerinaj pentru credinciosii ortodocsi, dar si pentru turistii din Germania, Franta si Elvetia. 


Farmecul si pitorescul locului, ambianta de calm si odihna au atras si atrag in continuare pe multi sa-si petreaca vacantele, sau chiar sa-si afle un domiciliu, fie el si temporar, in aceasta veritabila perla a Germaniei. 

               Baden-Baden Baden-Baden Baden-Baden


Printre monumentele de arhitectura se numara ruinele castelului Hohenbaden (sec. XII), celebrul cazinou (sec. XIX), Altes Schloss (Palatul Vechi - constructie din secolul XIII, actualmente muzeul landului), Neuess Schloss (Palatul Nou - o cladire baroca de sfarsit de secol XVIII, fosta resedinta a regilor Wurttembergului, in prezent sediul guvernului local), Opera Festspielhaus (cea mai mare din Germania) sau catedrala gotica Stiftskirche. Si daca tot am vorbit de monumentele de arhitectura, este bine sa stii ca mai toate cladirile importante din oras au fost proiectate la sfarsitul secolului XIX de un arhitect parizian foarte bogat, Jacques Benazet. Ele sunt extrem de bine pastrate, functionale si in zilele noastre. 


Gradinile paradisului 

Baden-Baden s-a dezvoltat de-a lungul raului Oostbach, punand in valoare frumusetea peisajului, baile termale, cladirile istorice si izvoarele cu apa minerala. insa localitatea are cele mai frumoase parcuri din regiune, presarate cu specii rare de plante, puse in valoare de un concept inedit de geometrie botanica - mentionez aici gradinile Paradies, amenajate in stil renascentist, sau gradina Lichtentaler Allee unde concerteaza seara de seara Filarmonica din Berlin. 


CAZINOUL BADEN-BADEN 

Aflat, dupa cum sugereaza si numele, in statiunea Baden- Baden, denumit local Kurhaus si situat la vest de raul Oosbach, este cel mai vechi si mare cazinou al Germaniei. Localnicii spun ca este greu sa-ti imaginezi Baden-Baden fara cazinoul sau si fara baile sale termale. in aripa dreapta a cladirii se afla chiar cazinoul, cu salile de jocuri, in timp ce in aripa stanga se afla restaurantul de inalta clasa, cu o priveliste incantatoare catre gradinile frumos amenajate. 

cazinoulPrima mentionare a gambling-ului intr-un document oficial dateaza inca din 1748. Cazinoul a fost insa deschis pentru prima oara in anul 1809, proprietarii schimbandu-se de-a lungul timpului. in anul 1838, Jacques Bénazet preia conducerea cazinoului de la Chabert, iar 10 ani mai tarziu, dupa moartea sa, fiul Edouard Bénazet preia afacerile. Deschizand noi sali de joc in aripa dreapta a Kurhaus-ului, Bénazet reuseste sa atraga in cazinou multi dintre prietenii sai din inalta societate si sa-si delecteze clientii cu prezenta unor artisti de seama, muzicieni si actori faimosi din acele timpuri. 

Inchis in anul 1872 din ordinul guvernului de la Berlin, cazinoul s-a redeschis in anul 1950. Ca o referire celebra, Marlene Dietrich l-a numit cel mai frumos cazinou din lume“. Dupa mai bine de 200 de ani, acest loc inca se numara printre cele mai frumoase din lume, interioarele amenajate de designerii celebri din Parisul de acum doua secole concurand cu cele moderne si fascinand in continuare: 

Gradina de Iarna, Sala Rosie, Sala Florentina sau Salonul Pompadour

In conformitate cu legile statului, exista sapte zile pe an, sarba tori nationale, in care restaurantele si cazinoul sunt inchise. in restul anului, oricine este cazat intr-una dintre camerele hotelului are dreptul sa joace in cazinou, atat timp cat tinuta o permite. in cazul in care nu sunteti pregatiti cu un costum si cravata, gazdele vor fi incantate sa va imprumute tinuta necesara. 


Alte obiective care merita avute in vedere:

Lichtentaler Allee : locul cel mai bun pentru cei care ajung prima oara la Baden-Baden, aici gasindu-se cateva magazine si vile vechi, foarte bine intretinute, dar si parcuri si alte spatii de promenada. Principalul bulevard al orasului, de aici puteti ajunge practic in orice punct. 

Staatliche Kunsthalle : galeria de arta, locul unde va puteti petrece cateva ore bune, perfecta pentru cunoscatori si amatori deopotriva. Puteti vedea unele lucrari deosebite de arta moderna si contemporana, de la artisti germani la artisti straini, iar cladirea muzeului este un frumos edificiu neoclasic. Fara a avea o colectie proprie, gazduieste periodic expozitii temporare, de la pictura si sculptura la fotografie sau multimedia. 

Muzeul Frieder Burda : cel mai nou muzeu din Baden-Baden, situat pe Lichtentaler Allee, gazduit intr-o cladire proiectata de Richard Meier, are o colectie de peste 500 de picturi, schite, sculpturi, obiecte diverse. Cei care vin aici pot admira o istorie a artei in ultimul secol, accentul fiind pus pe lucrarile maestrilor germani, precum Kirchner sau August Macke. Dar poti fi admirate si compozitii de Pablo Picasso, Jackson Pollock, Mark Rothko.

Muzeul Baden-Baden : muzeul dedicat orasului prezinta in detaliu, in cadrul expozitie permanente, inceputurile statiunii ca asezare romana, importanta avuta de izvoarele de aici, pana la perioada de aur a secolului XIX, cand Baden-Baden a devenit un oras celebru in intreaga lume.  Deosebit de interesanta este sectiunea de artefacte romane, arta si selectia de jucarii vechi si numismatica. 

Casa lui Brahms : casa memoriala a celebrului compozitor Johannes Brahms este unul dintre punctele de atractie ale orasului si unul dintre obiectivele turistice deosebit de populare. Brahms si-a petrecut lunile de vara aici, in perioada 1865 - 1874, compunand si o buna parte din lucrarile cunoscute. In onoarea muzicianului, orasul gazduieste la fiecare doi ani Zilele Brahms, organizate de Societatea Brahms din Baden-Baden, zile in care sala de concerte gazduieste spectacole foarte iubite de cunoscatori. 

Abatia Lichtenthal : un loc plin de liniste, o abatie medievala, pe care o puteti vizita si chiar va puteti retrage aici pentru un timp, inchiriind o camera mica, austera, participand la slujbe si afland mai multe despre viata calugaritelor de aici. 

Ruinele Baii Romane : cea mai bine pastrata parte din mostenirea romana a orasului si cea mai buna dovada despre importanta pe care a avut-o Baden-Baden inca de atunci. Puteti vedea cat de iscusiti erau arhitectii si zidarii romani.


    Baden-Baden Baden-Baden Baden-Baden

In Baden-Baden exista peste 40 de hoteluri.Cateva sugestii:

De la 146. Dorint Maison Messmer 
Werderstrae 1, Baden-Baden

De la 87 HELIOPARK Hotel Quellenhof 
Sophienstrasse 27-29, Baden-Baden

De la 76, Express by Holiday Inn Baden-Baden 
Lange Strae 93, Baden-Baden

De la 70, Hotel Merkur 
Merkurstr. 8, Baden-Baden

Pretul unui sejur in hoteluri variaza de la 100 de euro/zi (clasificare trei stele) pana la 800 de euro/zi (clasificare patru si cinci stele). in tarife sunt incluse si costurile legate de tratamentul de baza (acces la bai, sauna), micul dejun si taxele de statiune. Exista tarife si pentru bugete mai restranse, la pensiuni si hoteluri de doua stele - intre 50 si 80 de euro/zi, de persoana. 

                            teren golf Baden-Baden

Shopping

Veti gasi usor amintiri turistice la tot pasul si mai ales in buticurile din zona centrala a orasului.

Recomandari

Pentru cine vine din afara Germaniei, destinatia primara este aeroportul din Frankfurt sau Munchen, dupa care in doua-trei ore se poate junge la Baden-Baden cu masina ori mai repede cu trenul. Orasul se gaseste pe linia Orient Express-ului, prima statie dupa Karlsruhe sau se poate veni si cu expresul Nord-Sud, Gambrinus, Hamburg-Mannheim-Basel. Pretul unei calatorii de la Bucuresti la Baden-Baden este de aproximativ 200 de euro, cu trenul.
       Baden-Baden Baden-Baden Baden-Baden
                         Masaj piscina

Alte informatii pe care le gasiti in cadrul sectiunii "Vacante de vis ":

» Miraculoasa lumina vie de la Sfantul Mormant, Ierusalim, Biserica Sfantului Mormant;
» Singapore: farmecul orasului-stat din Asia de sud-est, Insula Singapore;
» Alger, capitala Algeriei: Eugene Delacroix, Moscheea Ketchaoua, Muzeul Bardo;
» Cape Town: Africa de Sud, Western Cape, Boulders Beach, Table Mountain, Cape Point;
» Beijing: Capitala Nordului, Piata Tiananmen, Orasul Interzis, Marele Zid Chinezesc;
» Coasta de Azur: Riviera Franceza, Cote d'Azur, Nisa, Marsilia, Cannes;
» Bahamas: Nassau, Insula Paradise si Freeport, Cable Beach, Insula Paradisului;
» Argentina: Buenos Aires, San Miguel de Tucuman, La Plata, Bahia Blanca;
» Baden-Baden: Friedrichsbad si Caracalla, capela ridicata de Mihail Sturdza;
» Israel - Tara Sfanta: Biserica Sfantului Mormant, Cetatea Ierusalimului;
» Varsovia - tara lui Chopin: Polonia, Palatul Regal, Coloana Regelui Sigismund;
» Cuba - o excursie exotica: insula din Caraibe, Golful Guantanamo, Mancarea ajiaco;
» Insula Creta: Grecia, Akoumiani Triopetra, Makris Gialos, Orasul Chania, Elafonissi;
» Australia: Commonwealth of Australia, Depresiunea Australiana de Vest, Sydney;
» Maroc - o tara care merita vazuta: Rabat, Casablanca, Marrakkech, Meknes, Kasbah;
» Egipt: Nil, piramide, beduini, Cairo, Valea Regilor, Alexandria, Suezul, malurile Nilului;
» Malta - insula de miere: Gozo, Comino, Cominotto, colonie feniciana, Catedrala Sf Ioan;
» Osaka - experienta japoneza: Japonia, oras foarte mare, Castelul din Osaka;
» Islanda - tara focului si a gheturilor: Hekla, Laki, Vatnajokull, Hofsjokull, Myrdalsjokull;
» Cipru - micul paradis din Mediterana: Insula Cipru, Marea Mediterana, Ciprul, Larnaka;
» Baile Herculane: Parcul National Valea Cernei-Domogled, apeducte, bai, statui;
» Florenta: un oras impresionant, cladiri, monumente si opere de arta ale Renasterii;
» Costa Rica, Trinidad-Tobago, Nicaragua: 3 hoteluri originale;
» Lisabona: capitala Portugaliei, pasarea Phoenix, Catedrala Santa Major;
» Sofia capitala Bulgariei: muntele Vitosha, Biserica Bojana, Biserica Sf.George;
» Palma de Mallorca: Insulele Baleare, Barcelona, Palma de Mallorca, Catedrala gotica;
» Texas: Guadalupe Peak, Houston, Texas, our Texas, ranch, Big Bend, Ranch State Park;
» Elvetia: tara cantoanelor, Lacul Leman, Podisul Elvetiei, Lacurile Brienz si Thun;
» Istanbul: bucuria de a trai, Hagia Sofia, Moscheea Albastra, Mehmet Aga;
» Andaluzia: Extremadura, Castilia La Mancha, marea Mediterana, Gibraltar, Sevilla;
» Costa Rica: America Centrala, Elvetia Americilor, Oscar Arias Sanchez, Alajuela, Cartago;
» Indonezia: Sumatra, Java, Kalimantan, Irian Yaya, 400 de vulcani, Krakatau;
» Budapesta: capitala Ungariei, aeroportul Ferihegy, Mireasa Dunarii, Parisul de Est;
» Madrid: capitala Spaniei, cea mai inalta capitala europeana, Palatul Regal;
» Muntele Athos: Marea Egee, Muntele Sfant, Gradina Maicii Domnului, capitala ortodoxiei;
» Varna: Nisipurile de Aur, capitala maritima a Bulgariei, port la Dunare, statiune balneara;
» Copenhaga: MicaSirena de la tarmul linistii, capitala Regatului Danemarca;
» Moscova: maretia imperiala, Moscova este capitala Rusiei, canalul Moscova;
» Thailanda: tara zambetului intr-un paradis exotic, Bangkok, Nakhon Ratchasima;
» Amsterdam: Herengrach, Prinsengracht, Keizergracht, Gradina Hortus Botanicus;
» Venetia: Vacanta la Venetia, Celebra gondola, Piazza San Marco, Palatul Dogilor;
» Viena: Viena capitala Austriei, MuseumsQuartier, regiunea Heurigen;
» Kusadasi: Kusadasi capitala provinciei Izmir, orasul antic Hierapolis, Marele Bazar;
» Roma: Orasul Etern, Capitala Italiei, Roma, Peninsula Italica, Romulus si Remus;
» Croatia: Ljepa nosa, Dubrovnik, Orasul Split, Peninsula Istria, Buzet, Fazana;
» Tunisia: vacanta insorita la Mediterana, Tunis, Cartagina, Sousse, Monastir, Hammamet;
» Londra: orasul Londra, prezentarea orasului Londra, vacanta la Londra, poze Londra;
» Peru: puncte de interes: Valea Sacra Urubamba, Machu Picchu, Insula Taquile;
» Praga: prezentarea orasului Praga, Praga in imagini, vacanta de neuitat la Praga;
» Las Vegas: orasul jocurilor de noroc, Las Vegas in imagini, vacanta in Las Vegas;
» Costa Rica: vacanta in Costa Rica, prezentare Costa Rica, Costa Rica in imagini;
» Paris: vacanta la Paris, galerie imagini Paris, prezentare Paris, despre Paris, Paris;
» Cairo: vacanta in Cairo, prezentare Cairo, Cairo in imagini;poze Cairo, orasul Cairo;
» Hong Kong: vacanta in Hong kong, prezentare Hong Kong, Hong Kong in imagini;

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      05.Feb.2023

Ziua:36331 ramase
Saptamana:0547 ramase
Luna:210 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Vacanta in Baden-Baden, Friedrichsbad si Caracalla, capela ridicata de Mihail Sturdza, ruinele castelului Hohenbaden, Gradina de Iarna, Sala Rosie, Sala Florentina sau Salonul Pompadour, vacante de vis, vacante de neuitat, topul vacantelor si calatoriilor de neuitat
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT