www.util21.ro - Toate informatiile utile de care ai nevoie!

 Home         Super Stare Show         Restaurante         Hoteluri         Util21TV         SuperMarket         Director firme         Adauga site

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Destinatia: in lume

              Beijing - capitala celei mai mari tari din lume

Localizare

Beijing (cunoscut si sub forma Pekin; Peking) este capitala Republicii Populare Chineze si are peste 17 milioane de locuitori, fiind totodata unul dintre cele mai poluate metropole.


Beijing este situat in nord-estul Chinei, de altfel numele sau inseamna "Capitala Nordului". Este al treilea cel mai mare municipiu din tara dupa Chongqing si Shanghai.
Ce puteti vedea ?

Beijing este o destinatie turistica deosebita, imperiala.

Potrivit cercetatorilor, orasul a inceput sa se dezvolte cu mai bine de trei milenii in urma, dar cu si mai mult timp in urma regiunea era populata de stramosii lui Homo sapiens. Beijingul a avut o istorie dramatica, devenind un centru al puterii militare si economice chineze dupa ce a luptat impotriva invadatorilor si puterilor straine, si-a revenit dupa incendii devastatoare, fiind locul unde au aparut si s-au stins dinastii imperiale puternice. 

Una dintre cele mai izbitoare trasaturi ale acestei parti a Beijingului este dispunerea sa simetrica, rectangulara, in jurul unei linii drepte, unice, dispusa de la nord la sud.Beijingul modern este un oras cosmopolit, cu o diversitate etnica mult mai mare decat in majoritatea celorlalte mari centre urbane chineze.Pe langa majoritatea formata din chinezi han,exista hui si mongoli, dar si alti membri ai minoritatilor care traiesc la Beijing.

Orasul este deservit de Aeroportul International Beijing si este situat in nordul orasului, la 25 km departare. Este cel mai mare aeroport al tarii, si este un nod aerian important in regiune.

                                   Beijing

Beijing este un oras modern, cu cladiri noi, zgarie-nori, centre comerciale aglomerate. Pentru turistii dornici de a se retrage din aglomeratia metropolei, exista numeroase ceainarii, targuri, temple, locuri in care traditia isi pastreaza frumusetea pentru vizitatorii dornici de a descoperii lumea asiatica. 
Dintre obiectivele turistice, cele mai insemnate sunt: Piata Tianamnem (cea mai mare piata centrala din lume), Orasul Interzis (cel mai mare si cel mai bine pastrat palat imperial), Templul Raiului (cel mai mare complex pentru sacrificii din lume), Opera din Beijing, cu o vechime de peste 200 de ani; era foarte populara in secolul XIX, in timpul dinastiei Qing si este cunoscuta ca una din cele trei mari sisteme teatrale din lume. 

La Beijing nu poti sa te plictisesti cand ai atatea de vazut, de facut si de gustat! 
Intr-o enumerare simpla si nu neaparat in ordinea importantei,la Beijing ar trebui vazute:Piata Tiananmen, Observatorul Vechi ,Marele Zid,Parcul Beihai, Gradina Zoologica,Orasul Interzis, Templul Marelui Clopot,Templul Guangji ,Marele Zid Gubeikou, Parcul Jingshan ,Strada Liulichang, Podul Lugou (Podul Marco Polo) ,Mormintele Ming, Moscheea Niujie ,Palatul de Vara ,Vila Printului Gong,Parcul Taoranting ,Templul Paradisului,Templul lui Confucius. 

Piata TienanmenPiata Tiananmen este cea mai mare piata centrala din lume, si nu este doar un simbol al Beijingului, ci chiar al intregii tari. Acest spatiu urias, comparabil - dar mult mai impresionat - cu Kremlin, este inconjurat de numeroase constructii si institutii importante : Muzeul de Istorie al Revolutiei Chineze, Mausoleul Mao, Turnul Tiananmen, Qianmen. In fiecare zi, la rasaritul si la apusul soarelui, aici are loc pretentiosul si complicatul ceremonial al ridicarii steagului chinez, un spectacol de neuitat pentru cei care il descopera in premiera. 

Orasul Interzis cel mai mare palat imperial pastrat perfect, unic in lume. Aici exista in total 9999 de camere.

Palatul de vara a fost ridicat datorita imparatului Qianlong si a fost oferit cadou Imparatesei mama.

Vechiul observator din Beijing a fost construit in timpul lui Kublai Khan acum peste 1000 de ani fiind destinat supraveghierii militare, cladirea de azi fiind refacuta pe baza urmelor observatorului initial.

Mormintele celor 13 imparati Ming se afla la poalele muntilor, intr-o zona pitoreasca si cu vegetatie luxurianta la 70 km de capitala.
 
              Beijing Beijing

Parcul Beihai, construit inainte de Orasul Interzis, a fost un loc deosebit de frecventat de vechii imparati ai Chinei. Detine numeroase alei si pavilioane, dintre care Pavilionul celor Cinci Dragoni, un lac cu o mica insula.

Marele Zid Chinezesc este o constructie gigantica a lumii antice, ce masoara 6350km lungime, fiind cel mai lung zid de pe Terra .Se intinde de pe malul Pacificului pana in Asia Centrala.A fost realizat de primul imparat Qin Shihuang in anul 214 i.Cr, cu scopul de aparare contra atacurilor popoarelor nomade

Podul Lugou se afla peste raul Yongding, cunoscut in lume ca fiind podul Marco Polo. Se afla la 15km de Beijing si este cel mai vechi pod de piatra din raza capitalei.

Moscheea Niujie, aflata pe strada cu acelasi nume, este una dintre cele mai cunoscute din lume, construita in anul 996 si ocupa o suprafata de 6000 mp. Aceasta face parte din tezaurul cultural musulman al Chinei si in ea se afla mormintele seicilor veniti acum cateva sute de ani din tarile arabe pentru a propavadui islamismul. In moschee exista inca o serie de copii ale Coranului scrise de mana acum peste 300 de ani.


                  Templul Cerului Beijing

Beijingul are si nenumarate temple, care si-au pastrat important religioasa, dar sunt in egala masura si adevarate opere de arta arhitecturala. Cel mai important este complexul cunoscut sub numele de Templul Paradisului, cel mai mare din tara, construit in secolului XVI si foarte bine pastrat si astazi. Templul Paradisului cu vestitul Palat al Abstinentei,era  locul unde imparateasa petrecea noaptea inainte de ritualurile de sacrificii.Nu este insa singurul templu important din Beijing. Tot aici puteti vizita templul taoist Norul Alb, unul dintre cele mai vechi, dar si Templul lui Confucius, dedicat memoriei inteleptului chinez, locul unde puteti intelege cat de importanta este credinta in viata poporului chinez. Confucius este fondatorul scolii si invatamantului confucianist din China si unul dintre cei mai mari filozofi din lume. Templul detine aproape 500 de camere, o configuratie arhiteconica similara cu curtile imperiale, 9 nivele de case, 9 randuri de curti.

Beijing Chiar daca astazi orasul Beijing este o metropola moderna, pulsand in acest timp, si-a pastrat si farmecul trecutului, asa ca puteti descoperi "vechiul Beijing" in numeroasele temple, targuri, ceainarii la Hutong sau la Opera Peking. Este uluitor cum partea veche a orasului, cu cladirile si stradutele sale, mereu aglomerate si pline de animatie, se imbina cu cladirile moderne si ritmul vietii in secolul XXI. 

China in general si Beijingul in special sunt greu de descoperit de unul singur.Cele mai multe agentii de turism din Romania ofera excursii catre China.Iata, pentru edificare, programul propus de una dintre ele:

"Ziua 1: BUCURESTI - BEIJING
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe cursa internationala cu destinatia Beijing cu compania AIR FRANCE / KLM. Intalnirea este prevazuta la ora 13:00 iar decolarea la ora 15:00. Schimbarea cursei la Paris sau Amsterdam.
Ziua 2: BEIJING
Sosire la Beijing in jurul orei 11:00 dimineata. Transfer in oras. Dupa pranz (inclus), vizitarea Templului Cerului, constructie care se intinde pe o suprafata de cca 2.700.000 mp. Templul a fost construit in anul 1420 in timpul Dinastiei Ming ca sacrificiu inchinat Cerului. Cazare la hotel 3* si cina la un restaurant local.
Ziua 3: BEIJING
Dupa micul dejun, incepem o excursie de o zi, care va incepe cu vizitarea Marelui Zid (sectiunea Juyongguan Pass), structura imensa, cu o lungime de 6.700 km. Zidul traverseaza cinci provincii ale Chinei si a fost construit in principal in scop de aparare impotriva atacurilor mongole. Excursia continua cu vizitarea unui magazin traditional de cloisonna(c)-uri, urmat de pranz. In partea a doua a zilei continuam cu Drumul Sacru si cu vizitarea unuia dintre Mormintele Ming (complexul cuprinde 13 morminte Imperiale si este situat la cca 50 km de Beijing). Vom incheia excursia cu cina traditionala chinezeasca, avand ca preparat principal rata, gatita dupa metode stravechi, de la anii 1300. Cazare in Beijing, hotel 3*. 
Ziua 4: BEIJING - SUZHOU
Mic dejun. Vizitarea Orasului Interzis (Palatul Imperial, in fapt un complex ce insumeaza 9.999 de cladiri, pe o suprafata totala de 720.000 mp), a Pietei Tian'anmen - cea mai mare piata din lume, devenita simbol national - si a Palatului de Vara; acesta din urma, incarcat de o istorie de 800 de ani, adaposteste cea mai bine conservata gradina regala din China. Excursia de azi se va incheia cu vizitarea unui atelier de prelucrare a perlelor originale. Cina la restaurant, plecare cu trenul spre Suzhou (cuseta de dormit pentru patru persoane).
Ziua 5: SUZHOU
Sosire la Suzhou, oras situat in delta raului Yangtze, leagan al culturii WU. Mic dejun. Dupa vizitarea uneia dintre cele mai reprezentative gradini (Humble Adimistrator's Garden - Zhuozhengyuan), se va servi pranzul la un restaurant local. Ziua continua cu vizitarea Gradinilor "Master of the Net", plimbare cu barca pe unul din canalele orasului. Turul se incheie cu vizitarea unui atelier de prelucrare a matasii. Cina la restaurant local. Cazare in Suzhou, la hotel 3*.
Ziua 6: SUZHOU - WUZHEN - HANGZHOU
Dupa micul dejun, plecare cu autocarul spre Wuzhen. Sosire si tur panoramic de oras in Wuzhen. Vom admira casele construite de-a lungul canalelor care traverseaza orasul si pravaliile vechi, ramase neschimbate de sute de ani. Dupa servirea pranzului, plecare spre Hangzhou. Cina la restaurant local si cazare in Hangzhou, hotel 3*. 
Ziua 7: HANGZHOU - SHANGHAI
Mic dejun, scurta plimbare cu barca pe West Lake (Lacul de Vest), urmata de vizitarea unei plantatii de ceai si participare la ceremonia servirii ceaiului. Dupa pranz vom vizita templul Lingyin, fara indoiala una dintre atractiile de exceptie ale provinciei si unul din cele mai renumite temple buddhiste din China, declarat monument national ocrotit in anul 1961. Vizita continua cu Pagoda Celor 6 Armonii. Plecare cu autocarul spre Shanghai. Cina si cazare in Shanghai.
Ziua 8: SHANGHAI
Dupa micul dejun, tur de oras in Shanghai, oras cosmopolit care rivalizeaza din ce in ce mai mult cu Hong Kong, mandria Chinei moderne. Vizita va cuprinde: Gradinile Yuyuan, apoi pranz, dupa care continuam cu orasul vechi, strada Nanjing (principala artera comerciala) si Promenada Bund - veritabila expozitie de arhitectura internationala, datorita cladirilor impunatoare construite de-a lungul sau. Cina si cazare in Shanghai, hotel 3*.
Ziua 9: SHANGHAI - BUCURESTI
Mic dejun. Transfer la aeroportul din Shanghai. Decolarea cursei AIR FRANCE / KLM este prevazuta pentru ora 10:00. Schimbarea cursei la Paris / Amsterdam. Sosirea la Bucuresti seara tarziu. "

Shopping

Cele mai potrivite locuri pentru cumparaturi sunt Yansha mall, Tian'an men, Strada Wangfujing, Guomao Shopping Mall, Strada Qianmen sau Strada Xidan, peste tot putand gasi magazine diverse si cu o bogata oferta. Dar nu sunt si singurele. 

Trebuie sa stiti ca in perioada verii magazinele si mai ales mall-urile din Beijing sunt deschis de la 9 dimineata la ora 9 seara, in timp ce in perioada rece se inchid cu o ora mai devreme. Puteti plati cu cardul in toate magazinele mari si in cateva din cele mai marunte, dar pentru vanzatorii stradali veti avea nevoie mereu de bani gheata. 

Pasionatii de arta traditionala chineza vor gasi la Beijing piese ale celor patru arte reprezentantive : cloisonne (Jingtailan), sculpturi in fildes (Yadiao), obiecte din jad (Yuqi) si piese lacuite (Qidiao), realizate artizanal si perfecte pentru a fi pastrate ca amintire. Veti mai gasi si figurine din lut (Niren), tesaturi si alte produse, in magazine sau pe tarabele artizanilor. 

                                         chinezi etnici

Exista patru zone perfecte pentru realizarea unor cumparaturi, ca:
Strada Wangfujing este una dintre cele mai vechi artere comerciale ale orasului, prima zona comerciala din Beijing, cu numeroase magazine si buticuri, cu produse diverse. De la un timp in coace aceasta imita tot mai mult celebra strada franceza, Champs Elysees. Aici se poate intalni Strada Vechiului Beijing si o librarie de carte straina.

Strada Qianmen a fost centrul comercial al orasului, in prezent fiind mai putin vizitata datorita faptului ca se gasesc magazine mai vechi si marfuri necautate de turisti.
Strada Comerciala Xidan si Strada Dongsi. 
Strada Xiushui( Strada Matasii) unde magazinele de aici sunt vizitate in deosebi de turistii straini


La sfarsit de saptamana la Beijing are loc Targul de Arta si Cultura Populara Panjiayuan, unde veti gasi produse de artizanat, carti si mobilier de epoca, piese din jad, portelanuri, monezi chinezesti si straine, costume populare si multe altele. 

Recomandari

Moneda nationala chineza nu se poate cumpara decat de la banca, receptia hotelului sau din bancomatele speciale amplasate in marile hoteluri 

In bazaruri si magazine mici, toate preturile sunt negociabile, se poate obtine chiar 10% din pretul initial 

Foarte putini chinezi vorbesc o limba europeana 

Se face ora de varf, se aglomereaza pista de biciclete (numai in Beijing sunt zece milioane).

Berea si apa plata costa echivalentul a 4 euro.La plecare, orice kilogram de bagaj peste 10 kg se plateste. Nu puteti lua in avion niciun fel de bautura, nici apa, la bord 

Pana la finele anului 2011, Beijing va deveni cea mai mare metropola cu acoperire Wi-Fi la scara larga, din orice punct, inclusiv in zonele de periferie.Accesul este gratuit.

              Panda
     Orasul Interzis Aeroportul Beijing tren de mare viteza

Alte informatii pe care le gasiti in cadrul sectiunii "Vacante de vis ":

» Miraculoasa lumina vie de la Sfantul Mormant, Ierusalim, Biserica Sfantului Mormant;
» Singapore: farmecul orasului-stat din Asia de sud-est, Insula Singapore;
» Alger, capitala Algeriei: Eugene Delacroix, Moscheea Ketchaoua, Muzeul Bardo;
» Cape Town: Africa de Sud, Western Cape, Boulders Beach, Table Mountain, Cape Point;
» Beijing: Capitala Nordului, Piata Tiananmen, Orasul Interzis, Marele Zid Chinezesc;
» Coasta de Azur: Riviera Franceza, Cote d'Azur, Nisa, Marsilia, Cannes;
» Bahamas: Nassau, Insula Paradise si Freeport, Cable Beach, Insula Paradisului;
» Argentina: Buenos Aires, San Miguel de Tucuman, La Plata, Bahia Blanca;
» Baden-Baden: Friedrichsbad si Caracalla, capela ridicata de Mihail Sturdza;
» Israel - Tara Sfanta: Biserica Sfantului Mormant, Cetatea Ierusalimului;
» Varsovia - tara lui Chopin: Polonia, Palatul Regal, Coloana Regelui Sigismund;
» Cuba - o excursie exotica: insula din Caraibe, Golful Guantanamo, Mancarea ajiaco;
» Insula Creta: Grecia, Akoumiani Triopetra, Makris Gialos, Orasul Chania, Elafonissi;
» Australia: Commonwealth of Australia, Depresiunea Australiana de Vest, Sydney;
» Maroc - o tara care merita vazuta: Rabat, Casablanca, Marrakkech, Meknes, Kasbah;
» Egipt: Nil, piramide, beduini, Cairo, Valea Regilor, Alexandria, Suezul, malurile Nilului;
» Malta - insula de miere: Gozo, Comino, Cominotto, colonie feniciana, Catedrala Sf Ioan;
» Osaka - experienta japoneza: Japonia, oras foarte mare, Castelul din Osaka;
» Islanda - tara focului si a gheturilor: Hekla, Laki, Vatnajokull, Hofsjokull, Myrdalsjokull;
» Cipru - micul paradis din Mediterana: Insula Cipru, Marea Mediterana, Ciprul, Larnaka;
» Baile Herculane: Parcul National Valea Cernei-Domogled, apeducte, bai, statui;
» Florenta: un oras impresionant, cladiri, monumente si opere de arta ale Renasterii;
» Costa Rica, Trinidad-Tobago, Nicaragua: 3 hoteluri originale;
» Lisabona: capitala Portugaliei, pasarea Phoenix, Catedrala Santa Major;
» Sofia capitala Bulgariei: muntele Vitosha, Biserica Bojana, Biserica Sf.George;
» Palma de Mallorca: Insulele Baleare, Barcelona, Palma de Mallorca, Catedrala gotica;
» Texas: Guadalupe Peak, Houston, Texas, our Texas, ranch, Big Bend, Ranch State Park;
» Elvetia: tara cantoanelor, Lacul Leman, Podisul Elvetiei, Lacurile Brienz si Thun;
» Istanbul: bucuria de a trai, Hagia Sofia, Moscheea Albastra, Mehmet Aga;
» Andaluzia: Extremadura, Castilia La Mancha, marea Mediterana, Gibraltar, Sevilla;
» Costa Rica: America Centrala, Elvetia Americilor, Oscar Arias Sanchez, Alajuela, Cartago;
» Indonezia: Sumatra, Java, Kalimantan, Irian Yaya, 400 de vulcani, Krakatau;
» Budapesta: capitala Ungariei, aeroportul Ferihegy, Mireasa Dunarii, Parisul de Est;
» Madrid: capitala Spaniei, cea mai inalta capitala europeana, Palatul Regal;
» Muntele Athos: Marea Egee, Muntele Sfant, Gradina Maicii Domnului, capitala ortodoxiei;
» Varna: Nisipurile de Aur, capitala maritima a Bulgariei, port la Dunare, statiune balneara;
» Copenhaga: MicaSirena de la tarmul linistii, capitala Regatului Danemarca;
» Moscova: maretia imperiala, Moscova este capitala Rusiei, canalul Moscova;
» Thailanda: tara zambetului intr-un paradis exotic, Bangkok, Nakhon Ratchasima;
» Amsterdam: Herengrach, Prinsengracht, Keizergracht, Gradina Hortus Botanicus;
» Venetia: Vacanta la Venetia, Celebra gondola, Piazza San Marco, Palatul Dogilor;
» Viena: Viena capitala Austriei, MuseumsQuartier, regiunea Heurigen;
» Kusadasi: Kusadasi capitala provinciei Izmir, orasul antic Hierapolis, Marele Bazar;
» Roma: Orasul Etern, Capitala Italiei, Roma, Peninsula Italica, Romulus si Remus;
» Croatia: Ljepa nosa, Dubrovnik, Orasul Split, Peninsula Istria, Buzet, Fazana;
» Tunisia: vacanta insorita la Mediterana, Tunis, Cartagina, Sousse, Monastir, Hammamet;
» Londra: orasul Londra, prezentarea orasului Londra, vacanta la Londra, poze Londra;
» Peru: puncte de interes: Valea Sacra Urubamba, Machu Picchu, Insula Taquile;
» Praga: prezentarea orasului Praga, Praga in imagini, vacanta de neuitat la Praga;
» Las Vegas: orasul jocurilor de noroc, Las Vegas in imagini, vacanta in Las Vegas;
» Costa Rica: vacanta in Costa Rica, prezentare Costa Rica, Costa Rica in imagini;
» Paris: vacanta la Paris, galerie imagini Paris, prezentare Paris, despre Paris, Paris;
» Cairo: vacanta in Cairo, prezentare Cairo, Cairo in imagini;poze Cairo, orasul Cairo;
» Hong Kong: vacanta in Hong kong, prezentare Hong Kong, Hong Kong in imagini;

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      05.Feb.2023

Ziua:36331 ramase
Saptamana:0547 ramase
Luna:210 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Vacanta in Beijing, Capitala Nordului, Piata Tiananmen, Orasul Interzis, Marele Zid Chinezesc, Moscheea Niujie, vacante de vis, vacante de neuitat, topul vacantelor si calatoriilor de neuitat
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT