www.util21.ro - Toate informatiile utile de care ai nevoie!

 Home         Super Stare Show         Restaurante         Hoteluri         Util21TV         SuperMarket         Director firme         Adauga site

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM


Destinatie: in lume

            Miraculoasa lumina vie de la Sfantul Mormant

Localizare

Sfantul Mormant se afla la Ierusalim.

                            

Ce puteti vedea ?


"Veniti sa luati Lumina", rasuna chemarea lui Hristos in fiecare an. Rasuna peste veacuri cu dragoste si speranta. Hristos s-a rastignit, a murit si omorand moartea a inviat, daruind lumii Lumina. Lumina Mantuirii, Lumina Invierii care sa ne ridice din pacat. Si pentru a despietri inimile noastre, pentru a ne arata Calea, Adevarul si Viata, a lasat peste veacuri minunea Sfintei Lumini.

Sfantul Mormant este locul sapat in stanca, oferit de Iosif din Arimateea, unde a fost depus trupul rastignitului in seara de vineri si care, in dimineata Pastilor, a fost gasit gol de catre Apostoli.Mormantul este profund ancorat in inima orasului Ierusalim.


Biserica-vedereBiserica Sfantului Mormant, supranumita si Biserica Sfintei invieri (Anastasis) de catre crestinii rasariteni, este o biserica crestina care acum se afla in interiorul fortificatiilor Orasului Vechi al Ierusalimului. Pamantul pe care este construita biserica este cinstit de multi crestini ca fiind Golgota, Muntele Calvarului, unde Domnul Iisus Hristos a fost rastignit, dupa cum atesta Noul Testament. De asemenea, include locul unde Iisus a fost inmormantat (mormantul). inca din secolul al IV-lea, biserica a fost un important loc de pelerinaj, iar partea care este administrata de ortodocsi este in grija Bisericii Ortodoxe din Ierusalim. Biserica Ortodoxa face pomenirea inceperii construirii Bisericii Sfantului Mormant pe 13 septembrie. 

Dincolo de orice explicatie stiintifica, dainuie coborarea din cer a Sfintei Lumini, la Pastile nostru ortodox, ca o dovada a dreptei credinte.In fiecare an, in Sambata Mare, in Biserica Sfantului Mormant are loc un eveniment care inspira veneratia. La amiaza Sambetei Mari, Patriarhul Ierusalimului, impreuna cu escorta sa - protopopi, preoti si diaconi si cu Patriarhul armean intra in Sfantul Mormant. Dupa ce termina rugaciunile, apare o lumina miraculoasa -- Patriarhul Ierusalimului aprinde doua candele de la aceasta lumina si apoi iese din mormant si aprinde candelele patriarhilor ne-calcedonieni care asteapta afara. Candelele celorlati se aprind singure. in primele cateva minute de la aparitia focului, acesta nu arde cand este atins si multi pelerini isi scufunda fetele si mainile in flacari fara sa se arda. 

Cunoscut sub numele de Lumina Sfanta sau Focul Sfant, aceasta minune se intampla aici cel putin din secolul al IV-lea, daca nu de mai demult. in 1579, cand patriarhul ortodox a fost scos din mormant de autoritatile turce si de catre patriarhul oriental ortodox, Sfanta Lumina a tasnit dintr-o coloana din afara bisericii si a ajuns la patriarhul ortodox si la credinciosi. Coloana despicata inca face parte din cladirea bisericii. Alte cateva incidente (inclusiv doi preoti Romano-Catolici din secolul al XI-lea care au fost pedepsiti de Domnul pentru ca au incercat sa obtina focul doar pentru ei) atesta vechimea si autenticitatea acestei minuni.

 Biserica-exterior Biserica-in curte Biserica-intrare


Iata relatarea integrala a evenimentului, facuta publica in Internet, de catre un martor ocular roman:
"
Fratilor crestini, aceia dintre voi care doriti sa va intariti credinta si sa va mintuiti, luati seama despre minunea Domnului nostru Iisus Hristos care se face si azi in Ierusalim. Ce este ? Este Sfanta Lumina care apare pe Sfantul Mormant al Domnului in Sambata cea Mare a Pastelor la Ierusalim. Este Lumina Sfanta care marturiseste locul Invierii lui Iisus, cu toate ca dusmanii Lui au cautat sa o acopere. "Tu Lumina Sfanta"- ca scris este de Tine: " si Lumina lumineaza in intuneric si intunericul n-a cuprins-o" (Ioan 1.5). 
In toata saptamana Sfintelor Patimi se fac rugaciuni dupa randuiala. Joi se face spalarea picioarelor in amintirea lui Hristos care a spalat picioarele ucenicilor Sai. Vineri seara cam pe la orele 9 se incepe slujba prohodului. M-a invrednicit Bunul Dumnezeu sa particip la aceasta minunata procesiune, ocolind Sfantul Mormant de trei ori alaturi de clerul ortodox in fruntea caruia se afla Mitropolitul grec al locului. Intrand in Sfantul Mormant, m-am rugat in liniste lui Iisus care in chip tainic si nevazut era alaturi de noi toti: Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii ! Doamne Iisuse Hristoase, Fiul si Cuvintul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii. Doamne Iisuse Hristoase, Imparatul Imparatilor si Domnul Domnilor, miluieste-ne pe noi pacatosii Trimite-ne Doamne LUMINA din cer ! Emotiile sunt atat de mari incat te napadesc lacrimile. Nu gasesc nici astazi cuvinte ca sa-mi exprim bucuria ce am trait-o in timp ce ma rugam la Mormantul Domnului nostru Iisus Hristos, Cel ce este cu adevarat LUMINA LUMII ! 
Sambata dimineata, toate luminile si toate candelele din Sfantul Mormant si din toata Biserica se sting. Se aseaza vata curata pe piatra de deasupra Sfantului Mormant. Apoi se pecetluieste usa Sf. Mormint in fata clerului si a intregii multimi cu 4 peceti, adica cu doua panglici de pinza alba, cu ceara si peceti la capete, asezate astfel ca sa formeze litera X. Politia pazeste din acest moment Sfantul Mormant cu strictete ca nimeni sa nu se mai poata apropia de usa inchisa. In Biserica devenita neincapatoare, se afla mii de oameni veniti din toate partile lumii din credinta, pentru folosul sufletesc dar mai cu seama pentru a vedea marea minune ce avea sa se intimple. La orele 14, sambata , Patriarhul Ierusalimului cu tot clerul ortodox iese din Altar, purtandu-se inaintea lor cele 12 steaguri cu insemnari din viata Mantuitorului si ocolesc Sfantul Mormant de trei ori in versuri de cantari si in sunetele clopotelor care suna in tot Ierusalimul. 

                    


Deodata un vant lin se simte pe deasupra pietrei Sfantului Mormant. Vantul dispare si pe Piatra incepe sa apara stropi. Se formeaza o roua de lumina alba-albastruie care nu arde desi este o lumina de foc. Patriarhul Ierusalimului, cu ochii scaldati in lacrimi, se ridica de la pamant emotionat de lumina primita de la Bunul Dumnezeu pe care o aduna si o aseaza in vasul de aur. Aceasta lumina nu arde atunci. Luand doua buchete de lumanari, le aprinde din roua de lumina si striga : "Veniti de primiti Lumina ! Deodata toate clopotele suna iar toata lumea este ca intr-un extaz. Ti se pare ca visezi. Lumea a primit Lumina din cer. Marire Tie Doamne ! Patriarhul este apoi ridicat pe maini de catre credinciosi care-l poarta prin toata Biserica pina la Altar, impartind Sfanta Lumina cereasca multimii. Diaconul duce vasul cu Lumina in Sfantul Altar, care Lumina se pastreaza pana la Pastele viitor. 

Mare bucurie aduce in sufletele multimii aceasta Minune. Avand sansa de a vedea Sfanta Lumina am considerat-o ca pe o lucrare divina, eram transfigurati, intelegind ca Hristos ne cheama si ne indeamna sa ducem o viata placuta lui Dumnezeu prin faptele bune si intarirea dreptei credinte. (Eduard Filip)"

Ceea ce ati citit mai sus spune orice credincios care a trait la fata locului, cu netarmurita uimire, acest eveniment.Dar pentru mai multe detalii urmariti si cele 26 de pagini ale documentarului de mai jos (necesita navigare manuala pas cu pas din sagetile meniului):


Cine nu crede inca in Hristos, cine nu crede in singura lui Biserica, Biserica Ortodoxa, sa mearga la Ierusalim de Pasti si sufletul i se va lumina si trezi la Viata cea adevarata.Shopping

In povetele-precepte de existenta ,lasate noua de cel care a readus speranta omenirii ,goana dupa valori materiale si atasamentul de acestea, care apartin in intregime - la fel ca patimile - doar lumii noastre imperfecte, sunt dezavuate.Dar daca veti simti imboldul sa cautati si sa dobanditi un anumit obiect inseamna ca se cuvine sa-l aveti pentru ca va influenta cumva cursul existentei Dvs viitoare. Actionati dupa cum va dicteaza intuitia.

Recomandari

Un pelerinaj la Sf.Mormant este o experienta unica.Va trebui sa fiti pregatiri si sa tineti insa seama de regulile elementare care se aplica in cazul marilor aglomerari umane.

Pentru cei care nu isi pot permite inca acest lucru sau cel putin nu in acest an, puteti trai o experienta tulburatoare vizionand un set de fotografii care documenteaza principalele momente din viata lui Isus - clic aici (se deschide intr-o fereastra noua).

 Rugaciune Muntele Tabor Biserica-Sf.Mormant
                                  lespedea Sf.Mormant

Alte informatii pe care le gasiti in cadrul sectiunii "Vacante de vis ":

» Miraculoasa lumina vie de la Sfantul Mormant, Ierusalim, Biserica Sfantului Mormant;
» Singapore: farmecul orasului-stat din Asia de sud-est, Insula Singapore;
» Alger, capitala Algeriei: Eugene Delacroix, Moscheea Ketchaoua, Muzeul Bardo;
» Cape Town: Africa de Sud, Western Cape, Boulders Beach, Table Mountain, Cape Point;
» Beijing: Capitala Nordului, Piata Tiananmen, Orasul Interzis, Marele Zid Chinezesc;
» Coasta de Azur: Riviera Franceza, Cote d'Azur, Nisa, Marsilia, Cannes;
» Bahamas: Nassau, Insula Paradise si Freeport, Cable Beach, Insula Paradisului;
» Argentina: Buenos Aires, San Miguel de Tucuman, La Plata, Bahia Blanca;
» Baden-Baden: Friedrichsbad si Caracalla, capela ridicata de Mihail Sturdza;
» Israel - Tara Sfanta: Biserica Sfantului Mormant, Cetatea Ierusalimului;
» Varsovia - tara lui Chopin: Polonia, Palatul Regal, Coloana Regelui Sigismund;
» Cuba - o excursie exotica: insula din Caraibe, Golful Guantanamo, Mancarea ajiaco;
» Insula Creta: Grecia, Akoumiani Triopetra, Makris Gialos, Orasul Chania, Elafonissi;
» Australia: Commonwealth of Australia, Depresiunea Australiana de Vest, Sydney;
» Maroc - o tara care merita vazuta: Rabat, Casablanca, Marrakkech, Meknes, Kasbah;
» Egipt: Nil, piramide, beduini, Cairo, Valea Regilor, Alexandria, Suezul, malurile Nilului;
» Malta - insula de miere: Gozo, Comino, Cominotto, colonie feniciana, Catedrala Sf Ioan;
» Osaka - experienta japoneza: Japonia, oras foarte mare, Castelul din Osaka;
» Islanda - tara focului si a gheturilor: Hekla, Laki, Vatnajokull, Hofsjokull, Myrdalsjokull;
» Cipru - micul paradis din Mediterana: Insula Cipru, Marea Mediterana, Ciprul, Larnaka;
» Baile Herculane: Parcul National Valea Cernei-Domogled, apeducte, bai, statui;
» Florenta: un oras impresionant, cladiri, monumente si opere de arta ale Renasterii;
» Costa Rica, Trinidad-Tobago, Nicaragua: 3 hoteluri originale;
» Lisabona: capitala Portugaliei, pasarea Phoenix, Catedrala Santa Major;
» Sofia capitala Bulgariei: muntele Vitosha, Biserica Bojana, Biserica Sf.George;
» Palma de Mallorca: Insulele Baleare, Barcelona, Palma de Mallorca, Catedrala gotica;
» Texas: Guadalupe Peak, Houston, Texas, our Texas, ranch, Big Bend, Ranch State Park;
» Elvetia: tara cantoanelor, Lacul Leman, Podisul Elvetiei, Lacurile Brienz si Thun;
» Istanbul: bucuria de a trai, Hagia Sofia, Moscheea Albastra, Mehmet Aga;
» Andaluzia: Extremadura, Castilia La Mancha, marea Mediterana, Gibraltar, Sevilla;
» Costa Rica: America Centrala, Elvetia Americilor, Oscar Arias Sanchez, Alajuela, Cartago;
» Indonezia: Sumatra, Java, Kalimantan, Irian Yaya, 400 de vulcani, Krakatau;
» Budapesta: capitala Ungariei, aeroportul Ferihegy, Mireasa Dunarii, Parisul de Est;
» Madrid: capitala Spaniei, cea mai inalta capitala europeana, Palatul Regal;
» Muntele Athos: Marea Egee, Muntele Sfant, Gradina Maicii Domnului, capitala ortodoxiei;
» Varna: Nisipurile de Aur, capitala maritima a Bulgariei, port la Dunare, statiune balneara;
» Copenhaga: MicaSirena de la tarmul linistii, capitala Regatului Danemarca;
» Moscova: maretia imperiala, Moscova este capitala Rusiei, canalul Moscova;
» Thailanda: tara zambetului intr-un paradis exotic, Bangkok, Nakhon Ratchasima;
» Amsterdam: Herengrach, Prinsengracht, Keizergracht, Gradina Hortus Botanicus;
» Venetia: Vacanta la Venetia, Celebra gondola, Piazza San Marco, Palatul Dogilor;
» Viena: Viena capitala Austriei, MuseumsQuartier, regiunea Heurigen;
» Kusadasi: Kusadasi capitala provinciei Izmir, orasul antic Hierapolis, Marele Bazar;
» Roma: Orasul Etern, Capitala Italiei, Roma, Peninsula Italica, Romulus si Remus;
» Croatia: Ljepa nosa, Dubrovnik, Orasul Split, Peninsula Istria, Buzet, Fazana;
» Tunisia: vacanta insorita la Mediterana, Tunis, Cartagina, Sousse, Monastir, Hammamet;
» Londra: orasul Londra, prezentarea orasului Londra, vacanta la Londra, poze Londra;
» Peru: puncte de interes: Valea Sacra Urubamba, Machu Picchu, Insula Taquile;
» Praga: prezentarea orasului Praga, Praga in imagini, vacanta de neuitat la Praga;
» Las Vegas: orasul jocurilor de noroc, Las Vegas in imagini, vacanta in Las Vegas;
» Costa Rica: vacanta in Costa Rica, prezentare Costa Rica, Costa Rica in imagini;
» Paris: vacanta la Paris, galerie imagini Paris, prezentare Paris, despre Paris, Paris;
» Cairo: vacanta in Cairo, prezentare Cairo, Cairo in imagini;poze Cairo, orasul Cairo;
» Hong Kong: vacanta in Hong kong, prezentare Hong Kong, Hong Kong in imagini;

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      05.Feb.2023

Ziua:36331 ramase
Saptamana:0547 ramase
Luna:210 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Miraculoasa lumina vie de la Sfantul Mormant, Ierusalim, Biserica Sfantului Mormant, Biserica Sfintei invieri, vacante de vis, vacante de neuitat, topul vacantelor si calatoriilor de neuitat
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT