Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Astmul bronsic si tratarea astmului bronsic, tratamente naturiste

Definitia astmului bronsic si tratarea acestuia: fitoterapie, tratament homeopatic, tratament balnear, particularitati de tratament si o remarca speciala

CUMPARA AICI MEDICAMENTUL PENTRU ASTM BRONSIC

Definitie astm bronsic

Astmul bronsic este o boala manifestata prin crize reversibile de dispnee paroxistica (sufocare), cu respiratie suieratoare si tuse, datorita unei obstructii generalizate a cailor respiratorii produsa de factori multipli si variati: crizele trec spontan sau prin tratament, dar reapar la intervale nedeterminate, sub influenta unor factori mai mult sau mai putin cunoscuti.

Fitoterapie - tratare naturista astm bronsic

 • O serie de plante cu actiune antispastica sunt indicate ca tratament adjuvant.
 • Isopul se administreaza ca infuzie, din 20 grame frunze si inflorescente la un litru de apa; se beau 2-3 cani pe zi.
 • Trei frati patati se indica pentru actiunea sa antialergica si depurativa; se foloseste sub forma de infuzie preparata din 30 grame planta la un litru de apa. Se beau 3-4 cani pe zi.
 • Cimbrisorul de camp are actiune antispastica si antiseptica la nivelul cailor respiratorii; se utilizeaza o infuzie din 10-20 grame la un litru de apa; se consuma 3 cani pe zi.
 • Levantica se indica in tusea chintoasa, spasmodica, care determina si crize de sufocare; se prepara o infuzie din 10-15 grame flori la un litru de apa, din care se beau doua cani pe zi.
 • Ventrilica calmeaza crizele de tuse uscata care apar la un astmatic; se administreaza infuzii din 30 grame planta la un litru de apa; se consuma 3 cani pe zi dupa fiecare masa.

Tratament homeopatic

 • Arsenicum album: tuse cu sufocare declansata mai adesea in pozitia de decubit (culcat) si intre orele 1-3 noaptea; senzatia de arsura pe trahee si bronhii, accentuata de fiecare respiratie, tusea este cu sputa spumoasa, uneori cu striuri de sange.
 • China: are indicatii la bolnavii ale caror crize de sufocare sunt precedate de cefalee, balonare, greturi.
 • Drosera: tuse seaca, in crize intense, prelungite pana cand bolnavul devine cianotic (se invineteste la fata), tusea se declanseaza mai adesea in decubit sau cand bolnavul rade sau plange; uneori numai simpla examinare a gatului o poate declansa; de asemenea, apare sau se intensifica la caldura.
 • Dulcamara: raguseala, tuse, expectoratie dificil de eliminat; caracteristica principala a acestui remediu este agravarea simptomelor la frigul umed.
 • Ignatia: in homeopatie este considerat un remediu feminin; bolnavele considerate tip de Ignatia sunt foarte sensibile, blande, cu o pudoare exagerata, sunt labile, uneori capricioase; senzatia de nod sau bila in gat; traumele psihice determina sau agraveaza simptomele; intoleranta mare la tutun, cafea si mirosuri, care le precipita crize de sufocare, greturi, ameteli.
 • Lachesis: senzatia de uscaciune a gatului; tuse seaca; senzatia de constrictie laringiana; crize de sufocare, mai intense si mai frecvente dimineata, si insotite de valuri de caldura; acest remediu este mai indicat in cazurile cand boala astmatica s-a instalat in menopauza.
 • Natrum muriaticum: un remediu important al astmaticilor care au si rinita alergica; sunt tipi slabi, mancaciosi; au agravari ale simptomelor in jurul orei 10 dimineata si la malul marii; crizele de tuse sunt insotite de cefalee (dureri de cap).
 • Natrum sulfuricum: coriza si secretii purulente, vascoase in fundul gatului; crizele de astm apar mai mult in a doua jumatate a noptii si sunt agravate de timpul umed; expectoratie vascoasa, dificil de eliminat.
 • Thuya: obstructie nazala intr-o incapere calda; coriza (secretie nazala) apoasa in aer racoros; polipoza nazala in prezent sau in antecedente; este mai indicat in crizele de astm ale copilului, in special cand boala se declanseaza dupa unele vaccinari.

Astmul bronsic este un exemplu tipic de boala psihosomatica; de accea este greu de recurs de la inceput la o anume dilutie. Ca idee generala, la bolnavii la care predomina fenomenele bronsitice se indica dilutii joase, la intervale scurte (zilnic sau la doua zile); cand predomina crizele de sufocare (fara fenomene bronsitice) sunt de preferat dilutiile inalte (CH30-CH200), la intervale mari (3-15 zile sau mai mult - in functie de evolutia clinica).
Daca nu se obtin rezultate bune, se incearca metoda dilutiilor succesive unice: de ex. CH5-CH7-CH9-CH15-CH30-CH200, cate o priza la 3-4 zile in ordine crescanda; se observa reactia la fiecare dilutie si, in continuare, se recurge la dilutia cu efectele cele mai bune.

Tratament balnear

Se indica altitudinea medie sau inalta, in localitati lipsite de alergeni, avand curenti usori de aer, si fara vanturi puternice. Sub forma de inhalatii si gargarisme sunt indicate apele sulfuroase, oligometalice si alcaline-clorurate-carbogazoase. Statiuni recomandate: Govora, Slanic-Moldova, Eforie.

Particularitati de tratament

Crizele de astm bronsic nu pot fi tratate (rapid, energic) cu procedee naturiste; este absolut obligatoriu sa se intervina cu medicamente clasice, alopate (miofilin, hemisuccinat de hidrocortizon, adrenalina), pentru a nu se ajunge in dificila situatie de stare de rau astmic.
Prevenirea unor noi crize (deci lupta pentru vindecarea de fond a bolii) trebuie sa inceapa cu remedii naturale (homeopatie, balneofizioclimatologie, fitoterapie) si cu intarirea capacitatii imunologice de aparare prin hiposensibilizare specifica (intr-un serviciu de alergologie). In felul acesta, oferim unui numar mare de bolnavi sansa de a scapa de efectele nocive ale preparatelor cortozonice, spray-urilor, simpatomi-meticelor, abuzului de antibiotice etc.

O remarca speciala: astmaticii sunt bolnavi alergici, deci plantele medicinale trebuie administrate cu mult discernamant, in numar cat mai redus, neasociate, pentru a tatona toleranta particulara; mierea, prin polenurile ce le contine, poate face rau; teiul si socul sunt deseori alergizante la acesti bolnavi; aceeasi prudenta se impune si medicamentelor: sunt contraindicate produsele farmaceutice de sinteza cu rol tonic (vitamine) amelioratoare ale starii generale (anabolizante), antibiotice, prevenitoare ale infectiei, antiinflamatorii (de tipul fenilbutazonei), antipiretice (de tipul piramidonului), deoarece pot agrava reactiile alergice; sa nu uitam ca la astmatici reactiile alergice se manifesta sub forma de noi crize de sufocare.
Nu se vor administra in acelasi timp remedii homeopate si fitoterapice si nici remediile homeopate (in special cele minerale) in timpul curelor balneare.

Inapoi la Tratamente naturiste - index articole tratamente | Top
Tratarea astmului bronsic   Tratarea bronsitei cronice   Tratarea naturista a constipatiei   Tratarea naturista a diabetului zaharat
Tratarea dischineziei biliare   Tratarea naturista a dismenoreei   Tratarea naturista a eczemei   Tratarea naturista a enterocolitei cronice
Tratarea naturista a enurezisului   Tratarea naturista a hemoroizilor   Hipertensiunea arteriala - tratare   Tratarea naturista a infectiei urinare
Tratarea naturista a laringitei acute   Tratarea naturista a litiazei renale   Menopauza si tulburarile - tratare   Tratarea naturista a migrenei
Tratarea naturista a nevrozei   Tratarea naturista a parazitozei   Reumatismul cronic degenerativ - tratare   Tratarea naturista a stomatitei
Tratarea naturista a ulcerului gastroduodenal   Tratarea naturista a urticariei

 

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      29.Nov.2022

Ziua:33334 ramase
Saptamana:484 ramase
Luna:111 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Totul despre astmul bronsic, de la definitia astmului bronsic, fitoterapie, tratamentul homeopatic sau balnear, particularitati, etc.
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT