Laringita acuta este o inflamatie, datorata cel mai adesea unei infectii virale sau microbiene, manifestata cu disfonie (raguseala), dureri sau senzatie de discomfort la nivelul laringelui; efortul vocal prelungit (profesori, cantareti), expunerea la frig si atmosfera poluanta cu pulberi si gaza iritante sunt factorii care precipita instalarea laringitei acute sau ii prelungesc evolutia.
Micsandra salbatica - se infuzeaza timp de 20 minute, 6 g plante uscate la o cana de apa fierbinte. Se beau 3 cani pe zi; cei care fac un efort vocal deosebit (actori, profesori, cantareti, telefoniste) vor bea o infuzie cu o jumatate de ora inainte.
Lemnul dulce - se prepara ca macerat, la rece, din 50 g radacina maruntita intr-un litru de apa calda, tinut 24 de ore; se bea o cana pe zi.
Lumanarica - se prepara ca infuzie, dintr-o lingurita de flori, la o cana de apa; se indulceste si se bea treptat.
Aconit - remediu indicat la debut, in special cand boala se declanseaza dupa o expunere prelungita la frig; inspirul declanseaza durere laringiana, tusea este dureroasa, bolnavul face usor reactii febrile.
Allium cepa - se recomanda laringitei acute precedata de rinoree apoasa, abundenta, iritanta; tuse agravata seara.
Arnica - remediu indicat laringitelor acute declansate dupa efort vocal.
Arum triphyllum - este mai indicat in cazurile de laringita declansata dupa expunere la vant rece sau dupa un efort vocal; bolnavul simte nevoie sa-si escorieze nasul si buzele, uneori pana la sangerare.
Belladonna - afonie insotita de tuse spasmodica, senzatie de uscaciune si contractie dureroasa a laringelui; vorbitul devine dureros; bolnav febril, abatut.
Ce este laringita acuta, cum tratam aceasta inflamatie, sfatul medicului si terapie naturista, tratamente naturale, cauze si vindecare, fitoterapie, sfaturi