Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Enterocolita Cronica - definitie enterocolita, terapie naturista

Totul despre enterocolita cronica: definitie enterocolita, fitoterapie, tratament homeopatic enterocolita, tratament balnear si particularitati de tratament

CUMPARA AICI MEDICAMENTUL PENTRU ENTEROCOLITA CRONICA

Definitia enterocolitei cronice

Enterocolita cronica este o afectiune a intestinului subtire si gros (proces inflamator al mucoasei intestinale). Manifestarile obisnuite ale bolii sunt: dureri abdominale care isi muta sediul intensitatii maxime in diferite zone, balonari, zgomote in abdomen, diaree, intolerante alimentare la lapte, fructe, glucide concentrate, boala evoluand cu timpul spre denutritie si anemie.

Fitoterapie enterocolita cronica

 • Scoarta de salcam - se administreaza ca de decoct; din 30 g la un litru de apa; se beau 2 cani pe zi, inainte de mese.
 • Scoarta de stejar - se utilizeaza ca decoct, din 5-10 g la un litru de apa, se beau 2 cani pe zi intre mese.
 • Scoarta de fag - se indica sub forma de decoct, din 15 g scoarta la 100 g apa.
 • Porumbele - se utilizeaza ca decoct din frunze, 50 g la un litru de apa.
 • Macesele - se indica ca decoct, din 30 g fructe la un litru apa; se beau 3 cani pe zi.

Tratament homeopatic

 • Antimonium crudum: remediu indicat la bolnavii cu foame intensa, care simt nevoia de alimente acide (in ciuda faptului ca nu le tolereaza); cefalee postprandiala (dupa mancare); alternanta constipatie - diaree; limba acoperita de un depozit albicios.
 • Arsenicum album: remediu cu bune indicatii in diareile survenite dupa toxiinfectiile alimentare; bolnavul are dureri "arzatoare".
 • Calcarea phosphorica: bolnav cu predispozitie la carii; au dorinta de lichide reci, sare si alimente afumate; diareile apar mai ales dupa masa.
 • China: unul dintre cele mai importante remedii ale enterocolitei; este indicat la bolnavii cu balonari mari si diarei insosite de gaze si urmate de astenie si ameteala; bolnavii care se preteaza la acest remediu au de regula diarei indolore (fara dureri sau cu dureri reduse).
 • Colibacillinum: remediu indicat la bolnavii care au asociata si o infectie urinara; dupa ce mananca resimt o senzatie de frig.
 • Mercurius: diarei de culoare verzuie, mai frecventa noaptea; stare de slabiciune marcata dupa un episod diareic.
 • Natrum muriaticum: remediu cu bune indicatii la bolnavii enterocolitici, slabi, mancaciosi, cu sete intensa si dorinta de sare.
 • Podophillum: diaree matinala, insotita de senzatie de vid abdominal, precedata de dureri abdominale (mai intense in hipocondrul drept), calmate de pozitia de decubit ventral (culcat cu fata in jos); este un bun remediu al diareilor acute sau survenite pe fondul unei enterocolite cronice.
 • Sulfur: remediu foarte important al enterocolitei cronice, cu diarei frecvente; se indica mai mult la oamenii slabi, foarte caldurosi, dornici de lichide multe, si care resimt o foame imperioasa in jurul orei 11.

Se folosesc dilutii joase (CH4-CH7), in timpul episoadelor diareice cate 4-6 prize pe zi, tratamentul de fond se face la interval de 7-30 zile dupa frecventa decompensarilor.

Regim igieno-dietetic enterocolita cronica

Bolnavul se va alimenta dupa un orar regulat, in conditii de liniste; alimentele vor fi bine mestecate; sunt interzise atat mancarurile foarte reci cat si cele foarte fierbinti si consumul de apa in timpul mesei.
Se exclud alimentele bogate in celulozice (seminte, tulpini ale plantelor batrane), condimentele picante (ardei iute, piper, mustar, hrean), slanina, untura, viscerele, vanatul, branzeturile fermentate, dulciurile concentrate, prajelile.
Alimente indicate: ceai oriental, afine, coarne, gutui, orez, branza, mere, morcovi, carne slaba, fiarta sau la gratar, supa de zarzavaturi (cu sare).

Tratament balnear enterocolita cronica

In diareile gastrogene sunt indicate apele clorurate sodice; in diareile functionale apele termale, slab mineralizate; in colitele spastice-izvoarele hipertermale radioactive; statiuni indicate: Bodoc, Slanic - Moldova, Sangeorz Bai, Calimanesti.

Particularitati de tratament

Abuzul de antibiotice duce in final la dismicrobisme intestinale, care deregleaza mai mult bolnavul. Deci, antibioticele nu sunt indicate decat in cazuri cu totul exceptionale (diaree importanta cu febra, alterarea starii generale etc). Diareile legate de ingenstia unui aliment alterat raspund favorabil la Arsenic CH7 cate 5 granule la 4 ore, in prima zi, apoi mai rar in functie de evolutia bolii; este de dorit ca tratamentul homeopatic sa fie intrerupt in timpul curelor balneare.

Inapoi la Tratamente naturiste - index articole tratamente | Top
Tratarea astmului bronsic   Tratarea bronsitei cronice   Tratarea naturista a constipatiei   Tratarea naturista a diabetului zaharat
Tratarea dischineziei biliare   Tratarea naturista a dismenoreei   Tratarea naturista a eczemei   Tratarea naturista a enterocolitei cronice
Tratarea naturista a enurezisului   Tratarea naturista a hemoroizilor   Hipertensiunea arteriala - tratare   Tratarea naturista a infectiei urinare
Tratarea naturista a laringitei acute   Tratarea naturista a litiazei renale   Menopauza si tulburarile - tratare   Tratarea naturista a migrenei
Tratarea naturista a nevrozei   Tratarea naturista a parazitozei   Reumatismul cronic degenerativ - tratare   Tratarea naturista a stomatitei
Tratarea naturista a ulcerului gastroduodenal   Tratarea naturista a urticariei

 

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      30.Nov.2022

Ziua:33433 ramase
Saptamana:484 ramase
Luna:111 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Ce este enterocolita cronica, tratarea naturista a afectiunii intestinului subtire, tratament balnear si sfaturile medicului la portalul util21.ro
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT