Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Totul despre nevroza: definitie, tratamente naturiste si terapii

Nevroza: ce este nevroza si cum o tratam - fitoterapie, tratament homeopatic nevroza, regim igieno-dietetic nevroza, tratament balnear si particularitati de tratament

CUMPARA AICI MEDICAMENTUL PENTRU NEVROZA

Definitia nevrozei

Nevroza este o afectiune psihica, cronica, caracterizata printr-o diversitate de simptome, intre care, in principal, sunt: astenia si insomnia. Boala este declansata sau / si intretinuta de factori din mediul de viata, suprasolicitanti (efort intelectual, traume psihice).

Fitoterapie

Nevroza se preteaza bine la fitoterapie. In afara de beneficiul terapeutic real pe care-l aduc plantele in aceasta afectiune, ele il scutesc pe bolnav de a folosi abuziv medicatia alopata (cu efecte toxice hepative si renale).

 • Florile de tei: cu afectiune sedativa, se folosesc sub forma de infuzie, din 20 g flori la un litru de apa, din care se beau 2-3 cani pe zi.
 • Valeriana: care are o actiune deosebita in nevroza cardiaca, se poate folosi ca tinctura (200 g radacina proaspata, macerata intr-un litru alcool alb de 600 timp de 15 zile), din care se administreaza 10-20 picaturi in fiecare seara.
 • Florile de paducel: au indicatii in insomnia bolnavilor cardiaci sau la cei cu nevroza cardiaca. Se folosesc ca infuzie, preparata din 20 g la un litru apa.
 • Pasiflora: se utilizeaza atat sub forma de infuzie, obtinuta din 20 g flori la un litru de apa, din care se bea o cana pe zi, cat si ca tinctura, preparata din 200 g flori uscate, macerate timp de 10 zile, intr-un litru de alcool de 600, din care se administreaza 30-40 picaturi in fiecare seara.
 • Conurile de hamei: se folosesc in nevroza depresiva, sub forma de infuzie (din 15-40 g conuri la un litru de apa) sau de tinctura (10 g pudra in 90 ml alcool de 900, care se administreaza in doze de 2-4 picaturi pe zi).
 • Maghiranul: are indicatii in caz de anxietate si ticuri ale fetei, care insotesc nevroza. Se foloseste infuzia din 50 g flori si frunze la un litru apa, din care se beau 2-3 cani pe zi.
 • Roinita: se recomanda in starile depresive (mai ales la bolanvii cu suferinte hepato-biliare) si in starile nervoase ce preced sau insotesc ciclul menstrual. Se administreaza 1-2 cani pe zi, dintr-o infuzie preparata din 50 g inflorescente si frunze la un litru apa.
 • Angelica: se recomanda in migrene si in sufocarile care apar pe fond nervos. Se foloseste ca infuzie, din 15-30 g radacini sau tulpini tinere la un litru apa; cantitatea se consuma in cursul unei zile.
 • Levantica: se indica in migrene si nevralgii; se administreaza sub forma de tinctura, care se prepara prin macerarea a 100 g flori in 500 ml alcool de 600, timp de o luna. In caz de insomnii, bolnavul poate sa foloseasca un saculet cu flori de levantica pe care-l pune sub perna.

Tratament homeopatic

 • Arnica: remediu indicat bolnavilor care au suferit traume psihice si au ramas cu anumite suferinte (insomnii, tristete). Efectul benefic al plantei este, intr-o masura mai mare, resimtit la cei care manifesta si senzatia de oboseala musculara (de epuizare, de muschi zdrobiti) si ameteala agravata de mers.
 • Avena sativa: remediu important al insomniei; bolnavul are senzatia de epuizare, scaderea atentiei, tristete, uneori cefalee cu senzatia de arsura in crestetul capului, care se intinde pana la coloana cervicala.
 • Chamomilla: un remediu indicat mai ales copiilor agitati, plangaciosi, capriciosi, cu o nervozitate exagerata. Se recomanda si adultilor cu insomnii si cosmaruri.
 • Coffea: se indica in primul rand bolnavilor cu insomnie, care au hipersensibilitate a tuturor simturilor (ii deranjeaza mirosurile, zgomotele, chiar durerile usoare); bolnavii carora li se recomanda Coffea sunt foarte activi, agitati, au o fuga de idei, sunt dominati (in special seara) de imagini multe, aglomeratie, care nu-l lasa sa doarma.
 • Gelsemium: caracterizeaza bolnavii care manifesta dorinta de a ramane singuri, carora le lipseste dorinta de a desfasura o activitate, de a face ceva, apatici, foarte sensibili la emotii, care le pot declansa tremuraturi, diaree, insomnie. Starile de insomnie pot aparea si dupa abuzul de tutun. Bolnavii au cefalee, ameteli, tulburari de vedere.
 • Hyosciamus: remediul fobiilor (frica) si al agitatiei furioase. Bolnavul are teama de intuneric, de frig, de apa si de curgerea apei, de otravuri, de singuratate; uneori are deliluri furioase, este violent dar poate avea si accese de ras spasmodic; are halucinatii (se vede inconjurat de animale); in somn are tresariri.
 • Ignatia: remediu mult folosit in nevroze; se indica mai mult sexulul feminin, bolnave cu pudoare exagerata, hipersensibile, care rosesc usor, au reactii vegetative (transpiratii, tremuraturi, palpitatii) la mirosuri tari, la fumul de tigara, la zgomotele puternice; sunt capricioase; au senzatia de constrictie sau de nod in gat; contrarietatile dau insomnie de clipit des al pleoapelor.
 • Natrum muriaticum: remediu indicat bolnavilor slabi, astenici, tristi, care prefera singuratatea, cu insomnii (in special dupa accese de manie), cu tresariri in somn, cu migrene. Se preteaza bine bolnavilor care manifesta o mare dorinta de a consuma lichide si alimente sarate. Oboseala, care apare in cazul tipul constitutional de Natrum muriaticum, este mai mare dimineata si indispozitia psihica, de asemenea, este mai accentuata in jurul orei 10 dimineata.
 • Nux vomica: remediul colericilor, al suparaciosilor, al epuizatilor dupa abuzul de excitante (cafea, tutun, vin, ceai, picanterii). Bolnavii tip Nux vomica sunt agitati, nerabdatori, nu pot suporta contradictia, sunt irascibili, certareti, au somnolenta dupa o masa mai bogata (la pranz) si dupa un scurt somn se simt bine.
 • Phosphor: remediu pentru astenici, pentru intelectualii epuizati dupa eforturi prelungite. Bolnavii au anxietate (frica) in special seara si in timpul furtunii. Remediul actioneaza la bolnavii blonzi, cu ochi albastri, inalti, slabi (tipul constitutional Phosphoric). Pe parcursul zilei manifesta nevoia de somn imperios, iar seara au insomnii. Femeile "fosforice" sunt palide, anemice, pierd mult sange la ciclu.
 • Stramonium: remediu al agitatilor, al violentilor, al bolnavilor cu insomnie si uneori confuzie mintala.

Se folosesc de regula dilutii inalte si foarte inalte, la intervale mari, 7-14-21 zile, cu exceptia remediului Avena sativa, care se prescrie in dilutie foarte joasa (CH1-CH3), in prize zilnice, in fiecare seara, pentru prevenirea insomniilor.

Regim igieno-dietetic

Impunerea unei discipline riguroase in ceea ce priveste regimul de viata si alimentatie, alaturi de fitoterapie poate contribui la restabilirea echilibrului nervos al organismului. Aceasta presupune asigurarea unei perioade suficiente de somn, cu ore fixe de culcare si de trezire, un ritm echilibrat in activitatea profesionala (dar nu inactivitate), o ora de relaxare in fiecare zi, evitarea zgomotului, schimbarea mediului pentru un timp, o alimentatie bine echilibrata cu germeni de grau si drojdie de bere, completata adesea printr-un aport de saruri fosfocalcice.

Tratament balnear

Nevroza astenica poate beneficia de tratament la Tusnad, Borsec, Vatra Dornei. Formele reactive, depresive - la Borsec, Moneasa, Stana de Vale, formele obsesivo-fobice si cenestopate - la Sinaia si Soveja.

Particularitati de tratament

In formele usoare de nevroze, este bine sa se inceapa cu remedii homeopate, pentru ca reactivitatea organismului sa nu fie inhibata de droguri tranchilizante. Daca nu se obtine un raspuns favorabil la remedii, se recurge la fitoterapie. Numai la cazurile care nu raspund la una din aceste metode se trece la terapie alopata; in felul aceste bolnavii vor fi scutiti de intoxicarea lenta cu tranchilizante.
Cura balneara se poate asocia oricarei metode.

Inapoi la Tratamente naturiste - index articole tratamente | Top
Tratarea astmului bronsic   Tratarea bronsitei cronice   Tratarea naturista a constipatiei   Tratarea naturista a diabetului zaharat
Tratarea dischineziei biliare   Tratarea naturista a dismenoreei   Tratarea naturista a eczemei   Tratarea naturista a enterocolitei cronice
Tratarea naturista a enurezisului   Tratarea naturista a hemoroizilor   Hipertensiunea arteriala - tratare   Tratarea naturista a infectiei urinare
Tratarea naturista a laringitei acute   Tratarea naturista a litiazei renale   Menopauza si tulburarile - tratare   Tratarea naturista a migrenei
Tratarea naturista a nevrozei   Tratarea naturista a parazitozei   Reumatismul cronic degenerativ - tratare   Tratarea naturista a stomatitei
Tratarea naturista a ulcerului gastroduodenal   Tratarea naturista a urticariei

 

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      29.Nov.2022

Ziua:33334 ramase
Saptamana:484 ramase
Luna:111 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Ce este nevroza? Cum putem trata pe cale naturala nevrozele? Sfatul medicului si tratamente naturiste nevroze si afectiuni psihice cronice online.
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT