Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Infectia urinara - definitie, tratare naturista infectie urinara

Totul despre infectia urinara: definitie, fitoterapie, tratament homeopatic infectie urinara, tratament balnear infectie urinara si particularitati de tratament

Definitia infectiei urinare

Infectia urinara este prezenta de germeni microbieni in urina, asociata cu simptome din partea aparatului urinar; de cele mai multe ori boala se manifesta episodic, recidivant, in perioadele acute dand febra, urinari dese, usturimi la urinat, dureri lombare (de shale), frisoane, astenie; probele de laborator arata leucocite si microbi in urina, viteza de sedimentare si leucocitele in sange sunt crescute.

Fitoterapie

 • Mama padurii se administreaza sub forma de infuzie, din 30 g planta la un litru apa; se beau 3 cani pe zi.
 • Sulfina se utilizeaza ca infuzie din tulpini cu flori, 20 g la un litru apa; se beau 3 cani pe zi.
 • Dumbravnic se poate administra ca infuzie, din 25 g planta la 1/2 litru apa; se recomanda 2 cani, in cursul unei zile.
  Toate aceste trei plante cresc volumul de urina eliminat (efect diuretic), au efect antispastic (calmeaza colicile) si dezinfectant (impiedica dezvoltarea unor germeni microbieni).

Tratamentul homeopatic - infectia urinara

 • Berberis: dureri lancinante (ca un cutit) sau arzatoare in lombe, mai intense dimineata, iradiate in coapse; durerile sunt agravate de miscare si au lateralitate stanga.
 • Cantharis: dureri inainte, in timpul si dupa mictiune (urinare) resimtite intens pe uretra; tenesme vezicale; senzatie de fierbanteala, de arsura pe caile urinare, asociata cu frison.
 • Capsicum: este indicat in special la cazurile cu infectii urinare ascendente (pornite de jos in sus, de la uretrite vaginite); in afara de urinari dese, tenesme vezicale, bolnavul are si un simptom specific, senzatia de frig, resimtit mai mult de-a lungul coloanei vertebrale.
 • Colibacilline: este indicat atunci cand in urocultura bolnavilor cu infectie urinara se dezvolta Escherichia coli si atunci cand bolnavii sunt foarte frigurosi, au cefalee (dureri de cap), sunt astenici, au urine mirositoare si dese.
 • Formica rufa: urine abundente, tulburari, cu miros urat, uneori cu striuri de sange.
 • Pareira brava: urinari dese (polakiurie): fiecare mictiune este dificila (bolnavul face eforturi pentru a urina); dureri la nivelul coapselor; dureri pe uretra in timpul mictiunii.

Colibacillinum se foloseste, preferabil, in dilutii inalte (CH30), la intervale de o saptamana; celelalte remedii se folosesc in dilutii joase (CH5-CH7), in timpul infectiei acute, zilnic cate 2-3 prize.

Tratament balnear - Tratarea infectiei urinara

Sunt indicate apele oligometalice, diuretice, sulfuroase simple, daca urina este alcalina; apele alcaline sunt contraindicate. Statiuni balne-climaterice indicate: Slanic-Moldova, Baile Olanesti, Calimanesti, Caciulata, Lipova.
Este contraindicata cura balneara la bolnavii cu hipertensiune arteriala secundara sau azotemie.

Particularitati de tratament

 • Episoadele acute de infectie urinara trebuie tratate cu antibiotice, conform cu sensibilitatea germenului.
 • Daca bolnavul nu tolereaza antibioticele sau germenul este rezistent, se aplica fitoterapia.
 • Tratamentul de fond, timp indelungat, luni sau - cu intermitenta - ani, se face cu remedii homeopatice.
Inapoi la Tratamente naturiste - index articole tratamente | Top
Tratarea astmului bronsic   Tratarea bronsitei cronice   Tratarea naturista a constipatiei   Tratarea naturista a diabetului zaharat
Tratarea dischineziei biliare   Tratarea naturista a dismenoreei   Tratarea naturista a eczemei   Tratarea naturista a enterocolitei cronice
Tratarea naturista a enurezisului   Tratarea naturista a hemoroizilor   Hipertensiunea arteriala - tratare   Tratarea naturista a infectiei urinare
Tratarea naturista a laringitei acute   Tratarea naturista a litiazei renale   Menopauza si tulburarile - tratare   Tratarea naturista a migrenei
Tratarea naturista a nevrozei   Tratarea naturista a parazitozei   Reumatismul cronic degenerativ - tratare   Tratarea naturista a stomatitei
Tratarea naturista a ulcerului gastroduodenal   Tratarea naturista a urticariei

 

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      29.Nov.2022

Ziua:33334 ramase
Saptamana:484 ramase
Luna:111 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Ce este infectia urinara? Cum putem trata infectiile urinare? Cititi sfatul medicului despre tratamentele naturiste aplicate in cazul acestei afectiuni.
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT