Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATEMENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Totul despre urticarie - definitie, tratamente si terapii naturiste urticarie

Urticaria - ce este urticaria si cum o tratam: fitoterapie, tratament homeopatic urticarie, regim igieno-dietetic, tratament balnear si particularitati tratament urticarie

CUMPARA AICI MEDICAMENTUL PENTRU URTICARIE

Definitia urticariei

Urticaria este o reactie alergica a organismului, exteriorizata pe tegumente, sub forma de placi rosii, reliefate (ca placardele provocate de urzica), pruriginoase (dand mancarimi); sunt insotite de o stare de neliniste, agitatie, insomnie, senzatia de arsura la nivelul tegumentelor.
In zilele noastre urticaria este frecvent intalnita si se manifesta ca o maladie reactiva si de avertisment a organismului fata de impactul intern cu diverse substante chimice din alimentatie (pesticide, ierbicide, conservanti, etc), din tratamente polipragmazice cu medicamente de sinteza, din imbracaminte (coloranti, nailon, etc) din cosmetica (vopsele, deodorante, creme, etc), cu mucegaiurile din mediul profesional si de locuit sau din atmosfera.
In cazul urticariei se cauta, prin eliminare, sau, eventual, prin testare alergologica, depistarea agentului sau de multe ori a agentilor cauzali, pentru ca sa poata fi inlaturati. Astfel, pacientul trebuie sa se observe foarte bine: in ziua aparitiei urticariei trebuie sa-si noteze tot ce a mancat, ce medicamente a folosit si ce operatiuni casnice si profesionale a efectuat; in acest fel, medicul poate fi orientat pentru ca, dintre factorii posibili declansanti, sa-si poata restrange punctul de testare la cativa, pe care-i poate confirma sau nu ca fiind implicati.

Intr-un procent mai mic, sunt cazurile de urticarie care pot fi declansate de alergeni de mediu ca: praful de casa, praful de pe carti vechi, lucruri vechi, hartie si documente depozitate de multi ani, polenurile si mucegaiurile, provenite din procesul obisnuit de fabricatie a unor produse alimentare (branza fermentata, cascaval, branza tip Homorod, vinuri, bere) poluarea cu mucegaiuri a unor alimente (dulciuri, gemuri, branzeturi) sau mucegaiuri aparute in conditii de habitat sau profesionale.
In cazul acestor afectiuni alergice se aplica terapia hiposensibilizanta specifica (aplicarea in dilutii succesive a unui extract din alergenul depistat ca fiind cauza) sau hiposensibilizarea nespecifica (produsi de tipul histamin-globulinei). Cand alergenii nu au putut fi determinati se recurge la tratamente homeopate, fitoterapie si balneoterapie.

Fitoterapie

Se bazeaza pe plantele cu efecte depurative.

  • Trei frati patati - se foloseste sub forma de infuzie, in proportie de 20 g la un litru apa, sau ca extract apos 10 %, in doze de picaturi, de 3 ori pe zi.
  • Brusturele - se administreaza sub forma de tinctura sau extract (10 - 20 %), in doze de 10 picaturi, de trei ori pe zi; se folosesc numai radacinile proaspete.
  • Scoarta de ulm - se administreaza sub forma de decoct concentrat care se prepara astfel: 130 g scoarta (de ulm de la cel putin 2 ani), se fierbe in 2 litri apa pana scade la jumatate; se dau bolnavului 250 g pe zi din aceste remediu in mai multe prize.
  • Zgrabuntica - se foloseste sub forma de suc proaspat, obtinut din planta, din care se iau 3-4 linguri pe zi; de asemenea se poate obtine o infuzie din 25 g planta la un litru apa, folosita pentru calmarea pruritului cutanat la bolnavul diabetic.

Tratament homeopatic urticarie

  • Apis: unul dintre cele mai bune remedii ale urticariei, avand urmatoarele caracteristici: absenta setei, eruptie urticariana, rosie aprinsa, foarte sensibila la atingere, insotita de senzatia de arsura la nivelul eruptiei; eruptia este agravata de caldura si ameliorata de aplicatii reci; uneori este insotita de febra.
  • Chelidonium: indicat mai ales bolnavilor care au boli de ficat sau cai biliare, urticaria avand aspect de pete mici; pruritul (mancarimea) este generalizat; bolnavul are gust amar, balonari, tulburari de tranzit intestinal (constipatii sau diaree).
  • Viola tricolor: acest remediu se indica mai mult in cazurile cu eruptii urticariene pe fata, insotite de senzatii de arsura si mancarime intensa.
  • Formula "Drenor hepatic": (China, Chelidonium, Taraxacum, Solidago, toate in dilutii D3) da bune rezultate cand este administrata singura sau in asociere cu alte remedii in cazul bolnavilor cu dischinezie biliara, obezitate, constipatie.
  • Sulfurul: este bine a se folosi la intervale mari (5 - 7 zile), in dilutii joase sau succesive inalte.

Apis se foloseste in dilutia CH30 la intervale scurte (1-3 prize pe zi), in puseele eruptive acute. Celelalte remedii se folosesc in dilutii joase, la intervale scurte (2-4 pe zi), in tratarea starilor acute si la 2-3 zile, ca tratament de fond.

Regim igieno-dietetic

Se evita toate alimentele conservate cu substante chimic, cele capsulate in cutii metalice, mezelurile, alimentele congelate timp indelungat, ciocolata, capsunile, fragii, branzeturile fermentate. De asemenea se vor evita abuzul de medicamente si imbracamintea din fibre sintetice.

Tratament balnear urticarie

Urticaria beneficiaza de tratament balneo-climateric cu caracter desensibilizant la Baile Herculane, Olanesti, Calimanesti-Caciulata.

Particularitati de tratament

Cand urticaria este insotita si de reactii anafilactice importante (alterneaza stari generale, scaderea tensiunii arteriale), se recurge la terapia alopata; in cazurile obisnuite terapia homeopata da rezultate bune decat fitoterapia; tratamentul cu plante este indicat in special in cazurile de urticarii aparute pe fondul unor tulburari digestive.

Inapoi la Tratamente naturiste - index articole tratamente | Top
Tratarea astmului bronsic   Tratarea bronsitei cronice   Tratarea naturista a constipatiei   Tratarea naturista a diabetului zaharat
Tratarea dischineziei biliare   Tratarea naturista a dismenoreei   Tratarea naturista a eczemei   Tratarea naturista a enterocolitei cronice
Tratarea naturista a enurezisului   Tratarea naturista a hemoroizilor   Hipertensiunea arteriala - tratare   Tratarea naturista a infectiei urinare
Tratarea naturista a laringitei acute   Tratarea naturista a litiazei renale   Menopauza si tulburarile - tratare   Tratarea naturista a migrenei
Tratarea naturista a nevrozei   Tratarea naturista a parazitozei   Reumatismul cronic degenerativ - tratare   Tratarea naturista a stomatitei
Tratarea naturista a ulcerului gastroduodenal   Tratarea naturista a urticariei

 

RECOMANDAM


PUBLICITATE
VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      06.Oct.2022

Ziua:27988 ramase
Saptamana:4012 ramase
Luna:102 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Ce este urticaria? Cum putem trata pe cale naturala aceasta reactie alergica? Tratamente naturiste online si sfatul medicului urticarie.
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT